Buyuk gecmis olsun tekrar.
Otoimmun hastaliklar aslinda hamile kalamama ve dusuklerin de sebebi. Ben yasimdan dolayi basladim tup bebek tedavisine. Ama evvelinden ilk isim otoimmun bir hastaligim var mi diye endokronoljiste gitmek oldu. Bunun icin de tabii fertiliteden anlatan, fertilite merkezi odakli bir klinik-hastanenin hocasina gitmek lazim. Mesela 4' e kadar tiroid OK derler ama bu menopozlu bir kadin icin yada hamile kalmak istemeyen biri icin normal. 2.5 alti olmasi lazim. Bana hoca bu hamile kalmak isteyen biri icin iyi degil dusuk bile yasabilirsin demisti. Kontrollerde hashimotom olmadigini gormustu. Bence mutlaka baktirin. Ilac kullaniyorum, inanin tirnaklarim, saclarim duzeldi. Agrisiz regl olmaya basladim. Bazi vitamin degerlerine de bakmislardi ki sanirim oradan da bazi otoimmun sendromlarin olup olmadigini anliyorlar.
Oto immun hastaliklar cok genis bir yelpazede tabii (Romatizma, Lupus, Tiroid, Hashimoto Tiroidi, Sedef, MS, Irritabi Bagirsak Sendromu vs vs vs), ailenizde bildiginiz varsa bu rahatsizliklar hocaya mutlak anlatin.