2021 Ekim ayı burç yorumları

ko%C3%A7-150x150.jpg
KOÇ BURCU (Yükselen veya Ay Burcu)


Hemen ay başında yer değiştirecek olan Venüs size komisyon, prim, faiz, miras, nafaka, partner kazançları, sigorta gibi kaynaklardan ekstra elde ettiğiniz gelirler açısından bereketli bir dönem yaşatıyor olacak.

Aynı tarihlerde gerileme hareketine iş ortamınızı, iş arkadaşlarınızı ve sağlığınızı gösteren eviniz içerisinde devam edecek olan Merkür ise size kariyer hayatınızda rutin olarak yaptığınız işlerde çeşitli aksaklıklar, ertelenen, zamanında gerçekleşmeyen bazı aksaklıklar yaşatma olasılığına sahip.

18 Ekim’ de Merkür düz hareketine başlayana kadar sağlık konusunda da risk almamaya çalışmalısınız.

6 Ekim Yeni Ay sürecinde iş arkadaşlarınız ile alakalı yeni bir görevlendirme ya da çalışma ekibinize katılan yeni bir kişinin haberi söz konusu olabilir.

Ekim ortası itibariyle düz hareketlerine geri dönecek olan Jüpiter ve Satürn kariyeriniz ilintili harcadığınız çabanın karşılığını önünüzdeki 1,5 aylık süre boyunca daha görünür şekilde almanıza olanak sağlayacaklar.


Ayın 17’ si itibariyle Güneş’ in 21’ i itibariyle Mars’ ın yer değiştirmesi ile partneriniz/eşiniz/sevgiliniz ile aranızda daha gergin bir iletişim söz konusu olmaya başlayabilir. Egonuzu tatmin etmekten başka getirisi olmayacak tartışmalardan uzak kalmaya çalışmanızda fayda var.

20 Ekim Dolunay süreci ise tam burcunuzun üzerinde gerçekleşeceğinden sizi biraz gergin bir ruh hali içerisine çekmeye çalışabilir. Ancak bu Dolunay süreci ortaklı işleriniz, eşiniz-sevgiliniz ve sonuçlanmasını beklediğiniz anlaşmalarınız-sözleşmeleriniz ilintili belirsiz durumları netleştiriyor olacaktır.

bo%C4%9Fa-150x150.jpg
BOĞA BURCU (Yükselen veya Ay Burcu)


Ekim ayı boyunca Venüs’ ün yeni yerleşimiz sizi başta aşk hayatınız olmak üzere anlaşmalarınız-sözleşmeleriniz, ortaklı yaptığınız işler açısından şanslı bir dönem geçirmeniz için destekliyor olacak. Bekarlar için yeni bir ilişkiye adım atmaları da bu ay içerisinde söz konusu olabilir.

18 Ekim’ de düz hareketine geri dönmeden önce Merkür sizi yaratıcılık gerektiren işlerde, eğitim, çocuğunuz ve özel hayatınız alakalı konularda bazı aksayan, ters giden işlerle meşgul etme potansiyeline sahip.

Hemen aybaşında söz konusu olacak Yeni Ay enerjisi ise Merkür’ ün aksattığı iş ve konularda yeni bir çözüm yolu ya da yaklaşım geliştirmeniz açısından size fırsatlar yaratacak. Ancak özel hayatınızı ilgilendiren önemli bir ayrıntıyı da bu Yeni ay sürecinde fark etme potansiyeline sahipsiniz.

Yaklaşık Ekim ortaları itibariyle düz hareketlerine geri dönecek olan Jüpiter ve Satürn ise hayatınızda onay bekleyen işleriniz, kişisel gelişiminize katkı sağlayan faaliyetleriniz, babanız, öğretmenleriniz, yöneticileriniz gibi otorite konumunda bulunan kimseler ile ilgili ilerlemekte zorluk çektiğiniz konular açısından biraz daha olumlu gelişmeler yaşamanız için fırsat veriyor olacaklar.

Ekim ‘in ikinci yarısı itibariyle sağlığınıza vücut direnciniz düşme eğiliminde olacağı için biraz daha fazla özen göstermeli; iş ortamınızda ise birlikte çalıştığınız kimselerle şahsi çekişmeler yaşamaktan uzak durmalısınız.

Özellikle 21 Ekim’ de yer değiştirecek olan Mars, iş hayatınızda size stres altında kalmanız için bazı sınavlar yaşatıyor olabilir.

20 Ekim Dolunay süreci ise hayatınızda sonlanması gereken fazlalık yaratan bir meselenin çözülmesine aracılık ediyor olacak. Aynı zamanda bu Dolunay süreci ile web üzerinden takip ettiğiniz önemli bir işinizi de sonuçlandırıyor olabilirsiniz.

ikizler-150x150.jpg
İKİZLER BURCU (Yükselen veya Ay Burcu)


Ekim ayı boyunca Venüs sayesinde kendinizi sağlıklı ve zinde hissetmeniz mümkün olacak. iş ortamınızla ilgili uzun süredir aklınızda olan bir dekorasyon, iyileştirme, eşya-mobilya alımı gibi projeyi de hayat geçirebilirsiniz.

18 Ekim’ de düz hareketine geri dönmeden önce Merkür sizi yatırımlarınız, taşınmaz mülkleriniz, evinizi ve ailenizi yakından alakadar eden konularda bazı aksaklıklar, çözmeniz gereken problemler ile ilgilenmek zorunda bırakabilir.

6 Ekim Yeni ay süreci ise eviniz, yaşam alanınız, aracınız ilintili yeni bir tadilat-tamir girişimine başlamanıza olanak tanıyabilir.

Yaklaşık Ekim ortaları itibariyle düz hareketlerine geri dönecek olan Jüpiter ve Satürn ise komisyon, prim, faiz, miras, nafaka, partner kazançları, sigorta gibi kaynaklardan ekstra elde ettiğiniz gelirler anlamında bir süredir istediğiniz gibi gitmeyen konuları daha olumlu sonuçlar üretmeye yatkın hale getirecekler.

17’ sinden sonra Güneş’ in yer değiştirmesi ve hemen ardından da 21’ inde Mars’ ın yanına katılması ile birlikte başta çocuğunuz olmak üzere; sevgilinizle de aranızda gergin tartışmalar yaşama potansiyeline sahip olacaksınız. Kendinizi haklı görmeye eğilimli olacağınız bu dönemde empati kurarak, ani ve öfkeli çıkışlar yapmamaya gayret etmelisiniz.

20 Ekim Dolunay süreci ise uzun süredir hedeflediğiniz bir amacınıza ulaşmanıza aracılık edebilir.

yenge%C3%A7-150x150.jpg
YENGEÇ BURCU (Yükselen veya Ay Burcu)


Bu ay Venüs’ ün yer değiştirmesi ile birlikte özel hayat- aşk konularında şanslı etkiler almaya başlayan Yükselen ‘ lerden biri de sizsiniz. Ayrıca eğitim yaratıcılık gerektiren işler ve çocuğunuz alakalı konularda da olumlu gelişmeler yaşıyor olacaksınız.

18 Ekim’ de düz hareketine geri dönmeden önce Merkür sizi yakın çevrenizde bulunan insanlarla kurduğunuz diyaloglarda yanlış anlaşılmaya eğilimli ve yeni başladığınız girişimlerinizde aksaklıklarla uğraştırmaya eğilimli olacak. Ayrıca yaptığınız planlar da sıklıkla çıkan pürüzler nedeni ile değişmek zorunda kalabilir.

6 Ekim Yeni Ay süreci sizi yeni başlayan bir projede yer almak zorunda bırakabilir. Ayrıca kardeşinizin ya da yakın bir dostunuzun hayatındaki yeni bir gelişme ile ilgilenmek zorunda kalabilirsiniz.

Yaklaşık Ekim ortaları itibariyle düz hareketlerine geri dönecek olan Jüpiter ve Satürn ise bir süredir ortağınız, ticari ilişkilerde bulunduğunuz kimseler ve partneriniz ile alakalı yoğun tempoda seyreden ama sonuç alamadığınız, tıkanmış gibi görünen işlerinizin/ konularınızın ilerleme sağlamasına olanak tanıyacak.

17’ sinden sonra Güneş’ in yer değiştirmesi ve hemen ardından da 21’ inde Mars’ ın yanına katılması ile birlikte ailenizde gerginlik yaratabilecek bazı meseleler ile ilgilenmeniz gerekebilir. Ayrıca ailenizi ilgilendiren mülk alım-satımı ilintili bir konu da bu dönemde gündeme gelebilir.

20 Ekim Dolunay süreci ise kariyeriniz, işiniz alakalı takibinizde olan bir konunun neticeye bağlanmasını sağlayacak.

aslan-150x150.jpg
ASLAN BURCU (Yükselen veya Ay Burcu)


Tüm ay boyunca Venüs’ ün verdiği destekle yatırımlarınız, taşınmaz mülkleriniz, aracınızı, evinizi ve ailenizi ilgilendiren bir süredir yapmayı düşündüğünüz girişimlerinizde başarılı sonuçlar alıyor olacaksınız. Özellikle yaşam alanınız yeniden dekore etmek, aracınızı yenilemek ile ilgili olumlu enerjiler size destek olacak.

18 Ekim’ de düz hareketine geri dönmeden önce Merkür ise sizi parasal konularda zorlamaya, alacaklarınızı tahsil ederken gecikmeler yaşatmaya devam ediyor olacak. o nedenle bu ay bütçenize daha titiz şekilde yaklaşmalısınız.

Ekim başındaki Yeni Ay sürecinde yüklü miktarda parayı yatırım amaçlı harcama kararı alabilirsiniz.

Yaklaşık Ekim ortaları itibariyle düz hareketlerine geri dönecek olan Jüpiter ve Satürn ise bir süredir birlikte çalıştığınız kişilerle çözümlemekte zorlandığınız iş konularını halletmeniz için size Kasım ortalarına kadar gereken desteği veriyor olacaklar. Bu süreçte davalık olduğunuz bir mevzu var ise o konuda da tıkanmış gibi duran konularda ilerlemeler yaşayabilirsiniz.

17’ sinden sonra Güneş’ in yer değiştirmesi ve hemen ardından 21’ inde Mars’ ın da yanına katılması ile birlikte yaptığınız/ başlattığınız bir girişimde hızlı ilerlemeler kaydedebilir, yeni kazandığınız bir işi ilintili projeler alakalı yoğun efor sarf ediyor olabilirsiniz. Ancak bu dönemde dostlarınız veya kardeşinizle olan diyaloglarınızda gerginleşmeye müsait enerjiler altında kalıyor olacaksınız.

20 Ekim Dolunay süreci ise onay bekleyen işleriniz, kişisel gelişiminize katkı sağlayan faaliyetleriniz, babanız, öğretmenleriniz, yöneticileriniz gibi otorite konumunda bulunan kimseler ile ilgili takip ettiğiniz bir konunun sonuçlanmasına aracılık edebilir.

ba%C5%9Fak-150x150.jpg
BAŞAK BURCU (Yükselen veya Ay Burcu)


Ekim ayı boyunca satış-pazarlama faaliyetleri, yeni başlayan projeler, yaptığınız girişimler, yakın çevrenizle ve kardeşleriniz ile olan ilişkilerinizde, yazı-el becerisi gerektiren işlerinizde olumlu gelişmeler yaşıyor olacaksınız.

18 Ekim’ de düz hareketine geri dönmeden önce burcunuzun yöneticisi olan Merkür, dikkatinizi dağıtmaya ve sizi hata yaptırmaya hala daha çok yatkın olacak. özellikle ticari faaliyetlerinizde ve kararlarınızda dikkatle hareket etmenizde bu tarihe kadar fayda var.

6 Ekim Yeni Ay sürecinde ise kendinizle alakalı önemli bir karar alabilirsiniz. Yeni Ay süreci tam burcunuz üzerinde gerçekleşeceğinden duygu ve düşüncelerinizi tam olarak analiz etmekte yetersiz kalabilirsiniz. O nedenle acele kararlar almaktan kaçınmalısınız.

Yaklaşık Ekim ortaları itibariyle düz hareketlerine geri dönecek olan Jüpiter ve Satürn ise bir süredir arzu ettiğiniz ilerlemeyi kaydedemediğiniz yaratıcılık gerektiren işleriniz, hobileriniz, eğitim, çocuğunuz ve özel-aşk hayatınız alakalı konularda size daha olumlu gelişmeler yaşatmaya Kasım ortasına kadar olanak verecekler.

17’ sinden sonra Güneş’ in yer değiştirmesi ve hemen ardından 21’ inde Mars’ ın da yanına katılması ile birlikte finansal olarak bütçenizi sarsıcak bazı ani gelişen harcama kalemleri ile uğraşmak zorunda olabilir, bütçenizi yeniden yapılandırmak zorunda kalabilirsiniz.

20 Ekim Dolunay süreci ise komisyon, prim, faiz, miras, nafaka, partner kazançları, sigorta gibi kaynaklardan ekstra elde ettiğiniz gelirler ile ilgili bir konunun netleşmesine aracılık edecek.

terazi-150x150.jpg
TERAZİ BURCU (Yükselen veya Ay Burcu)


Burcunuzun yöneticisi Venüs size bu ay parasal durumunuzu gösteren alana yerleşerek, kazançlarınız alakalı olumlu gelişmeler yaşatıyor olacak. Ekim ayında beklediğinizden daha fazla para kazanabilir. Refah bir ay geçirebilirsiniz. Venüs’ ün desteğini alırken, ikna etmeniz gereken kişilerle görüşmelerinizi de bu ayki randevu takviminize almanızda fayda var.

18 Ekim’ de düz hareketine geri dönmeden önce Merkür size bir süredir -başta elektronik olmak üzere- arıza çıkarmaya meyilli bir eşya ya da masraf kalemi ile bütçe açığı verdirtebilir. Ayrıca web üzerinden takip ettiğiniz işlerinizle alakalı da beklemediğiniz aksamlar yaşayabilirsiniz.

6 Ekim Yeni Ay sürecinde yine web üzerinden takibini gerçekleştirebileceğiniz yeni bir proje hayatınıza girebilir.

Yaklaşık Ekim ortaları itibariyle düz hareketlerine geri dönecek olan Jüpiter ve Satürn ise bir süredir yatırımlarınız, taşınmaz mülkleriniz, aracınız, eviniz-yaşam alanınız ve ailenizle alakalı konularda zor çözümleyebildiğiniz konuları daha hızlı şekilde halletmenize olanak tanıyacaklar. Kasım ortasına kadar saydığım konulardaki pürüzleri değişik bakış açıları ile çözümlemeyi başaracaksınız.

17’ sinden sonra Güneş’ in yer değiştirmesi ve hemen ardından 21’ inde Mars’ ın da yanına katılması ile birlikte kendinizi biraz gergin ve agresif enerjiler altında bulabilirsiniz. Partneriniz ve ortaklı iş yürüttüğünüz kimseler başta olmak üzere, bu insanlarla inatlaşmaya varan diyaloglardan kaçınmanızda fayda var.

20 Ekim Dolunay süreci ise ortaklı işleriniz, eşiniz-sevgiliniz ve sonuçlanmasını beklediğiniz anlaşmalarınız-sözleşmeleriniz ilintili bir konunun sizin adınıza netleşmesine aracılık edecek.

akrep-150x150.jpg
AKREP BURCU (Yükselen veya Ay Burcu)


Ekim ayında burcunuzu ziyaret edecek olan Venüs sizi aşk-romantizm konularında şanslı etkiler altında bırakacak. Bekarlar için bu ay yeni bir ilişki söz konusu olabilir. Ayrıca ortaklı projeleriniz, eşiniz-sevgiliniz ve sonuçlanmasını beklediğiniz anlaşmalarınız-sözleşmeleriniz ilintili olumlu haberler de alabilirsiniz.

18 Ekim’ de düz hareketine geri dönmeden önce Merkür sosyal çevrenizde yanlış anlaşılmalar neticesinde bazı tatsızlıklara neden olabilir. Merkür Retrosu bitişine kadar yatırımlarınızla alakalı radikal kararlar almamanızda da fayda var.

6 Ekim Yeni Ay sürecinde hayatınızda arkasından koşmak isteyebileceğiniz yeni bir hedef, amaç konusunda önemli adımlar atma imkanına sahip olacaksınız. Sizin için önemli miktarda bir paranın elinize geçmesi ile alakalı gelişmeler de yaşayabilirsiniz.

Yaklaşık Ekim ortaları itibariyle düz hareketlerine geri dönecek olan Jüpiter ve Satürn ise bir süredir yaptığınız girişimlerden sonuç almanızı zorlaştıran enerjilerini hafifleterek; seyahatler, satış-pazarlama faaliyetleri, yeni başlayan projeler, yakın çevrenizle ve kardeşleriniz ile olan ilişkilerinizde, yazı-el becerisi gerektiren işlerinizde size daha kolay yol almanızı sağlayacak etkiler verecekler.

17’ sinden sonra Güneş’ in yer değiştirmesi ve hemen ardından 21’ inde Mars’ ın da yanına katılması ile birlikte harcamalarınıza dikkat etmeli, beklemediğiniz masraflara karşı tedbirli olmalısınız. Web üzerinden yürüttüğünüz bazı işleriniz ise beklediğinizden çok daha fazla zamanınızı alıyor olabilir.

20 Ekim Dolunay süreci ise iş ortamınız, iş arkadaşlarınız ile alakalı bir konunun neticeye bağlanmasını sağlıyor olacak.

yay-150x150.jpg
YAY BURCU (Yükselen veya Ay Burcu)


Ekim ayında web tabanlı yaptığınız işlerinizden elde ettiğiniz kazançlarınızda artış yaşayacaksınız. Ancak lüks sayılabilecek harcamlarla bütçenizin sarsılma potansiyeli de Venüs’ ün yaptığı yer değişikliği nedeni ile söz konusu olmaya devam edecek.

18 Ekim’ de düz hareketine geri dönmeden önce Merkür kariyerinizde uzun süredir takip etmeniz gereken tıkanmış ve çözümsüz konularda sizi biraz daha uğraştırıyor olacak. geçmişten gelen pürüzleri temizlemeniz gerekecek.

6 Ekim Yeni Ay sürecinde ise kariyerinizde yeni bir görevlendirme alabilir ya da yeni bir iş teklifi ile karşılaşabilirsiniz.

Yaklaşık Ekim ortaları itibariyle düz hareketlerine geri dönecek olan Jüpiter ve Satürn ise bir süredir atılım yapmak istediğiniz halde mesafe kat edemediğiniz parasal konularda size daha şanslı fırsatlar sunmaya başlayacaklar. Kasım ortasına kadar para biriktirmek açısından daha olumlu etkilere sahip olacaksınız.

17’ sinden sonra Güneş’ in yer değiştirmesi ve hemen ardından 21’ inde Mars’ ın da yanına katılması ile birlikte sosyal hayatınızdaki canlanma size kendinizi daha dinamik hissettiriyor olacak. Bu süreçte birikimlerinizi daha sabit yatırımlara aktarmakla ilgili bir hamle de yapıyor olabilirsiniz.

20 Ekim Dolunay süreci ise aşk hayatınız, çocuklarınız, hobileriniz, eğitim ilintili işleriniz alakalı bir konuda karar almanıza aracılık edecek.

o%C4%9Flak-150x150.jpg
OĞLAK BURCU (Yükselen veya Ay Burcu)


Ekim ayında gelirleriniz, yatırımlarınız, hedefleriniz ile alakalı uzun zamandır beklediğiniz sonuçlara ulaşmak için şanslı etkiler alıyor olacaksınız. Elinize toplu para geçişi söz konusu olabilir. Bu ay sosyal çevrenizle de olan iletişiminiz güzel fırsatlarla yoğunlaşacak.

18 Ekim’ de düz hareketine geri dönmeden önce Merkür onay bekleyen işleriniz, kişisel gelişiminize katkı sağlayan faaliyetleriniz, babanız, öğretmenleriniz, yöneticileriniz gibi otorite konumunda bulunan kimseler ile ilgili bir süredir yaşadığınız olumsuz etkilerine devam ediyor olacak. Bu tarihe kadar saydığım konularla alakalı ekstra dikkatli olmaya ve hata yapmamaya çalışmaya devam etmelisiniz.

6 Ekim Yeni Ay sürecinde kendinize fayda sağlayacak bir eğitim ya da gelişim projesine katılmaya karar verebilirsiniz.

Yaklaşık Ekim ortaları itibariyle düz hareketlerine geri dönecek olan Jüpiter ve Satürn tam burcunuz üzerinde olacakları için hayatınızda başta girişimleriniz, ortaklı işleriniz ve kariyer hayatınız ilintili sizi zorladıkları enerjilerine son vererek; bu konularda daha olumlu gelişmeler yaşamanıza olanak tanıyacaklar. 18 Ekim itibariyle kendinizi depresif sayılabilecek ruh hallerinden daha hızlı kurtarabiliyor olacaksınız.

17’ sinden sonra Güneş’ in yer değiştirmesi ve hemen ardından 21’ inde Mars’ ın da yanına katılması ile birlikte kariyer hayatınızda yönetmeniz gereken pek çok kriz kendini gösterebilir. Bizzat mücadele etmeniz gereken konularla son derece yoğun bir tempo içerisinde yaklaşık 1,5 ay geçireceksiniz.

20 Ekim Dolunay sürecinde ise yatırımlarınızı, taşınmaz mülklerinizi, aracınızı, evinizi-yaşam alanınızı veya ailenizi ilgilendiren bir konuda karar aşamasına gelebilirsiniz.

kova-150x150.png
KOVA BURCU (Yükselen veya Ay Burcu)


Ekim ayında kariyer hayatınızda ard arda yaşayacağınız olumlu gelişmeler üstleriniz tarafından takdir edilmenize ve başarı grafiğinizin gözle görülür şekilde yükselmesine neden olacak.

18 Ekim’ de düz hareketine geri dönmeden önce Merkür bir süredir komisyon, prim, faiz, miras, nafaka, partner kazançları, sigorta gibi kaynaklardan ekstra elde ettiğiniz gelirler açısından size çıkarttığı pürüzleri yaşatmaya devam ediyor olacak. 18’ ine kadar bu konularda yapacağınız hamleleri 2 kez kontrol ederek adım atmayı sürdürmelisiniz.

6 Ekim Yeni Ay sürecinde Merkür’ ün yukarıda saydığım konularda size yarattığı zorluklara çözüm oluşturacak nitelikte yeni bir metot ile bazı sorunlara yeni çözümler üretme potansiyeline de sahipsiniz.

Yaklaşık Ekim ortaları itibariyle düz hareketlerine geri dönecek olan Jüpiter ve Satürn yurtdışı, web alakalı işlerinizde yarattıkları zorlukları hafifletiyor olacaklar. Kasım ortalarına kadar eğer bu alanlardan gelir elde ediyorsanız kazançlarınızda artış yaşayabilirsiniz.

17’ sinden sonra Güneş’ in yer değiştirmesi ve hemen ardından 21’ inde Mars’ ın da yanına katılması ile birlikte onay bekleyen işleriniz, kişisel gelişiminize katkı sağlayan faaliyetleriniz, babanız, öğretmenleriniz, yöneticileriniz gibi otorite konumunda bulunan kimseler ile ilgili konularınızda hayatınızın temposu hızla yükseliyor olacak. Ancak bu dönemde özellikle hayatınızda otorite konumunda bulunan kişiler ile bazı gerginlikler yaşamaya da hazırlıklı olmalısınız.

20 Ekim Dolunay sürecinde ise başlattığınız bir projenin, önemli bir yazışmanın ya da kardeşleriniz ilintili takip ettiğiniz bir konunun neticesini alıyor olacaksınız.

bal%C4%B1k-150x150.jpg
BALIK BURCU (Yükselen veya Ay Burcu)


Ekim ayında kişisel gelişim ve şahsi eğitiminiz ilintili yapacağınız girişimlerinizde çok başarılı sonuçlar elde etme şansına sahipsiniz. Ayrıca uzman olduğunuz konuda “üstat” denilebilecek kişilerin övgülerine de şahitlik etme potansiyeliniz var.

18 Ekim’ de düz hareketine geri dönmeden önce Merkür; ortaklı işleriniz, sonuçlanmasını beklediğiniz anlaşmalarınız-sözleşmeleriniz ilintili konularda size yaşattığı beklediğinizin dışındaki olumsuzluklarına devam ediyor olacak. Özellikle yazılı anlaşmalar konusundaki dikkatinizi keskin tutmalı, kontrollerinizi iki katına çıkartmalısınız.

6 Ekim Yeni Ay süreci partnerinizin-eşinizin hayatında yeni bir durumun oluşmasına, önünde yeni bir yolun çizilmesine aracılık edebilir.

Yaklaşık Ekim ortaları itibariyle düz hareketlerine geri dönecek olan Jüpiter ve Satürn gelirleriniz, yatırımlarınız, hedefleriniz, sosyal çevreniz ile alakalı konularda size yaşattıkları zorluklara son vererek, Kasım ortasına kadar daha kolay şekilde yol almanıza aracılık ediyor olacaklar.

17’ sinden sonra Güneş’ in yer değiştirmesi ve hemen ardından 21’ inde Mars’ ın da yanına katılması ile birlikte komisyon, prim, faiz, miras, nafaka, partner kazançları, sigorta gibi kaynaklardan ekstra elde ettiğiniz gelirler ile alakalı bazı hızlı ve ard arda gelen gelişmeler yaşayabilirsiniz. Ancak bu tarihten itibaren önünüzdeki 1,5 aylık süreçte özellikle vergi-ceza ilintili sorumluluklarınızı ihmal etmemenizde fayda var.

20 Ekim Dolunay sürecinde ise parasal bir konunun neticelenmesine şahitlik edebilirsiniz.







Sevgilerimle

©Hint Astroloğu
 

Önce Yükselen Burcunu Okumayı Unutma!​

tumblr_0b684aa82148cfa765a1b2df9d4b1250_41a8de19_1280.jpg

Sevgili Koç ve Yükselen Koç;

Ekim ayına tam karşıt evinde yer alan Terazi burcunda Merkür Retrosu ile yavaaaş bir giriş yapıyoruz sevgili Koç ve özellikle yükselen Koç, yavaş dediysem aslında senin için ilişkilerin derin mi derin mercek altına alındığı bir ay olacak, Ekim ayının 20’sine kadar Güneş, Mars ve Retro Merkür ilişkiler evini biraz karıştırıyor. Geçmiş konuların gündeme gelmesi, meselenin Dandanakan Savaşı’na kadar gitmesi, zamanında çözülmemiş, üstü örtülmüş birçok konunun gündeme gelmesi mümkün. Şayet bir ilişkin yoksa, zamanında yarım kalmış filmler tamamlanmak için kapına da gelebilir veya senin aklına eskiler düşebilir de, bir dürtüyle adımlar atma isteğin gelebilir, yapma desem dinler misin bilemem :) Bunun dışında şayet ortaklık içeren bir işin varsa, burada da bir adalet arayışın söz konusu olabilir. Aslında bu 7. Evde gerçekleşen Mars, Güneş, Merkür stelyumu biraz ilişkiler içerisindeki “kendinle” yüzleşmeni de sağlayacak, kızdığın birçok şeyi kendinin de yaptığını fark edebilirsin mesela. Mücadele ettiğin birçok şeyin sebebinin kendin olduğunu da. Sorgulamak iyidir, fark etmek de öyle.

Bu retrolu ilişki temalı ilk haftaya bir de Terazi burcundaki yeni ay eşlik edecek, 6 Ekim’de yine burada bir Yeni Ay da var, yeni ayların enerjisi adı üzerinde yeniliktir, işin içinde Retro Merkür olduğu için yeni bir şeylere başlamak biraz tereddüt ettirebilir, daha doğrusu doğru karar alıp almadığından emin olman gereken bir yeni ay bu, öte yandan yeni başlayan ilişkiler için tüm kartlar masaya dağıtılıp açık oynandıysa, güzel de etkisi olabilir. Hemen ardından bir de Venüs desteği alacaksın, aldığın kararları iyice tarttıysan düşünülebilir, ancak bu kararını yine bu ay senin burcunda gerçekleşecek Dolunay’a bırakmak akıllıca olabilir.

7 Ekim’de Venüs Yay burcuna yani senin 9. Evine giriş yapıyor. Kendini ruhsal olarak iyi hissetmeye başlayabilirsin, Akrep burcunda seyrederken biraz krizlerle de yüzleştirmiş olabilir, sevgi, ilişki veya para mevzuları şimdi biraz rahatlayacak. Bir ateş burcuna geçen Venüs, elbette seni de görecek. 9. Ev seyahati sana yeni ufuklar açabilir, inancını artırabilir, ruhsal olarak sorun ettiğin bazı şeyleri rahatlatabilir. Şayet yurt dışı temalı işlerin veya akademik konularla ilgili beklentilerin varsa Venüs bu alana da küçük sürprizler getirecektir, bir şeyler yazıp çizmek, yayınlatmak niyetindeysen veya yeteneklerini kalabalıklara açmak istersen güzel bir dönem.

20 Ekim’de senin için tam anlamıyla netlik dönemi başlıyor sevgili Koç ve Yükselen Koç, çünkü ev sahipliği yaptığın bir Koç Dolunayı var. Mars ve Jüpiter’den destekli, Pluto’dan ise sert açısı var, enerjin büyüyor, kendinle ilgili alacağın kararlar ciddi bir netliğe dönüşebilir, Pluto biraz seni bu kararı almaya da zorlayacak gibi görünüyor zaten. Bu ilişkilerle ilgili bir karar olabilir, kariyerinle ilgili olabilir, aslında gündemini Eylül ortalarından beri meşgul eden, Merkür’ün retroya girmesiyle de yavaşlayan veya belirsizliğe sebep olan her ne ise, bu dolunayla artık son kararı verebilir ve yoluna bakabilirsin, zira Retro da sona ermiş olacak. Uyarım öfkeyle değil, sağduyuyla hareket etmen, çünkü içinde senin için fırsat da barındırıyor bu dolunay, sadece küpüne zarar vermemeye bak, önündeki fırsatları gör.

23 Ekim’de Güneş Akrep burcuna geçiyor, şayet bir ilişkin varsa veya evli bir yükselen Koç isen bu geçişle ortak kaynaklarınız gündeminize gelebilir, ilişkiniz daha da bütün ve derin hale gelebilir, kendi maddi kaynaklarında bir artış veya yeni eklemeler olabilir, aynı şekilde eşinin kariyer, iş, para konuları da 1 ay boyunca seni ilgilendirir hale gelebilir. Güneş burada derinliği, yoğunluğu artırır, burası da senin gibi Marsyen bir ev, bu derinliği ve yoğunluğu senin de hissetmen mümkün, libidosu huzurundan daha önde ilişkiler de gündemine gelebilir bu süreçte :) 30 Ekim’de yönetici gezegenin Mars da geliyor buraya ve burada da güçlü. Elbette bu tesiri Kasım ayında daha çok hissedeceksin, ama şimdiden sana yine hem maddi konularda mücadelenin bol olduğu hem de libidonun sınırlarının biraz zorlanacağı bir Kasım spoiler’ı verebilirim :)

Evet sevgili Koç ve özellikle yükselen Koç, Ekim ayında Retro gezegenlerimize veda ederek, özellikle 20’sinden sonra gaza bastığımız bir dönem bekliyor bizi. Umarım şahane başlangıçlar yaptığın güzel bir ay geçirirsin.





Sevgili Boğa ve Yükselen Boğa;

Ekim ayına Terazi burcunda Merkür Retrosu ile giriş yapıyoruz, bu senin iş, meslek, sağlık ve günlük olarak yaptığın tüm aktivitelerin biraz sarpa sardığı bir döneme işaret etmekte. 20’sine kadar burada Güneş var, Mars var, geri geri halay çeken Merkür de var, bu durumda özellikle ofis ortamında, çalışma koşullarında, beraber çalıştığın veya hizmet aldığın/verdiğin kişilerle iletişimlerde kazalar mümkün, aynı zamanda yaptığın işe karşı da bir adalet arzun yükselebilir. Acaba hak ettiği değeri veriyor muyum işime veya karşılığında aldığım kadar çalışıyor muyum sorgulayabilirsin. Aynı zamanda belki sağlayamadığın bu dengesizlik ve günlük rutinlerindeki aksama sağlığını da zorlayabilir, ihmal ettiğin bazı problemleri fark edip düzenlemek için de güzel bir fırsat aslında.

6 Ekim’de yine bu alanda bir Terazi Yeni Ayı var, yeni bir başlangıç, yeni bir karar, belki uzun zamandır sürüncemede olan bir konu ile ilgili yepyeni bir gelişme yaşayabilirsin bu yeni ayla. Ayrıca Mars da bu yeni ayda ön planda, başlangıç etkisi yoğun, karar verdirici etkisi güçlü, belki özellikle iş, çalışma ortamında yaşayacağın bir yeniliğin veya alacağın bir haberin dengeleri değiştirmesi de mümkün. Hemen karar vermek, dürtüsel davranmak çok doğru olmayabilir ancak tamamen de yok saymamak lazım, 20’sinde gerçekleşecek Koç Dolunayı ile ve yine bu tarihten itibaren retrodan çıkmış olan gezegenlerle bu gündemi hayatına taşıyabilirsin.

7 Ekim’de Venüs Yay burcuna geçiyor, bu da senin dışarıdan elde ettiğin veya bir ortaklık vesilesiyle sahip olduğun gelirleri, maddi kaynakları artırabilecek güce sahip. Şayet evli bir Yükselen Boğa isen eşinin maddi kaynakları ile ilgili de bir değişim olabilir, bir ilişkin varsa bu aranızdaki enerji ve elektriği de artırıp daha derinden birbirinize bağlanmanızı sağlayabilir aynı zamanda. Şayet kriz olarak gördüğün bazı konular varsa bunlar için de şanslı bir geçiş bu, özellikle geçmişten gelen, seni psikolojik olarak zorlayan konulara da ferahlık getirir.

20 Ekim’de Koç burcunda yani görünmeyen, senin arkanı döndüğün, farkında olmadığın konuları aydınlığa kavuşturacak olan 12. Evinde bir Dolunay var. Bu Koç Dolunayı özellikle Eylül ortalarından bu yana seni zorlayan, geren konuları rahatlatabilir, aydınlığa kavuşturabilir, bazı kararlar aldırabilir. Görünmeyen birçok konunun netleştiğine de şahit olabilirsin, farkına varmadığın olayların haberlerini duyabilirsin, belki sezdiğin ama konduramadığın şeylerin aslını öğrenebilirsin. Kendinle ilgili de yoğun bir farkındalık süreci bu, adeta bilinçaltında bir tamamlanma yaşayacaksın bu dolunayla.

23 Ekim’de Güneş, 30 Ekim’de de Mars Akrep burcuna geçiyor ve önümüzdeki 1 ay boyunca artık gündemini ilişkiler alanına taşımaya başlıyor sevgili Boğa ve Yükselen Boğa, bu yeni bir ilişki de getirebilir gündemine, var olan ilişkinin şekli şemalini de ciddiye bindirebilir. İşin içinde Mars da olduğu için bu alanda bir şeylerin istediği gibi gitmesi için biraz mücadele etmen gerekebilir, enerjini kendi üzerinden ve günlük yaşamından alıp, ilişki hayatına odaklaman, ilişkine enerjini yoğun biçimde vermen mümkün. Burada Mars güçlü çalışır, Güneş’in de burada olmasıyla da mücadele ettiğin, enerjini harcadığın ilişki konularında var ise sorunlar da görünür hale gelir. Böylelikle farkına varmadığın çözümler de karşına çıkabilir.

Evet gördüğün gibi sevgili Boğa ve özellikle Yükselen Boğa, yavaş ilerlese de ortasından itibaren hızlanacak ve bizi kışa hazırlayacak bir Ekim ayı var önümüzde. Enerjimizi toplayalım, zira Kasım’da özellikle senin ihtiyacın olacak :)






Sevgili İkizler ve Yükselen İkizler;

Ekim ayına Terazi burcunda yani senin aşk, flörtler, hobiler alanında geri geri giden bir Merkür ile giriş yapıyoruz sevgili İkizler ve özellikle Yükselen İkizler, Ağustos ayında uyarmıştım, yineliyorum zira unutmuş olabilirsin :) Ekim ayını 20’sine kadar kapını aşındıracak eski sevgililer olabilir, yeni birileri de karşına çıkabilir zira Güneş ve Mars da burada olduğu için odağın ve enerjin de aslında biraz bu konularda farkındayım, hiç olmaz demiyorum, sadece doğru karar vermesi biraz zor olabilir bu Merkür Retrosu’nda, sen çok iyi zannedersin kötü çıkar, kötü gibi gelir ama aslında iyidir, tam emin olması biraz zor. O sebeple biraz aslında aşk ilişkilerinde sen nasıl davranıyorsun, seni şu hayatta neler mutlu ediyor, nelerden çok keyif alıyorsun bunları tartmak için güzel zamanlar. Enerjini kendinde daha önce fark etmediğin yeteneklerini ortaya çıkarmak için de kullanabilirsin bu süreçte.

6 Ekim’de yine bu alanda yani aşk, meşk, keyif aldığın birçok şeyi temsil eden alanda bir de Yeni Ay var, retrolu olsa da enerjisi çok sert değil aslında, doğru tartarsan, kendini çok iyi dinlersen destekleyici yanları da var, çünkü bir yandan da Mars itekliyor bir şeylere başla diye, yeni ayın tam dibinde, bir şeyleri başlatma enerjisi yoğun. Bu aşk olabilir, kendini ortaya koymak için vereceğin bir karar ve yapacağın bir hamle olabilir, çok sevmediğimiz bir ev değil burası, sana da farkındalık sağlayacak enerjileri var. Burası yaşam enerjisini de bulduğumuz yer aslında, içe dönüp bizi asıl mutlu edecek şeyin ne olduğunu bulduracak bir yeni ay bu.

7 Ekim’de Venüs tam karşıt evine, ilişkiler evine giriş yapıyor sevgili İkizler ve özellikle Yükselen İkizler, hayırlı uğurlu olsun :) Zaten aşk konularında Merkür’ün etkisiyle ortalık karışıkken bir de Venüs Yay’a gelip diyecek ki aman boş ver her şey güzel olacak… Üstelik olmaz da diyemiyorum, tek tehlikesi bu geçiş sırasında Neptün ve Güney düğümle de temas edeceği için göründüğünden çok farklı olma ihtimaline karşı biraz ufak uyarım var sana. Hayal gibi gelebilir her şey, rüyada hissedebilirsin, ama aslı öyle olmayabilir bu geçişin. Kendini birden çok kaptırmış bulmaman için özellikle 27 Ekim civarına dikkat etmeni öneririm.

20 Ekim’de Koç burcunda yani senin arkadaşlıkların, sosyal çevren, gelecek planların, ideallerinin temsilcisi olan 11. Evinde bir Dolunay var, bu dolunay hem destekli hem de zorlayıcı bir dolunay. Mars – Pluto bu dolunayda devrede, bazı konuları kestirip atmana sebep olacak tesirleri var, öte yandan Jüpiter’den destek de görüyoruz, bu da demek oluyor ki doğru bir karar yolunu aydınlatabilir. Sosyal çevren ve arkadaşlıklarında ya da geleceğinle ilgili yapman gereken konularda bazı kararsızlıklara düşmüş olabilirsin, özellikle Eylül ayının ortalarından itibaren eyleme geçmekle geçmemek arasında kaldığın, aslında bazı şeyleri fark ettiğin ama yoluna koyamadığın şeyler yaşamış olabilirsin, işte bu tarihle birlikte zaten Retro gezegenler de düze çıkınca yavaş gördüğün, adım atamadığın, belki karar veremediğin birçok konu hızlanacak ve senden bir adım isteyecek. Bu da geleceğin ve planların için çok önemli, bitmesi gerekene “git o zaman” demek seni rahatlatacak İkizler.

23 Ekim’de Güneş, 30 Ekim’de de Mars Akrep burcuna geçerek ayı tamamlıyorlar, bu da demek oluyor ki ay sonundan itibaren 1 ay boyunca odağın artık iş, ofis ve çalışma ortamın, vereceğin bazı kararlar sana iş ortamında yenilikler getirebilir, daha çok çalışmana sebep olsa da kalıcı bazı şeylere dönüşebilir eylemlerin, söylemek isteyip de söyleyemediğin birçok şey şimdi yerini bulacak işte, çünkü Mars burada güçlü, geçtiğimiz ayın boğazında düğüm olan konuları hızlı hızlı çözülecek artık, biraz daha sabır yani.

Evet İkizler ve özellikle Yükselen İkizler, senin için bazı konuların aydınlığa kavuştuğu, hareketli de bir ay olacak gibi duruyor :) Umarım güzel adımlar attığın şahane bir ay geçirirsin.






Sevgili Yengeç ve Yükselen Yengeç;

Ekim ayına Terazi burcunda Merkür retrosu ile giriyoruz, 20 Ekim’e kadar da geri geri giderek, aslında teknik olarak yavaşlayarak Terazi’nin 15 derecelerine kadar gelecek. Bu seyir de senin aile, ev, yuva hanende bazı iletişim sorunlarına yol açabilir sevgili Yengeç ve özellikle Yükselen Yengeç, zaten Eylül yorumlarında bu konuya biraz değinmiştik. Güneş ve Mars da ayın sonlarına kadar buralarda kalmaya devam edecek. Bu geri harekette hem ev, yuva hanen hem de duygusal olarak, derinlere attığın, seni zorlayan konuları fark etmen çok mümkün. 4. Ev aynı zamanda senin güvende olma ihtiyacın, en derinlerin, korunaklı olmayı istediğin yer. Seni güvende hissettirmeyen konular her ne ise işte bu Retro hareketle bunların da farkına varman mümkün, Güneş ve Mars’ın da burada olmasıyla aslında epey görünür de olacak bu içe dönüşün, kendini dinlemelerin. Eyleme geçmek isteyip de geçemediğin, kendini yavaşlamış, durdurulmuş hissettiğin şeyleri de fark edebilirsin, burada gerçekleşecek yeni ay da aslında senin için bu sorgulamaların ardından bir yenilik ihtiyacını da gösterecek.

6 Ekim’de yine Terazi burcunda bir yeni ay var, retronun verdiği farkındalıklar seni kendi yaşam alanların, düzenin, ihtiyaçlarınla ilgili bir yeni karara sürükleyebilir. Bu yeni Ay Mars’la dip dibe, dürtüsel bir karara da itebilir seni, artık eyleme geç diyebilir, atamadığın adımlar için bir yeni gündem getirebilir hayatına. Her ne kadar Merkür Retro olsa da aslında bu içsel dönüşümün getirdiği farkındalıkla ortaya çıkacak yeni gündem seni harekete geçirebilir. Belki başlangıçta biraz düşünmek isteyebilirsin, çok dürtüsel davranmak mantıklı karar vermeni zorlaştırabilir, 20’sine kadar sorgulayıp, düşünüp, eyleme 20’sinden sonra geçebilirsin zira hem Retro hareketlerini bitiren gezegenler olacak hem de Koç Dolunay’ı ile zaten bir karar aşamasına da geleceksin.

7 Ekim’de Venüs Yay burcuna geçiyor, bu da iş, çalışma, meslek hanende bazı güzel haberlere gebe bir seyahat. Çalışma ortamından keyif alacağın gelişmeler olabilir, bir sağlık sorunun kolaylıkla çözüme ulaşabilir, beklediğin bazı gelir artışları için masaya oturabilirsin. Sadece 27 Ekim civarına bir miktar dikkat, zira Venüs bu güzel geçişi yaparken Neptün’le biraz sert açılanacak, bir şeylerin göründüğünden daha farklı olabileceğini işaret ediyor, kanmaya, kandırılmaya da açık birkaç gün bu. İyice ölçüp tartmadan kararlar verilecek, adımlar atılacak bir süreç değil sevgili Yengeç, farkındalığın yüksek olmalı.

20 Ekim’de Koç burcunda yani senin kariyer ve toplumsal görünüm alanlarında parlak, çarpıcı, etkisi yüksek bir Dolunay var, aslında yeni ay döneminde başlayan bir konu, kafanı kurcalayan bazı şeyler bu dolunayla netliğe kavuşabilir. Özellikle Eylül ortalarında gündeme gelmiş ama neticeye ulaşamamış konularla ilgili artık gaza basma zamanı, bu kariyerinde belki bazı keskin kararlara da itebilir seni zira Mars-Pluto arasında sert bir açı var, ama Jüpiter bu yeni ayı destekliyor. Sağduyuyla alınacak bir karar, atılacak bir adım, sonrasında büyüyüp genişlemene de fırsat tanıyabilir. Özellikle de maddi anlamda karşına fırsatlar çıkarabilir.

23 Ekim’de Güneş, 30 Ekim’de de Mars artık ev, yuva, kendi duygusal dünyanı temsil eden evden çıkarak Akrep burcuna yani kendini sahneye koyduğun, görünür olduğun alana geçiş yapıyor. Burada hem aşk, flörtler hem de kendini ortaya koyabileceğin yeteneklerin, diğer insanların seni fark ettiği birçok özelliğin ortaya çıkacak bu 1 aylık süre ile. Mücadelen daha çok kendini göstermek üzerine olacak, hayattan daha fazla keyif almak için mücadele edeceksin, bu geçiş sana kendini iyi de hissettirebilir. Buraya Mars da gelince hele aşk trafiğin Kasım ayında hızlanabilir de biraz :)

Evet Yengeç ve özellikle Yükselen Yengeç, dengeleri oturtmak için mücadele edeceğimiz güzel bir Ekim ayı var önümüzde, umarım şahane kararlar aldığın bir ay geçirirsin.





Sevgili Aslan ve Yükselen Aslan;

Ekim ayına malum Terazi burcunda Merkür Retrosu ile giriş yaptık, özellikle senin için bu Merkür Retrosu iletişim evinde gerçekleşiyor, Merkür’ün kendi evi burası. Eylül ayı yorumlarında ufaktan değinmiştim, birebir iletişimde olduğun konularla ilgili aksamalar, yanlış anlamalar bu süreçte biraz tadını kaçırabilir, ancak burası dediğim gibi Merkür’ün kendi evi olduğu için bir miktar da rahatsın aslında. Aklına gelen fikirler veya geçmişte düşünüp hayata geçirmediğin projeler için de güzel. Sadece zihninin çok geçmişe takılı kalmamasına dikkat et, keşke şöyle deseydim, keşke bunu yapsaydım gibi keşkelerin, ahları vahların seni ele geçirmesine pek de izin verme, daha çok kendi zihninin derinlerine inerek kendini fark edebilirsin. Bir de kısa seyahatlerin bu ayın 20’sine kadar biraz dikkat isteyebilir senden, trafikte, yolda çok da gerilmemeye çalış, herkes retroda bir sen değilsin :p

6 Ekim’de yine bu alanda bir yeni ay var, bu Terazi yeni ayı seni yeni iletişim kuracağın kişilerle karşılaştırabilir, aklına yeni bir fikir gelebilir, belki yeni bir eğitime başlamak isteyebilirsin, geçmişten gelen bir konu bu yeni ayda senden başlangıç isteyebilir. Mars bu yeni ayla kavuşumda ve seni harekete geçirmek istiyor aslında, Retro sayesinde geçmiş takılı konuları zihninden söküp, yeni bir başlangıç yapabilirsin bu süreçte. Bunu bir nevi zihinsel bir analiz gibi düşün, çeri çöpü zihninden arındır, biraz izole kal ve sağlıklı bir yenilik için adım at diyor sana.

7 Ekim’de biraz şenleniyoruz sevgili Aslan ve özellikle Yükselen Aslan, zira Venüs senin aşk evinde ziyarete başlıyor, bu romantizm getirir, neşe getirir, keyif getirir. Venüs bu evde yaşam enerjini artırabilir bu süreçte, zaten seversin görünür olmayı, nereden geldiğini anlayamadığın birçok insanı kapında bulabilirsin :) Terazi Merkür’ retroda olunca da biraz eski defterleri açtırır, en çok senin hikayelerin yazılacak gibi görünüyor Venüs Yay seyrinde. Burada sadece 27 Ekim civarına birazcık dikkat sevgili Aslan, bazı hikayeler fazla romantik, fazla büyülü gidiyorsa biraz altında çapanoğlu ara zira Neptün Venüs’le bu tarihte kare açı yapacak, pembe gözlükleri taktırabilir, kandırabilir, masal gibi gösterebilir ama o gözlükleri çıkarınca gördüklerimiz hoşumuza gitmeyebilir. Bu tarihlerde gözün açık olsun.

20 Ekim’de yine sana faydası olacak bir Dolunay var, bu dolunay sert olduğu kadar şanslı da bir dolunay aslında, ruhsal olarak kendini doyuma ulaştırmak isteyeceksin, daha iyimser daha inançlı olmak isteyeceksin, Jüpiter de bu dolunayı destekliyor, ayrıca senin dolunayı karşıladığın ev olan 9. Ev de Jüpiter’in yönetiminde olduğu için sana şansını bereketini boş keseden verir, sadece bu dolunayda Mars-Pluto biraz sert açılanıyor, bu durumda da bir kestirip atma, bir karar verme, bir şeyleri netliğe çevirme ve özellikle de o iyimser enerjini vampir gibi sömüren konulara keskin bir nokta koyman mümkün. Dolunaylar final, tamamlanma, netlik zamanlarıdır, sen de gelişimine ve inancına engel olan her ne ise kesip atabilirsin bu dolunayda. Ayrıca kendini geliştirebileceğin eğitimlere de açık bir süreç, Retrolar da bitiyor 20’si itibariyle, hızlanıyoruz artık.

23 Ekim’de Güneş, 30 Ekim’de de Mars Akrep burcuna geçiyor ve bu tarihlerden itibaren önümüzdeki 1 aylık süre boyunca odağını evine, yuvana, yaşam alanına çeviriyor. Burası aynı zamanda biraz izole olduğumuz yerdir, kendimize kaldığımız yerdir, huzuru aradığımız yerdir aslında daha çok, senin de odağın biraz huzur, enerjin de buralarda odağın da, Güneş senin gezegenin neticede ve senin isteğin huzur bulmaksa sana destek olacak, ama Mars da orada olunca enerjini hır çıkarmaya harcayabilirsin, benim tavsiyem o güzel iyimser enerjin huzurun ve kendi yaşam alanının güzelliğinde olsun.

Evet sevgili Aslan ve Yükselen Aslan, gördüğün gibi bize kararlar aldıran, harekete geçirecek bir Ekim var önümüzde. Umarım şahane haberler aldığın güzel bir ay geçirirsin.






Sevgili Başak ve Yükselen Başak;

Ekim ayına Terazi burcunda Merkür Retrosu ile giriş yapıyoruz, bu da senin 2. Evin olan maddi kaynakların, değerlerin, sahip olduklarını temsil eden evde, kazançlarında belki denge sağlamak bir miktar zorluyor olabilir, Güneş ve Mars da burada olunca odağın ve enerjin bu konulara kafa yormana neden olabilir. Aslında bu özellikle kendi yeteneklerinle kaynaklarını artırabileceğin yöntemleri bulabilmen için de güzel bir fırsat, hazır Retro dönemdeyken biraz kendini fark edip, yeteneklerini görüp, paraya dönüşebilecek yollar bulman için de avantajlı. Bu dönemi stres olarak değil, biraz kendi değerlerine kafa yormak için de değerlendirebilirsin, zira bu alanda bir de yeni ay var.

6 Ekim’de gerçekleşecek Terazi Yeni Ayı, maddi kaynaklarını artırabileceğin bir yenilik için kolları sıvayabileceğin bir fırsat çıkarabilir karşına, çünkü Mars bu yeni ayla kavuşumda. Senin kendi değerlerini görüp adım atman için de teşvik edici, fark ettirici. Bu dönemde vereceğin kararlar, atacağın adımlar, ayın sonundaki dolunayda netliğe kavuşabilir, seni sıkıntıya sokan, değerlerini fark etmene engel olan, enerjini sömüren konuları bu yeni ayda fark edip, yeni bir bakış açısıyla başlangıç yapman da mümkün.

7 Ekim’de Venüs Yay burcuna geçerek hanene, yuvana, yaşam alanına keyif, mutluluk getirecek. Evde olmak sana çok keyif verebilir, biraz yalnız kalıp iç huzurunu bulman için de güzel bir fırsat bu geçiş sevgili Başak, tadını çıkar biraz huzurun. Yaşadığın alana, konforuna biraz güzellik katabilirsin, hatta biraz belki özgür de hissetmek isteyebilirsin. Sadece bu geçişte ayın 27’sinde gerçekleşecek Neptün Venüs karesi biraz dikkat istiyor, özellikle ikili ilişkilerinde gözünde fazla büyüttüğün, gerçeği göremediğin konular olabilir, yanılsamalar yaşayabilirsin, bu kısma biraz dikkat.

20 Ekim’de Koç burcunda Dolunay yaşayacağız, ayın başından itibaren bahsettiğim bu maddi konular, değerler, kendi para kaynakların ile ilgili vereceğin kararlar seni netliğe kavuşturabilir, bunu aslında sen de isteyebilirsin. Şayet bir ilişkin varsa, bu ilişkinin alma – verme dengelerini oturtabilmek için adım atabilirsin, kendi değerlerini ortaya çıkarmana engel konuları kestirip atman da mümkün. Bu dolunay Mars – Pluto karesine ev sahipliği yapacak, zorlu bir enerjisi olsa da Jüpiter’den destekli, iyice ölçüp tartarak vereceğin kararlarla bu zamana kadar yavaş ilerleyen birçok konunun da önü açılacak.

23 Ekim’de Güneş, 30 Ekim’de de Mars Akrep burcuna geçiyor, iletişimin çok hızlandığı, kendini net şekilde ifade ettiğin ve bütün enerjini ortaya koyduğun güçlü bir dönem başlıyor senin için. Sosyal ortamların genişleyebilir, yeni insanlar tanıyabilirsin, vizyonun genişleyebilir, sadece buradaki Mars biraz iletişimi hızlı ve dürtüsel hale getireceğinden sert iletişimlere dikkat, düşündüğün hemen olsun isteyebilirsin, engellere tahammülün azalabilir, bu acelecilik tadını kaçırmasın. Zaten enerjin ve odağın burada olacağı için er ya da geç düşündüklerin için eyleme geçecek fırsatların da olacak, hem akışla bir ol hem de fırsatları yakala bu süreçte.

Evet sevgili Başak ve özellikle Yükselen Başak, üzerimizdeki toprakları atıp eyleme geçeceğimiz hareketli bir ay bizi bekliyor. Umarım kendinle ilgili güzel adımlar attığın şahane bir ay geçirirsin!









Sevgili Terazi ve Yükselen Terazi;

Ekim ayında seni ilgilendiren çok konu var, neredeyse ay boyunca burcunda Mars’ı, Güneş’i ve bir de Retro hareketine devam eden Merkür’ü ağırlıyorsun, odağın çok kendinde, kendi bilincinde, zihninde, enerjinde. Retro haldeki Merkür seni 18 Ekim’ e kadar sorguya suale çağırdı, çağırıyor. Kendini fark etmen, dengeni bulman için aslında bunlar. Kendini nasıl ifade ediyorsun, aldığın kararların ne kadarını uyguladın, nelerden vazgeçtin, nelere cesaret edemedin bunları görebilirsin aslında. Kendinle ilgili atmak isteyip de atamadığın adımları da fark edebilirsin, seni durduran asıl şeyin ne olduğunu da anlayabilirsin, bu aslında çok güzel çünkü burcunda bir Yeni Ay var ve harekete geçmen çok teşvik edici.

6 Ekim’de gerçekleşecek Terazi Yeni Ayı ile işte söylediğim bu konuların hepsi seni adım atman için teşvik edecek, birçok konuyu da aydınlatacak. Bu Yeni Ay noktası, Mars etkili, yani başlangıç, enerji, cesaret, varlık göstermek, ben buradayım demek için çok yüksek bir tesiri var. Bize bu yeni ayda kendinle ilgili çok güzel bir haber verebilirsin, aldığın bir kararı duyurabilirsin, adeta kendinden bir yeni sen yaratabilirsin, çünkü Merkür zaten seni derinlerine indirmeye hazır sevgili Terazi.

7 Ekim’de iletişim, zihin ve yakın çevre hanene Venüs geliyor, Yay burcunda seyahatine başlıyor. Bu sana özellikle iletişiminde o tatlı dilini ortaya koyup güzel çevreler edinmeni sağlayabilir, zaten senin yönetici gezegenin, tabii ki kıyak geçecek :) Belki yeni ayla alacağın kararların ardından güzel haberler verebilirsin, alabilirsin de, malum odağımızı neye çevirirsek onu hayatımıza daha kolay çekeriz. Venüs’ün seyahat ettiği ev de senin zihnin, düşüncelerin, olumlu ve sana keyif verecek şeylere adım atman, böyle şeyleri de hayatına çekmeni de sağlar. Burada sadece 27 Ekim civarına dikkat zira Neptün biraz kafanı karıştırabilir, özellikle iş, çalışma ortamına dair alacağın haberlerin gerçekliğini sorgula, hemen inanma, bazı şeyleri de doğru algılayıp algılamadığına dikkat et bu birkaç gün.

20 Ekim’de ilişkiler evinde yani Koç Burcunda Dolunay yaşayacağız, tam karşında gerçekleşiyor bu dolunay sevgili Terazi ve özellikle Yükselen Terazi, ilişkiler konusunda netlik, tamamlanma, karar aşaması işte bu dolunayla ortaya çıkacak. Eylül ortalarından bu yana kendinle çok mücadele verdin, kendi dengeni bulmaya çok çalıştın, bazı şeyleri sırf denge, uyum olsun diye belki de tuttun, eyleme dökemedin, alma – verme dengesi de bir süredir şaştı zaten. Ama işte bunların hepsi bu dolunayla finalize oluyor sevgili Terazi, zaten gökyüzündeki Retro gezegenler birer birer düze geçiyor, Mars da sendeki seyahatinin sonlarında, senden ayrılırken de Pluto ile sert bir açı yaparak artık sana “karar ver” diyor, kendi dengeni bulman için alınması gereken aksiyonları da aldıracak sana. Jüpiter bu dolunaya destekli, alacağın kararlar da sana kendini iyi hissettirecek.

23 Ekim’de Güneş, 30 Ekim’de de Mars seni artık terk ederek Akrep burcuna geçiyor, ayın sonlarında artık “ben” dediğin, kendinle uğraştığın, kendini yapılandırdığın süreç sonlanıyor ve artık “benim değerlerim” demeye başlıyorsun sevgili Terazi ve yükselen Terazi. Ben ne kazandım, nelere sahip oldum, sadece para kazanmak için kendi değerlerimi, yeteneklerimi hiçe saydım mı veya benim için değerli olan asıl şey ne, işte bu soruları sormaya başlayacaksın. Kendini ve sahip olduklarını, kaynaklarını daha doğru kullanmaya odaklanacaksın, para kazanmak için veya var olan imkanlarını korumak için doğru hamleler yapmaya başlayacaksın, aslında kendi değerini verme zamanı diyelim buna.

Evet sevgili Terazi ve Yükselen Terazi, Ekim ayı senin için tam anlamıyla bir “kendini fark et” dönemi, umarım şahane kararlar aldığın güzel bir ay geçirirsin.






Sevgili Akrep ve Yükselen Akrep;

Ekim ayına girmeden tozunu attıran Retro Merkür, bilinçaltını biraz kurcalamaya başlamıştır zaten sevgili Akrep ve özellikle Yükselen Akrep, zira burası Güneş ve Mars’a da ev sahipliği yapıyor. Seni korkutan, kaygılandıran, bilinçaltına ittiğin her şeyle mücadele ettiğin bir süreçten geçiyorsun, biraz daha devam edecek bu, ancak seni de aydınlatacak aynı zamanda. Dışarıya gösterdiğin o güçlü, yıkılmaz imajının altında asıl korkuların neler bunları daha iyi görüp arındırabilirsin bu süreçte, böyle bir şeye aslında ihtiyacın da vardı. Aynı zamanda belki geçmişte bıraktığın ama canını yakan birçok şeyi de fark ediyorsun, bu bazı insanlar da olabilir, belki çok güvendiğin ama seni yaralayanları da fark etmiş olabilirsin. Kendi kendine yaptıklarını da görebilirsin, bu aydınlanma senin için ayın başında bir farkındalığa da dönüşecek zira burada bir de yeni ay var.

6 Ekim’de Terazi burcunda gerçekleşecek olan yeni ay işte bu sorguların sonucunda senden bir hareket bekleyecek, artık kendinle ve bilinçaltınla savaşmak yerine, buradaki düğmeye bas ve ileri git diyecek zira yönetici gezegenin Mars bu yeni ayla kavuşumda. Artık seni ve bilincini yenilemek istiyor, sonrasında da seyahatini sende devam ettirecek çünkü. Bu yeni ay sende gerçekten “evreka!” enerjisi uyandıracak, kendin için nereden başlaman gerektiğini çok iyi anlayacaksın, adımlarını da buna göre atacaksın, hatta günlük rutinlerini, alışkanlıklarını bile değiştirmeye başlayabilirsin.

7 Ekim’de Venüs Yay burcuna geçerek seni maddi olarak epey rahatlatacak, kendi değerini fark etmeni de sağlayacak. Sahip olduklarından keyif aldığın, ortaya çıkarmadığın kaynaklarını da bulup derinlerden çıkardığın güzel bir süreç senin için. Daha fazla para kazanmak için bir yol bulabilirsin, kendi değerini fark edip kazanca dönüştürecek eylemlere geçebilirsin, ayın başı senin için gerçekten uyanış dönemi sevgili Akrep ve yükselen Akrep. Burada sadece ayın 27’sine biraz dikkat, kendini çok şanslı görüp fazlaca açılman veya hayalleri çok büyütüp onlara kapılman seni zora sokabilir, mümkün olduğunca gerçekçi davran, ayağın yere sağlam bassın, şans her zaman bizim “zannettiğimiz yerden” gelmeyebilir, yanılsamalara açık 27si civarı.

20 Ekim’de Koç burcunda bir Dolunay yaşayacağız, ayın başındaki uyanış aslında alışkanlıklarını, düzenini, iş ve çalışma koşullarını da değiştirmen, enerjini çalan durumları fark edip nokta koyman için de uyarıcı, zira yönetici gezegenlerin Mars-Pluto bu dolunayda etkili, yakıp yıkma enerjisi var :) Şayet uzun zamandan beri, özellikle de Eylül ortalarında istemeden sustuğun konular varsa işte bu dolunayla artık tamam deyip rotayı çevirmen ve alıştığın birçok düzeni değiştirmek için harekete geçmen mümkün. Retro olan gezegenler de düze geçmiş oluyor, hemen ardından da zaten senin dönemin başlıyor.

23 Ekim’de Güneş, 30 Ekim’de de Mars artık senin burcuna geçiş yapıyor, bir Güneş Akrep olarak okuyorsan şimdiden sana mutlu seneler dilerim, umarım şahane bir yaş olur senin için! Yönetici gezegenine ev sahipliği yapmanla birlikte odağın da enerjin de kendine dönüyor sevgili Akrep ve Yükselen Akrep, artık sahnede sen varsın, enerjinle, bedeninle, varlığınla “ben buradayım” dediğin bir dönem başlıyor artık. Kendinle ilgili ne yapmak istiyorsan artık yolun açık, önünde de kimse duramaz, kararlarını iyi ver ve güçlü adımlar at, zira Kasım ayında buna ihtiyacımız olacak.

Evet Sevgili Akrep ve özellikle Yükselen Akrep, Ekim ayı gündemiyle seni içten dışa yenilemeye geliyor, umarım şahane hissettiğin güzel bir ay geçirirsin! Güneş Akrep'ler için, doğum günümüz kutlu olsun! 😉🎉🎂







Sevgili Yay ve Yükselen Yay;

Ekim ayına Terazi burcunda Retro hareketine devam eden Merkür’le giriş yapıyoruz sevgili Yay ve özellikle Yükselen Yay, bu senin sosyal hayatında biraz elemelerin olduğu bir dönem, aynı zamanda geleceğini planlamak, yapmak istediğin projeleri hayata geçirmek için bir düzenleme dönemi de aynı zamanda. Merkür geri hareketteyken bazı şeyleri gözlemleme ve anlama sürecimiz artar, sen de aslında ufak ufak planlar yapabilirsin, nasıl bir gelecek inşa etmek istiyorsun, buralarda hangi adımları atmaktan kaçıyorsun veya seni heyecanlandıran şeyler neler bunları fark edebilirsin bu süreçte, üstelik bu farkındalığı artık hayata geçirmen için de tetikleyici bir yeni ay var gündemde.

6 Ekim’de yine bu alanda yani sosyal çevreni, gelecek planlarını, projelerini, en geniş tanımıyla da kendini görmek istediğin yeri tanımlayan alanda bir Terazi Yeni Ayı var. Retro süreçte fark ettiğin, objektif bakınca aslında netleşmeye başlayan bazı senaryolar için hareket vakti diyor bu yeni ay, zira hemen yanında da Mars var, oldukça da tetikleyici. Belki Retro gezegenlerin etkisiyle harekete geçmekte zorlanmış olabilirsin, kafan karışmış, yol silikleşmiş olabilir, ancak Mars aslında objektif baktığında gördüğün o senaryo için adım atmanı istiyor senden artık. Yeni bir projeye başlamak, belki yeni bir çevreye girmek, farklı bir sosyal ortama dahil olmak sana iyi gelecektir.

7 Ekim’de ise çanlar senin için çalıyor sevgili Yay ve yükselen Yay, zira Venüs seni ziyarete başlayacak, bir de aşk evinde ay sonunda dolunay olacak, bir Ekim ki dostlar başına sevgili Yay’cığım :) Kendini çok daha iyi, çok daha etkileyici hissedebilirsin, kolayca fark edilebilirsin, e kapılar da biraz arşınlanır şimdi, malum Yay olmak demek biraz da flörtün kitabını yazmak demek :) Hele bir de Venüs gelince kutupta yaz gibi bir dönem adeta senin için! Burada dikkat edilecek bir gün var ama, o da 27 Ekim ve civarı, zira Neptün peri masalları gibi gösterebilir sana bazı şeyleri, aman da bu ne romantik hikaye diyebilirsin ama öyle olmayabilir işin aslı, ayaklar biraz yerde olursa sonrasında neydik ne olduk demeyiz sevgili Yay ve Yükselen Yay, bunun dışında genel olarak şahane.

20 Ekim’de bir de aşk evin olan 5. Evde bir Koç Dolunayı var, Venüs de senin burcunda ziyarette zaten, flört mü değil mi ne olduğu belli olmayan konuları masaya yatırıp netliğe kavuşturma dönemi bu senin için. Şayet ortada bir yanılsama, ne olduğu belli olmayan bir durum varsa sona da erebilir, hatta senin kararınla bile olabilir bu, sonra “vay efendim aşk dedin, olan da gitti” diye veryansın etme diye söylüyorum, bitmesi gerekeni de bitirir çünkü dolunaylar. Ama şayet kalıcı enerjisi varsa, Jüpiter’den de destekli bir dolunay bu, sertliği Mars-Pluto karesinden, zira bu ikisi bir araya gelince kestirip atma, güç savaşları, dediğim dedik durumlar çok yaşanabilir. Ne olacaksa olması gerektiği için olacak, onu unutmayalım.

23 Ekim’de Güneş, 30 Ekim’de de Mars Akrep burcuna geçiyor ve 1 ay kadar seni, aslında senin dönemine hazırlamak için bilinçaltına şöyle bir ışık tutacak sevgili Yay ve Yükselen Yay. Geriye attığın, görmek istemediğin, farkına varmadığın korkuların su yüzüne çıkabilir, seni dönüştürebilir, sanki Güneş ışığı açar, Mars da oradaki kiri pası atmak için o önceden karanlıkta kalan odayı temizlemek için girişir, öyle düşün. Kendini biraz daha içe dönmüş bulabilirsin bu süreçte, böylelikle artık işine yaramayanlar da çöpe gider, sen arınırsın.

Evet sevgili Yay ve özellikle Yükselen Yay, Ekim ayında kalbin dolabilir, (dolsun artık be sevmeyelim de taşa mı dönelim :p) dolu olan kalbin daha da heyecanla atabilir, bu ay seni sevdi gibi, umarım çok güzel gelişmeler yaşarsın!










Sevgili Oğlak ve Yükselen Oğlak;

Ekim ayına ayağını sürüye sürüye gelen bir Merkür Retrosu ile giriş yapıyoruz, bu Retro senin toplum tarafından göründüğün, kendini ortaya koyduğun, kariyerini temsil eden konuları içeren 10. Evinde yani Terazi burcunda. Buralardaki odağın da uzunca bir süre devam edecek, bazı kariyer konularında yavaşlamalar yaşayabilirsin, aslında bu nasıl bir kariyer yolu çizmek istediğine dair bir sorgu sual süreci aynı zamanda sevgili Oğlak ve Yükselen Oğlak, ne olmak, nasıl tanınmak istiyorsun? İnsanlar senin isminin yanında neyi görmeli, biraz bunlara odaklandığın bir süreç bu, ancak burada bir aydınlanma ve fark etme süreci de var aynı zamanda, zira yeni ayla birlikte bir yenilik de bekliyor seni.

6 Ekim’de Terazi burcunda bir yeni ay var, sorguladığın birçok konuyla beraber, özellikle de objektif baktığında fark ettiğin bazı konular, adım atmanı isteyecek senden, zira Mars bu yeni ayla kavuşumda, eyleme geç, harekete geç, seni durduran konuları fark et, özellikle kendinle ilgili düşündüklerini, kendini nasıl tanımladığını fark et ve bu konuyla ilgili bir adım at demekte sana. Karşına bazı fırsatlar ve gündemler de çıkabilir, bu da seni yepyeni bir tanımlamaya götürebilir, belki de kendinle ilgili alacağın bir karar kariyerine yön verebilir.

7 Ekim’de Venüs Yay burcunda seyahat etmeye başlayacak, bu da senin gizli, ruhsal, kendine sakladığın alana biraz huzur, iyi hissetme, kendine dönme fırsatı sunacak sana. Biraz yalnız kalmak ve iç huzurunu, dengeni bulmak isteyebilirsin bu süreçte ancak buradan geçen Venüs gizli saklı ilişkiler de getirebilir tabi, öyle olunca huzur ne kadar kalır bilemiyorum :) Belki bir süreliğine gizli tutmak istediğin duygular olabilir, uzaktan uzağa sevebilirsin birilerini veya seni uzaktan seven kişiler kapına gelebilir, malum Merkür de Retro olunca gizli aşıklar yanlışlıkla (!) kendilerini belli edebilir :)

20 Ekim’de Koç burcunda bir Dolunay var, bu dolunay ev, yuva, aile, yaşam alanı ile ilgili bazı konuları gündemine getirebilir, netliğe kavuşmamış durumlar, özellikle de bir süredir canını sıkıyorsa kestirip atman mümkün, zira Mars-Pluto bu dolunayda aktif, öyle olunca da ani kararlarla nihayete ermesi gereken konuları netleştirebilirsin. Bu ev aynı zamanda kariyer evinin de karşısında olduğu için oradan da tesir alabilirsin, özellikle yeni ayla gündemine gelen konularda karar verip ilerlemen mümkün, Retro gezegenlerin bir kısmı düz harekete geçmiş olacak bu tarihte, bu da hızlanma getirecektir.

23 Ekim’de Güneş, 30 Ekim’de de Mars Akrep burcuna geçiyor, bu da seni yepyeni çevrelere, sosyal ortamlara sokabilir, enerjini çevrene akıttığın bir süreç başlayabilir. Aynı zamanda bu alan gelecek planlarımızı, projelerimizi, “kendimizden daha fazlasını” da ifade eder, yine 6 Ekim Terazi Yeni ayı ile gündemine gelen konuları netleştirip, üzerine geleceğini inşa edebileceğin planlar yapmaya başlaman ve bütün enerjini de buraya harcaman mümkün sevgili Oğlak, senin için hem sosyal, hem hareketli hem de baya büyük planların olduğu aktif bir dönem olacak. Yine kendin için alacağın kararlar, bundan sonrasını şekillendirebilir.

Evet sevgili Oğlak ve Yükselen Oğlak, Ekim ayında önemli kararlar alacak gibisin, umarım güzel başlangıçların olduğu şahane bir ay geçirirsin!








Sevgili Kova ve Yükselen Kova;

Ekim ayına Terazi burcunda Retro hareketine başlayan Merkür ile giriş yapıyoruz, biraz Eylül ayında da bahsetmiştim sana, bu bir ruhsal iyileşme ve gelişme süreci olacak senin için. Kendini daha iyi ifade edebilmek ve gerçekten iyi hissetmek için ihtiyacın olanları fark edebilirsin, bu bir eğitimse eğitime katılmaya karar verebilirsin, belki bir şeyler yazmak ve yayınlamak, daha fazla insanla bir şeyleri paylaşma kararı alabilirsin. Retro sürecinde olduğu için asıl hedef direk bir şeylere başlamak değil, aslında fark etmek daha çok. Bizi geride tutan ne, daha fazla ne yapabiliriz, bir şeylere inanmak için neye ihtiyacımız var biraz bunları sorguladığımız bir süreç aslında, ilhama da çok açık, zira burada bir de yeni ay var.

6 Ekim’de Terazi burcunda Yeni Ay yaşayacağız, bu yeni ay işte sana ilham verecek bir yeni ay. Belki bambaşka bir kültürü keşfetmek isteyebilirsin, belki aradığını hiç ummadığın bir yerde bulabilirsin, sezgilerin çok kuvvetlenebilir. Aynı zamanda burası uluslararası veya yabancı kaynaklı işleri de temsil eder, belki bir yurtdışı bağlantısıyla kendini geliştirecek bir kariyere başlamaya karar da verebilirsin. Bu yeni ay Mars tesirli olduğu için başlangıç enerjisi çok yüksek, farkındalık açısından da sana faydası olacak bir yeni ay bu. Bu dönemdeki sezgilerini dinlemeni öneririm.

7 Ekim’de Venüs Yay burcuna geçiyor, bu da sana sosyal çevre ve geleceğe dair planlar, projeler konusunda oldukça heyecan verici ve keyifli bir dönem getirecek. Girdiğin yepyeni ortamlardan çok şey öğrenebilirsin, zaten bir kafa karışıklığı yaşadığın bu dönemde sana gerçekten keyif verecek kişilerle tanışman ve bu sayede özellikle geleceğin için umut vadeden projeler düşünmen de mümkün. Ayrıca buralarda gezen Venüs sana gireceğin sosyal ortamlarda tam da kafana göre birilerini getirebilir, zira burası senin olağan yöneticisi olduğun ev, Yay burcundaki Venüs’ün enerjisi de sana oldukça yakın. Hiç ummadığın bir aşk kapına gelebilir, radarını açık tut sevgili Kova ve Yükselen Kova :)

20 Ekim’de Koç burcunda Dolunay yaşayacağız, bu yakın çevreni, iletişimlerini, düşünce yapını değiştirip dönüştürecek bir tesire sahip, özellikle Eylül ortalarından bu yana üzerine mücadele verdiğin ve netliğe kavuşmasını istediğin, ancak adım atmadığın konularla ilgili hızlı bir karar, bir dönüşüm yaşayabilirsin bu dolunayla. Bu yakın çevreni değiştirmekten tut, iletişim kurduğun ve üzerine epeydir kafa yorduğun birçok konuda bıçak gibi netleşebilecek durumlar getirebilir sana. Mars-Pluto tesirli bir dolunay bu, artık bitmesi veya dönüşüm geçirmesi gereken her şeye bir nokta koyacaktır, burcunda seyreden Jüpiter ise bu dolunayda seni epey destekliyor, koruyor, olması gerekeni karşına çıkarıyor.

23 Ekim’de Güneş, 30 Ekim’de de Mars Akrep burcuna geçerek kariyer evini pırıl pırıl parlatmaya geliyor sevgili Kova ve Yükselen Kova, hızlı yükselişler, aniden gelişen kariyer gündemlerinle kendini çok rahat ortaya koyabileceğin bir dönem başlıyor senin için. Üstelik atacağın adımların veya gelişen durumların kalıcı olması da mümkün, zira bütün enerjini buraya harcayacaksın, elbette meyvelerini de alacaksın.

Evet sevgili Kova ve Yükselen Kova, Ekim ayında farkına vardığın birçok şeyin seni bir adım öteye taşıyacağı kesin, umarım şahane başlangıçların olduğu güzel bir ay geçirirsin.








Sevgili Balık ve Yükselen Balık,

Ekim ayına Terazi burcunda Merkür Retrosu ile giriş yapıyoruz sevgili Balık ve Yükselen Balık, senin haritanda bu eşin veya partnerinle ortak kaynakların, dışarıdan elde ettiğin gelirlerin, ödemelerin, gelir – gider tablonu temsil eden evde gerçekleşiyor. Buranın daha da derin anlamı aslında ilişkinin derinleştiği yer, yani senin ilişki içerisindeki alma – verme dengen, ilişkinizin derinliği, yoğunluğu, senin kendini bir ilişkide ne kadar var ettiğin; bunun içerisine hem maddi hem manevi paylaşımlar giriyor elbette. Hal böyle olunca da burada yer alan Güneş, Mars ve Retro Merkür biraz senin değer ve paylaşım algını da sorgulatıyor. Ne kadar aldık, ne kadar verdik, özellikle duygusal konularda biz ne kadar “doğru” bir paylaşım yapıyoruz bunu sorgulayacağız bu geçişte. Bu farkındalık güzel, çünkü burada bir de yeni ay var, bu da biraz başlangıç etkili.

6 Ekim’de Terazi burcunda yeni ay yaşayacağız, Eylül 20’si civarından beri de tüm odak buradayken artık kafa karışıklıkları, bu derin mevzulara fazla dalıp kaybolmalar biraz netleşsin istiyor bu yeni ay senden, zira Mars bu yeni aya kavuşum yapıyor, bu da çok tetikleyici bir başlatma enerjisi. Sorgulamaların sonucunda bazı şeyleri fark edip nasıl harekete geçmen gerektiğini fark edebilirsin, dengeyi sağlamak için nasıl bir yol bulman gerektiğini anlayabilirsin. Ayrıca bu maddi kaynaklar için de geçerli, kendi değerini ortaya koyabilmek için, hatta bunu hem maddi hem de manevi kazanca dönüştürebilmek için adım atacak planı oluşturmaya başlaman mümkün. Sonrasında özellikle Retro gezegenlerin düze geçmesiyle, ayın sonlarına doğru zaten her şey daha da netleşip hızlanacak.

7 Ekim’de Venüs Yay burcuna yani senin kariyer, toplumsal görünüm, insanların nasıl tanıdığını gösteren ev olan 10. Evine geçiyor ve bu seyahatiyle sana çok güzel fırsatlar çıkarıyor aslında. Özellikle yeni ay döneminde kendinde fark ettiğin değerleri bulman ve bunları insanlara göstererek adını duyurman mümkün, zira Venüs para ve değerler evinin yöneticisi, seni de sever, kariyer evinden geçerken sana yeni bir kariyer, yeni bir görünüm, insanlara kendini gösterebileceğin yeni ve güzel bir yol sunabilir, bu para kaynağı konusunda da seni destekleyebilir. Ayrıca şayet bir ilişkin varsa buradan geçen Venüs bunu baya ciddi bir duyuruya da dönüştürebilir haberin olsun :) Artık nişan olur, evlilik olur bu anlamda da destekler seni. Burada tek dikkat edilecek gün 27 Ekim civarı, çünkü yönetici gezegenin Neptün Venüs’e kare açı yapacak, bazı şeylerin aslından daha büyülü, daha güzel, daha farklı olduğunu “zannetmen” mümkün olabilir, o yüzden bu günlerde biraz dikkatli olup gerçekçi bakabilmeye dikkat et, özellikle senin için fazla kendini adama, fazla kurban hissetme psikolojisini çalıştırabilir, düşmeyelim buralara.

20 Ekim’de Koç burcunda yani senin para, değerler, kendi elde ettiğin maddi kaynaklar ve özünde de “kendine verdiğin değeri” temsil eden 2. Evinde dönüştürücü bir dolunay var. Bu dolunay Mars-Pluto’dan sert tesirli, değersizliğe, kendini hak ettiğinden daha düşük görmeye pek tahammülü yok, o yüzden seni de dönüştürecektir. Hak ettiğin kazancı –bu hem maddi hem manevi- elde etmen için şayet boşa harcadığın enerji, emek varsa bunlara son noktayı koyabilir ki değerini gör, kendini fark et ve emeklerini kendin için kullan. Şayet ortada bir dengesizlik varsa bu da netliğe kavuşur, “ben” demeyi sana hatırlatır bu dolunay, özellikle de kendini terazinin kefesine tüm ağırlığınla koymadıysan.

23 Ekim’de Güneş, 30 Ekim’de de Mars Akrep burcuna geçerek seni ruhsal olarak güçlendirecek, ufkunu açacak ve biraz daha kendine inanmanı sağlayacak. Bu geçiş sana çok iyi gelecek, özellikle de geçtiğimiz ayın ruhen seni çok yorduğunu düşünürsek, buradaki Güneş ve Mars kendin için bir şeyler yapman ve hayata daha inançlı bakman için sana fırsatlar sunacak. Bu bir eğitim olabilir, sana çok iyi gelecek bir yolculuk olabilir, zihnini uyandıracak bir tanışma olabilir, her ne olursa olsun şimdiye kadar kalıplaşmış olarak ruhunu zorlayan enerjilerden arınman ve artık kendini fark edip dönüştürmen için çok güzel bir fırsat aslında bu.

Evet sevgili Balık ve Yükselen Balık, sana kendini hatırlatmaya ant içmiş bir Ekim var önümüzde :) Umarım şahane kararlar aldığın çok güzel bir ay geçirirsin.










zeynepanlatsın/Onedio
 
ay.jpg

Koç​

Ekim ayının ilk üç haftası ilişkileriniz odak noktanızda görünüyor. Özel hayatınızdaki ve iş hayatınızdaki kimselerle kurduğunuz iletişimde bazı kazalar yaşanabilir. Size verilen sözlerin tutulmadığını, ya da sizin yanlış anladığınızı fark edebilirsiniz. Başkalarından gelen bilgileri kontrol etmeden kullanmamanızda fayda var. Özel hayatınızda sizin için önemli olan kimselerin sözlerine bu ay dikkat edin. İstemeden de olsa karşılıklı birbirinizi kırma ihtimaline karşı uyumlu olmayı seçin. 20 Ekim günü gerçekleşecek Dolunay ortaklıklarınızda, arkadaşlıklarınızda ve işbirliği yaptığınız kimselerle olan bağlarınızın düzelmesini sağlayabilir. Tüm açıklığı ile her şeyi bir daha değerlendirin. 18-22 Ekim tarihleri, her yerden destek aldığınız, bilgilerin size aktığı, isteklerinize doğru hızlıca gidebildiğiniz günleri gösteriyor. Ay boyunca yönetici gezegeniniz Mars’ın karşıt burcunuz Terazi’de olması, masaya yumruğunuzu vurmak yerine ikna yöntemini denemenizi öneriyor. Bu ay ipler sanki karşı tarafın elinde. İş görüşmeleri yapıyorsanız biraz daha beklemeniz gerekebilir. Ay sonuna doğru işler rayına giriyor.


Boğa​

Günlük hayatınızda üzerinde çalıştığınız alanlar, görevleriniz, size bağlı çalışanlarla ilgili aksaklıklar söz konusu olabilir. Geçici olarak sizi meşgul edecek bazı kararsızlıklar, gecikmeler, unutkanlıklar işlerin tam planladığınız gibi yürümesini engelleyebilir. Ayın 20’ine doğru sağlık kontrolleri yaptırmanızda fayda olabilir. Günlük rutinlerinizden bir nebze uzaklaşmanız, ezberi bozmanız gerekiyor. Görevlerinizi her zaman yaptığınız gibi değil, farklı bir açıdan bakarak ele almaya çalışın. Venüs, ayın ilk haftasında karşınızdaki kişinin size olan düşkünlüğünü gösteriyor. Sizi çok seven ve hep yakın olmak isteyen birini idare etmeniz gerekiyor. Özellikle 21-22 Ekim günlerinde ilişkinizde barışı ve uyumu korumaya çalıştıkça, karşı tarafın farklı fikirde olduğunu görebilirsiniz. Bu günlerde iş görüşmeleriniz için şahane fırsatlar var. Gelecek ay Boğa burcunda gerçekleşecek ay tutulması öncesi, bu ay içsel bir hazırlık yapmaya ne dersiniz? Hedefleriniz, idealleriniz üzerine düşünün.


İkizler​

Ekim ayının 7’sinden sonra, tüm ay boyunca güzellik, uyum ve ilişkileri sembolize eden Venüs karşıt burcunuz Yay’da olacak. Venüs’ün bu konumu, ilişkilerinizde gelişmelere işaret ediyor. İşyerinde beraber çalışacağınız kimseler size ışık tutup, büyük resmi gösterebilir. Bu dönem, herhangi bir konuda, ihtiyaç duyduğunuzda sizin yanınızda olacak ve size ilham verecek o arkadaşınızı bulacaksınız. Diğer taraftan evliyseniz, eşiniz ile olan ilişkinizin daha renkli olduğunu fark edeceksiniz. 1-19 Ekim tarihleri arasında eskiden beraber olduğunuz ve ayrıldığınız o eski sevgilinizi görebilirsiniz. 19 Ekim günü bir süredir geri harekette olan Merkür düzeliyor. Bu tarihten sonra aşk, tatil, keyif ve hobilerle ilgili alanda işler istediğiniz yönde gidecektir. Sunum yapmanız, sahneye çıkmanız, başkaları önünde kendinizi ifade etmenizi gerektirecek toplantılar yapmanız gerekiyorsa 20 Ekim sonrasına organize etmeye çalışın. 20 Ekim ve sonrası işyerinde strateji çizmek, yeni ürünler üzerine çalışmak için iyi günler.


Yengeç​

İletişim, ulaşım konularını temsil eden Merkür’ün geri hareketi, eviniz, aileniz ve aile düzeninizle ilgili bazı aksaklıkların 20 Ekim gününe dek olabileceğini söylüyor. Bu tarihler arasında eve yeni eşya almak, aile içinde önemli kararlar vermek, özel hayatınızla ilgili pireyi deve yapmak pek uygun değil. Atılım ve hareketlilikle de ilgili olan Mars’ın bu alanda bulunması, belki de Eylül ayından bu yana bazı tadilatlarla uğraştığınızı da gösteriyor. Ufak revizyonları Merkür geri harekette iken yapabilirsiniz. Ancak evle ilgili yeni bir karar için biraz daha düşünmenizde fayda var. 20 Ekim günü gerçekleşecek Dolunay etkisini birkaç gün boyunca devam ettirecek. Dolunay günleri kariyerinizi aydınlatıyor. Dış dünyadaki konumunuz, unvanınız, hatta gelen iş teklifleri gündeminize oturabilir. İş hayatınızdan tam olarak ne istediğinizi bu aydınlık zamanda bir daha düşünün.


Aslan​

Eylül ayından bu yana Akrep burcunda olan Venüs, evinizin içindeki ortamda daha paylaşımcı bir havanın esmesini sağlıyordu. Eve yeni şeyler almak, evi düzenlemek ve hatta birkaç senedir el atmadığınız köşeleri güzelleştirme fırsatınız var. Ve sonrasında, 7 Ekim günü Venüs, ateş elementi olan Yay burcuna geçiyor. Birkaç hafta boyunca neşeli, eğlenceli, hayattan keyif aldığınız ve çok yaratıcı bir döneme giriyorsunuz. Bu dönemi en iyi şekilde değerlendirmek için işinizin o hiç sevmediğiniz, operasyonel taraflarından bir nebze uzaklaşın. Yaratıcılığınızı ve muzipliğinizi sergileyebileceğiniz ortamlar organize edin. Venüs’ün Yay burcundaki seyahati, aşkın kapınızı çalacağını da müjdeliyor olabilir. Ay boyunca Venüs ve Mars’ın el ele vermesi ile yazılı sözlü iletişim, sosyal medya, sözleşmeler ve projelerle ilgili güzel gelişmeler de sizi bekliyor. 20 Ekim günü gerçekleşecek Dolunay seyahat planları getirebilir. 18-21 Ekim tarihlerinde sizden konumca daha üstte olan bir iş arkadaşınızdan, patronunuzdan veya eşinizden gelecek bir teklif ile hayatınız renkleniyor.


Başak​

Venüs geçen aydan bu yana sözleşmeler, günlük iş ziyaretleri, yakın arkadaşlarla bağlantılı konularda size destek veriyor. Bu konum 7 Ekim gününe dek devam ediyor. Ekim ayının ilk haftası iletişimde, eğitimde ilerlemeler kaydedebilirsiniz. 7 Ekim sonrasında ay boyunca Yay burcunda olacak Venüs, aileniz içinde her zaman olduğundan daha rahat olacağınızı gösteriyor. Evdekilerle birlikte neşeli zamanlar yaratın. Evde bir davet verebilir, mümkünse zaman zaman evden çalışabilirsiniz. Yönetici gezegeniniz Merkür’ün 19 Ekim’e dek geri harekette olması para konularında şaşırabileceğinizi işaret ediyor. Hak ettiğiniz parayı alırken, paranızla yatırım yaparken daha dikkatli olmanızda fayda var. Bu dönemde önceden vermiş olduğunuz borçları geri alabilirsiniz. 20 Ekim, gelirinizin artması için çeşitli hamleler yapmaya başlayacağınız gün olarak görünüyor. Bu tarihten sonra kazancınızı artırmak, zam veya prim almak için patronun kapısını çalabilirsiniz. Dolunay 18-21 Ekim tarihleri arasında eşiniz veya ortağınız ile beraberce yatırım için fırsatlar veriyor.


Terazi​

Geçtiğimiz aydan bu yana hayatınızda oldukça değişik gelişmeler oluyor. Mars’ın ve geri giden Merkür’ün burcunuzdan geçmesinin yanı sıra, yeniay ve dolunayın da Terazi burcunda olması epey hareketli bir döneme işaret. Öncelikle, geçtiğimiz aydan bu yana kendinize koyduğunuz hedeflerin peşine düştünüz. Mars size başkalarını tatlı dille ikna ederek hedefe doğru yol alabilme gücü veriyor. Ne var ki 20 Ekim gününe dek konuşmalarınızda, yazışmalarda ve kendinizi ifade ettiğiniz her ortamda biraz dikkate ihtiyacınız var. Başkalarının söylediklerini yanlış anlayıp darılmayın. Siz de normalde hiç söylemeyeceğiniz sözler sarf edip başkalarını şaşırtmamaya bakın. Merkür’ün burcunuzdaki geri hareketi, size o an çok doğru gelen bir kararın, sonradan o kadar da doğru gelmeyebileceğini söylüyor. Bu nedenle ilişkilerinizde esnek olup, hiçbir şeyin üzerine çok gitmemeye bakın. Unutkanlık, ihmalkarlıklara karşı biraz tedbirli olun. 20 Ekim günü gerçekleşecek Dolunay ile birlikte iş ve özel hayatınızdaki ilişkilerinizde net olmaya bakın. İş tekliflerinin yanıtlarını, patronunuzla aranızdaki konuyu, özel hayatınızdaki kişilerle ilgili gelişmeleri doğru değerlendirebileceksiniz. Mars’ın gücü, 20-31 Ekim tarihlerinde sizi olmak istediğiniz yere taşıyor.


Akrep​

Eylül ayından bu yana güzellik, estetik ve uyumla ilişkilendirilen Venüs Akrep burcunda. 7 Ekim gününe dek Akrep burcunda olacak Venüs kendinizi her zamankinden daha çekici hissetmenizi sağlıyor. Çevrenizde sizi beğenen, sizinle olmayı seven pek çok kişi varken, yeni kimselerle de tanışın. Kişisel imajınızı, görüntünüzü güçlendirmek için birkaç hamle de yapabilirsiniz. İş değiştirmek istiyorsanız, başvuru için uygun zamanlar Venüs zamanları olabilir. 7 Ekim sonrası tüm ay boyunca kişisel kazancınız, cebinizdeki paranın arttığını görebilirsiniz. Bolluk bereketle hareket ettiğinizde bunun banka hesabınıza da yansıdığını görebilirsiniz. Ay boyunca, belki hiçbir zaman ortaya çıkmayacak bazı kaygılar, endişeler özellikle uyku sırasında sizi bulabilir. Duygusal anlamda takıntılardan, şüpheden uzak durun. Her şeyi kontrol edebilmenize olanak yok. 20 Ekim sonrasında ortağınız veya eşinizle birlikte bir yatırım düşünebilirsiniz. Bu dönemde başkalarından gelen para, bilgi, deneyim hikayeleri de çok işinize yarayacaktır. Dolunay ise, 18-21 Ekim tarihlerinde günlük işlerinizle ilgili etkili olacak. Hurafelerden, gözünüzle görmediğiniz şehir efsanelerinden uzak durun, yaptığınız işe odaklanın. Yetişmesi gerekiyor olabilir.


Yay​

Harika günler sizi bekliyor. Bu ay özellikle 7 Ekim sonrası giderek güzelleşen günlere doğru yaklaşıyorsunuz. 7 Ekim günü güzellik, estetik, uyum ve ilişkilerle ilgili Venüs Yay burcuna geçiyor. Bu tarihten itibaren birkaç hafta boyunca neşe, eğlence, vizyon sizden yayılacak. Venüs Yay burcunda iken başkalarını ikna etmeniz, karşıdaki kişilerin hayatı keşfetmesine ön ayak olmanız mümkün. Siz de kendinizi geliştirecek, hayata geniş bir açıdan bakacak olanaklara sahip olacaksınız. Her şeyden önemlisi iyimser bir ruh olarak etrafta dolaştığınızda, hem iş hem de özel hayatınızda pek çok şey iyiye doğru evrilebilir. Yurt dışı bağlantılı işlerde, yabancılarla temasta adımlar atın. İş başvuruları planlıyorsanız tam zamanıdır. Venüs, her zamankinden çekici olmanızı da sağlarken, görüntünüzü, giyiminizi de farklılaştırabilirsiniz. Arada kullandığınız turuncu renk de sizin enerjinizi yukarı doğru çekecektir. Bu ayın ilk üç haftası boyunca gelecek planlarınız, ideallerinizle ilgili kafanız son derece karışık olabilir. Kendinizi tam olarak 10 yıl sonra nerede görmek istediğiniz belirsiz olabilir. Aynı zamanda iş çevreniz, meslektaşlarınız, kulüp ve derneklerle ilgili olarak çalışıyorsanız bazı aksaklıklar planları bozabilir. Yine de Merkür retrosunun iyi bir tarafı: eskiden tanıdığınız ve uzun zamandır karşılaşmadığınız meslektaşlarınızı tekrar görebilmek sizin için mümkün.


Oğlak​

Ekim ayının ilk haftasında iş çevrenizden destek almanız ideallerinizi oluşturmanızı sağlayacaktır. Dost ve arkadaş gruplarıyla olun, dış dünyada zaman geçirin. Gelecek planlarınızla ilgili yeniliklere doğru yol alabilirsiniz. 7 Ekim sonrası Venüs etkisi ile tüm ay boyunca sevginizi, ilginizi başkalarına doğrudan göstereceğinize, platonik takılmayı tercih edebilirsiniz. Merkür’ün geri hareketi 20 Ekim tarihine dek kariyerinizde bazı kararsızlıklar yaşayabileceğinize işaret ediyor. Suların durulması ile 20 Ekim sonrası sağduyu ile doğru kararları alabileceksiniz. 20 Ekim sonrasındaki günlerde atılım gezegeni Mars’ın size güç vermesi ile istediğiniz göreve gelebilir, hatta terfi de edebilirsiniz. Akılcı olan yaklaşım, 20 Ekim gününe dek patronlarla kariyer konusunda net konuşmaları yapmamak, biraz daha gözlem yapmak olabilir. 22-23 Ekim günlerinde yaratıcı, yenilikçi ve keyifli şekilde ortaya çıkabilirsiniz. Eğitim ve sunumlar için bu tarihleri seçin. Gelecek ay su ve toprak elementlerinde gerçekleşecek Ay tutulması, hayatınızda pek çok konunun rayına girmesini de sağlayacak görünüyor.


Kova​

Eylül ayından bu yana kariyer alanınızdan geçen Venüs size dış dünyada ufak da olsa bazı ödüller getirmiş olabilir. En azından işverenler için daha çekici bir aday haline gelmiş olabilirsiniz. Venüs’ün haritanızın tam tepesinden geçmesi, başarılı ve itibarlı bir döneme işaret ediyor. 7 Ekim günü ise burç değiştiren Venüs, birkaç hafta boyunca iş çevresinde son derece aranan biri haline gelmenizi sağlayacak. İdealist yaklaşımınız, diğer meslektaşlarınızı etkileyebilir. Bu dönemde gelecek planlarınızı daha iyimser bir şekilde yeniden inşa edebilir, uzak zamanlar için emellerinizi ortaya koyabilirsiniz. Geçmişte yurt dışı bağlantılı kimseler, akademik ortamdan tanıdığınız kişiler varsa, onları tekrar görebilme, onlardan haber alma zamanı gelmiş demektir. Eski tanıdıkları bu dönem devreye sokabilirsiniz. Diğer taraftan ayın 20’sine dek yabancılarla, medya ile ve üniversitelerle olan temaslarınızda yanlış anlaşılmaların olmamasına özen gösterin. Gönderdiğiniz e-postalara bir iki kez öncesinde göz atın. Beklediğiniz haberlerin gecikmesine ise pek şaşmayın. 18-21 Ekim tarihleri, her anlamda isteklerinize kolaylıkla ulaşabildiğiniz zamanlar olarak görülüyor. İsteklerinizin yerine gelmesi için sizi destekleyecek, kendinizi geliştirmenize yardımcı olacak kimseler var. Hızlı, yenilikçi, aykırı duruşunuz, bu tarihlerde kendinizi gerçekleştirebilmenizi de sağlayabilir.


Balık​

Geçtiğimiz aydan bu yana Venüs’ün konumu, medya, yurt dışı, kişisel gelişim alanlarında destek aldığınızı gösteriyor. Yabancı bir dil öğrenmeye başlamış olabilirsiniz. Sertifika programlarına yazılmak, reklamcılıkla uğraşmak, o çok istediğiniz yurt dışı geziyi planlamak için harika zamanlar. 7 Ekim günü Venüs, kariyer alanınıza geçiş yapıyor. Ay sonuna dek sizi uzaktan tanıyanların da beğenisini topladığınız, çeşitli iş teklifleri hatta ödüller aldığınız günler içinde olacaksınız. Venüs, kişisel imajınızı güçlendirirken, dış görüntünüze de daha fazla özen gösterin. Ay boyunca eşiniz veya ortağınız ile ortaklaşa yatırımlara girmek, paraları birleştirmek gündeme gelebilir. Bu süreçte çok acele etmeden her şeyi ayrıntılı düşünmenizde fayda var. 20 Ekim ve sonrası kararlarınızı netleştirmek için daha doğru zamanlar olarak karşınıza çıkıyor. Kasım ayında su ve toprak elementlerinde gerçekleşecek Ay tutulması, sizin de medyada daha fazla yer almanızı da sağlayabilir. Kendinizi geliştirmek için adımlarınızı hızlandıracağınız Kasım ayı gelmeden, Ekim’de hazırlıklar yapıyorsunuz.





Binnur Zaimler
 
X