2020 yılı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu dusunceye kapilmamak icin ugrasiyordum ama cig felaketi ve ucak kazasiyla bende teslim oldum bu dusunceye. Asinda en kotusude bu bu senenin kotu gececgine iyice inanmak hani ne dusunursen o olur ya. İyi dusunup dua edip hayati iyi yasamaya calismamiz lazim Allah beterinden korusun insallah

Sevgili arya ilginç değil..Müslüman ülkeler hatalarının bedelini bu dünyada öderken ahirete temiz gidiyorlar.diger dediklerin ise hesabı ahiret alemine kalıyor.şunu unutma ki bu dünya aleminde bile küçük hataların cezası küçük mahkemede,büyük hataların cezası ise büyük mahkemeye sevk edilir.
Ülkeler de mi cennete gidiyor?😮

Beğenmedim işareti koymadan gizlice beğenmedim.
Sebebini açıklayayım: Çünkü zeka her şeyi çözmez.
Buraya tarihler boyu en "Zeki" insanları sıralasak, aralarında ne büyük zalimler olduğunu hemen görürsün.
Zeka değil "Utanma hissi, empati yapabilme, emanet bilinci, doğaya, yaşama saygı ve sevgi için doğru eğitim" vb. gerekli. Ha işte bunların üzerine bir de zeka olursa o zaman tadından yenmez.
Bence yorumu yazan arkadaş sizin gibi düşünmüştür ki ben ilk okuduğumda böyle düşündüm .tabiki hepsi bir bütün halinde olmalı .

Hani her şey güzel olacaktı?
Maalesef bazen insan hayatı gibi ülkelerde zor dobemlere giriyor 2020'nin suçu yok. Dua edelim hep beraber el ele verip bu kotu enerjiyi pozitifleyelim. Herşey birbirinin zittidir bence bu olaylar daha birbirimize baglanmamiz için. Çok salak bir topluma donustuk kendi benliğimizi,birliğimizi unuttuk toplanıp tekrar o muhteşem Türk toplumu olmalıyız... Sağcısı solcusu,inanclisi inancsizi, dogulusu batilisi.... Allah tüm ülkeleri ve bizi korusun 🤲

Instagramda astrolognilaydinc var takip edin bu sene yasanan deprem ve uçak kazalarini hep önceden söyledi
Insta kullanmiyorum ama depremi yillardir deprem bilimciler söylüyor zaten. Ordan biliyordum bende olacağını.
Yine de bakarım hanimefendiye, teşekkür ederim.

Ikinci yari birinci yaridan da zorlu..
Retrolar ardi ardina basliyor cunku
O retrolar hiç bitmiyor zaten:( daha zorlu olmasın ya sizleri bulmuyorum ama çevremde herkes negatif, herkeste bir mutsuzluk buhran söz konusu bunların etkisi olduğunu düşünüyorum ben de.

Değiştirilemez, koruyucusu biziz denilen Kur'an daha geçen hafta değiştirilmiş (bakınız Suudi Arabistan yapmış, Akit dellenmiş), dağların olduğu yerde deprem olmaz demiş gırla olmuş, (daha vereceğim en az 10 örnek var ama bu kadarla kalsın, güncel olanlarla kalsın) ama hala yok kıyamet alameti, yok zina arttı.

Faiz haramdı güya, hop güncelleme geldi, günah olmaktan çıktı, zaten diyanet de faiz işletiyor kendi paracıklarına.

Zina değildir o, tecavüzdür, çocuk tecavüzüdür de ondan da değil işte. Bildiğin dümdüz doğa olayları, doğanın içine etmemizin payı çoooook büyük.

Bir çıkın şu din çemberinden, biraz gerçeklere açın gözlerinizi. Hiç önlem alma, hiçbir şeyi düzgün yapma, layığı ile yapma sonra yıkılsın, kırılsın, dökülsün, göçsün ama olsun sana takdir-i ilahi.
Sizede katılıyorum :)
Tevrat’ta yazıyor yerde ot kurumadıkça bir harfi bile değişmeyecektir diye and içiliyor ...
Ama şimdi hükümsüz..
Amannn Arapların dini zaten adamlar istediği gibi evirip çevirip değiştirir...

Atatütürkümüzü buradan saygı içinde anıyorum. ( şimdi diyeceksiniz dinden Atatürk’e nasıl geçiş yaptınız).
Neden mi ???
Bana dinimi Türkçe öğrettiği için tesvir ettirdiği için anlamam için bütün ayetleri sorgulamam için ...
Elmalılı Hamdi yazar i’dr arkadaşlar ilk kuranı Türkçeye çeviren onada rahmet dilerim...

Evet asttologlarda soyledi dunya ve Tr de dahil felaketler yili olabilirmis. Siyasilerden gitmez dediklerimiz gidecek yenilenecek degisim donusum yili olacakmis. Hayirlisi.
O yazar da öyle şeyler yazmış arkadaşıma yollamak için ekran görüntüsü almıştım. Sonra bu depremler olunca tekrar girdim başlığa entryyi kaldırmış cok tepki almış ve hesabını kapatmış. Nick altındaki yorumlarını okudum sonra, herkes spirituel şeylerle uğraşan biri olduğunu ve her dediğinin çıktığını yazmışlar. İnsan korkuyor ister istemez bu kadar felaket arka arkaya gelince

Her sene tutulma olmuyor mu ama? Ben anlamıyorum çok ama bu seferki farklı bir tutulmaymis kapalı Ay tutulmasıydi sanırım. İnşallah başka deprem Olmaz
Oluyo ancak güneş tutulmasiydi sanırım benim dediğim. 5 den fazla olunca miydi neydi. Hatırlayamadım. Ama onun olduğu sene depremler çok oluyor.

Bu kadinlar kulübünde niye ne zaman güncel bir konu açılsa kapanıyor merak ediyorum anca gelin kaynana görünme koca konuları konuşulsun gerçekten sıktı artık burasıda 😒

Çünkü burası BDV, siyaset, polemik, dini konularda tartışma yasak. Bu tip konular hep ona evriliyor. Forumda her konunun kendi başlığı var aslında da biz daha çok okunsun diye burada paylaşıyoruz. Sonra hadi bakalım al sana bomba :))

Sizede katılıyorum :)
Tevrat’ta yazıyor yerde ot kurumadıkça bir harfi bile değişmeyecektir diye and içiliyor ...
Ama şimdi hükümsüz..
Amannn Arapların dini zaten adamlar istediği gibi evirip çevirip değiştirir...

Atatütürkümüzü buradan saygı içinde anıyorum. ( şimdi diyeceksiniz dinden Atatürk’e nasıl geçiş yaptınız).
Neden mi ???
Bana dinimi Türkçe öğrettiği için tesvir ettirdiği için anlamam için bütün ayetleri sorgulamam için ...
Elmalılı Hamdi yazar i’dr arkadaşlar ilk kuranı Türkçeye çeviren onada rahmet dilerim...
Aynen öyle ama hepi topu 1 kitap ama o ku mu yor lar!!
Sobayla konuşan bi deli var onu okuyorlar ama kur 'an ı okumuyorlar:) okusalar bizimle alakalı olmadığını anlayacaklar... Yani bazıları en azından. Ama okumuyorlar. Okuyana sormak daha kolay sanki galiba herhalde.

Konu tam aranan konu olmuş. Din var, siyaset var, polemik var. Var da var. Bu sene herşey çok üst üste geldi olan bu aslında. Yoksa ben Türkiye'de yaşayan biri olarak felaketsiz bir yıl hatırlamıyorum açıkçası.
Bana sorsan 2001 en felaket yıl derim.

Doğaua
Şuan rüzgarın sesiyle birlikte bunu düşünüyordum. Bir gün dünyaya yaptığımız her şeyin bize döneceğini biliyorduk. Sanırım yeni başlıyoruz..
Bende böyle düşünüyorum
Korkunç bir çevre kirliliği ağaçsızlık yapılaşma var dünyanın dört bir yanında
Ve korkunç ötesi bir çoğalma
Son 20 yılda dünyanın nüfusu milyarlarca kişi arttı resmen doğayı talan ettik

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X