2022 Aralık Ayı Burç Yorumları


Sevgili Koçlar ve yükselen burcu Koç olanlar, Neptün’ün Balık burcundaki ileri hareketine başlamasıyla, içinizde yaşadığınız belirsizlikleri sonlandırıyorsunuz. Hayatınızdaki saplantılı problemlere ve ilişkilere şekil vermeniz ve önünüzü görmeniz size yeni yaşama motivasyonları katabilir. İyi niyetli olduğunuz konularda ödül alabilir ve büyüklerinizin desteğini görebilirsiniz. Sabretmenin beklemekle aynı şey olmadığını gördünüz ve artık harekete geçiyorsunuz.

Merkür’ün Oğlak burcuna geçişiyle kariyerinizle alakalı gündemler zihninizde yer edinebilir. Kendinizi geliştirdiğiniz noktalarda ilerleyebilirsiniz. Yeni bir yol arayışında otorite figürleriyle görüşebilir, statünüzle ilgili gelişmeler yaşayabilirsiniz. Özgüvenli ve ne istediğini bilen hallerinizle dikkat çekiyor olmanın olumlu taraflarına yönelmeli, insanlara gereksiz mesafe koymaktan kaçınmalısınız. Venüs’ün de Oğlak burcuna geçişi ile bu süreci daha nazik ve kontrollü geçirebilirsiniz. Gerçekçi adımlar atmanızın karşılığını alabilir ve iş çevrenizle sosyalleşeceğiniz planlar yapabilirsiniz.

8 Aralık’ta İkizler burcunda gerçekleşecek dolunay ile kendiniz ve çalışmalarınızla ilgili eksikleri fark ediyorsunuz. Asıl amacınızı daha iyi anlamak için fevri hareketlerden uzak durun. Amacınızın, fikirlerinizi uygulanabilir hale getirmek olduğunu görerek farkındalıkla ilerleyebilirsiniz. Ortaya çıkan söylentilere ve elektronik cihazlarınızın yedeklenmesine özen gösterin.

Güneş’in Satürn ile kurduğu olumlu açı ile düşündüklerinize göre hareket edebilirsiniz. Hayallerinizi uygulamaya koymalısınız. Yurt dışı kaynaklı işlerinize yönelmeniz ve alışkanlıklarınızın dışına çıkmanız size yol gösterebilir. Sakin kalarak zorlu durumlara basit çözümler bulabilirsiniz. Yaşamınızı değişime göre uyarlıyorsunuz.

Ay’ın Venüs ile zorlayıcı görünüm oluşturması, kariyerinizle alakalı kişilerle gerginlik yaşamanıza neden olabilir; kadın figürlerle yaptığınız konuşmalara dikkat etmelisiniz. İş ilişkisi çerçevesinde iletişiminizi yürütmeniz iki taraf için de faydalı olacaktır.

Jüpiter’in ilerleyişine burcunuzda devam etmesiyle, kişisel anlamda düzenlemek istediğiniz konulara yönelebilirsiniz. Hevesinizin kırılmasına odaklanmak yerine motivasyonunuzu yeniden kazanmalısınız. İş ve ilişkilerinize yönelik planlarınızı temize çekebilirsiniz. Dış görünüşünüzle ve kilo kontrolünüzle ilgilenebilirsiniz. Burcunuzdaki Chiron’un da ileri hareketine başlamasıyla, şifanın sizde olduğunu fark etmenin önemini görebilirsiniz. Çevrenize sunduğunuz desteğe asıl sizin ihtiyacınız olduğunu anlıyor ve bu konuda ödüller alıyorsunuz. Gölgelerden kurtulmanın ve verimli sonuç almanın tadını çıkarın.

Güneş’in 22 Aralık’ta Oğlak burcuna geçişi, sorumluluklarınız konusunda ilerlemenizi sağlayabilir. Yeni kurallar koyuyor ve işleriniz konusunda profesyonel ilerliyorsunuz. Prensip sahibi olmanız daha görünür olmanıza yardımcı olacaktır. Oğlak burcunda gerçekleşecek yeni ay ile avantaj elde ediyor ve hazırlıklarını yaptığınız görüşmelerle ilgili fırsatları değerlendiriyorsunuz. Yer değişikliği ve zam gibi konularda sonuçlar alabilirsiniz. Köklü değişiklikler yapıyor ve 2022 yılı itibariyle yaptığınız girişimlerin olumlu sonuçlarıyla yeni planlar yapıyorsunuz.

Oğlak burcundaki Merkür’ün 29 Aralık’ta geri hareketine başlamasıyla yöneticilerinizle olan ilişkileriniz gündeme gelebilir. Sorumluluklarınızı tamamlamalı ve sözlü atışmalardan kaçınmalısınız. Kendi bildikleriniz konusunda inat etmeyin ve iş ortamında bir araya geldiğiniz kişilerle olan ilişkinize dikkat edin.

Motivasyon Sözü: “Biz bütün ışığa sahibiz; yapmamız gereken tek şey, düşüncelerimizi pratiğe dökmek.”










Sevgili Boğalar ve yükselen burcu Boğa olanlar, Balık burcundaki Neptün’ün ileri hareketi, emek verdiğiniz konulardaki düşüncelerinizi netleştiriyor; sorun yaşanan konularda sizin de hatanız olduğunu fark ediyorsunuz. Hayatınızın yönünü değiştirmek için önünüzdeki engelleri aşacağınız fırsatlar bulabilirsiniz. Çağa uygun olan konularda maddi ve manevi gelirler elde ediyorsunuz.

Merkür’ün Oğlak burcuna geçmesi, hukuksal ve iş odaklı konulara adapte olmanızı sağlayabilir. Öğrendiğiniz her şeyi kullanılır hale getirmelisiniz. Seyahat ve sosyal medya planlarınıza daha çok zaman ayırıyor ve odağınızı ilerlemek üzerine kuruyorsunuz. Mesafeli olduğunuz kişiler ve ailenizle iletişime geçebilirsiniz. Venüs’ün de Oğlak burcuna geçişi enerjinizi hızlandırıyor. Değişime içinizde başlıyor ve kalıcı hale getiriyorsunuz.

İkizler burcunda 8 Aralık’ta gerçekleşecek dolunay ile işinize ve beklentilerinize yöneliyorsunuz. İş birliklerinin size kattıklarıyla kendinizi geliştirebilirsiniz. Kafa karışıklığı yaşadığınız konularda nasıl ilerlemeniz gerektiğini artık görüyorsunuz. Değerlerinizi sahipleniyorsunuz.

Merkür’ün Kuzey Ay Düğümü ile olumlu açısı, kararlarınızı uygulamanızı sağlayabilir. Gittiğiniz yerler ve tanışacağınız insanlar önem kazandığından, farklılıklara açık olmalısınız. En iyi halinize ulaşmak için destek alabilirsiniz. Venüs’ün de destek vermesiyle, atacağınız adımlardan maddi kazan elde edebilirsiniz.

18-19 Aralık tarihlerinde Ay’ın Akrep burcunda ilerlemesi ikili ilişkilerinizi gündeme getiriyor. Aklınıza takılanları paylaşırken amacınıza sadık kalmalısınız. Hatalarınızdan ders çıkarmış bir şekilde ilerleyin.

Jüpiter’in Koç burcuna geçmesiyle, psikolojik bir iyileşme yaşama cesareti gösteriyorsunuz. Yüzleşmekten kaçındığınız sorunlarla başa çıkabilirsiniz. Haklılığınızı ortaya çıkarıyor ve kendinizi ileriye taşıyorsunuz. Olumsuz haberlere ve kötü niyetli insanlara karşı kullanabileceğiniz kozlarınız olabilir. Silkelenin ve şansı değerlendirin. Zira Chiron’un da ileri hareketiyle enerjiniz ve dürtüleriniz ortaya çıkıyor. Hayata dahil oluyor ve algınızı değiştirerek sürecin nimetlerinden faydalanıyorsunuz.

Güneş’in 22 Aralık’ta Oğlak burcuna geçişi, hırslı değil tutkulu olmanın önemini gösteriyor. Böylece, hayatınızı nasıl kurmanız gerektiğini fark ediyorsunuz. İnançlarınızın peşinden disiplinli bir şekilde ilerlemeniz, karşılaşacağınız zorlukları daha kolay aşmanızı sağlayabilir. Zihninizi bu yönde eğiterek, Oğlak burcunda gerçekleşecek yeni ay ile daha güçlü bir döneme girebilirsiniz. Yurt dışı ve eğitim konularında imkanlar elde edebilirsiniz. Bildiğinizden farklı yolların da olduğunu kabul etmeli ve alternatiflere açık olmalısınız.

Merkür’ün 29 Aralık’ta Oğlak burcundaki geri hareketiyle kaçırdığınız konularda fırsat yakalayabilirsiniz, yaşayacağınız aksaklıklar karşısında sakin kalmalısınız. Dış faktörlerde olduğu kadar kendinizde de hata aramalısınız. Gardınızı düşürmeli ve eksiklerinizi tamamlamalısınız.

Motivasyon Sözü: “Hayatın tüm sırrı, bir tek şeyle adamakıllı, diğer binlercesiyle de gereği kadar meşgul olabilmektir.”










Sevgili İkizler ve yükselen burcu İkizler olanlar, Balıkburcundaki Neptün’ün ileri hareketi, boş ümitlere enerjinizi yönelttiğinizi size gösterebilir ve bu farkındalıkla iş hayatınızı değerlendirebilirsiniz. Dikkatli bir şekilde hedeflerinize çeki düzen verebilirsiniz. İşlerinizi uzun vadeli hale getiriyor ve ihmal ettiğiniz konulara yöneliyorsunuz. İş hayatınızda net olmanız iyi niyetinizin suistimal olmasına engel olabilir.

Yönetici gezegeniniz Merkür’ün Oğlakburcuna geçişi, ailenizden destek almanızı ve ortak gelirlerinizden fayda görmenizi sağlayabilir. Emek vererek parasal kazanç elde ediyorsunuz. Ciddi konuları gündeme alabilir ve kendinizi disipline edebilirsiniz. Oğlak burcuna geçen Venüs’ün de desteği bu dönemi daha verimli hale getiriyor. Sorularınıza cevap bulabilir, maddi ve manevi kaynaklar elde edebilirsiniz.

8 Aralık’ta burcunuzda gerçekleşecek dolunay ile ne istediğinizi belirliyorsunuz. Davranışlarınızın yanlış anlaşılmalara ve krizlere ne şekilde etki ettiğini görebilirsiniz. Zihinsel ve fiziksel anlamda daha geniş bir bakış açısı kazanmalısınız. Yüzeysel karar ve ilişkileri değiştiriyorsunuz.

Burcunuzda geri hareketini sürdüren Mars Chiron üçgeni ile aradığınız çözümün zaten sizde olduğunu hatırlayabilirsiniz. Yapamayacağınızı sandığınız konulara dikkat etmelisiniz. Ertelediğiniz projeler konusunda destek alabilirsiniz. Sosyal çevrenizden adımlar alabilir, özgüveninizi iyileştirebilirsiniz.

Merkür Uranüs üçgeni ile olaylara sıra dışı ve daha önce yapmadığınız şekilde yaklaşabilirsiniz. Sürpriz haberlere açık olduğunuz bu dönemde, beklenmedik parasal destek görerek sorunlarınızı çözebilir ve günlük hayatınızı etkileyen işlere başlayabilirsiniz.

Jüpiter’in Koç burcunda ilerleyişi, aldığınız destekler sonucu yola kiminle devam edeceğinizi görmenizi sağlayabilir. Planlarınız ve sosyal projelerinizle ilgili sonuçlar almaya başlayabilirsiniz. Böylece daha görünür ve sosyal hale geliyorsunuz. Arkadaşlıklar ve fırsatlar gündeminizi oluşturuyor. Koç burcundaki geri hareketini sonlandıran Chiron, özgüven konusundaki yaralarınızı iyileştirebilir. Bu noktada çabalarınızı ve emeğinizi fark edebilirsiniz. Başkalarına yol gösterdiğiniz konularda da ödüller alabilirsiniz.

22 Aralık’ta Güneş’in Oğlak burcuna geçişi, sahip olduklarınızı ve size sunulan imkanları mercek altına alıyor. Daha faydalı konulara zaman harcayarak psikolojik anlamda hafifleyebilirsiniz. Gerçekleri görüyorsunuz. Oğlak burcunda gerçekleşecek yeni ay, ek iş ve parasal değerlendirme konularında cesaretinizi artırıyor. Mantıklı riskler alarak korkularınızı aşabilirsiniz.

Merkür’ün 29 Aralık itibariyle geri hareket etmesiyle mali konularda dikkatli olmalı, gelir-gider dengenizi kontrol etmelisiniz. Yedek plan yapmanız, borçlarınızdan ve oluşabilecek problemlerden sıyrılmanızı sağlayabilir. İçinizde yaşadığınız olayları sevdiklerinizle de paylaşarak hem yorgunluk hissinden kurtulabilir hem de onlarla güç birliği yapabilirsiniz.

Motivasyon Sözü: “Tüm dünya için yapabileceğiniz en iyi şey, kendinizden en iyisini elde etmektir.”
 


Sevgili Yengeçler ve yükselen burcu Yengeç olanlar, Balık burcundaki Neptün’ün ileri hareketine başlaması, haklılıklarınızı ortaya çıkarıyor. Devletle alakalı işlerinizin olumlu sonuçlanması motivasyonunuzu artırabilir ve sizi mağdur duruma düşüren her şeye rest çekebilirsiniz. İhtiyaçlarınız doğrultusunda eğitimlerinizi şekillendirebilirsiniz. Yurt dışı planlarınız için uygun bir zamandasınız.

Merkür’ün Oğlak burcuna geçişi, ikili ilişkilerle alakalı gelişmelere açık olmanızı sağlıyor. Ciddi kararlarla işinizi kolaylaştırabilir, insanlarla ilişkilerinizde maddi değerleri göz önüne alabilirsiniz. Bu noktada, birbirinizin duygusal ihtiyaçlarına da kayıtsız kalmamalısınız. Otorite figürleriyle olan ilişkinize ve kötü niyetli olan kişilere dikkat etmelisiniz. Venüs’ün de Oğlak burcuna geçişiyle, ilişkilerinizi daha sağlam temeller üzerine kurabilirsiniz. Uzun vadede etkili olacak kişilerle bir araya gelebilirsiniz; kazançlı ortaklıklara hazır olun.

İkizler burcunda 8 Aralık’ta gerçekleşecek dolunay ile olaylara karşı tutumunuzu gözden geçiriyorsunuz. Dedikodu ve yalan haberlere olan yaklaşımınıza dikkat etmelisiniz. Takıntılardan uzak durup büyük resmi görün. Günlük akışınızı geniş çaplı hale getiren hazırlıklarınız sonuçlanmaya başlayabilir.

Merkür Chiron karesinin kesinleşmeye başladığı 12-13-14 Aralık tarihleri, kariyerinizi mercek altına alabilir. Kiminle ne paylaştığınıza dikkat etmeli ve eksiklerinizi tamamlamalısınız. İş görüşmeleri ve ortaklıklarda sabırlı olun. Üstlerinizi etkilemek için onların kabul edeceği çalışmalar yapabilirsiniz.

Güneş Ay üçgeni, hayat akışında ailenizin desteğini almanızı sağlayabilir. Ailenizle vakit geçirmek ve onların sorunlara yönelmek mutluluk getirebilir. Taşınma gibi konularda gelişmeler yaşayabilirsiniz.

Jüpiter’in Koç burcundaki hareketi, mesleki engelleri aşmanızı ve açığı kapatmanızı sağlayabilir. Sorumluluk ve hayatınızı değiştirecek kararlar almayı daha kolay bulabilirsiniz. Fevri çıkışlar yapmadan ilerlediğinizde kariyerinizi geliştirecek maddi ve manevi kazanç elde edebilirsiniz. Chiron’un da burada ileri hareketine başlaması, hatalarınızdan ders çıkararak emin adımlarla ilerlemenizi sağlayabilir. Kendinize güvenmeniz gerektiğini biliyor, dik durarak keyifli günleri kucaklıyorsunuz.

Güneş’in 22 Aralık’ta Oğlak burcuna geçmesiyle birlikte ilişkilerde her iki tarafa düşen sorumlulukları daha iyi anlayabilirsiniz. Bunu gündeme getireceğiniz durumlar doğabilir. Hem iş ortaklarınız hem de duygusal ilişkilerinizde masaya yatırılacak konuları net bir şekilde görecek olmak, ne yaşadığınızı daha iyi görmenizi sağlayacaktır. Oğlak burcunda gerçekleşecek yeniay ile bu konuşmalardan çıkan kararları uygulamanız kolay olabilir. Sağlıklı ilişkiler kurmak, kendi değerleriniz ve kurallarınızı bilerek hareket etmek isteyebilirsiniz. Atacağınız yeni adımlar size yeni ortaklıklar getirirken iyi niyetli olmayan kişilerin de dikkatini çekebilir. Öfke ve hırs yerine mantığınızı devrede tutmanız gereken bir dönemdesiniz.

29 Aralık’ta Merkür’ün Oğlak burcundaki geri hareketiyle, ilişkilerinizdeki gizlilikleri görebilirsiniz. Bu durumu, birbirinize olan yaklaşımınızı görmek için bir fırsat olarak değerlendirin. Yarım kalan konuları tamamlayarak yanlış anlaşılmaların da önüne geçebilirsiniz. Açık bir iletişim sayesinde, engel gördüğünüz konuları çözümleyebilirsiniz. Ortaklı işlerinizde hatalarınızın farkına vararak mali dengenizi koruyabilirsiniz. Negatif durumlar karşısında, birbirinize güvenmeyi seçmelisiniz.

Motivasyon Sözü: “Kırıldıkça değişirsin. Değiştikçe güçlenirsin. Güçlendikçe umursamazsın. Onlara teşekkür et.”








Sevgili Aslanlar ve yükselen burcu Aslan olanlar, Neptün’ün Balık burcunda ileri hareketine başlaması özgüveninizi geliştiriyor. Bildiklerinizi daha kolay bir şekilde uygularken yanlış kişilerden desten aldığını düşünebilirsiniz. Yanılgılarınızla yüzleşme fırsatları elde ediyorsunuz. Mali anlamda hak ettikleriniz size dönüyor, miras konularında güzel haberler alıyorsunuz.

Merkür’ün Oğlak burcuna geçişi iş ortamınızı ve sorumluluklarınızı değiştirebilir. Daha kazançlı bir sistem kurmak için uygun bir zamandasınız. Bu noktada mantıklı olmalı ve hırslarınıza yenik düşmemelisiniz. Çalışma arkadaşlarınız ve üstlerinizle yapacağınız konuşmalar önem kazanabilir. Sağlığınıza dikkat etmelisiniz. Venüs’ün de Oğlak burcuna geçmesiyle, tecrübeleriniz ışığında hayat standartlarınızı değiştirebilirsiniz. Fiziksel anlamda yapacağınız yeniliklerin karşılığını kalıcı olarak alabilirsiniz.

8 Aralık’ta gerçekleşecek İkizler dolunayı, sosyal çevrenizde kırılma noktaları yaşatabilir. Fevri hareketlerden uzak durmalı ve sağlık iletişim kurmaya odaklanmalısınız. Böylelikle ilişkilerinizde ve girişimlerinizde fırsatlar yakalayabilirsiniz. Ticari girişim ve yatırımlarınız sonuç verebilir.

Ay’ın Satürn ile karşıt olduğu 12-13 Aralık günlerinde özel hayatınızda sakin kalmaya çalışmalısınız. Duygusal gereksinimlerin çift taraflı olduğunu hatırlayın. Korkularınızı dolandırmadan, direkt bir şekilde paylaşmalı ve düşüncelerinizin dışına çıkmalısınız.

Güneş Jüpiter karesinin etkisiyle abartılı davranmaya yatkın olabilirsiniz ancak ilişkilerinizde hayallerinizi ortaya koyduğunuz durumlarda kendiniz gibi davranmaya çalışmalısınız. Bu zamanı yeteneklerinizle alakalı eğitim ve görüşmelere ayırarak potansiyelinizi ortaya çıkarmalısınız.

Jüpiter’in Koç burcuna geçişi ile hayatınıza yenilik katmak için önce, kendi içinizde yer açmanız gerektiğini fark ediyorsunuz. Hayatımıza şekil veren şeyin düşüncelerimiz olduğunu anlamanız, girişim başlatmanızı kolaylaştıracaktır. Resmi işlerinizle alakalı haberler alabilirsiniz ve özgüveninizi güçlendiren işlerle bakış açınızı değiştirebilirsiniz. Chiron’un da Koç burcunda ileri hareketine geçmesiyle yumuşayabilir ve yargılarınızı esnetebilirsiniz. Size ait olanı almak için sizin de verici olmanız gerektiğini öğrendiğinizde, hayalleriniz size hizmet etmeye başlayacaktır.

22 Aralık’ta Güneş’in Oğlak burcuna geçmesiyle tecrübelerinizi konuşturabilir, iş hayatınızı ele alabilir ve yeni bir düzen kurabilirsiniz. Zihninize ve bedeninize iyi bakmanızın faydalarını Oğlak yeni ayında görebilirsiniz. Kendinizi ileriye taşıyacak görüşmeler yapabilir ve otorite figürleriyle görüşebilirsiniz. Yeni sorumluluklara açık olmanız size maddi kazanç sağlayabilir.

Merkür’ün Oğlak burcundaki geri hareketi 29 Aralık itibariyle enerjinizi düşürebilir ve biraz dinlenmeniz gerekebilir. İzin alarak çalışma ortamınızı düzenlemeniz kendinize zaman ayırmanızı kolaylaştırabilir. Kurallara uygun çalışırken ihmal ettiğiniz diğer konularla yüzleşebilirsiniz. Sağlığınızı göz ardı etmemeli ve uykunuzu düzenlemelisiniz. Böylece kilo kontrolü ve mide sorunlarınızla alakalı olumlu sonuçlar elde edebilirsiniz. Bu şifalanma sürecinde kendinize zaman verin.

Motivasyon Sözü: “Elimizden gelenin en iyisini yaptığımızda, hangi mucizelerin bizleri beklediğini asla bilemeyiz.”








Sevgili Başaklar ve yükselen burcu Başak olanlar, Balık burcundaki Neptün’ün ileri hareketine başlaması, insanlarla yaşadığınız sorunları sonlandırabilir. İlişkilerinizdeki başlangıç ve bitişler konusunda daha farkında hareket ediyorsunuz. Tutumlarınızı verdiğiniz değere göre oluşturmanız, kazanmanızı sağlayacaktır. Ortaklı işlerinizde insanların gerçek niyetlerini görmeye çalışın. Tecrübeleriniz sizi olgunlaştırıyor.

Yönetici gezegeniniz Merkür’ün Oğlak burcunda oluşu aşk hayatınızı gündeme getirebilir. İlişkilerinizi ciddi bir boyuta taşımak için adım atarken, hislerinizi de paylaşmalısınız. Mutlu olmanın sizin gayretinizle olacağını unutmayın. Yatırım ve görüşmeleriniz hız kazanabilir ve maddi kazanç elde edebilirsiniz. Venüs’ün Oğlak burcuna geçmesiyle hayattan daha çok keyif alabilirsiniz ve yeni ortamlara girebilirsiniz. Duygusal beklentileriniz değişebilir ve otorite figürlerinden etkilenebilirsiniz.

İkizler burcunda 8 Aralık’ta gerçekleşecek dolunay, kariyerinizi mercek altına alıyor. Sorumluluklarınızın üzerine ekleme yapmak ya da farklı bir yola gitmek isteyebilirsiniz. Bu noktada, koşulları her anlamda değerlendirmenizde fayda var. Böylelikle nasıl bir değişiklik yapmanız gerektiğini anlayabilirsiniz. Çalışma arkadaşlarınızla olan ilişkilerinizi iyileştirmek için kendi tutumunuzun farkında olmalısınız. Negatif insanlardan uzaklaşın ve işinize odaklanın.

14-15- Aralık’ta Ay’ın Venüs ile yapacağı kontak duygusal ve parasal şansınızı artırıyor. Kendinize yeni yollar bulduğunuzda, kendiniz ve çevrenizle daha verimli zaman geçirebileceksiniz. Yaşam alanlarınızı düzenleyebilir ya da kendi gelişiminiz için programlara katılabilirsiniz.

Ay Mars üçgeninin etkili olacağı 17-18 Aralık tarihlerinde, ekonomik açıdan kazançlı görüşmeler planlayabilirsiniz. Çalışma ortamınızda yaşadıklarınıza değil, işinize ve ihtiyaçlarınıza odaklanın. Krizleri fırsata çevirerek iş hayatınızda dikkat çekebilirsiniz.

Jüpiter’in Koç burcuna geçişi, yapmaya korktuğunuz konularda size cesaret veriyor. Gücün zaten sizinle olduğunu fark ediyor ve yere daha sağlam basıyorsunuz. Duygusal ve maddi engellerle yüzleşebilirsiniz. Ailenizden gelen destekle de maddi fırsatlar elde edebilirsiniz. Chiron’un da Koç burcunda ileri harekete geçişi, potansiyelinizi keşfetmeniz için kontrolcü olmayı bırakmanız gerektiğini gösterebilir. Kendiniz ve çevrenizle ilgili detaylara takılmak yerine hayata odaklanın.

22 Aralık’ta Güneş’in Oğlak burcuna geçmesiyle, duygusal gerçeklikleri fark ediyorsunuz. Uyum sağlayamadığınız konularda çözüm buluyorsunuz. Sevmeyi ve mutlu olmayı bir koşula bağlamak yerine, esnek olmanız gerektiğini anlayabilirsiniz. Ciddi ilişkiler ve yatırımlar psikolojik anlamda sizi iyileştirebilir. Özellikle 23 Aralık’taki Oğlak yeni ayı bu süreci belirginleştiriyor. Hayallerinizi ve sorumluluklarını birleştirdiğiniz, yeteneklerinizi sergilediğiniz işler yapabilirsiniz.

Yönetici gezegeniniz Merkür’ün 29 Aralık’ta Oğlak burcunda geri hareketine başlaması ilişkilerinizi mercek altına alıyor. Ağırbaşlı oluşunuzla duygularınızı net ifade edemediğinizi fark edebilirsiniz. Bu tarzınızı değiştirmeniz gerekebilir. Tatil planlarınızda bazı engeller oluşabilir; bu noktada öncelikli planlarınızla ilgilenmelisiniz. Titizlikle araştırmanız gereken bir dönemde olduğunuz için yatırım ve iş planlarınızda acele etmemelisiniz. Geçmiş sorunlar yeniden karşınıza gelebilir.

Motivasyon Sözü: “Başarı, bir insanın başardıklarıyla değil, karşılaştığı muhalefetle ve ezici zorluklara karşı mücadelesini sürdürme cesaretiyle ölçülür.”
 




Sevgili Teraziler ve yükselen burcu Terazi olanlar, Neptün Balık burcunda ileri hareketine geçmesi, hayatınızı düzenlemenizi sağlayabilir. Çalışma hayatınızda yolunda gitmeyen durumlarla ilgili fırsatlar elde edebilirsiniz. Durup beklemektense sorunları çözmek için harekete geçmeniz size avantaj sağlayabilir. Kendinizi ait hissetmediğiniz iş koşullarıyla ilgili harekete geçebilirsiniz. Sağlığınızda ve yaşam standartlarınızda iyileşmeler görülebilir.

Oğlak burcunda hareket etmeye başlayan Merkür aile ve ev gereksinimlerini gündeme getirebilir. İhtiyaçlarınıza yönelik planlar yapabilir, taşınma konularına ağırlık verebilirsiniz. Aile içi sorunlara gerçekçi yaklaşmanız ilişkilerinizi düzenleyebilir ve beklentileriniz doğrultusunda yol almanızı sağlayabilir. Evden yürüteceğiniz iş değişiklikleri yaşayabilirsiniz. Venüs de Oğlak burcunda sizi rahatlatabilir. Dargınlıklara son verecek imkanlar bulabilirsiniz.

İkizler burcunda 8 Aralık’ta gerçekleşecek dolunay ile hayata nasıl baktığınızı görüyorsunuz. İnançlarınızla alakalı yanılgı ve kararsızlıklardan kurtuluyorsunuz. Hayatınızı pratikleştirmek adına eksiklerinizi fark ederken enerjinizi korumalı ve kendinizi yetiştirmeye devam etmelisiniz.

15-16 Aralık’ta Ay’ın burcunuzda ilerlemesiyle ikili ilişkilerinize daha çok zaman ayırıyorsunuz. Paylaşmak ve iyi niyeti yaymak isteyebilirsiniz bu nedenle iyi niyetinizin sömürülmediğinden emin olmalısınız. Ay Chiron karşıtlığı bu konuda sizi uyarıyor. Geçmişi arkanızda bırakırken sağlam adımlar attığınızdan emin olmalısınız. Geçmişte yanıldığınız konularda fikirlerinizi net bir şekilde paylaşmalısınız.

Merkür ve Venüs’ün Oğlak burcunda kavuşmasıyla yaşadığınız yerle ilgili gelişmeleriniz hızlanabilir. Mantığınız doğrultusunda yenilikler yapıyorsunuz. Ekonomik durumunuza dikkat ederek alım satım ve araştırma yapabilirsiniz. Evlilikle alakalı ilk adımları aile içinde atabilirsiniz.

Jüpiter’in Koç burcundaki seyrine başlaması ikili ilişkilerinizi mercek altına alıyor. Bitiş ve başlangıçlar yaşayabilir, mutlu olduğunuz ilişkilerinizi geliştirebilirsiniz. Ancak dengenin partnerinizle ortak kurulacağını unutmamalısınız. Yeni gelen insanları ve görüşmeleri bu gözle değerlendirmelisiniz. Parasal ve sosyal açıdan şanslı olduğunuz bu dönemde çalışmaktan vazgeçmeyin. Chiron’un da Koç burcunda ileri hareketine geçmesi size güç veriyor; ilişkilerinizde karşılıklı olarak beklentilerinize dikkat ediyorsunuz. Fedakarlığınızın suistimal edilmesine izin vermeyin ve değişimin ödüllerine hazırlanın.

22 Aralık’ta Güneş’in Oğlak burcuna geçişiyle, güven ve aile duygusu arasında köprü kuruyorsunuz. Aidiyet duygusuyla alakalı sorularınıza cevap buluyorsunuz. Aile ilişkilerinizi iyileştirmek adına sorumluluklarınızı aksatmamalısınız. Taşınma ve gayrimenkul konuları gündeme gelebilir; maddi durumunuza göre hareket etmelisiniz. Oğlak burcundaki yeni ay ile fikirlerinizi daha kolay hayata geçiriyor ve sınırlarınızı yeniden belirliyorsunuz.

Merkür’ün 29 Aralık’ta Oğlak burcundaki geri hareketi, ev ve aile konularını yeniden gündeme getirebilir. Duygusal ve maddi ihtiyaçlarınız doğrultusunda attığınız adımları değerlendirebilirsiniz. Çift taraflı düşünerek ihtiyaçlarınızı isteklerinizden ayırmalısınız. Fikir ayrılığı yaşadığınız konularda sabırlı olmalısınız. Evle alakalı konularda fikir birliği içinde olmaya çalışın. Maddi konularda ve ilişkiler açısından yapmanız gerekenler olabilir. Sorumluluklarınızı ne şekilde yerine getirdiğinizi sorgulamalısınız.

Motivasyon Sözü: “Bir insanın yapabileceği en büyük keşif, yapmaktan korktuğu şeyi yapabildiğini görmektir.”








Sevgili Akrepler ve yükselen burcu Akrep olanlar, Balık burcunda ileri hareketine başlayan Neptün ile sorularınıza cevap buluyorsunuz. Hayatınızda tutmak istediğiniz konuları derinlemesine düşünebilir ve yüzleşmeler yaşayabilirsiniz. İstekleriniz ve sorumluluklarınız arasında daha kolay köprü kuruyor olmanız aşk hayatınıza da istikrar getirebilir. İlişkilerinizin hangi noktada olduğunu görebilir ya da yeni bir ilişkiye başlayabilirsiniz.

Merkür’ün Oğlak burcunda hareket etmesi, iletişim trafiğinizi yoğunlaştırıyor. İş görüşmeleriniz netleşebilir ve devlet dairelerindeki işlemlerinize zaman ayırabilirsiniz. İş büyütme ve elektronik eşya alma gibi durumlara ekonomik anlamda hazır olmalısınız. Özel hayatınızdan çok işinize yoğunlaştığınız bir dönem olabilir. Bu nedenle ilişkilerinizde ilgisiz olmamaya özen göstermelisiniz. Venüs’ün de Oğlak burcuna geçmesi insan ilişkilerinizi önemli hale getiriyor. Birbirinizi duygusal ve iş anlamında besleyeceğiniz insanlarla bir araya gelebilirsiniz.

8 Aralık’taki İkizler dolunayı, ek gelir ve borçlanma gibi konuları belirginleştirebilir. Güvenmediğiniz meselelerin sonuçlarını görerek nasıl davranmanız gerektiğini fark ediyorsunuz. İkili ilişkilerinizin size sağladığı faydayı ve ailenize ne verdiğinizi fark etmelisiniz. Yapacağınız mali girişimlerin sonuçlarından emin olmanız, sıkışıklık yaşamanızı önleyecektir.

Mars Chiron üçgeniyle günlük yaşantınızı etkileyen endişelerinizle yüzleşebilirsiniz. Hayatı korkuyla yaşayamayacağınızı görebilmek için geçmişi bırakmalısınız. Geri hareket eden bu gezegenlerin size vermek istediği mesaj; geçmişle vedalaşıp geleceğe hazırlık yapmanızdır. İlişinize odaklanmalı ve açığını kapatmalısınız. Psikolojik ve zihinsel sağlığınız için hedeflerinize yatırım yapmalısınız.

18-19 Aralık tarihlerinde Ay’ın burcunuzdaki ilerleyişi ile dikkatinizi kendinize çeviriyorsunuz. Kendinize güvenmediğiniz konuların hayatınıza etkisini düzenlemelisiniz. İkili ilişkilerinize odaklandığınızda kıskançlıklardan uzak durmalısınız.

Koç burcunda hareketine devam eden Jüpiter ile yetenekleriniz ve ihtiyaçlarınız doğrultusunda girişim yapabilirsiniz. İş bulabilir ve mevcut işinizde ilerleyebilirsiniz. Çalışma koşullarınızı iyileştirmeniz motivasyonunuzu ve odağınızı artırabilir, emeklerinizin karşılığını alabilirsiniz. Bu nedenle yarım kalan projelerinize yönelmeniz mantıklı olacaktır. Gerekli önlemleri almalı ve sağlığınıza dikkat etmelisiniz. Chiron’un da Koç burcunda ileri hareketine başlaması, alışkanlıklarınızı ve bakış açınızı değiştirmeniz gerektiğini gösteriyor. İş birliklerinde bulunmak ve destek görmek iyi gelebilir.

22 Aralık’ta Güneş’in Oğlak burcuna geçmesi çevrenizle dikkatli ilişki kurmanızı ve kurduğunuz sistemi değerlendirmenizi sağlayabilir. Başarılı olmak için sorumluluk sahibi olmanın, çevrenizden uzaklaşmak demek olmadığını anlamalısınız. Gözlem yeteneğinizin karşılığını alabilir, ortaklarınızın beklentilerini iyi anlayabilirsiniz. 23 Aralık’taki Oğlak yeni ayı ile hedeflerinizle ilgili seyahatler ve görüşmeler planlayabilirsiniz. Önceliklerinizi doğru belirlemeli ve hayatınıza bir gerçeklik katmalısınız.

Merkür’ün 29 Aralık’ta Oğlak burcundaki geri hareketiyle başvurularınızı ağırdan almalı, önemli görüşmelerinizde detayları incelemelisiniz. Yeterince bilgili olmadığınız ve size uymayan konularda destek almalı ve farklı bir bakış açısıyla ilerlemelisiniz. İş ve özel yaşamdaki tutumlarınızı değerlendirebilirsiniz; üslubunuzun, negatif bir etki bırakmasına engel olmalısınız. İyi bir sunumun nasıl yapılacağı gibi konularda araştırma yapabilir ve ortaklarınızla ilişkilerinizi iyileştirebilirsiniz. Araç bakım işlerinizi aksatmamalı ve trafikte dikkatli olmalısınız.

Motivasyon Sözü: “Üzüntü geriye bakar, endişe etrafına bakar, inanç ise yukarıya bakar.”









Sevgili Yaylar ve yükselen burcu Yay olanlar, Neptün’ün Balık burcundaki geri hareketinin bitmesiyle ailevi sorunlarınız sonlanıyor. Yorulduğunuz ve yetersiz hissettiğiniz konuları derliyor ve çözüm buluyorsunuz. Taşınma ve ev düzenleme gibi konular hızlanırken emek verdiğiniz şeylerin faydasını görmeye başlıyorsunuz. Böylelikle kendi yaşam alanınızı özgürce kurabileceksiniz.

Merkür’ün Oğlak burcuna geçişi ekonomik durumunuzu iyileştirebilir; zam alabilir ve imkanlarınızı daha iyi değerlendireceğiniz çalışmalar yapabilirsiniz. Maddi kazanımlarınızla hayat standartlarınızı yükseltebilir ve daha iyi stratejiler kurabilirsiniz. Çalışmalarınız aynı zamanda sevdiklerinize ve geleceğinize zaman ayırmanızı da sağlıyor. Venüs’ün de Oğlak burcuna geçmesiyle maddi anlamda olumlu gelişmeler yaşayabilirsiniz. Hakkınızı almanın keyfini çıkarın.

İkizler burcunda 8 Aralık’ta gerçekleşecek dolunay ilişkilerinizi gündeme getiriyor. İlişki içerisinde yaptıklarınızın ya da yapmadıklarınızın önemli hale gelmesiyle yaşadıklarınızı anlamlandırabilir ve somut kararlar alabilirsiniz. Ortaklıklarınızda kime güvenmeniz gerektiğini görebilirsiniz. Çalışmalarınızdan gelir elde edebilirsiniz.

Güneş Neptün karesinin kesinleştiği 12-13-14 Aralık tarihlerinde, iş konularında özellikle özenli olmalısınız. İlişkilerinizi iyileştirmek için fedakârlık yapabileceğiniz bir dönemdesiniz. Aile içinde anlaşmazlık yaşamamak adına, kime evinizi açtığınıza dikkat etmelisiniz. İşler umduğunuz gibi gitmediğinde, bu durumu başkalarına yüklemek yerine kendi davranışlarınıza bakmalısınız. Hayal kurarken gerçekçi olmayı unutmayın.

Ay Plüton üçgeni, içinizdeki ışığı keşfetmenizi sağlayabilir. Kariyerinizde ilerlemeniz için neyin gerektiğini görüyorsunuz. Bulunduğunuz yerden memnun değilseniz, yerinizi değiştirmek için adım atmalısınız. Bu yönde araştırma yaparak hak ettiğiniz teklifleri alabilirsiniz.

Yönetici gezegeniniz Jüpiter’in Koç burcuna geçişiyle enerjiniz artıyor. Kendi ihtiyaçlarınıza ve mutluluğunuza öncelik verebilirsiniz. Çevrenizden etkilenmek ve isteklerinizi ertelemektense, kendinizi ön plana çıkarıyorsunuz. Yatırım ve yenilik gibi fırsatları değerlendirmelisiniz. Duygusal konularda hoş sürprizlerle karşılaşabilir ve yeni tanıştığınız insanlarla güzel ilişkiler kurabilirsiniz. Koç burcunda ileri hareketine başlayan Chiron’un da desteğiyle daha rahat adım atabilirsiniz. Eksiklerinizden utanmamanız gerektiğini görmek size farklı bir bakış açısı katabilir. Mutlu olduğunuz aktivitelere ve ilişkilere yer vermek normalde olduğundan daha olay ve heyecanlı olacaktır.

22 Aralık’ta Güneş’in Oğlak burcunda hareket etmesiyle Kasım ayındaki sorumluluklarınızın ve yaptıklarınızın sonuçlarını alabilir, yolunuzu açabilirsiniz. Kendinize daha iyi koşullar yaratmak için uğraşabilir ve hayatınızı yeni değerler üzerine kurabilirsiniz. Bu durum 23 Aralık’taki Oğlak yeni ayı somutlaşabilir ve değerlerinizi korumak adına girişimler yapabilirsiniz. İş görüşmeleri yapmak ve birikimlerinizi yatırıma dönüştürmek için uygun bir zamandasınız.

Oğlak burcundaki Merkür’ün 29 Aralık itibariyle retro harekete başlamasıyla mali konulardaki açıklarınızı görebilirsiniz. Değerli hissetmek için yaptığınız harcamaların ileride problem yaratmayacağından emin olmalı ve biriken borçlarla şimdiden ilgilenmelisiniz. Hesaplama yapmak için sahip olacağınız değerlendirin. Böylelikle yeni durumlarla ilgilenmeniz için önünüz açılacaktır. Kararlarınızı ve ortaklıklarınızı gözden geçireceğiniz plana sadık kalın.

Motivasyon Sözü: “İnsanlar bir şeyler yapabileceklerini düşünmeye başladıklarında gerçekten oldukça dikkat çekici hale gelirler. Kendilerine inandıklarında başarının ilk sırrına sahip olurlar.”
 


Sevgili Oğlak burçları ve yükselen burcu Oğlak olanlar, Balık burcundaki Neptün’ün ileri hareketine başlamasıyla ilişkilerinizi güven üzerinde yapılandırabilirsiniz. Yakın çevrenizle yaşadığınız yanılgıların ve sorunların sonuna geldiniz. Güven standartlarınızı değiştirmeniz gerektiğini fark etmelisiniz. Böylelikle ticari ve duygusal ilişkilerinizi iyileştirebilirsiniz. Devletle ve işlerinizle ilgili konularda yüzünüz gülebilir.

Merkür’ün burcunuza geçmesiyle düşüncelerinizi daha çok dile getirebilirsiniz. Gizli yürüttüğünüz işlerinizi ortaya koymak için uygun bir zamandasınız. Konuşmalarınıza uygun tavırlarınızla dikkat çekebilir ve çevrenizdekilere problemlerinde destek olabilirsiniz. Venüs’ün de burcunuza geçişiyle kendinizi her anlamda daha zinde hissetmeye başlıyorsunuz. İyi kavramınızı geliştiriyor ve etrafınızı yeniliklerle kuşatıyorsunuz. Kararlı olursanız düzenli ilişkiler kurabilirsiniz; gücünüzü pozitif şekilde değerlendirin.

8 Aralık’ta gerçekleşecek İkizler dolunayı, iş koşullarınızı ve beklentilerinizi mercek altına alıyor. Çalışmalarınızın sonuçlanacağı bu süreçte farklı insanlarla konuşabilirsiniz. Yoğun temponuzda ilişkilerinize ve sağlığınıza dikkat etmelisiniz. Önemsemediğiniz fiziksel sorunlara karşı önlem almalısınız.

Güneş Satürn üçgeninin desteğini aldığınız 12-18 Aralık haftasında sabrınızın sonucu olarak şifa ve kazanç elde edebilirsiniz. Geri planda yürüttüğünüz işlerinize odaklanmalısınız. Yüksek motivasyonunuzla alışkanlıklarınızı değiştirmek üzere girişimlerde bulunabilirsiniz. Böylelikle sadece psikolojik değil, fiziksel açıdan da iyileşebilirsiniz.

Terazi burcundaki Ay’ın burcunuzdaki Venüs ile zorlayıcı açısı, kadın iş ortaklarınızla sorun yaşamanıza neden olabilir. Güvendiğiniz kişilerden beklediğiniz desteği görmediğinizde hayal kırıklığına uğramak yerine farklı bir tutum sergilemelisiniz.

Jüpiter’in Koç burcunda hareket etmesi, kişisel ve ailevi konularınızı ön plana çıkarabilir. Kaynağa inerek mutlu ve mutsuz olduğunuz noktaları görebilirsiniz. Yer değişikliği ve evlilik planlarınız hız kazanabilir, zorlandığınız noktada çevrenizden destek alabilirsiniz. Zira Chiron’un da Koç burcunda ileri hareketine dönmesiyle yalnızlık hissiniz sona eriyor. Sağlık ve maddi konularda daha kolay adım atabilirsiniz. Kendinizi güvende hissederek motive olabilirsiniz.

Güneş’in 22 Aralık’ta burcunuzda ilerlemeye başlaması, sizin döneminizi başlatıyor. Hayatınızı güzelleştirmek adına yüksek bir motivasyona sahipsiniz. Yaşadığınız farkındalıklarla parlıyorsunuz. Size iyi olanın peşine düşüyor, yaşam tarzınız ve bakımınızda değişikliğe gidiyorsunuz. Özellikle 23 Aralık’ta burcunuzda gerçekleşecek yeni ay ile başlayacağınız tüm sağlam ilişki ve işlerin karşılığını 2023’te göreceksiniz. Vakit ayırmadığınız konulara yönelmelisiniz. Cesaretinizi daha verimli kullanıyorsunuz.

29 Aralık’ta burcunuzda geri hareketine başlayacak olan Merkür daha iyi bir “siz” görmenize yardımcı olabilir. Kendinize engel koymaktan vazgeçmeli ve olaylara sizin nasıl bir etkiniz olduğunu görmelisiniz. Yaşanan her şeye sizin de katkınız olduğunu unutmayın. Retro dönemini bu açıdan değerlendirebilirsiniz. Kendiniz için olaylara objektif bakmalısınız. Kaçtığınız konularla yüzleşmelisiniz.

Motivasyon Sözü: “Bir insanın ne olduğunu şartlar değil, kararlar belirler.”







Sevgili Kovalar ve yükselen burcu Kova olanlar, Balık burcundaki Neptün’ün ileri hareketiyle parasal sıkıntılarınız çözülüyor. Yanlış yönlendirmeleri ve ortaklık ilişkilerinizde doğruları fark ediyorsunuz. Elinizdekileri uzun vadeli kullanma fırsatı yakalayabilirsiniz. Bir yere varamadığınız girişimlerinizde yeni fikirler üretebilirsiniz. Alacak verecek konularında yaşanacak olumlu gelişmeler moralinizi yükseltebilir.

Merkür’ün Oğlak burcuna geçmesiyle, bazı konuları kendi içinizde halledebilir ve ruhsal sağlığınızla ilgilenebilirsiniz. Günlük hayat temposunda ihmal ettiklerinizle ilgilenmek isteyebilirsiniz. Kendi halinizde kaldığınız bu süreçte, dedikodular duyabilirsiniz; konuşmalarınıza ve insanlara dikkat etmelisiniz. Geçmişten ders çıkarmalı ve şu ana odaklanmalısınız. Venüs’ün de Oğlak burcuna geçmesiyle, ruhsal anlamda iyileşme yolları bulabilirsiniz. Mutlu ettikçe mutlu olabilir ve sosyal sorumluluk projelerine yer verebilirsiniz. İçe dönüklüğünüzde başkalarına şifa olabilirsiniz.

İkizler burcunda 8 Aralık’ta gerçekleşecek dolunay, duygusal konuları ve ilişkilerinizi gündeme getiriyor. İçinizdeki paylaşma kararı alıyorsunuz, yaşadıklarınıza bakarak bir konuşma hazırlayabilirsiniz. Bu noktada, neyi paylaşacağınızdan emin olmalısınız. Şu ana odaklanmalı ve geçmişle kıyaslama yapmaktan kaçınmalısınız.

12-13 Aralık tarihlerinde Ay Uranüs karesi nedeniyle ilişkilerinizde bazı sürprizlerle karşılaşabilirsiniz. Beklemediğiniz teklifler alabilir ve ilişkilerinizi ilerletmek isteyebilirsiniz. Heyecanınıza yenik düşmemeli ve gerçekçi olmalısınız. Dikkat çekiyor oluşunuzu olumlu şekilde kullanmalısınız.

Uranüs’ün Kuzey Ay Düğümü kavuşumuyla ev ve kariyer yaşantınızı etkileyecek gelişmeler yaşayabilirsiniz. Öfkeli olmak yerine bu durumun size getirisine odaklanın.

Jüpiter’in seyrine Koç burcunda devam etmesiyle kendinizi geliştirebilir ve girişimlere devam edebilirsiniz. Yarım kalan her konuda tamamlanma fırsatı yakalayabilirsiniz. Genişleyen vizyonunuzla farklı şeyler deneyebilir, ticari kazanç kaynakları bulabilir ve tanıştığınız insanlardan yeni fikirler alabilirsiniz. Fikirlerinizi ifade etmedeki korkularınızı bırakıyor ve özgüvenle hareket ediyorsunuz. Koç burcunda ileri hareketine başlayan Chiron’un da desteğini alacaksınız. Çevrenizdeki insanlarla ortak noktada buluşabilmek sizi geliştirdi. Bu sayede, bir fikri veya hayali kazanca dönüştürebilirsiniz.

Güneş’in 22 Aralık’ta Oğlak burcuna geçmesiyle mantığınızın, gerçeklerinizin ve ilişkilerinizin alt metnini görebilirsiniz. Bitmesi gereken ilişkilerinizi fark edebilirsiniz. Hayatınız da bazı doğruları olduğunu kabul etmelisiniz. Çevrenizle aranıza mesafe koyacağınız bu süreci, iyi niyetli ve uzun vadeli planlar kurarak değerlendirirseniz, olumsuzluklardan daha az etkilenebilirsiniz. 23 Aralık’taki Oğlak yeni ayı ile davranışlarınız ve sorumluluklarınızla alakalı konuları çözümleyebilirsiniz. Gizli tutacağınız yeni ilişkilere başlayabilirsiniz. Potansiyelinizi görmek için başkalarının gölgesinden uzaklaşın.

Merkür’ün 29 Aralık’ta Oğlak burcunda geri hareketine geçişiyle kendinizi dinliyor, yaşadıklarınızı değerlendiriyorsunuz. Doğru ve yanlış yaptıklarınızı fark edebilirsiniz. Problem yaşadığınız insanlarla yeniden yüzleşebilir ve bu sayede nasıl davranmanız gerektiğini görebilirsiniz. Kısıtlanmanın ve anlaşılmamanın motivasyonunuzu düşürmesini önlemek için olaya farklı bir açıdan bakmalısınız. Neden yanlış yaptığınızı görmek için yapıcı bir tavır sergilemelisiniz.

Motivasyon Sözü: “Bırakabiliyorsan bırak. Bırakamıyorsan, şikâyet etmeyi bırak; bu senin seçtiğin şeydir.”






Sevgili Balıklar ve yükselen burcu Balık olanlar, burcunuzdaki geri hareketini sonlandıran Neptün, gerçekte yaşadığınız ve sizin gördüğünüz hayat arasındaki farkı belirginleştiriyor. Potansiyelinizi keşfedebilirsiniz. Dış görünüşünüzle ilgili yanılmalardan kurtulabilir, temiz bir defter açabilir ve olumlu sonuçlar alabilirsiniz.

Merkür’ün Oğlak burcuna geçmesiyle, kariyerinizi destekleyecek fikirlerle ilgilenebilir, sizi destekleyecek insanlarla bir araya gelebilirsiniz. Bu sayede arkadaş çevrenizi daha iyi görebilirsiniz. Yeni planlamalar ve desteklerle hayatınızı düzenliyorsunuz. Kendi çabanızla gelir artışı elde edebilirsiniz. Önemli tanışmalar yaşayabilirsiniz. Venüs’ün de Oğlak burcuna geçişiyle, geleceğe yönelik uzun vadeli adımlar atıyorsunuz. Çevrenizde nasıl insanlar istediğinizi yeni tanıştığınız insanlar aracılıyla fark edebilirsiniz. Sosyal mecralar üzerinden fikirlerinizi yansıtabilir ve toplumdaki yerinizi netleştirebilirsiniz.

8 Aralık’taki İkizler dolunayı aile ve ev kavramlarını mercek altına alıyor. İstekleriniz doğrultusunda neden hareket edemediğinizi görebilirsiniz. Aile içindeki konuşmaları önemseyin ve elinize geçen fırsatları iyi değerlendirin. Takıntı ve stresten uzak, kendinizi nasıl güvende hissettiğinizi anlamalısınız.

14-15-16 Aralık’ta Ay’ın Başak burcunda oluşuyla duygularınızı kolaylıkla yönetiyorsunuz. Ortaklı ilişkilerinizde mantıklı ve detaylara ağırlık vererek hareket edebilirsiniz. Farklılıklardan beslenmenin ve uyumlu olmanın önemini fark etmeniz ilişkilerinizin ve gündeminizin huzurlu olmasını sağlayabilir.

Merkür Uranüs üçgeniyle konuşma yeteneğiniz üzerinden projeler üretebilirsiniz. Denenmeyeni deneyerek dikkat çekebilir, istediğiniz konuma geleceğiniz sürpriz davetler alabilirsiniz.

Koç burcuna geçen Jüpiter, parasal konularda hakkınızı almanızı sağlıyor. Mali durumunuzu iyileştirebilir ve fırsatlarla ilgilenebilirsiniz. Araştırmalarınızla ilgili harekete geçmeli, değerli hissettiğiniz konuların peşinden gitmelisiniz. Yolunuzun açık olduğu bu zamanı iyi değerlendirin. Zira Chiron’un da Koç burcundaki ileri hareketiyle kaybettiklerinizin telafisini bulabilir, kendinize koyduğunuz hedefler konusunda ilerleyebilirsiniz. Çevrenizdeki insanlara yol göstererek siz de yolunuzu buluyorsunuz.

22 Aralık itibariyle Güneş’in Oğlak burcuna geçmesiyle arkadaşlık ilişkileriniz ve planlarınızda daha gerçekçi hareket ediyorsunuz. Geleneksel yöntemleri zamana uyarlamayı öğrenebilirsiniz. Daha sosyal ve disiplinli olabilirsiniz. 23 Aralık’ta gerçekleşecek Oğlak yeni ayı ile tecrübeleriniz somutlaşıyor. Yeni eğitim ve iş girişimlerinde bulunabilirsiniz. Sizi hedeflerinize götüren ve maddi açıdan destekleyen tüm yollara açıksınız.

29 Aralık’ta Merkür’ün Oğlak burcunda geri hareketine başlamasıyla sosyal ortamlarda daha dikkatli olmalısınız. İlişkilerinizi sadece maddi açıdan değerlendirmemeli, eğer farkında olmadan yapıyorsanız da sonuçlarını görmelisiniz. Zaman zaman yalnız kalmanız, gerginlik yaşamanızı önleyecektir. Ancak yine de duygusal ihtiyaçlarınızı da unutmamalısınız. Kendinizi geliştirmeye zaman harcıyorsunuz. Sosyal çalışmalarınızın işlevselliğini sorgulayabilirsiniz. Adımlarınızı atarken geleceği de düşünün.

Motivasyon Sözü: “İnsanlar geleceklerine karar vermezler, alışkanlıklarına karar verirler ve alışkanlıkları da geleceklerine karar verir.”





Aygül Aydın
 


KOÇ ve YÜKSELEN KOÇLAR​

Aralık ayına işlerinizle ilgili iletişim problemleriyle başlangıç yapabilirsiniz. 7 Aralık’ta Merkür’ün kariyer ve gelecek hedeflerinizle ilgili hayat alanınıza geçişi iş seyahatleri, mesleki eğitimler veya kariyerinize destek olacak yeni kararlar getirebilir. Ay sonunda başlayacak Merkür retrosu dolayısıyla çok önemli kararlarınızı ve imzaları mümkünse retro bitimine (18 Ocak 2023) bırakmanız daha faydalı olabilir. 8 Aralık’ta İkizler burcunda gerçekleşecek dolunay yakın çevre, kardeş, kuzen ilişkilerinizde netleşen durumlara işaret edebilir. Mars’ın da İkizler burcunda retro harekette olması seyahat ve eğitim programlarınızda aksamalara, gecikmelere sebep olabilir. 10 Aralık’ta Venüs’ün kariyerle ilgili alana geçişi iş anlaşmaları veya ortaklıkları gündeme getirebilir. Yöneticileriniz ve iş arkadaşlarınızla ilişkilerinizde iyileşmeler ve iş nedeniyle katılacağınız etkinlikler olabilir. Ayın ikinci yarısında sizi şaşırtan haberler alabilir, kazançlarınızı arttırabilecek ani fırsatlar yakalayabilirsiniz. 20 Aralık’ta Jüpiter Koç burcuna geçiyor. 15 Mayıs 2023 tarihine kadar sizin burcunuzda karşınıza büyüme ve genişleme imkânı sağlayacak çeşitli fırsatlar çıkaracaktır. Özellikle eğitim, yurtdışı bağlantılı işler, yayıncılıkla ilgili konularda şanslı olabilirsiniz. 23 Aralık’ta kariyerle ilgili alanınızda gerçekleşecek Oğlak yeniayı terfi, yeni bir iş, yeni bir proje, sosyal statünüzle ilgili yenilikler getirebilir. Ancak atacağınız adımlarda ölçülü olmanız, aşırılıklara kaçmamanız gerekiyor. Yine bu alanda başlayacak Merkür retrosu acele ve hızlı adımların revizyonu olarak geri dönebilir.

BOĞA ve YÜKSELEN BOĞALAR​

Aralık ayına yönetici gezegeniniz Venüs ve Mars arasındaki karşıtlık ile başlıyorsunuz. Gelir ve gider dengenizi sağlamanız gerekebilir. 7 Aralık’ta Merkür’ün Oğlak burcuna geçişi yurt dışı ve yabancılarla bağlantılı işlerinizde, eğitim veya seyahatlerle ilgili ciddi kararlar almanızı sağlayabilir. Belki yabancılarla ilgili bir bağlantı ya da bir iş anlaşması, bir imza gündeminize gelebilir. Ay sonunda Merkür’ün yine bu alanda retroya başlayacak olması tüm kararlarınızı gözden geçirmenizi gerektirebilir. Mümkünse imzalar için retro bitimi 18 Ocak 2023 sonrasını tercih edin. 8 Aralık İkizler dolunayı finansal konularla ilgili netleşmeye başlayan konulara işaret ediyor. İkizler burcundaki Mars retrosu masraflarınızın artmasına sebep olacağı gibi geçmişteki bazı paraların tahsilatına da işaret edebilir. 10 Aralık’ta yönetici gezegeniniz Venüs Oğlak burcuna geçiyor. Bu geçiş çalışma hayatınız, ilişkileriniz, ortaklıklarınızla ilgili daha gerçekçi bakış açısı sağlayacaktır. 18 Aralık’ta işlerinizle ilgili özellikle yurtdışı ve yabancılarla bağlantılı konularda sürpriz haberler, şaşırtıcı gelişmeler olabilir. Ve bu alanda gerçekleşecek 23 Aralık Oğlak yeni ayı ile birlikte yeni bir bağlantı, yeni bir anlaşma gündeminize gelebilir. Ya da yurtdışında bir eğitim programına kabul edilebilir, varsa hukuksal konularınız somut sonuçlar elde edebilirsiniz. Uzak ülkelere seyahat planlayabilirsiniz. Her ne yaparsanız ay sonunda Oğlak burcunda geri harekete başlayacak Merkür’ün iletişim ve ulaşımda aksamalar, gecikmeler yaşamanıza ya da anlaşma ve sözleşmelerde tekrar gözden geçirmelere sebep olabileceğini unutmayın.

İKİZLER ve YÜKSELEN İKİZLER​

Aralık ayı Merkür’ün borçlar, vergi, krediler alanınıza geçişiyle parasal konularınızı yapılandıracak görüşmeler, anlaşmalarla başlayabilir. 8 Aralık’ta burcunuzda bir dolunay gerçekleşiyor. İkili ilişkileriniz, evlilik ve ortaklıklarla ilgili bazı gerginlikler, yanılgılara açık durumlar ortaya çıkabilir. Dolunay döneminde fevri çıkışlar ve agresif davranışlarda bulunmamaya ve acele karar vermemeye özen göstermeniz yararınıza olur. 10 Aralık’ta Venüs’ün Oğlak burcuna geçişi alacak- verecek dengenizi iyi ayarlamanızı gerektirebilir. Ortak kazançlarla ilgili ciddi adımlar atmak isteyebilirsiniz. 18 Aralık civarı beklemediğiniz bir haber, sürpriz bir gelişme parasal konularla ilgili rahatlama getirebilir. Kriz yaratan durumlarla ilgili farklı çözümler bulmanız söz konusu olabilir. 20 Aralık’ta Jüpiter Koç burcuna geçiyor. Bu geçiş sosyal çevre ve arkadaşlarınızdan gelecek şans ve fırsatlara vurgu yapıyor. Yeni insanlarla tanışabilir, çevre değişikliğine gidebilirsiniz. Girişimcilik ruhunuzla işten gelen kazançlarınızı arttırma şansı yakalayabilirsiniz. 23 Aralık’ta Oğlak burcunda gerçekleşecek yeniayda maddi konularla ilgili hızlı adımlar atmanız, seri kararlar almanız yararınıza olabilir. Zira yönetici gezegeniniz Merkür 29 Aralık’ta geri harekete başlıyor. Bu tarihten sonra borç vermek, borç almak, mümkünse parasal konularda çok önemli kararlar almamaya çalışın.

YENGEÇ ve YÜKSELEN YENGEÇLER​

Aralık ayına işlerinize özellikle yurtdışı bağlantılı işlere odaklı olarak başlıyorsunuz. 7 Aralık’ta Merkür’ün Oğlak burcuna geçişiyle gündeminiz ikili ilişkiler, evlilik, ortaklık konularında ciddi konuşmalar, plan ve programlar yapmakla ilgili olabilir. Eğer bir evlilik veya ortaklık girişiminiz olacaksa bunlarla ilgili düzenlemeler sizin için bazı stresler yaratabilir. 8 Aralık’ta İkizler burcunda meydana gelen dolunay bu gerilimleri daha vurgulayabilir. Bir yandan çalışma hayatı diğer yandan ilişkileriniz ve maddi konularda almanız gereken kararlar sizi patlama noktasına getirebilir. Kendinizi daralmış ve inanç karmaşası içinde hissedebilirsiniz. 10 Aralık’ta Venüs’ün Oğlak burcuna geçişi ilişkilerle ilgili geleceğe yönelik sağlam adımları destekliyor. 18 Aralık civarı sosyal çevre ve arkadaşlarınızdan beklenmedik destekler ve haberler almanız mümkündür. 20 Aralık’ta Jüpiter Koç burcuna geçiyor. Yaklaşık beş ay boyunca kariyer ve gelecek hedeflerinizde ilgili şans ve fırsatlar sizden yana olabilir. Girişimci ruhunuz işinizle ilgili yeniliklere açık olmanızı sağlayacak. Yöneticileriniz tarafından destekleneceğiniz bu dönemde hedeflerinize ulaşacak büyüme ve gelişme şansı yakalayabilirsiniz. 23 Aralık’ta Oğlak burcunda bir yeniay gerçekleşiyor. Bu size yeni bir ortaklık, yeni bir ilişki veya evlilik kararı getirebilir. Yalnız yine bu alanda 29 Aralık’ta Merkür retrosunun başlayacak olması acele atılan adımlar ve hızlı kararların revizyona uğrayacağına ya da gecikmeler yaşayabileceğinize dikkat çekiyor.

ASLAN ve YÜKSELEN ASLANLAR​

Aralık ayına özel ve sosyal hayatınızdaki gelişmelere odaklı olarak başlıyorsunuz. 7 Aralık’ta Merkür’ün çalışma ve sağlıkla ilgili alanınıza geçişi özellikle finansal problemlerle dağılan düşüncelerinizi toplamanızı ve ciddi, somut kararlar almanızı sağlayabilir. 8 Aralık’ta İkizler burcunda gerçekleşen dolunay sosyal çevre ve arkadaş ilişkilerinizde geçmişten kaynaklı bazı streslerin ortaya çıkışını sağlayabilir. Ya da arkadaşlarınızın hayatındaki önemli değişimler sizi de etkileyebilir. Mars’ın bu alandaki retro hareketi iletişimle ilgili uyumsuzlukları tetikleyebilir. 10 Aralık’ta Venüs Oğlak burcuna geçerek çalışma hayatınız, iş arkadaşlarınızla ilişkilerinizi vurguluyor. Hem yöneticilerinizden hem de iş arkadaşlarınızdan destek görebilir, sağlıkla ilgili konularda ise olumlu sonuçlar elde edebilirsiniz. 18 Aralık iş hayatınızla ilgili sürpriz gelişmelere dikkat çekiyor. İş nedeniyle beklenmedik bir seyahat veya eğitim programı gündeminize gelebilir. 20 Aralık’ta Jüpiter Koç burcuna geçiyor. Sizin için hayata bakış açınızın değişeceği önemli seyahat, eğitim ve yurtdışı bağlantılı konuların ön plana çıkacağı yeni bir döngü başlıyor. Kendinizi geliştirecek yeni fırsatlar yakalayabilir, işlerinizle ilgili büyüme şansı elde edebilirsiniz. 23 Aralık’ta Oğlak burcunda çalışma hayatınız, iş koşullarınız ve günlük rutininizi etkileyecek bir yeniay gerçekleşiyor. Yeni bir iş imkânı, bölüm değişikliği, ya da görev tanımınızda yenilikler söz konusu olabilir. Ne kadar harika bir gelişme olsa da ay sonunda bu alanda Merkür retro harekete başlayacak. Dolayısıyla karar alırken daha dikkatli olmanız ve mümkünse imza ya da resmi işlemleri retro bitimi olan 18 Ocak sonrasına bırakmanız yararınıza olacaktır.

BAŞAK ve YÜKSELEN BAŞAKLAR​

Aralık ayına ev ve iş hayatınız arasında denge sağlamaya çalıştığınız, eş, partner, ortak ilişkilerine odaklı başlayabilirsiniz. Yönetici gezegeniniz Merkür 7 Aralık’ta Oğlak burcuna geçiyor. Gündeminize varsa çocuklarınızla, onların eğitim veya iş hayatı ile ilgili önemli ve ciddi kararları getirebilir. Veya aşk hayatınızla ilgili somut bir karar almanız gerekebilir. Hayattan ne kadar keyif aldığınız, hobilerinize ne kadar vakit ayırabildiğinizi de sorgulayabilirsiniz. 8 Aralık İkizler Dolunayı kariyer ve gelecek hedeflerinizle ilgili mücadelenizin sonuçlarını ortaya çıkarmaya başlayabilir. İş yaşamınızla ilgili yoğun ve stresli bir dönemde olabilirsiniz. Zira bu alanda retro yapan Mars iletişimle ilgili gecikmeler, uyumsuzlukları vurguluyor. 10 Aralık’ta Venüs’ün Oğlak burcuna geçişiyle çocuklarınıza daha fazla zaman ayırmak isteyebilirsiniz. Yeni başlayan bir ilişkisi olanlar için daha uyumlu, hoş bir süreç olabilir. 18 Aralık civarı alacağınız sürpriz haberler yaşamdan daha fazla keyif almanızı sağlayabilir. Beklenmedik bir yolculuk veya eğitim fırsatı karşınıza çıkabilir. Ve 23 Aralık’ta yine bu alanda gerçekleşecek Oğlak yeniayı yeni bir ilişki başlangıcını veya partnerinizle birlikte alacağınız önemli kararları gündeme getirebilir. Riskli yatırımlar konusunda daha temkinli ilerlemeniz yerinde olabilir. 20 Aralık’ta Jüpiter’in Koç burcuna geçişiyle şanslı bir döneme başlangıç yapıyorsunuz. Özellikle finansal konularda yaptığınız yatırımların olumlu geri dönüşleri olabilir. Eş veya ortak işlerden kaynaklanan gelirlerinizde artış sağlayabilirsiniz. Yılın son günlerinde önemli anlaşma ya da başvurular gündeminize gelebilir. Çocuklarınızla ilgili önemli kararlar almanız gerekebilir. Ya da aşk hayatınızla ilgili gelişmeler ciddi adımlar atmanıza sebep olabilir. Her ne karar alırsanız alın yönetici gezegeniniz Merkür’ün 29 Aralık’ta geri harekete başlayacağını unutmayın. Bazı kararlarınızı tekrar gözden geçirmek durumunda kalabilir, gecikmeler ve ertelemeler yaşayabilirsiniz.

TERAZİ ve YÜKSELEN TERAZİLER​

Aralık ayına yakın çevre, kardeş, kuzen ilişkileri ve onlarla ilgili gelişmelerle başlayabilirsiniz. 7 Aralık’ta Merkür’ün Oğlak burcuna geçişiyle birlikte ev ve aile yaşamınızla ilgili önemli kararlar almanız gerekebilir. Belki taşınmaya belki de yeni bir ev satın almaya karar verebilirsiniz. 8 Aralık İkizler dolunayı özellikle yurtdışı ve yabancılarla bağlantılı işlerinize, bir eğitimin tamamlanmasına, hukuksal süreçlere işaret ediyor. Mars’ın bu alanda retro yapıyor olması gecikmeler, anlaşmazlıklar yaşanmasına sebep olabilir. Venüs’ün Oğlak burcuna geçişi aile ilişkilerinizde iyileşmeler, evle ilgili yenilikler getirebilir. 18 Aralık civarı özellikle finansal konularda sürprizli haberler alabilirsiniz. 20 Aralık’ta Jüpiter Koç burcuna geçiyor. Sizin için ilişkiler, evlilik, ortaklıklar açısından şanslı bir dönemi işaret ediyor. Çalışma hayatınız ve finansal konularda iyileşmeler olabilir, karşınıza sizi geliştirecek fırsatlar çıkabilir. 23 Aralık Oğlak yeniayı taşınma, yer değişikliği, yeni bir ev satın alma veya ailenizle birlikte karar vereceğiniz önemli başlangıçları getirebilir. Yılın son günlerinde bu alanda yaşayacağımız Merkür retrosu bazı kararların üzerinden tekrar geçmenizi gerektirebilir. Resmi başvurular veya evrak işlerinizde gecikmeler, stresler yaşanabilir.

AKREP ve YÜKSELEN AKREPLER​

Aralık ayına finansal konularda denge sağlamaya odaklı başlasanız da 7 Aralık’ta Merkür’ün Oğlak burcuna geçişiyle yakın çevre ve kardeş, kuzen ilişkileri ve onların hayatındaki önemli kararları gündeminize getirebilir. 8 Aralık İkizler Dolunayı gelir ve gider dengenizde netleşen durumları açığa çıkarabilir. Kredi, vergi, sigorta gibi borçlarınız varsa bunları kapatmaya karar verebilirsiniz. Mars’ın bu alanda retro yapıyor olması masraflarınızın artmasına ve unutulmuş bazı ödemelere işaret edebilir. 10 Aralık’ta Venüs’ün Oğlak burcuna geçişiyle yakın çevreniz, kardeşlerinizle ilişkilerinizde uyumlu bir süreç başlıyor. Yeni bir eğitim veya kısa yolculuklar için harcamalar olabilir. 18 Aralık civarında beklemediğiniz sürpriz haberler; ani bir seyahat programı, yeni ilişki başlangıçları getirebilir. Şans ve bolluk gezegeni Jüpiter’in 20 Aralık’ta Koç burcuna geçişi çalışma hayatınız ve günlük rutininizin yoğunlaşacağı bir dönemi işaret ediyor. Varsa iş başvurularınıza olumlu geri dönüşler alabilir, gelirlerinizde artış sağlayabilirsiniz. Çalışma hayatınızla ilgili iyileşmeler ve kendinizi geliştirebileceğiniz fırsatlar karşınıza çıkabilir. 23 Aralık Oğlak yeniayı yakın çevre ve kardeşlerinizin hayatındaki önemli başlangıçlara işaret ediyor. Yeni bir eğitime başlamak, duyurular yapmak veya önemli başvurularda bulunmak isteyebilirsiniz. Ancak ay sonunda bu alanda başlayacak Merkür retrosu kararlarınızı tekrar gözden geçirmenize, bazı gecikmeler yaşamanıza sebep olabilir.

YAY ve YÜKSELEN YAYLAR​

Aralık ayına kendinizle ve ilişkilerinizle ilgili konulara odaklı başlayabilirsiniz. Mars’ın evlilik, partner ve ortaklık ilişkilerinde retro yapması bazı iletişim sorunlarını gözden geçirmenizi gerektirebilir.7 Aralık’ta Merkür’ün Oğlak burcuna geçişiyle daha çok finansal konular gündeminize gelebilir. Kazançlarınızla ilgili önemli kararlar alabilirsiniz. 8 Aralık İkizler Dolunayı tekrar ilişkilerle ilgili konuları vurguluyor. Özel ilişkiler veya ortaklıklarla ilgili kararlarınızın sonuçları ortaya çıkmaya başlayabilir. Ya da partneriniz veya ortağınız çok stresli bir zamandan geçiyor olabilir. Varsa davalık süreçleriniz bu dolunayda kararlar açıklanabilir. 10 Aralık’ta Venüs Oğlak burcuna geçiyor. Finansal konularınızda iyileşmeler, artışlar olsa da lüks harcamalara da meyilli olabilirsiniz. 18 Aralık civarı iş hayatınızla ilgili beklenmedik haberler, bir iş başvurusunun kabulü, bir sözleşme, ortak bir proje gündeminize gelebilir. Veya iş arkadaşlarınız, iş yerinizle ilgili sürpriz değişiklikler söz konusu olabilir. 20 Aralık’ta Jüpiter Koç burcuna geçiyor. Sizin için varsa çocuklarınızla ilgili önemli ve olumlu gelişmeler olabilir. Borsa gibi riskli yatırımlarda şansınız daha açık olabilir. Eğer hayatınızda birisi yoksa yeni ve sizi geliştirecek, bakış açınızı değiştirecek yeni bir ilişki başlangıcı söz konusu olabilir. 23 Aralık Oğlak yeniayı finansal konularla ilgili yeni ve önemli başlangıçlar getirebilir. Yeniaya eşlik eden Jüpiter risk aldığınız yatırımlara yönelmenizi sağlayabilir. Önemli bir yatırım fırsatı ya da resmi anlaşma gündeminize gelse de ay sonunda bu alanda başlayacak Merkür retrosu gecikmelere, tekrar düzenlemeniz gereken konulara işaret edebilir. Dolayısıyla beklentilerinizi fazla yüksek tutmamaya, mümkünse imzaları, resmi başlangıçları Merkür retro bitimine (18 Ocak) bırakmaya çalışmanız daha yararlı olabilir.

OĞLAK ve YÜKSELEN OĞLAKLAR​

Aralık ayına çalışma hayatınızla, belki sağlığınızla ilgili konulara odaklı olarak başlayabilirsiniz. 7 Aralık’ta Merkür sizin burcunuza geçiyor. İş hayatınızla ilgili kararlar, iş arkadaşlarınızla görüşmeler, iş başvuruları daha yoğun olarak gündeminizde olabilir. 8 Aralık İkizler dolunayı çalışma hayatınızla ilgili konuların netleşmeye başladığı bir dönem olabilir. İş başvurularınızın sonuçlarını alabilir, bir iş veya projeyi tamamlayabilirsiniz. Sağlıkla ilgili kontrolleriniz sonuçlanabilir veya tedavi süreciniz bitebilir. Mars’ın bu alanda retrosu stresli süreçlerin ocak ayına kadar devam edeceğini gösteriyor. 10 Aralık’ta Venüs’ün sizin burcunuza geçişi kendinizi daha iyi hissedeceğiniz, ilişkilere, finansal konulara daha çok eğileceğiniz bir süreç olacaktır. 18 Aralık civarında beklenmedik güzel haberler, çocuğunuzla ilgili güzel gelişmeler söz konusu olabilir. Ani başlayan bir duygusal ilişki, yeni birisi de hayatınıza girebilir. 20 Aralık’ta Jüpiter Koç burcuna geçiyor. Evle ilgili konular, aile ilişkileri daha fazla gündeminizde olabilir, evde daha fazla vakit geçirmek isteyebilirsiniz. Bu dönem yatırımlar açısından karşınıza önemli fırsatlar çıkabilir. Yeni bir ev satın alabilir veya daha geniş bir eve taşınabilirsiniz. 23 Aralık’ta burcunuzda bir yeniay gerçekleşecek. Sizin için çok önemli başlangıçlara işaret eden bu yeniay evlilik ya da yeni bir ortaklık, ortak bir proje çalışması getirebilir. Fiziksel görüntünüz ve sağlığınızla ilgili önemli adımlar atabilirsiniz. Her ne karar alırsanız alın ay sonunda Oğlak burcunda başlayacak Merkür retrosu tekrar gözden geçirmeniz gereken konular olacağına işaret ediyor. Yeni başlangıçlar, imza veya duyuruları mümkünse 18 Ocak Merkür retrosu bitimine bırakmanız daha faydalı olacaktır.

KOVA ve YÜKSELEN KOVALAR​

Aralık ayına özel ve sosyal hayatınızla ilgili denge sağlamaya çalıştığınız konularla başlangıç yapabilirsiniz. 7 Aralık’ta Merkür’ün Oğlak burcuna geçişiyle kendi başınıza karar almak istediğiniz konulara, çocuklar veya finansal konularda ciddi kararlara yönelebilirsiniz. 8 Aralık İkizler dolunayı varsa çocuklarınızla ilgili kararları veya aşk hayatınızla ilgili netleşmeye başlayan konuları açığa çıkarabilir. Yeni başlayan bir ilişkiniz varsa devam etmeye veya yolları ayırmaya karar verebilirsiniz. Mars’ın bu alanda retro yapıyor olması zorlayıcı süreçlerin ocak ayına kadar devam edeceğine işaret ediyor. 10 Aralık’ta Venüs’ün Oğlak burcuna geçişi gizli ilişki ve ortaklıklara çekilmenize sebep olabilir ya da eşiniz, partnerinizle ilgili konular daha fazla kafanıza takılabilir. 18 Aralık civarı sürpriz bir kararla ev, yer değişikliği gündeminize gelebilir. Veya ani bir yatırım şansı karşınıza çıkabilir. Mümkünse imzaları Merkür retrosu bitimine bırakmaya gayret edin. 20 Aralık’ta Jüpiter Koç burcuna geçerek yeni bir döngü başlatıyor. Yakın çevre ve kardeşlerinizle iletişim trafiğiniz artabilir, aranızdaki bağlar daha güçlenebilir. Eğitim ve ticari faaliyetler, duyurular, yolculuklar açısından destekleneceğiniz bu dönemde şanslı, güzel gelişmeler yakalayabilirsiniz. 23 Aralık Oğlak yeniayı daha çok kendi başınıza alacağınız kararlar, yeni dönemlere hazırlık çalışmalarına dikkat çekiyor. Ruhsal konulara meyilli olabilir, terapi almaya karar verebilirsiniz. Ay sonunda başlayacak Merkür retrosu aldığınız karar ya da anlaşmaların tekrar bir düzenleme gerektireceğine dikkat çekiyor. Mümkünse bu dönem projelerinizi, kararlarınızı ve duyurularınızı açıklamayı retro bitimi 18 Ocak sonrasına bırakın.

BALIK ve YÜKSELEN BALIKLAR​

Aralık ayına ev ve iş hayatınızı dengelemeye çalıştığınız konularla başlangıç yapabilirsiniz. 7 Aralık’ta Merkür’ün Oğlak burcuna geçişiyle sosyal çevre ve arkadaş ilişkilerinizde iletişim trafiğiniz yoğunlaşmaya başlayabilir. 8 Aralık’ta İkizler burcunda dolunay meydana geliyor. Bu dolunay sürecinde yerleşim konuları ve aile ile birlikte alınacak önemli kararlar ön plana çıkabilir. Mars’ın bu alanda retro yapıyor olması geçmişin konuşulmamış, yarım kalmış konularını ortaya çıkarabilir. Karar verilmesi gereken durumlar stres ve tartışmaları tetikleyebilir. 10 Aralık’ta Venüs’te Oğlak burcuna geçiyor. Arkadaşlarınızdan ve çevrenizden olumlu destekler göreceğiniz bu dönemde geleceğe yönelik önemli kararlar alabilirsiniz. Dahil olduğunuz etkinliklerde, gruplarda tanıştığınız birisiyle ciddi bir ilişkiye başlayabilir ya da evlilik kararı alabilirsiniz. Ay sonunda bu alanda geri harekete başlayacak Merkür bazı kararlarınızı tekrar gözden geçirmenizi sağlayacaktır. 20 Aralık’ta yönetici gezegeniniz Jüpiter sizin burcunuzdan çıkarak Koç burcuna geçiyor. Sizin için yeni döngü başlarken özellikle finansal konularda iyileşme sağlayabilirsiniz. Kazançlarınız artarken eğitim ve seyahatlerden kaynaklı masraflarınız da artabilir. 23 Aralık’ta Oğlak burcunda gerçekleşen yeniay sosyal çevre ve arkadaş ilişkilerinizde yeni başlangıçlar getirebilir. Arkadaşlarınızla birlikte bir iş ortaklığı yapabilir veya ortak bir projede birlikte çalışma şansı elde edebilir, kazanç sağlayabilirsiniz. Ayın son günlerinde önemli anlaşma, sözleşme fırsatları yakalayabilirsiniz. Belki daha önce kaçırdığınız bazı iş fırsatları karşınıza çıkabilir. Ancak 29 Aralık’ta başlayacak Merkür retrosu bir revizyon yapmanızı gerektirebilir, aksilikler ve gecikmeler söz konusu olabilir. Mümkünse imza ve resmi işlemleri 18 Ocak sonrasına bırakmaya gayret edin.

Sevgiyle,
Astrolog Filiz Ünal
 

Koç​

Daha ayın ilk günlerinde ileri harekete geçen Neptün’ün de etkisiyle, karamsar olduğunuz konularda olumlu bakmaya başlayacağınız bir ay olacak. İçinizdeki kararsızlıklar ve nedensiz sıkıntıların çözümüne bir adım atabilirsiniz. Merkür’ün Oğlak burcuna geçişiyle kariyerinizle ilgili gelişmeler söz edilmeye başlanabilir. Venüs’ün de Oğlak burcuna geçişi ile kariyerinize dair olumlu gelişmelerin kapısı aralanacak gibi görünüyor. 8 Aralık’ta İkizler burcunda gerçekleşecek dolunay ile yurtdışı kaynaklı işler ve yolculuklarla ilgili konularda da harekete geçmeniz olası.
21 Aralık’tan itibaren Jupiter burcunuzda olacağı için, başarmak istediğiniz konularda motivasyonunuzu yüksek tutun ve kendinize güvenin. Şaanslı olduğunuz bir döneme giriyorsunuz. Bu dönemlerde attığınız adımların dönüşleri oldukça kârlı olacak. Sadece bu özgüvenle biraz fazla cesur davranabilirsiniz, özellikle Merkür’ün 29 Aralık’ta geri hareketine başlamasıyla iş konusundaki tartışmalardan uzak durun, yanılan tarafın siz olabileceğinizi de düşünerek hareket edin.

Boğa​

Boğalar için Aralık ayı üretken ve sosyal geçecek. Merkür’ün ve Venüs’ün oğlak burcuna geçmesi, özellikle çok uluslu firmalarda çalışan Boğalar için avantajlar sağlayacak. Bunun dışında da uzun yolculuklar gündeme gelebilir, akademik alanda çalışan Boğalar için yeni fırsatlar doğabilir. İkizler burcunda 8 Aralık’ta gerçekleşecek dolunay, zam-maaş artışı gibi konulardaki konuların netleşmesini sağlayabilir.
Jüpiter’in Koç burcuna geçmesiyle, kendinizi daha pozitif hissettiğiniz bir döneme gireceksiniz. Kendinizle barışmanız zaten en kıymetli olan kazanımınız olacak. Merkür’ün 29 Aralık’ta Oğlak burcundaki geri hareketiyle gereksiz harcamalar söz konusu olabilir, yaşayacağınız aksaklıklar karşısında sakin kalmalısınız.

İkizler​

Kariyer anlamında olumsuz düşüncelerden uzaklaşarak yeni adımlar atacağınız bir döneme giriyorsunuz. Keyif aldığınız işi yapmaya başlayabilirsiniz. 8 Aralık’ta burcunuzda gerçekleşecek dolunay ile kendinize dair kararlar alabilirsiniz. Bu ay yapacağınız finansal yatırımların getirileri olumlu olacak gibi görünüyor ama Merkür’ün 29 Aralık’ta başlayacak retrosu ile birlikte işler tersine dönebilir. Finansal konularda yatırımlarınıza ekstra dikkat ederek, gelir gider konularında dikkatli olmanızda fayda olacak.

Yengeç​

Yurt dışı ile ilgili olumsuz düşüncelerinizin tersine döndüğü bir döneme gireceksiniz. Artık yeniden umut etme zamanı. Eğer eğitim hayatınızla ilgili size düşündüren konular varsa, bu konularda da kendinize yeniden şans verebilirsiniz. Günlük rutin işlerinizi akışına bırakarak, ne yapmak istediğinize odaklanmanız gereken bir dönemden geçiyorsunuz. Ortaklı iş yapan Yengeçler için Aralık ayı oldukça iyi geçecek. Ortağınız ya da birlikte olduğunuz kişi ile ilgili ciddi kararlar verebilir, kendinize yeni bir rota belirleyebilirsiniz. Jüpiter’in Koç burcundaki hareketi, kariyer anlamında olumlu fırsatların önünüze çıkmasını sağlayabilir. Merkür retrosu, eğitim, PR alanında çalışan Yengeçler için işleri biraz zorlaştırabilir. Yanlış anlaşılmalar ve yanlış anlamalar söz konusu olabilir. Açık ve net olarak bu sorunların önüne geçilebilir.

Aslan​

Finansal yatırımlarla ilgili kafa karışıklıkları ya da varsa ailedeki miras işleri gibi konulardaki karmaşalar bu ay itibarıyla biraz daha yoluna girecek gibi görünüyor. Gündelik hayatınızda ise, sürpriz olanlardan değil de rutinlerinizden keyif aldığınız ve sorumluluklarınızı yerine getirirken kolaylıklar yaşadığınız bir ay olacak. Bedensel olarak kendinize dikkat ettiğinizde ise, karşılığını çok hızlı alabilirsiniz.
19-22 Aralık döneminde şansınıza çok güvendiğiniz konularda yanılabilirsiniz, o nedenle özellikle bu dönemde temkinli hareket etmeye devam edin. Ay sonunda gelecek merkür retrosu eğer bu dönemde iş ortamında bir değişiklik bekliyorsanız onu yavaşlatabilir, özellikle gelir kalemleri ile ilgili sürpriz harcamalara sebep olabilir. O nedenle ay başında yapabileceğinizin en fazlasını yaparak karşılığını alıp, beklentiyi ay sonuna ertelemezseniz bu döneme kalmadan istediğinizi elde etmiş olursunuz.

Başak​

İkili ilişkilerinizde veya ortaklı bir iş yapıyorsanız ortağınızla olan anlaşmazlıkların aşılacağı bir ay size bekliyor. Bu çözümler her zaman olumlu olmayabilir ancak bitirme ya da başlangıç kararı almak da bir çözümdür, siz kendinize ve tecrübelerinize güvenin bu size yeter. Bununla birlikte, romantik konuların bolca konuşulduğu ve hayattan keyif alacağınız günler kapınızda.
8 Aralık dolunayı, kariyer konularında bir karar vermenizi sağlayabilir. Bir adım ileri gitme ya da değişim için fırsatları kollayın. Özellikle Jupiter’in de Koç burcuna geçecek olması size değişimler konusunda cesaretlendirerek, özellikle finansal konularda karşınıza çıkacak şansın artmasını sağlayabilir.
Ay sonunda gerçekleşecek olan yönetici gezegeniniz Merkür’ün geri hareketi, tam bu dönemlerde tatsız gelişmeler yaşatabilir ancak unutmayın, retro ile gelen retro ile gider. Siz bu dönemde kalıcı veya riskli bir karar almadan, temkinli davranın ve şansın size geri döneceğinden emin olun.

Terazi​

Taşınmayı ya da evi ile ilgili değişik yapmayı düşünen Terazi burçları için fırsatların çıkabileceği bir ay olacak. Ev ortamındaki bu özen, aynı şekilde aile ilişkilerine de yansıyarak birlikte daha çok ve daha keyifli zaman geçirmenizi de sağlayabilir. 8 Aralık dolunayı, yurtdışı projeleri ya da eğitimleri gibi bir süredir aklınızdan geçen konularda netlik kazandırarak size bir yola çıkarabilir. Yalnız olmak istemiyor ya da ortağınızla birlikte yola çıkmayı düşünüyorsanız, bu konularda da farklı fırsatların karşınıza çıkacağını söyleyebilirim. Ay sonunda gerçekleşecek olan Merkür retrosu, size duygusal olarak yorabilir. Özellikle iş hayatı ile ilgili konularda işlerin aksaması olası. Özellikle eğitim alanında çalışıyorsanız, yakın çalıştığınız kişilerle dengeyi koruyarak, sağduyulu davranarak ilerleyin.

Akrep​

En sevdiğiniz ve keyif veren hobilerinizle uğraşırken bile tat almadığınız günler geride kaldı. Artık daha üretken ve keyifli olduğunuz bir döneme giriyorsunuz. Aşk hayatınızda da romantik günler bekliyor. Kendinizi geliştirmek için öğrenmek istediğiniz konularda, fırsat bu fırsat diyerek, ayın ilk günlerinde yazılmak istediğiniz o kursa yazılın derim.
8 Aralık İkizler dolunayı, para ile ilgili konularda bir hareketlilik yaratabilir. Özellikle beklediğiniz ek gelir konularında ya da geçmişte yaptığınız yatırımların karşılığını almakla ilgili konularda gelişmeler yaşanabilir. 29 Aralık’ta başlayacak olan Merkür retrosu, değişim konularında sizi zorlayabilir. Yanlış anlaşılmaları engellemek ve hata yapmamak adına, konuları detayıyla öğrenmeye ve dikkatli dinlemeye çalışın.

Yay​

Ev ve aile konusundaki karışıklığın sonlanacağı ve bir düzen kurmak üzere harekete geçilebileceği bir y olacak. Bu ay, beklediğiniz zammı alabilir ve imkanlarınızı daha iyi değerlendireceğiniz fırsatlar yaratabilirsiniz. Maddi konularda keyifli haberlerin geleceği bir ay olacağını söyleyebilirim.
Bu ay kendi yıldızınızı parlatabileceğiniz bir ay olacak. Enerjinizin yükseldiği ve kendi isteklerinize göre harekete geçebileceğiniz günler geliyor. 8 Aralık’ta gerçekleşecek İkizler dolunayı ise, size ikili ilişkileriniz ve varsa ortaklarınız açısından etkileyecek. Bu dönemde bir karar alırken alınganlık göstermemeye dikkat edin. Kendinize daha iyi koşullar yaratmak için uğraşabilir ve hayatınızı yeni değerler üzerine kurabilirsiniz. İş değiştirmeyi düşünen ve gelir artırmaya odaklanan Yaylar 23 Aralık’taki Oğlak yeni ayını değerlendirebilirler. Sadece ay sonunda geri hareketine başlayacak olan Merkür, kararlarınızı biraz ertelemenizi sağlayabilir.

Oğlak​

Oğlak burçlarının bol bol kendinden bahsedeceği ve yalnız kalmaktan bile keyif alacağı bir ay olacağını söyleyebilirim. Neptün’ün retrosunun sona ermesi ve Balık burcunda ileri hareket etmesi ile, bir süredir yanlış anlaşılmalar ve iletişim kopuklukları yaşayanları biraz rahatlatacak. Özellikle basın, edebiyat alanında çalışan Oğlaklar, iş hayatı ile ilgili de daha üretken olduğu bir döneme girecek.
8 Aralık’ta gerçekleşecek İkizler dolunayı, sağlık konularında da kendinize özenmenizi gerektirebilir. Kendinizi iyi hissedeceğiniz daha olumlu düşüneceğiniz konulara odaklanarak, rutinlerinizi aksatmayın.
Bu dönemde ev alma planı yapan Oğlakların karşısına iyi fırsatlar da çıkabilir. 23 Aralık’ta gerçekleşecek yeni ay, kendinizle ilgili hedeflerinize ulaşmak için adım atmaya başlamanızı sağlayacak iyi bir dönem olacak. 29 Aralık’ta başlayacak olan Merkür retrosu, rutin işlerinizi ve yurt dışı planlarınızı ertelemenize sebep olsa da bunu zaten içten içe kendiniz de istiyor olacaksınız.

Kova​

Parasal konularda olumlu gelişmelerin yaşandığı bir aya giriyorsunuz. Yeni fırsatlar ve iş imkanları oluşabilir, mutlaka iyi değerlendirin. Hareket etmekten çok, daha sakin daha kendinizle kalarak mutlu olacağınız ve kendinizi iyi hissedeceğiniz bir dönem olacağını da söyleyebilirim. Size iyi gelecek ve huzur verecek olan çözümü kendi hislerinizle bulacaksınız.
8 Aralık dolunayı, keyif aldığınız konularda harekete geçmenizi de sağlayabilir. Bununla birlikte romantik ilişkinizde de yüzleşmeleri yaşatabilir. Ay sonunda gerçekleşecek olan merkür retrosu ile, geçtiğimiz bir seneyi temize çekmenizi, yaşadıklarınızı değerlendirebileceğiniz ve haklı ya da hatalı olduğunuz konularla ilgili yeniden değerlendirme yapmanızı sağlayabilir. Sağduyulu davranarak ve tecrübelerinizle bu sefer daha olumlu sonuçlar elde edebilmek için bu dönemi değerlendirebilirsiniz. Bu dönemde büyük bir değişiklik yapmayı hedeflemeyin ve özellike yatırım yaparken riskli adımlar atmaktan kaçının.

Balık​

Aralık, olumluyu da olumsuzu da daha doğru şekilde tartarak, artık gerçekleri biraz daha net görebileceğiniz bir ay olacak. Kariyer konularında, kısa vadeli hedefler yerine daha uzun vadeli konuşmaların olacağı ve yeni projelerle birlikte yoğunluğunuzun artacağını beklemek mümkün. Yoğunluk olsa da keyifle geçecek ve sonucunda da size oldukça fayda sağlayacak gibi görünüyor. 8 Aralık’ta gerçekleşecek dolunay, bu yoğunluk dönemi içerisinde iş-aile hayatı dengenizin de biraz bozulabileceğinin bir göstergesi. O nedenle, ailenizi de aksatmamaya ve onları da dinlemeye dikkat edin. 23 Aralık’ta gerçekleşecek Oğlak yeni ayı çok da aşina olmadığınız bir alanda karşınıza yeni fırsatın çıkmasını sağlayabilir. Değerlendirirken, cesur olun.
29 Aralık’ta gerçekleşmeye başlayacak olan Merkür retrosu, size aile ve eş konusunda bazı huzursuzluklar yaşatabilir. Hazırlıklı olarak, geçici bir dönem olacağını bilmenizde fayda var.



kaynak: ay güneş astroloji
 

Koç ve Yükselen Koç​

Sevgili Koç burçları ve yükselen burcu Koç olanlar; kasımın sonunda Yay burcunda yaşadığımız yeni ay ile başlattığınız yeni girişimler aralığın ilk haftası sonuçlarını verecek. 8 Aralık’ta İkizler burcunda yaşanacak dolunay ile iletişim ve ticari bağlantılarınızda bir hareketlenme yaşanabilir. Ancak retro harekette olan Mars’ın eşlik edeceği dolunayda özellikle seyahatlerinize ve ticari konulara dikkat etmeniz gerekiyor. 20 Aralık’tan itibaren Jüpiter’in yeniden sizin burcunuza geçmesiyle birlikte Mayıs 2023’e kadar gökyüzü sizi yeniden destekliyor olacak. Daha kısmetli ve cesur bir döneme giriş yapacaksınız. 21 Aralık’tan itibaren gökyüzünde Oğlak etkilerinin iyiden iyiye artması ve hemen akabinde Oğlak burcunda yaşanacak yılın son yeni ayı hayatınızda ve kariyerinizde yenilikler anlamına gelecek. Ancak yeni aya eşlik eden sert bazı etkiler, patronlar ve otorite figürleriyle gerilimlere ve zaman zaman baskı altında hissetmeye de yol açabilecek. Bu yeni ay, bazı Koç ve yükselen burcu Koç olanlar için yeni bir kariyer başlangıcına işaret edebilecek ve kariyerde bir atılım yapmak isteyecekler. Aynı zamanda statü ve toplum önündeki görüntünüzde de bir yenilenme arzusu meydana gelebilir. Ancak 28 Aralık itibarıyla Merkür’ün aynı alanda gerilemeye başlaması ile birlikte artık iş hayatı ve kariyerde yeni girişimlerden bir süre uzak durmanız daha doğru olacak. Şimdiden iyi seneler ve güzel bir ay dilerim.

Boğa ve Yükselen Boğa​

Sevgili Boğa burçları ve yükselen burcu Boğa olanlar; kasımın sonunda Yay burcunda yaşadığımız yeni ay ile başlattığınız yeni girişimler, aralığın ilk haftası sonuçlarını verecek. 8 Aralık’ta İkizler burcunda yaşanacak dolunay ile maddi kaynaklarınız ve finans alanlarınızla ilgili bazı durumlar yaşayabilirsiniz. Daha önceden başlayan bir finansal girişimin neticesi gündeme gelebilir ya da tamamlanması gereken bir durum bu dolunayla tamamlanabilir. Ancak İkizler burcunda gerileme hareketi süren Mars’ın da dolunaya eşlik etmesi sebebiyle parasal anlamda risklerden ve gerilim yaratacak yatırımlardan uzak durmaya özen göstermelisiniz. 20 Aralık’tan itibaren Jüpiter’in Koç burcuna geçmesiyle Mayıs 2023’e kadar ilahi anlamda korunacaksınız ve arka planda yürütebileceğiniz işlerin daha rahat akması mümkün olacak. 21 Aralık’tan itibaren gökyüzünde Oğlak etkilerinin iyiden iyiye artması ve hemen akabinde Oğlak burcunda yaşanacak yılın son yeni ayı sizlere hukuksal alanda beklediğiniz bazı durumlarda yenilikler getirebilir. Ayrıca yabancılarla ya da yurt dışı ile bağlantılı işlerde çalışıyor veya yurt dışında yaşıyorsanız bu alanlarda bazı durumların hareketlendiğini ya da sorumlulukların geliştiğini fark edebilirsiniz. Eğitim/öğretim ile ilgileniyor veya yükseköğrenim yapıyorsanız bu alanlarda bazı başlangıçlar yaşayabilirsiniz. Ancak 28 Aralık itibarıyla Merkür’ün aynı alanda gerilemeye başlaması ile birlikte artık uzun mesafe ilişkilerde yeni bir girişimden bir süre uzak durmanız ve seyahat planlarınıza dikkat etmeniz daha doğru olacak. Şimdiden iyi seneler ve güzel bir ay dilerim.

İkizler ve Yükselen İkizler​

Sevgili İkizler burçları ve yükselen burcu İkizler olanlar; kasımın sonunda Yay burcunda yaşadığımız yeni ay ile başlattığınız yeni girişimler aralığın ilk haftası sonuçlarını verecek. 8 Aralık’ta İkizler burcunda yaşanacak dolunay ile birçok konuyu sonuçlandırabileceksiniz. Özellikle kendinize ve ilişkilerinize dair önemli gündemleriniz olabilir. Ancak yine sizin burcunuzda gerileme hareketi süren Mars’ın da dolunaya eşlik etmesi sebebiyle gerilimi ve tansiyonu iyi yönetmelisiniz. Öfke hem bedensel anlamda sizi yorabilir hem de kararlarınızı etkileyebilir. 20 Aralık’tan itibaren Jüpiter’in Koç burcuna geçmesiyle Mayıs 2023’e kadar ikili ilişkiler ve sosyal gruplardan yana şanslı bir dönem başlayacak. Bu dönemde ilişkilerde önemli gelişmeler ve cesur birliktelikler meydana gelebilir. 21 Aralık’tan itibaren gökyüzünde Oğlak etkilerinin iyiden iyiye artması ve hemen akabinde Oğlak burcunda yaşanacak yılın son yeni ayı sizlere ortak gelirleriniz ve partnerlerinizin gelirleriyle ilgili bazı gelişmeler sunabilir. Ayrıca birlikte olduğunuz ya da birlikte çalıştığınız kişilerle ortak bütçenizi değerlendirme fırsatı bulabilirsiniz. Bazı finansal destek arayışlarınız olabilir ya da yeni kazançlar veya harcamalar meydana gelebilir. Venüs’ün ve Merkür’ün de yeni ayda 8. evinizde yer alması sebebiyle tutku artabilir ya da bir ilişkinizin bu dönemde dönüşüm geçirmesi de mümkün olabilir. Ancak 28 Aralık itibarıyla Merkür’ün aynı alanda gerilemeye başlaması ile birlikte artık yeni bir borç altına girmemeye ya da finansal bir yenilik yapmamaya özen göstermeniz daha doğru olacaktır. Şimdiden iyi seneler ve güzel bir ay dilerim.

Yengeç ve Yükselen Yengeç​

Sevgili Yengeç burçları ve yükselen burcu Yengeç olanlar; kasımın sonunda Yay burcunda yaşadığımız yeni ay ile başlattığınız yeni girişimler aralığın ilk haftası sonuçlarını verecek. 8 Aralık’ta İkizler burcunda yaşanacak dolunay ile sizler, ruhsal ihtiyaçlarınızı yeniden değerlendirme fırsatı bulacaksınız. Bugüne kadar üstü kapalı kalan olgular bu dolunayla gün yüzüne çıkabilir. Ayrıca daha fazla kendinizle kalmak, kendi ruhsal ve bedensel sağlığınıza önem vermek istediğinizi de bu dolunay ile fark edebilirsiniz. Dolunay anında Mars’ın da aynı alanda gerileme hareketinde olması sebebiyle bazı kontrolünüz dışı gelişen olaylara karşı dikkatli ve sakin olmalısınız. 20 Aralık’tan itibaren Jüpiter’in yeniden Koç burcuna geçmesiyle Mayıs 2023’e iş ve kariyer anlamında cesur ve girişimlerle dolu gireceksiniz. Kariyerinizde hızlı büyümeler yaşanabilir. 21 Aralık’tan itibaren gökyüzünde Oğlak etkilerinin iyiden iyiye artması ve hemen akabinde Oğlak burcunda yaşanacak yılın son yeni ayı özellikle ikili ilişkileri gündeme alacak. Eş ve partnerlik ilişkilerinizle ilgili bazı gelişmeler yaşayabilirsiniz. Yeni bir partnerlik gündeminize gelebilir ya da bir ilişki hayatınıza girebilir. Bu alanlarda bir yenilenme enerjisi gündeme gelebilir. Ancak 28 Aralık itibarıyla Merkür’ün aynı alanda gerilemeye başlaması ile birlikte artık yeni bir ilişki kurmak ya da ortaklık yapmaktan bir süre uzak durmanız daha doğru olacak. Şimdiden iyi seneler ve güzel bir ay dilerim.

Aslan ve Yükselen Aslan​

Sevgili Aslan burçları ve yükselen burcu Aslan olanlar; kasımın sonunda Yay burcunda yaşadığımız yeni ay ile başlattığınız yeni girişimler aralığın ilk haftası sonuçlarını verecek. 8 Aralık’ta İkizler burcunda yaşanacak dolunayda arkadaşlarınız, sosyal çevreniz ve tüm hayatınızda yer alan gruplarla ilgili bazı gelişmeler yaşayabilirsiniz. Bazı arkadaşlık ilişkileriniz biterken, bazı sosyal gruplarınızla ilgili de önemli kararlar almanız gerekebilir. Ancak retro harekette olan Mars’ın eşlik edeceği dolunayda özellikle ilişkilerde fevri ve aceleci kararlara dikkat etmeniz gerekiyor. 20 Aralık’tan itibaren Jüpiter’in yeniden Koç burcuna geçmesiyle birlikte Mayıs 2023’e kadar vizyonunuzu genişletecek ve büyüme fırsatları edineceksiniz. 21 Aralık’tan itibaren gökyüzünde Oğlak etkilerinin iyiden iyiye artması ve hemen akabinde Oğlak burcunda yaşanacak yılın son yeni ayı ile iş ortamınız ve günlük rutinlerinizle ilgili bazı yenilenmeler yaşayabilirsiniz. Sağlığınızın sorumluluğunu almak istediğinizi fark edebilir, yeni bir hayat tarzı belirleyebilir ve hayatınıza yeni bir rutin ekleyebilirsiniz. Ayrıca iş hayatınıza dair birlikte çalıştığınız kişilerle ilgili yeni gelişmeler ve sorumluluklar hayatınıza bu yeni ay ile girebilir. Ancak 28 Aralık itibarıyla Merkür’ün aynı alanda gerilemeye başlaması ile birlikte artık iş hayatınız ve çevrenize dair yeni kararlar almaktan bir süre uzak durmanız daha doğru olacak. Şimdiden iyi seneler ve güzel bir ay dilerim.

Başak ve Yükselen Başak​

Sevgili Başak burçları ve yükselen burcu Başak olanlar; kasımın sonunda Yay burcunda yaşadığımız yeni ay ile başlattığınız yeni girişimler Aralık’ın ilk haftası sonuçlarını verecek. 8 Aralık’ta İkizler burcunda dolunay yaşanacak. Bir kariyer veya iş konusunun neticeye ulaşması mümkün olabilir. Ancak dolunay anında Mars’ın İkizler burcunda gerileme hareketinin devam etmesi sebebiyle özellikle patron veya üstlerinizle gerilime ve iş hayatında fazla riskli hareketlerde bulunmamaya özen gösterin. 20 Aralık’tan itibaren Jüpiter’in Koç burcuna geçmesiyle Mayıs 2023’e kadar maddi konularda daha kısmetli bir döneme gireceksiniz. Bu dönemde ortaklı paralarınızı arttırabilirsiniz. 21 Aralık’tan itibaren gökyüzünde Oğlak etkilerinin iyiden iyiye artması ve hemen akabinde Oğlak burcunda yaşanacak yılın son yeni ayı ile sosyal hayat, arkadaşlar, sosyal çevre ve tüm keyif aldığınız ilgi alanlarınızda bazı durumların hareketlendiğini fark edebilirsiniz. Çocuğu olan bir Başak veya Yükselen Başak’sanız çocuğunuzla ilgili gelişmeler de yaşayabilirsiniz. Bu yeni ay ile kendinize yeni hobiler belirleyebilir ve yeni uğraşlar da edinebilirsiniz. Ayrıca bekar olanlar için yeni bir aşk kapıyı çalabilir. Ancak 28 Aralık itibarıyla Merkür’ün aynı alanda gerilemeye başlaması ile birlikte artık yeni bir ilişki kurmak ya da ilişkilerde karar vermekten uzak durmalısınız. Geçmiş ilişkilerinizde dönüşler meydana gelebilir. Şimdiden iyi seneler ve güzel bir ay dilerim.

Terazi ve Yükselen Terazi​

Sevgili Terazi burçları ve yükselen burcu Terazi olanlar; kasımın sonunda Yay burcunda yaşadığımız yeni ay ile başlattığınız yeni girişimler aralığın ilk haftası sonuçlarını verecek. 8 Aralık’ta İkizler burcunda dolunay yaşanacak. Bu dolunayda hukuksal alanda beklediğiniz bazı durumlarda neticeler görebilirsiniz. Ayrıca yabancılarla ya da yurt dışı ile bağlantılı işlerde çalışıyor, ithalat, ihracatla ya da medya ve yayıncılıkla uğraşıyorsanız bu alanlarda bazı durumların hareketlendiğini fark edebilirsiniz. Ancak retro harekette olan Mars’ın eşlik edeceği dolunayda özellikle uzak seyahatlerinize ve akrabalar ya da yabancı kişilerle iletişimde kızgınlığa dikkat etmeniz gerekiyor. 20 Aralık’tan itibaren Jüpiter’in yeniden Koç burcuna geçmesiyle birlikte Mayıs 2023’e kadar gökyüzü, ilişkilerinizi yeniden destekliyor olacak. Evlilik, ortaklık konuları bu dönemde meydana gelebilir. 21 Aralık’tan itibaren gökyüzünde Oğlak etkilerinin iyiden iyiye artması ve hemen akabinde Oğlak burcunda yaşanacak yılın son yeni ayı ev ve aile hayatınıza dair bazı yenilikler kazandırabilir. Evinizde yeni sorumluluklar edinebilirsiniz. Yeni bir eve taşınma olabilir ya da bir yer değişikliği kararı gündeme gelebilir. Ancak 28 Aralık itibarıyla Merkür’ün aynı alanda gerilemeye başlaması ile birlikte artık yer değişikliği ya da taşınmaz konularında evrak işlerinizi bir süre durdurmanız daha doğru olacak. Şimdiden iyi seneler ve güzel bir ay dilerim.

Akrep ve Yükselen Akrep​

Sevgili Akrep burçları ve yükselen burcu Akrep olanlar; kasımın sonunda Yay burcunda yaşadığımız yeni ay ile başlattığınız yeni girişimler aralığın ilk haftası sonuçlarını verecek. 8 Aralık’ta İkizler burcunda yaşanacak dolunay, ortak paylaşımlarınız ve partnerlerinizin gelirleriyle ilgili bazı gelişmeler sunabilir. Burs ve benzeri destek bekleyenler bu alanlarda hareketlenme hissedebilir. Kimisi giderlerde artış da yaşayabilir. Ayrıca İkizler burcunda gerileme hareketi süren Mars’ın da dolunaya eşlik etmesi sebebiyle parasal anlamda huzursuz hissedebilir ve mücadele etmeniz gereken mali konular olabilir. 20 Aralık’tan itibaren Jüpiter’in Koç burcuna geçmesiyle Mayıs 2023’e kadar sağlığınızda düzelmeler hissedebilirsiniz. 21 Aralık’tan itibaren gökyüzünde Oğlak etkilerinin iyiden iyiye artması ve hemen akabinde Oğlak burcunda yaşanacak yılın son yeni ayı hayatınıza yeni anlaşmalar ve bunların doğuracağı sorumluluklar katabilir. Aynı zamanda kardeşler ve yakın çevrenizle ilgili bazı gelişmeler de yaşamanız mümkün. Eğitim ve öğretim konularıyla ilgili de yeni başlangıçlara uygun bir gökyüzü olacak. Ancak 28 Aralık’tan itibaren Merkür’ün aynı alanda gerilemeye başlaması ile birlikte artık yeni bir imzadan kaçınmalı ve iletişimde ekstra dikkatli olmalısınız. Şimdiden iyi seneler ve güzel bir ay dilerim.

Yay ve Yükselen Yay​

Sevgili Yay burçları ve yükselen burcu Yay olanlar; kasımın sonunda sizin burcunda yaşadığımız yeni ay ile başlattığınız yeni girişimler aralığın ilk haftası sonuçlarını verecek. 8 Aralık’ta İkizler burcunda yaşanacak dolunay özellikle ilişkilerinizi hedef alacak. Birçok konuyu sonuçlandırabileceksiniz. Dolunay ve civarında eş ve partnerlik ilişkilerinizle ilgili bazı durumlar yaşayabilirsiniz. Aynı zamanda bazı düşmanca tavırların gün yüzüne çıkması mümkün olduğundan buna karşı da dikkat edilmesi gereken bir dönem olacak. Mars’ın dolunayda karşıt burcunuzda geriliyor olması sebebiyle, düşünmeden ya da fevri hareketleriniz ilişkilerinizde zorluklara yol açabilir. 20 Aralık’tan itibaren Jüpiter’in Koç burcuna geçmesiyle Mayıs 2023’e kadar aşk hayatınızda daha kısmetli dönemler yaşayacaksınız. Bu dönemde bir bebek haberi de gündeme gelebilir. 21 Aralık’tan itibaren gökyüzünde Oğlak etkilerinin iyiden iyiye artması ve hemen akabinde Oğlak burcunda yaşanacak yılın son yeni ayı ile maddi kaynaklarınız ve kazançlarınızla ilgili bazı yenilenmeler yaşayabilirsiniz. Yeni bir finansal anlaşma da meydana gelebilir. Yeni Ay, Oğlak burcunda olduğu için finansal bir sorumluluk altına da girmeniz de gündeme gelebilir. Ancak 28 Aralık itibarıyla Merkür’ün aynı alanda gerilemeye başlaması ile birlikte artık yeni bir borç altına girmemeye ya da finansal bir yenilik yapmamaya özen göstermeniz daha doğru olacaktır. Şimdiden iyi seneler ve güzel bir ay dilerim.

Oğlak ve Yükselen Oğlak​

Sevgili Oğlak burçları ve yükselen burcu Oğlak olanlar; kasımın sonunda Yay burcunda yaşadığımız yeni ay ile başlattığınız yeni girişimler aralığın ilk haftası sonuçlarını verecek. 8 Aralık’ta İkizler burcunda dolunay yaşanacak. İş hayatınız, çalıştığınız yer ve çalışma şeklinizle ilgili bazı durumlar yaşayabilirsiniz. Ancak Mars’ın da aynı alanda geriliyor olması özellikle beden sağlığınıza dikkat etmenizi söylüyor. Kötü bir alışkanlığı bırakmak, kendinize daha fazla önem vermek ve yeni yıla daha iyi ve temiz alışkanlıklarla girmek için uygun bir dolunay olacak. 20 Aralık’tan itibaren Jüpiter’in yeniden Koç burcuna geçmesiyle Mayıs 2023’e kadar aile hayatınızda olumlu gelişmeler olacak. Ayrıca taşınmaz yatırımları, yerinizi büyütme, yerleşim yerinizde gelişmeler yaşanabilir. 21 Aralık’tan itibaren gökyüzünde Oğlak etkilerinin iyiden iyiye artması ve hemen Oğlak burcunda yaşanacak yılın son yeni ayı sizler için çok önemli olacak. Bu yeni aya siz ev sahipliği yapacaksınız. Hayatınızda yer alan birçok dinamik etkilenecek. Kişiliğiniz, benliğiniz, imajınız, iş hayatınız, sağlığınız, ilişkileriniz ve tüm diğer olgularda değişimler ve yenilenmeler meydana gelebilir. Fiziksel görüntünüzde yenilik yapmak isteyebilirsiniz. İş hayatınızda da yenilik gündeme gelebilir. Ancak yeni aya eşlik eden sert gezegen görünümü, aile içi konularda ya da ebeveynlerinizle olan iletişiminizde abartılardan uzak durun diyecek. 28 Aralık’tan itibaren Merkür’ün burcunuzda gerilemeye başlaması ile birlikte kendinizi ifade ederken yanlış anlaşılmalar yaşanabilir. Bu dönemde yeni kararlar almamaya özen gösterin. Şimdiden iyi seneler ve güzel bir ay dilerim.

Kova ve Yükselen Kova​

Sevgili Kova burçları ve yükselen burcu Kova olanlar; kasımın sonunda Yay burcunda yaşadığımız yeni ay ile başlattığınız yeni girişimler aralığın ilk haftası sonuçlarını verecek. 8 Aralık’ta İkizler burcunda yaşanacak dolunayda sosyal hayat, arkadaşlar, sosyal çevre ile ilgili bazı durumlarda gelişmeler yaşayabilirsiniz. Bekarlığınız son bulup bir aşk hikayesi başlayabilir. Ancak yolunda gitmeyen bazı ilişkilerin iletişim sorunları da bu dolunayda daha çok ortaya çıkacaktır. Son olarak çocuğu olan bir Kova veya Yükselen Kova’ysanız çocuğunuzla ilgili bir mesele belirebilir ya da onun konularıyla daha çok ilgilenmeniz gerekebilir. 20 Aralık’tan itibaren Jüpiter’in yeniden Koç burcuna geçmesiyle birlikte Mayıs 2023’e kadar iletişim alanında önemli bir döneme gireceksiniz. Bu dönem yeni eğitimler de meydana gelebilir. 21 Aralık’tan itibaren gökyüzünde Oğlak etkilerinin iyiden iyiye artması ve hemen akabinde Oğlak burcunda yaşanacak yılın son yeni ayı sizler açısından ruhsal ihtiyaçlarınızı yeniden değerlendirme zamanı olacak. Hem ruhsal hem fiziksel sağlığınıza hem de ihtiyaçlarınıza yönelmek ve sağlığınıza dair sorumlulukları ele almak için kolları sıvayabilirsiniz. Bir yandan da sahne arkası işlerinizde yeni gelişmeler yaşanabilir. Ancak 28 Aralık’tan itibaren Merkür’ün aynı alanda gerilemeye başlaması ile birlikte artık yeni kararlar vermemeye özen göstermelisiniz. Bu dönemde geçmişten kişiler ve olaylar yeniden belirebilir ve rüyalarınız hareketlenebilir. Şimdiden iyi seneler ve güzel bir ay dilerim.

Balık ve Yükselen Balık​

Sevgili Balık burçları ve yükselen burcu Balık olanlar; kasımın sonunda Yay burcunda yaşadığımız yeni ay ile başlattığınız yeni girişimler aralığın ilk haftası sonuçlarını verecek. 8 Aralık’ta İkizler burcunda dolunay yaşanacak. Aile hayatınıza dair bazı durumlar yaşayabilirsiniz. Yeni bir eve taşınma meydana gelebilir ya da yer değişiklikleri mümkün olabilir. Ancak Mars’ın da bu alanda gerileme hareketinde olması sebebiyle özellikle dolunay civarı aile ve ebeveynlerinizle ilgili gerilimlere dikkat edin. 20 Aralık’tan itibaren Jüpiter’in Koç burcuna geçmesiyle Mayıs 2023’e kadar maddi konularınızda daha kısmetli bir döneme gireceksiniz. Bu dönemde kazançlarınızı arttırabilir ve birikimler yapabilirsiniz. 21 Aralık’tan itibaren gökyüzünde Oğlak etkilerinin iyiden iyiye artması ve hemen akabinde Oğlak burcunda yaşanacak yılın son yeni ayı ile arkadaşlarınız, sosyal çevreniz ve hayatınızda yer alan tüm gruplarla ilgili yenilenme enerjisi yaşayacaksınız. Aynı zamanda yeni gruplarla yeni projeler de meydana gelebilir. Ancak 28 Aralık itibarıyla Merkür’ün aynı alanda gerilemeye başlaması ile birlikte artık ilişkilerinize daha çok dikkat etmeniz ve yeni bir ilişkiye başlamamanız daha doğru olacak. Bu dönemden itibaren eski arkadaşlar ve aşklar belirebilir. Şimdiden iyi seneler ve güzel bir ay dilerim.



Ecem Kızıltoprak
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…