• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2021 Kasım Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    271
Oğlanı prof dra götürdüm kbbye. Şükür geniz eti yokmuş alerjide 4 yaşından önce anlaşılmazmis. Fazla serum fizyolojik yapıp çektiğim için burun etleri ödem yapmış kuzumun bir ay kortizonlu burun spreyi verdi onu kullanacagiz. İns ise yarar. burun tıkanıklığı ve genizinin dolu olması uyutmuyor çocuğu
Geçmiş olsun inşallah bi çözüm bulunur hırıltısına tıkanıklığına gerçekten onlar hasta olunca içimiz parçalanıyo

Merhaba kizlar🤗 uzun zamandır takip ediyorum burayı 4kasim doğumlu benim bebeğim, ek gıda çok fazla veremiyorum, biraz once elmalı armutlu muhallebi yaptım bir kaşık sonrası yemedi 😔
bebek biskuvisini kendiniz mi yapiyoraunuz hazır mı ? hazırsa hangi markayı kullanıyorsunuz? bı türlü bulamadım şeker ilavesiz bisküvi kendim de yapmaya fırsat bulamıyorum

Geçmiş olsun kızlar.keşke minikler hiç hasta olmasa.insanın içi parçalanıyor :KK43: benim kızda da ara ara hırıltı oluyor ama doktorlar yaşına kadar geçer dediği için çok önemsemiyorum.serum fizyolojiği bırakalı 3 ay olmuştur.şu sıralar kulağını tutuyor banyoda su mu kaçtı acaba bilmiyorum umarım hasta değildir 🤷🏻‍♀️

Geçmiş olsun inşallah bi çözüm bulunur hırıltısına tıkanıklığına gerçekten onlar hasta olunca içimiz parçalanıyo
Teşekkürler kızlar dün ilk defa tıkanıp uyanmadı ilaç işe yaradı sukur
Merhaba kizlar🤗 uzun zamandır takip ediyorum burayı 4kasim doğumlu benim bebeğim, ek gıda çok fazla veremiyorum, biraz once elmalı armutlu muhallebi yaptım bir kaşık sonrası yemedi 😔
bebek biskuvisini kendiniz mi yapiyoraunuz hazır mı ? hazırsa hangi markayı kullanıyorsunuz? bı türlü bulamadım şeker ilavesiz bisküvi kendim de yapmaya fırsat bulamıyorum
Ek gıda bu dönem yüzde elli. Yüzde elli de anne sütü yada mama...ek gıda üç öğüne geçmeliyiz artık yoksa doymuyorlar zaten.
Bebe bisküvisini ilk ben yaptım baktım tuvalete çıkamadı hazirlardan alıyorum haftada iki kere veriyorum

Muz biraz fazla olmuş sanki cnm..benimkide böyle karışım çok seviyo. Ben bazen tam buğday ekmeği içine bazen bisküvinin içine yumurta peynir pekmez ve ceviz katiyorum. Meyveyi öğlen ayrı veriyorum ..bebe bisküvisi unlu gıda muzda kabız yapabilir fazla olmasın
Muz uzun zamandır vermiyorum diye koydum ama çeyrek yeterdi sanırım..meyveyi irmikli ya da yulafla veriyorum. senin bu tarifi yarın deniyim yumurta olduğunu anlamaz umarım 🙈 yumurtadan sıkılmış durumda pankek de çok yemiyor
Merhaba canım.ben bir haftadır eti cici bebe kullanıyorum.üç kez anca vermişimdir.şeker var ama artık 9.aya girdi az da olsa yedircem.evde yapacaktım pekmezle pişirmek gerekiyor pekmezin pişmesi de tehlikeliymiş.tatsız şeyleri yemiyor.zaten ev işine zor yetişiyorum bisküvi şimdilik yapmam zor

Muz uzun zamandır vermiyorum diye koydum ama çeyrek yeterdi sanırım..meyveyi irmikli ya da yulafla veriyorum. senin bu tarifi yarın deniyim yumurta olduğunu anlamaz umarım 🙈 yumurtadan sıkılmış durumda pankek de çok yemiyor

Merhaba canım.ben bir haftadır eti cici bebe kullanıyorum.üç kez anca vermişimdir.şeker var ama artık 9.aya girdi az da olsa yedircem.evde yapacaktım pekmezle pişirmek gerekiyor pekmezin pişmesi de tehlikeliymiş.tatsız şeyleri yemiyor.zaten ev işine zor yetişiyorum bisküvi şimdilik yapmam zor
Bende bir tarif var hurma ile yapiliyor ve cok lezzetli ablasiyla bende severek yiyoruz 😊 elinle hemen ufalaniyor

İnsallah bir an once duzelir canim
Geçmiş olsun kızlar.keşke minikler hiç hasta olmasa.insanın içi parçalanıyor :KK43: benim kızda da ara ara hırıltı oluyor ama doktorlar yaşına kadar geçer dediği için çok önemsemiyorum.serum fizyolojiği bırakalı 3 ay olmuştur.şu sıralar kulağını tutuyor banyoda su mu kaçtı acaba bilmiyorum umarım hasta değildir 🤷🏻‍♀️
İnşaAllah 🙏

Meyveyi ayrı veriyorum tadını öğrensin diye
Bende bir tarif var hurma ile yapiliyor ve cok lezzetli ablasiyla bende severek yiyoruz 😊 elinle hemen ufalaniyor
Bana da yazar mısın tarifi cnm

Kahvaltı ara öğün akşam yemeği neler veriyorsunuz kaç aylık bide kaç dişi var
Biraz doğaçlama takılıyorum ama genel itibariyle ozetlersem;
Kahvaltı: pankek türleri, zeytin (tuzsuz ve bölünerek suda bekletilmiş halde), salatalik, yumurta sarısı ile omlet turleri, haslanmis yumurta sarisi ile lor (yaptığım yogurttan yapıyorum), yulaf ile karışımlar (örneğin avokado, lor, pekmez veya karadut özü, zeytin, ceviz, bazen meyve vs), denediğim ihlamurla hippin 5 tahilli ununu biraz pişirerek yine kahvaltılık bsyler katarak veriyorum, biber de eklemeye çalışıyorum, çeşitleri kafama gore degistirmeye artirmaya çalışıyorum, şimdiki hedef kucuk ekmekler yaparak labne vs de vermek, kirmizi biber közü de eklenebilir, tuzsuz yeşil zeytin de sırada.
Ara öğün meyve çeşitleri, meyveli yoğurt, meyveli yulaflı yoğurt gibi oluyor genelde. Karışıma, keciboynuzu özü, ceviz, karadut özü katiyorum cok az ama seker tadinin yogun olmamasini da sağlamaya çalışıyorum ki tatlı bir tada cok alışmasın. (En azından o yönde çaba sarf ediyorum diyelim)
Akşama doğru da ek gida ve yutma surecine alisana kadar bol karışımlı çorba çeşitleri yapiyordum, burda da önce püre gibi, sonra tanecikli puturlu yapmaya dikkat ettim, bir suredir de yemek tarzi yapmaya başladım, ornegin en son kabak, tatli patates, sogan, sarimsak, dereotu, zeytinyağı ile kucuk kucuk dograyarak yemek yaptım, 2 gun onu yedi. Ondan once de kuzu kiymadan kofte(kıyma, yogurt, 5tahilli un, sogan, sarımsak) ve basmati pirinçten pilav yaptım, 2 gun de onu yemişti. Enginar siparisi vermiştim buzluga da atmak icin onu bekliyorum, o gelince yemeğini yapip veririm. Taze fasülye, erişte, dolma, et, tavuk, balık gibi cesitlemelerle ilerleyeceğim yavas yavas.
Kemik suyu, sarımsak, soğan katmaya elimden geldigince dikkat ediyorum yiyeceklerine.
Biraz dogaclama biraz da hangi tur yedi yemedi ona dikkat etmeye çalışarak ilerliyorum.
13 Kasım doğumlu ve ust 2, alt 2 toplam 4 dişi var şuan.

IMG_20220715_225837.webp

Kizlar tarif bu. 3 kez yaptim bence ince oldugunda daha iyi oluyor Kullanici adiyla birlikte ekledim tariflerini genel olarak begeniyorum 😊 ben gecenlerde hurma ezmesi oldugunu yeni ogrendim ve aldim 😅 pratik oluyormus bilginiz olsun. Bu bayanin sayfasinda hurmali bir kurabiye tarifi var onu denicem yakin zamanda bakalim o nasil olacak
Eline sağlık ☺️ M Mavitulum arkadaşta tarif varmış ☺️

Tarifi verebilir misiniz 🙏😊

Eki Görüntüle 3097867

Kizlar tarif bu. 3 kez yaptim bence ince oldugunda daha iyi oluyor Kullanici adiyla birlikte ekledim tariflerini genel olarak begeniyorum 😊 ben gecenlerde hurma ezmesi oldugunu yeni ogrendim ve aldim 😅 pratik oluyormus bilginiz olsun. Bu bayanin sayfasinda hurmali bir kurabiye tarifi var onu denicem yakin zamanda bakalim o nasil olacak
Çok teşekkürler cnm ben yemezsem iyi 🙈🤫🤣

Meyve süzgecinde de veriyorum zaten tatları ayrı öğrendi doyurucu olmasında sakınca yok 🙈
Eki Görüntüle 3097867

hurma alıp denicem ❤️😋
İyi akşamlar arkadaşlar şükür kızımın meme reddi geçti gibi bugün emmek için geliyor yanıma bir an tekrar emmeyecek diye çok korkmuştum
oh çok şükür 🧿 2 yaşa kadar emerler inşallah 🙈

Meyve süzgecinde de veriyorum zaten tatları ayrı öğrendi doyurucu olmasında sakınca yok 🙈

hurma alıp denicem ❤️😋

oh çok şükür 🧿 2 yaşa kadar emerler inşallah 🙈
Ay İnşaAllah çok zor bir süreç oldu benim için İnşaAllah emerler güzelce zamanına kadar

Benimki de hala tam yemiyor akşam yemeği yemeden yattı.tarhana tuzsuz olunca da hiç tadı olmuyor belki ondan
Ben hep tuzsuz bebeklere olandan veriyorum belki aç drğildir İnşaAllah sabah yer sadece sabah yarım yumurta sarısı ve lor yedik buna şükür 🙏

Benim minigim yine hasta 😔 daha yeni iyilesmisti oysaki. Dunden beri yine sarimsak yutuyorum. Bir kere ictigimiz o antibiyotik sanki bagisikligini cok zayiflatti 😣 atesinin cikacagini dun hissettim gece sabaha karsi cikti. Gecenki kadar cok degil insallah daha fazla cikmaz. Fakat bu defer ishali var 😟 insallah hemencecik toparlar. Bugun yarin takip edicem bakalim. İstah tabi yine gitti elimde yemek gorur gormez kafasini salliyo agzini kapatiyo 🤷‍♀️

Back
X