- 19 Kasım 2019
- 53.605
- 136.106
- 698
- Konu Sahibi Paresilaaa
-
- #197.401
SenceNe anlattın be neyimi gördün
çok severim buz devriBen olsam hiç açmam
Aşırı datlu
Kocasına cok aşık dedimBaluşş ya ne anlattınAllahım
Bu muck da Pamuktanyaaaa beni niye ifşa ediyorsunnnnnnnnnnnn
yakalarsam muck muck
Ekstra hamilelik hormonu veriyor, bana kanamam olduğunda iğne vermişti, olmadım. Dozu yüksek oluyo iğnenin. O yüzden daha kuvvetli.İğne diye mi bilmiyorum aptallaşma kafayı bulma hissi olmadı ama evet yan etkileri var. Bir de iğnesi daha kuvvetliymiş. Anksiyetemi azdırıyor bir şey olursa diye :/
İlk dozu nisan 9'da oldum. Daha bugün çağırıyor sağlık ocağındakiler. Yeni keyifleri geldi.Tetanoz oldum 2 doz..
Hatta toplamda 5 doz sanırım
Doğumdan sonra vurulmaya devam edecem
Ayy Allah korusun deme deme öyle şeyler. Bunları düşünüp uykularım kaçıyor. Göğüslerim hem büyüdü hem acıyor ama kist mist var mıdır bilmiyorum. Yumurta toplamadan önce de böyle olmuştu. Hormon aldığım için beklenen bir şey diye düşünüyorum ama bilemiyorum. Okumak da istemiyorum prospektüs. Okursam tüm yab etkileri kendimde ararım sonra dünya dar olur bana iyiceEkstra hamilelik hormonu veriyor, bana kanamam olduğunda iğne vermişti, olmadım. Dozu yüksek oluyo iğnenin. O yüzden daha kuvvetli.
Doktora diyorum ki, annemde göğüs kanseri geçmişi var, benim göğsüm fibrokistik, en az altı ayda bir kontrolüm var, günde 400 mg. sıkıntı olabilir. Reçetesinde bile yer alan bir uyarı bu.
Kadın diyo ki, benim kardeşim de kullandı hamileyken, bişey olmaz. Bilimsel açıklama bu.
Kisti olmayan için sıkıntı yok ki sen rahat ol, zararsız normalde o açıdan sana, ben beş altı yıldır sürekli kontrole gidiyorum ve geçen kontrolde doktor sayısını bile söylemedi. Çok var boşver, sayısını bilmesen de olur diye.Ayy Allah korusun deme deme öyle şeyler. Bunları düşünüp uykularım kaçıyor. Göğüslerim hem büyüdü hem acıyor ama kist mist var mıdır bilmiyorum. Yumurta toplamadan önce de böyle olmuştu. Hormon aldığım için beklenen bir şey diye düşünüyorum ama bilemiyorum. Okumak da istemiyorum prospektüs. Okursam tüm yab etkileri kendimde ararım sonra dünya dar olur bana iyice
2019'da çektirdiğim ultrasonda kist çıkmamıştı ama sonrasında karantinaya girdik ya bir ara kendi kendine büyümeye ağrımaya falan başladı. Korkudan gidip baktıramadım da. Tüp iğneleriyle yine büyüdü, ağrı da oldu ama aradaki iki aylık beklemede ağrılar azaldı gibiydi. Şimdi yine başladı Estrofem ve Prolutex'le. Cumartesi unutmazsam sorayım bakayımKisti olmayan için sıkıntı yok ki sen rahat ol, zararsız normalde o açıdan sana, ben beş altı yıldır sürekli kontrole gidiyorum ve geçen kontrolde doktor sayısını bile söylemedi. Çok var boşver, sayısını bilmesen de olur diye.
Adamlar artık moralimi bozmamak için çaktırmıyo. :))))
Birşey çıkacağını sanmam ama yine de sor için rahat etsin tabi.2019'da çektirdiğim ultrasonda kist çıkmamıştı ama sonrasında karantinaya girdik ya bir ara kendi kendine büyümeye ağrımaya falan başladı. Korkudan gidip baktıramadım da. Tüp iğneleriyle yine büyüdü, ağrı da oldu ama aradaki iki aylık beklemede ağrılar azaldı gibiydi. Şimdi yine başladı Estrofem ve Prolutex'le. Cumartesi unutmazsam sorayım bakayım
İçimin de rahat edeceği yok da işte... Doz doz yükleniyorum hormonları. Hangi birini düşüneceğimi şaşırdımBirşey çıkacağını sanmam ama yine de sor için rahat etsin tabi.
Ben ne olur ne olmaz diye doğum kontrol hapı bile kullanamadım bir ay dışında.
Muhakkak o hormonları da kontrollü veriyorlar, bunca yıl uygulanmış tedaviler bunlar. İlaçların yan etkilerini okuma, ben okudukça kafayı yiyodum.İçimin de rahat edeceği yok da işte... Doz doz yükleniyorum hormonları. Hangi birini düşüneceğimi şaşırdım
Biraz değil ya cehalet kesin mutluluk. Ben bu yüzden prospektüs okumayı bıraktım. Eşim okuyor. Bilmem gereken bir şey olunca o söylüyorMuhakkak o hormonları da kontrollü veriyorlar, bunca yıl uygulanmış tedaviler bunlar. İlaçların yan etkilerini okuma, ben okudukça kafayı yiyodum.
En basitinden doktor bi ilaç vermişti mesela midem için, yan etkilerinde ani kalp durması yazıyodu. Okumasam rahat rahat içerdim. Valla cehalet de biraz mutluluk aslında.
Eşin yanında en azından, 9 aylık hamileliğin neredeyse altı ayını tek başına geçirecek biriyim. Bebeğim olacağını öğrendiğimde tektim, mide bulantılarından sürünürken tektim, kanamam olduğunda doktorun kapısında tektim, ağır ilaçlar kullanırken tektim. Bir de o halle annem babam boşanmaya kalktı kaç kere annemi alıp eve getirdim, oturdum saatlerce babamla konuşup ikna ettim. Annemin gelgitlerine tahammül ettim. Yeri geldi halsizlikten bulantıdan yemek yapmaya halim olmadı, aç yattım, yani öyle bi süreç ki, dünyanın malzemesi de olsa kalkıp bir yumurta kıramıyorsun.Biraz değil ya cehalet kesin mutluluk. Ben bu yüzden prospektüs okumayı bıraktım. Eşim okuyor. Bilmem gereken bir şey olunca o söylüyor
Yemek olayı beni çok korkutuyor. Anksiyete yüzünden yemek yiyemediğim, yediğimi çıkardığım dönemlerde yemeğin kokusuna bile tahammül edemiyordum. Hamilelikte de öyleyse ben ayvayı yedim. Eşim yumurta bile kıramaz. Yanımda olması iyi bir şey tabii. Bebek doğunca da eşin gelemeyecek mi? İşi hep böyle mi devam edecek? Başka bir şehirde mi o?Eşin yanında en azından, 9 aylık hamileliğin neredeyse altı ayını tek başına geçirecek biriyim. Bebeğim olacağını öğrendiğimde tektim, mide bulantılarından sürünürken tektim, kanamam olduğunda doktorun kapısında tektim, ağır ilaçlar kullanırken tektim. Bir de o halle annem babam boşanmaya kalktı kaç kere annemi alıp eve getirdim, oturdum saatlerce babamla konuşup ikna ettim. Annemin gelgitlerine tahammül ettim. Yeri geldi halsizlikten bulantıdan yemek yapmaya halim olmadı, aç yattım, yani öyle bi süreç ki, dünyanın malzemesi de olsa kalkıp bir yumurta kıramıyorsun.
Ama bak senin eşin var, ilaçların yan etkilerini bile okuyup seni bilgilendiriyor, destek oluyor. Buna bile mutlu olabilirsin.
Ayda bir hafta ya gelir ya gelmez. Aile apartmanında olduğum için sıkıntı olmuyor yalnızlık çekmiyorum ama eş başka.Yemek olayı beni çok korkutuyor. Anksiyete yüzünden yemek yiyemediğim, yediğimi çıkardığım dönemlerde yemeğin kokusuna bile tahammül edemiyordum. Hamilelikte de öyleyse ben ayvayı yedim. Eşim yumurta bile kıramaz. Yanımda olması iyi bir şey tabii. Bebek doğunca da eşin gelemeyecek mi? İşi hep böyle mi devam edecek? Başka bir şehirde mi o?
Ya ahahahaha
Kuzum şimdiye kdar vurulman lazmdıİlk dozu nisan 9'da oldum. Daha bugün çağırıyor sağlık ocağındakiler. Yeni keyifleri geldi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?