• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2020 Ağustos Transfer Olacaklar🍀🍀

Merhaba ben de 6+3 teyim çok şükür, gebelik öncesi tsh ölçülmüştü gayet normaldi değerim, geçen gün doktorum kan testleri istedi, içinde tsh yoktu neden olmadığını sorduğumda daha önce bakmıştık 2 kez şu an için gerek yok dedi ama gebelikte yükselebildiğini söylediğiniz için endişelendim açıkçası, pzt ben de baktıracağım.
Canım muhakkak baktır benim gebelik öncesi 2.86 ydı hcg verdiğim gün tsh da verdim ilaç kullanmama rağmen 5,60 cıktı doktor direkt ilacı değiştirdi son gittiğim de iste 2,30 cıktı cok sükür yani ihmal etme hormonlarımız yükseltiyor inşallah yükselmemiştir senin ama sen ne olur ne olmaz baktır

Bana bu listedeki testlerin hepsini tedaviye baslamadan ve ek olarak transferden once covid-19 testini yaptirdi doktorum acaba tekrar mi bakilmasi lazim gerci bi kismi belli viral hastaliklarla alakali onlarin sonucu hic degismez

Aynı testleri bende haziran ayında tedaviye başladığımda yaptırmıştım ama tekrardan istedi benden. Her doktor istemez belki ama viral hastalıkların sonuçları daha önceki tüp bebek tedavimden vardı yinede hem bu tedaviye başlarken hemde şimdi yaptırdım yeniden.

Canım muhakkak baktır benim gebelik öncesi 2.86 ydı hcg verdiğim gün tsh da verdim ilaç kullanmama rağmen 5,60 cıktı doktor direkt ilacı değiştirdi son gittiğim de iste 2,30 cıktı cok sükür yani ihmal etme hormonlarımız yükseltiyor inşallah yükselmemiştir senin ama sen ne olur ne olmaz baktır
Bende 50 mg ethyrox kullanıyorum 2 ay önce 2,1 di . Sizin ne kadar sürede yükseldi

Bende baktırayım o halde. Bende haziranda baktırdım en son🙄

Ben tsh yüksekliğinin hamilelikte sıkıntılı bir durum olduğunu bilmiyordum daha öncede hiç yüksek çıkmamıştı. Sanırım kullandığımız ilaçlar etkiliyor tam bilgimde yok neden yükseldi bu kadar 🤷‍♀️

0.64 benim gebelik öncesi değerim, daha önce de baktırıldı tiroid sorunum yok, sizin tiroid probleminiz var mıydı peki gebelik öncesi de?

Tedavinin hangi asamasindasin canim acaba doktor mu onerdi cunku hayit otu dusuge sebep olabiliyor hic kullanilmamasi lazim diye biliyorum. Doktorun verdigi ilaclar disinda kullanmak iyi degil cunku cok ilac kullaniyoruz onlarla etkilesime de girebilir Allah muhafaza
Evet haklısınız, zaten dr da benzer şeyler dedi. Şu anda prowomen gibi 2 takviye ilaç kullanıyorum. 2. Opu yapılacak. Ama yumurtam az oldu bu ay. 2 ay önce opu dan çıkmıştım. Toparlanamamışım. O yüzden bitki kullanmayacağım.

Kizlar doktora gitrim. 7. Hafta 3 gunluk ve vajinalda kalp atisi duyulmadi iki bebek icinde zaten birinin gelisimi durmus diğerinin de kalp atisi yoktu. Yuzde 95 sonlandirilacak dedi. Hic kurtajla ya da ilacla dusuk yaşayan oldu mu? O süreç nasıl? Bu süreçten sonra hic kalp atisi duyulan bir durum oldu mu boyle bir surec yaşayan oldu mu
Canım inan çok üzüldüm yaaa yolk kese oluşmuş mu? Benim geçen sene bir boş gebeliğim oldu 9. Haftaya kadar bekledik kalp atışı için ama oluşmadı ne bebek ne de kalp atışı ve kürtaj oldum maalesef fizyolojik acısından ziyade psikolojik açıdan çok yıpranmıştım inşallah seninki oluşur kuzum🙏

Canım inan çok üzüldüm yaaa yolk kese oluşmuş mu? Benim geçen sene bir boş gebeliğim oldu 9. Haftaya kadar bekledik kalp atışı için ama oluşmadı ne bebek ne de kalp atışı ve kürtaj oldum maalesef fizyolojik acısından ziyade psikolojik açıdan çok yıpranmıştım inşallah seninki oluşur kuzum🙏
Canim iki bebekte oluşmuştu. Hatta olctu bebekleri. Biri daha kucukti 6.3 mm di digeri 8.5 gibi bir degerdi. Ama gelisimleri durmus dedi. Kucuk olan icin zaten yuzde yuz durmus dedi. Kalp atisina dair hiç bir belirti bile yoktu ikisinde de. Ben de kurtaj olcam. Acaba esimde ya da bende genetim sorun mu var diye düşünmeye basladim.
9 yumurtadan 3 embriyo olusyu sadece. 2 tanesi transfer edildi biri dustu. Kalani tek yumurta ikizi oldu ve gelisimlero durdu.
Surekli midem bulanıyor benim. Midem yanıyor. Ölen bebekler beni mi zehirliyor qcaba diye dusunuyorum.
Haftaya sali gunu dokforum baska bir uzman doktor ile bakıp kurtaj için karar verecek.
Son olarak kurtaj nasıl bir surec zor mu? Evden calisiyorum izin ya da rapor almam gerekir mi? Agrisi cok cok mu fazla.

Canim iki bebekte oluşmuştu. Hatta olctu bebekleri. Biri daha kucukti 6.3 mm di digeri 8.5 gibi bir degerdi. Ama gelisimleri durmus dedi. Kucuk olan icin zaten yuzde yuz durmus dedi. Kalp atisina dair hiç bir belirti bile yoktu ikisinde de. Ben de kurtaj olcam. Acaba esimde ya da bende genetim sorun mu var diye düşünmeye basladim.
9 yumurtadan 3 embriyo olusyu sadece. 2 tanesi transfer edildi biri dustu. Kalani tek yumurta ikizi oldu ve gelisimlero durdu.
Surekli midem bulanıyor benim. Midem yanıyor. Ölen bebekler beni mi zehirliyor qcaba diye dusunuyorum.
Haftaya sali gunu dokforum baska bir uzman doktor ile bakıp kurtaj için karar verecek.
Son olarak kurtaj nasıl bir surec zor mu? Evden calisiyorum izin ya da rapor almam gerekir mi? Agrisi cok cok mu fazla.
Kürtaj kolay canım toplam 15 dakikalık bir olay sonrasında adet sancısı gibi hafif sancı oluyor o kadar canım korkulacak bir şey yok ben de ilk olunca çok korkmuştum bebek seni zehirlemiyor bence canım hormonların yüksek olduğu için vücudun normal bir hamilelik gibi algılıyor ben de boş gebelik olmasına rağmen hepsini yaşamıştım belki de duyulur canım Allah büyük hakkında hayırlısı olsun🙏

Kürtaj kolay canım toplam 15 dakikalık bir olay sonrasında adet sancısı gibi hafif sancı oluyor o kadar canım korkulacak bir şey yok ben de ilk olunca çok korkmuştum bebek seni zehirlemiyor bence canım hormonların yüksek olduğu için vücudun normal bir hamilelik gibi algılıyor ben de boş gebelik olmasına rağmen hepsini yaşamıştım belki de duyulur canım Allah büyük hakkında hayırlısı olsun🙏
Bana doktor ilacli kurtajdan bahsetti. Hap mi içiyoruz. Bu süreç hastanrde mi geciyor? Hap rahime mi yerleştiriliyor anlamadim.

Kizlar bugün 11.günüm 2 embriyo transferi edilmişti az önce kan verdim beta hcg 54 cıktı bana çok düşük geldi sizlerin kaç çıkmıştı

Kizlar doktora gitrim. 7. Hafta 3 gunluk ve vajinalda kalp atisi duyulmadi iki bebek icinde zaten birinin gelisimi durmus diğerinin de kalp atisi yoktu. Yuzde 95 sonlandirilacak dedi. Hic kurtajla ya da ilacla dusuk yaşayan oldu mu? O süreç nasıl? Bu süreçten sonra hic kalp atisi duyulan bir durum oldu mu boyle bir surec yaşayan oldu mu
Canim insallah bebislerin seninledir..cok dua edicem senin icin...kuzusum..neden peki bunlar oluyor..nasil bir sinavdir bu..doktoruna sordunmu kuzum..dualrim hep seninle olucak..🙏🙏🙏

Bana doktor ilacli kurtajdan bahsetti. Hap mi içiyoruz. Bu süreç hastanrde mi geciyor? Hap rahime mi yerleştiriliyor anlamadim.
Çok çok geçmiş olsun, kısa sürede atlatmanızı gönülden dilerim. Süreç şu şekilde oluyor, Vajinal fitil veriyor doktor iki tane, gece yatmadan kullanıyorsunuz sonra bi tane de sabah hastaneye kürtaj için gitmeden önce kullanıyorsunuz. Kanama olur demişti benim doktorum ama bende olmamıştı. Ağrı olur demişti o da olmamıştı ama fitili uygularken ağrı kesici de içmiştim sanırım ondan hiç ağrım olmadı benim. Sabah kürtaj için gidiyorsunuz vakumlu kürtaj denilen yöntemi uyguluyorlar rahme zarar vermeyen içerde parça bırakmayan yöntemmiş. Zaten anesteziyle olduğu için hiçbir şey anlaşılmıyor, fiziksel acı hiç duymadım ben kanama oluyor tabi işlem sonrasında. Akşam da taburcu ediyorlar, antibiyotik vermişlerdi sanırım bana. Benim 9 haftalıktı, kürtajla alınan parçayı genetiğe gönderdik 3 hafta sonra sonuç geldi, kromozom bozukluğu nedeniyle düşmüş. Zaten bu haftalardaki düşüklerin yüzde 80-90 sebebi kromozom anomalisi kaynaklıymış.

Canim insallah bebislerin seninledir..cok dua edicem senin icin...kuzusum..neden peki bunlar oluyor..nasil bir sinavdir bu..doktoruna sordunmu kuzum..dualrim hep seninle olucak..🙏🙏🙏
Sagol canim benim. Nasip kısmet sanirim. Kimsenin suçu yok. Bizim belirlediğimiz bir durum da degil. Cani veren de o alan da o. Cok uzulduk ama elden inan bir sey gelmiyor.
Bundan sonra insallah saglikli bir gebelik yaşarım bir bebeğim olur. Bazen cok umutsuzluğa düşüyorum. Ama bu da bu sürecin getirdiği bir sey. Once dusuk simdi iki tane kurtaj. Yani inan çok yıpratıcı. Bazen keşke böyle olacagina basta hic tutmasaydi diyorum.

Back
X