Evet hepimiz duyabileceğimiz, duyamayacağımız herşeyi duyduk malesef. Sende amma beceriksiz çıktın diyenleri de, her hamile kalan olduğunda gereksiz birinin arayıp ayy bu da hamile biliyor musun diyenini (ki en son nüfus müdürü müyüm ben çocukları kayıt altına mı alacağım Allah bağışlasın da banane demişliğim vardır bu tatlı kişiye ki kendisi eltim olur

) bla bla bla... Herkes herşeyi der iyiliğine de der kötülüğüne de. İşte üzülüyorum ben imajını verirsek daha çok konuşan olacaktır. Ben takmıyorum. Ne söylenenleri ne çocuk sahibi olamamayı. Haa olsa harika olur. Ama "ben Müslümanım" diye geçinip aaa olmuyor mu, yok mu çocuğun, amma beceriksiz çıktın vs vs.. diyerek dinden çıktığını bilmeyen bu acizlere gülüp geçiyorum. Ona veren bana vermeyen de Rabbim çok şükür. Demek ki benim evladımın olmaması hayırlı. 3 günlük dünyada o bunu dedi, bu doğurdu, bu hamile, benim neden olmuyor diye üzülmeyelim kızlar ömrümüze, gençliğimize yazık. Dertleşelim, konuşalım, üzüntülerimi tabiiki paylaşalım bizi biz anlarız kimse de anlayamaz başka. Ama kadın gibi hissetmiyorum, hamile görünve ağlıyorum gibi hisleri kafanızdan Bi çıkarın nolur. Biz evladı olandan daha çok kadınız, komşu çocuğuna, öğrencimize, yeğenimize daha çok anneyiz. Üzülünce, kendini perişan edince de olmayacak hayatın tadını çıkarmak en önemlisi. Daha önce de söylemiştim birgün bir öğretmen arkadaşım "Esracığım biliyor musun ne dikkatimi çekti. Çocuğu olmayan çiftler çocuğu olanlara göre daha samimi daha mutlu, birbirleriyle daha ilgili. (bunu söyleyen arkadaşımın 3 çocuğu var.)" çevresinde çocuğu olmayan çiftlerde bunları görmüş. Bende katılıyorum istisnalar elbette olacaktır. Ama dünyada herşey bir imtihan nasıl çıktığınız önemli. Hepiniz dualarımdasınız. Umarım söylemek istediklerimi doğru ifade etmişimdir. Kimseyi kırmak, üzmek istemem. Sadece 3 günlük dünyada kimse böyle yaşamayı haketmiyor. Bize en çok mutluluk yakışır kızlar inşallah Rabbim çifter çifter versin hepimize de gülerek analım bu konuşmaları.