- 20 Mart 2020
- 7.313
- 12.611
- 198
- 34
- Konu Sahibi Paresilaaa
-
- #203.701
Hemen seniNurum benimde boyle inatci bebeklerim oldu cok uğraştık ama sonunda kazanan biz olduk. Anneler yorgun oluyor maalesef o yuzden yanindakilerin bilinçli olması lazim. Bir kac ay once kuzenim dogum yaptı bebis asla emmiyordu enjektörle mama veriyorlardi. Beni aldilar yanlarina. Anneden süt gelmiyordu asla sagma makinesi aldik oturduk başına kızı saatlerce sagdim 1 damla gelmedi inan ama pes etmedik. 3. Saatte 1 2 damla gelmeye basladi bizde evde halay çekiyoruz geldi diyeo damlalar ziyan olmasin diye bebege veriyoru, hemen. Sabaha 50cc sagdim o kadar cogaldi yani bebek anne göğsünü almıyordu onun içinde parmagimi damagina degdiriyordum kus gibi agzini acip aranıyordu oda hemen annesinin memesini tutturuveriyorduk 1 2 gün boyle ugrastik simfi kene gibi meme emiyor
Aynen ya keske yakin olsam hepinize ❤
Kuzu muhtemelen sütün var ki meme şişip ağrı yapıyor. Yanma ve ateş de oluyor mu? Belki de emmediği için çok gelmiyor. Memenin öyle değişik bir çalışma prensibi var. Emdikçe geliyor. Bebiğimiz dedik bağrımıza bastık emsene çocuğum annene de kendine de eziyet ediyonDua edin emen bebeğiniz olsn
Artk gece ağrıdan ağladm
Sağamıormki... Elektirikli pompa var ama süt fazla değil die sağmıo
İnşallah bulutçum. Multivitamin verdi ama 14. haftadan itibaren başla dedi. Şu anda kullanamıyorumOndan olabilir bilemedimmultivitamin tavsiye ederim içtikten bir saat sonra acayip enerji veriyor doktoruna sorup dene istersen. 44 baya düşükmüş alırsın inşallah bulantı geçsin de bol bol hamur işi ye anacığın sevdiğin yemeklerden yapsın
Yaaa ahahhaa o kdar stresliydimkiEvin içine çadır kurdu eşim kaç gündür salonun ortasında duruyor kampı evde yapıcaz sanırım
KuzummAşkoş saat başı sağ kendini gelsede gelmesede. Damla bile gelmeyen hastamin sutu 2. Gunu 70 ml çoğaldı boyle
Emio emziğide tutuoParmagini emiyormu agzina koyunca
Cnm değildim ama böyle oldukça streslendmKuzum benim sende streslisin şuan ya ondan anne stresli olunca bebek de oluyormus
Kampa nereye gidiyorsunuz kuzum
Keşke
Hiç bir sorun yk ve hepsini denedik nealimKuzu muhtemelen sütün var ki meme şişip ağrı yapıyor. Yanma ve ateş de oluyor mu? Belki de emmediği için çok gelmiyor. Memenin öyle değişik bir çalışma prensibi var. Emdikçe geliyor. Bebiğimiz dedik bağrımıza bastık emsene çocuğum annene de kendine de eziyet ediyon
Şimdi biraz baktım da bebeğin ağzında aft/pamukçuk varsa acıdığı için emmeyebilirmiş. Odada ses varsa, emzirme saatleri değişiyorsa, bir de emme pozisyonunda rahat değilse emmeyi reddedebiliyormuş. Bunun gibi farklı pozisyonları deneyebilirmişsin. Hey ya Rabbim daha neler duyacağız
Eki Görüntüle 2891729
Evet ya bu süreçte çevredekilerin desteği çok önemli. Anne o halde uğraşamaz. Uğraşır da ekstra eziyete dönüşür. Ben de bezmedim vallahi elimde yeğenimi kedi yavurusu gibi tutup o birer damla birer damla gelenleri verdirmeye çalışıyordum. Öyle öyle sonunda alıyor cidden pes etmezsen. Üç bebekte de gördüğüm buydu. Kuzeniminkinde çalışıyordum. Sürekli yanında olamıyordum. O zamanlarda da ya annemi çağırıyordu o cebelleşsin diye ya da hastaneye hemşireye götürüyordu. Allem etti kallem etti o da tutturdu sonunda memeyiNurum benimde boyle inatci bebeklerim oldu cok uğraştık ama sonunda kazanan biz olduk. Anneler yorgun oluyor maalesef o yuzden yanindakilerin bilinçli olması lazim. Bir kac ay once kuzenim dogum yaptı bebis asla emmiyordu enjektörle mama veriyorlardi. Beni aldilar yanlarina. Anneden süt gelmiyordu asla sagma makinesi aldik oturduk başına kızı saatlerce sagdim 1 damla gelmedi inan ama pes etmedik. 3. Saatte 1 2 damla gelmeye basladi bizde evde halay çekiyoruz geldi diyeo damlalar ziyan olmasin diye bebege veriyoru, hemen. Sabaha 50cc sagdim o kadar cogaldi yani bebek anne göğsünü almıyordu onun içinde parmagimi damagina degdiriyordum kus gibi agzini acip aranıyordu oda hemen annesinin memesini tutturuveriyorduk 1 2 gün boyle ugrastik simfi kene gibi meme emiyor
Emme duasına çıkalım hep beraber. Sen yine sağmaya çalış madem. Gelen olursa az da olsa biberonla verirsin emziği tutuyorsa onu da alır. Sütün sürekli gelmesi için onun emmesi lazım ya o da şey bekliyor galiba emdiğim anda gelsin. Bazen bebekler sinirlenip bırakıyor öyle süt gelmiyor diye. Allah kolaylık versinHiç bir sorun yk ve hepsini denedik nealim
Biri daha demişti öyle. Anestezili olduğu halde tıkanıklığı açmak için doktor 4-5 kez sıvıyı tekrar vermiş. Uyandığında hala ağrı varmış. Sen o ağrıyı kim bilir nasıl çektin uyanıkken çekim yapılınca :/ Geçmiş olsun. Geride kaldı neyse ki.Evet sağ tıkalı dediler bana çok fenaydı benim ya hatta herif o halimi gorunce çocuktan falan vazgeçmişti sen düşün ne haldeydim
Püü gelip iğnelerimi yapmadın. Yazmıştım onu bir kenara, silinmediAynen ya keske yakin olsam hepinize ❤
Askos sen dedigim yontemi dene damagina serce parmaginla dokun o aranır agzini acar zaten hemen memeni tuttur. Birde meme ucun damagina degsin o zaman uyarilip aliyorlar hemen. Sen sakin ol stres yapma daha cok yenisiniz oda yeni geldigi ortama alismaya çalışıyor. İllaki olacak hic uzulme, sadece denemekten vazgecme❤Yaaa ahahhaa o kdar stresliydimki
Kahkaha attm
Kuzummsorun emmemesi
Ne yaptıysam emmio
Emio emziğide tutuo
Herşeyi tutuo refleksi cok iyi
Hemşirelerde baktı gördü
Ama memeyi kabul etmio
Cnm değildim ama böyle oldukça streslendm
Keşke
Hiç bir sorun yk ve hepsini denedik nealim
O kadar haklısınki ne zmaan ilac igne konusu acilsa vicdan azabı çekiyorum resmen. ☹Püü gelip iğnelerimi yapmadın. Yazmıştım onu bir kenara, silinmedi
Şaka yapıyorum ya ama burada olsan rahat nefes aldırmazdım bak. O yüzden Van'da kaldınız demek kiO kadar haklısınki ne zmaan ilac igne konusu acilsa vicdan azabı çekiyorum resmen. ☹
Sağolasın kuzum Allah'tan geçmişte kaldı hemen üstüne tüp olmadı yoksa üst üste kaldiramazdimBiri daha demişti öyle. Anestezili olduğu halde tıkanıklığı açmak için doktor 4-5 kez sıvıyı tekrar vermiş. Uyandığında hala ağrı varmış. Sen o ağrıyı kim bilir nasıl çektin uyanıkken çekim yapılınca :/ Geçmiş olsun. Geride kaldı neyse ki.
Kıyamam kuşum hiç anlamamki anlasam bende bisiler söylerdimYaaa ahahhaa o kdar stresliydimki
Kahkaha attm
Kuzummsorun emmemesi
Ne yaptıysam emmio
Emio emziğide tutuo
Hemşirelerde baktı gördü
Ama memeyi kabul etmio
Keşke
Seneye kaçış yok geliyoruzŞaka yapıyorum ya ama burada olsan rahat nefes aldırmazdım bak. O yüzden Van'da kaldınız demek ki
Muğla azmak düşünmüştük ama çok kalabalıkmış oralar vazgeçtik bayram sonrası gidicez inşallah.yakın kumsala gidicez yarın günübirlikKuzum benim sende streslisin şuan ya ondan anne stresli olunca bebek de oluyormus
Kampa nereye gidiyorsunuz kuzum
İyi az kalmış gerçi erken başlatsa da bir sıkıntı olmazdı hep vitamin sonuçta ama doktor daha iyi bilir tabi.belki daha çok bulantı yapar diye vermemiştir kokusu biraz kötüİnşallah bulutçum. Multivitamin verdi ama 14. haftadan itibaren başla dedi. Şu anda kullanamıyorum
gül diye yazdım zatenYaaa ahahhaa o kdar stresliydimki
Kahkaha attm
Kuzummsorun emmemesi
Ne yaptıysam emmio
Emio emziğide tutuo
Hemşirelerde baktı gördü
Ama memeyi kabul etmio
Keşke
Ben muayenede bile çok aşırı zorlanıyordum. O yüzden hsg benim için travma gibi olmuştu. Tüp tedavisinde aletleri soka çıkara yalama yaptılar o ara zaten her anım travma olduğundan ayırt edemiyordum artık hangisi daha kötü falan. Dediğin gibi onun hemen üstüne tedavi olsa muhtemelen çok zorlanırdın. Psikolojik olarak da yoruyor insanı ya. Hatırlıyorum da ilk vajinal muayenede önüme örtüyü sarıp çıktığımda bile çok utanmıştımSağolasın kuzum Allah'tan geçmişte kaldı hemen üstüne tüp olmadı yoksa üst üste kaldiramazdim
Oh gözüm aydın şimdiden ahshhdSeneye kaçış yok geliyoruz
AhahxhdhxhdhdOh gözüm aydın şimdiden ahshhd
Evde kamp simülasyonu yapıyor. Bir gece yatmayı da deneseydiniz evin içindeki çadırda ahshsjMuğla azmak düşünmüştük ama çok kalabalıkmış oralar vazgeçtik bayram sonrası gidicez inşallah.yakın kumsala gidicez yarın günübirliksiz bir yerlere kaçıyor musunuz
İyi az kalmış gerçi erken başlatsa da bir sıkıntı olmazdı hep vitamin sonuçta ama doktor daha iyi bilir tabi.belki daha çok bulantı yapar diye vermemiştir kokusu biraz kötü
gül diye yazdım zatendelirtcek bu adam beni birde içine gir bak biz bu sıcakta nasıl kalırız diyor sanki dışarda kampla evde kamp aynı ne zaman kaldıracak bilmem ot pislik eve doldu sizin oralarda sıcaktır lohusalık da ayrı sıcak basıyordur Allah kolaylık versin Görümcem dün bana su iç bol bol süt yapıyor diyor.doğru mudur bilmem bol bol su hoşaf iç sende
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?