Sayı konusunda baya güzel 3 milyon spermle hamile kalmışlığım var geçen sene ekim ayında fakat maalesef 13 haftalıkken kaybettim kalırsın hamile kalmazsın diye birşey yok ama işte altı sağlam olması lazım misal morfolojik olarak sence durum nasıl onu öğrenebildin mi canım ? Mesela benim eşimin morfolojisini 6 ya cıkarınca ben hamile kalabilmiştim Gelgelelim ki insanın DNA’sını geçtim sperminin DNA’sında Trizomi 21 yani down sendrom geni çok yüksek çıktı düşün sperm de ve ben bunu çok büyük uğraşlar sonucu araştıra araştıra buldum en sonunda kenar da kalan embriyolarımı NGS ye gönderip transfer oldum içinden sağlıklıları buldular anlayacağın bu yolda girmediğimiz delik kalmadı tabiri caizse

biraz keçiboynuzu özü yedir göbek varsa göbek çevresini indirmesi için spora teşvik et ve en önemlisi ovülasyon testlerinden edin ve en yüksek günler de maksimum performansla bebişi yakalayacağınızı düşünüyorum yeter ki morfoloji iyi olsun ama olur da ben tüp bebek yapacağım dersen de muhakkak sana önerim daha tüp bebek merkezine gitmeden düzen labaratuarına gidip sperm FISH testi yaptırın için de hem DNA hasarına hem de spermin DNA’sına bakıyorlar 1100 TL civarı ama büyük oran da ışık tutuyor kendi dilimiz çok yandı yana döne istiyorum ki kimse bizim gibi vakit kaybetmesin Rabbim yardımcınız olsun