Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    273
Hic çevredekileri dinlemedim .ameliyatlı olursun ,agrin olur ,normali sağlıklı diyen bir ton kişi oldu ben sezaryene karar verdim .çünkü kimse beni benden iyi tanıyamaz.
Ben de senin yerinde olsam sezaryen olurum .Hem kilonun var ,nefes alıp vermek zor olabilir ,hem bebek bekleyebilir. Bak benim 39 oldu hala gelmedi .sancim bile yok yani .rahimde yumusama bile yok .bir ton ananas hurma yedim .beklesem dogmayacakti demekki .
İyice ölçüp tart bence riske de girme .Her acı geçer. Zaten acısız doğum yok diye düşünüyorum

3 al bence

Aynı durumdayım işte bnde yedim içtim yürüdüm, spor yaptım yok. Peki sezaryen için gün aldınız mı şimdi?

Ben bekleyip riske girmezdim. Sonuçta Dr önerisi sezaryen. Cevredekiler isterse kendi doğumlarında normal doğumu bekleyebilir. Bebeğin kilosu da iyi sonuçta hayırlısı olsun

Ciğer geliştirici sonrası bebek hareketi ne zaman normale döndü kizlar.. aşırı hareketsiz korkuyorum ya insan bir şey oldu sanıyor
Konusulanlardan iki gün diye hatırlıyorum. Ama sizin bebek zaten genelde de çok kipirtili değildi sanki. Üzerine yatıyorum, meyve suyu içip sola yatıyorum. O zaman hareket oluyor şükür

Baby turco için aşırı sızdırıyo yazmış bir çok kişi.. ikincisi 1 ₺ diye de bu rezilliği çekmeye değmez almıcam galiba
Her bez için öyle diyolar aslındaaa,bende almadan önce araştırdım bezleri sleepy aldım, bence bu durum bebekden beebeğe göre değişiyooo bazılarıda yarıyo bazılarına yaramıyo

Ben doktora goturmedim ama bizde aynı durumdayız yarın sağlık ocağı randevumuz var artık duruma göre yarın doktora da götürürüm. Bende emzirmeyi bırakıp biberona döndüm ne kadar emdigini görmek için. Doktor neden biberon onermedi

Bence doktoruna güven, sezeryan olmak benimde tercih ettiğim bir durum değil ama senin gibi bebek gelmezse daha fazla riske atamam. Sen ve eşin oturun iyice düşünün, sonuçta ikinizin kararı. Ameliyat olmaktan korkuyorsan çevremden gördüğüm kadarıyla artık çok hızlı ilerliyor iyileşme süreci korkma. Allah sağlıkla kucağına almayı, güzel günlerde büyütmeyi nasip etsin

Israrla daha biberon için çok erken diyorlar.
Memeden vazgeçerse dönmesi çok zor olurmuş.
Bu çocuğun emmesi ve süt kanallarının bebeğe göre adapte olması gerek diyorlar.
Biberon içine sinmezse kaşık biberon alabilirsin ben dün aldım şırıngaya göre daha kontrollü verebiliyorum.
Bizde önce tende çok belli belirsiz sararma sonra gözde sararma oldu şimdi vücudunda epey belirgin bir sararma var
sıkı doktor takibiyle ilerliyoruz bakalım
sende gecikmeden doktoruna göster canım biran önce kan değerine bakıp yönlendirme yapsınlar

Ben olsam doktorumu dinlerdim riske atmazdım neticede onlar daha iyi öngörüyor bizden. İkisi de doğum sonuçta önemli olan ikinizin de sağlıklı olması. Normal doğum güzel ama sezaryen de tü kaka değil canım ne olacak. Hatta benim çevremde gözlemlediğim sezaryenliler çok hızlı toparlıyor. Sağ salim al bebeğini kucağına inşaallah

Iki normal doğum yaptım ve yine normal doğum bekliyorum. Ama doktor sezeryan tavsiye etseydi bu sefer beklemez girerdim sezeryana. Hem senin kilon çok büyük etken. Ama ben sezeryan için bile olsa doğumun kendi başlamasını isterdim.

V Vesiradababy bebişle sen nasılsınız
6dan beri emzirme mesaisindeyim.baska turlu telefona bakmak zor cok geriden topigi takipteyim. İyilesiyoruz, birbirimize alisiyoruz cok degisikk sanki hala karnimda gibi geliyo, burdaki heyecanla bekleyenleri gordukce herkesin dogumu bekledigindende guzel gecsin

Doktorunun mesleki görüşüne sonsuz saygilarimla birlikte, benim görüştüğüm doğal dogum taraftarı doktorların kesinlikle katılmayacağı görüşleri var.
Ortaya attığı iddiaların her biri için gerçekçi bir kanit yapılmış bir calisma/istatistik istesek çoğu doktor öylece bakar diye düşünüyorum.
Konuşma üslubuna girmeyecegim bile. 39 haftalik bir gebeye 2.defa cocugun olmayabilir ile verilmek istenen msj nedir? Bunun mevcut bebek ve gebelikle ne ilgisi vardir?
Neyse anlatsam çok sey var da, önemli olan sensin. Aklın normal doğumda kalıyorsa, dogumu hızlandıran bir takım güzel öneriler var onlarla maratona hazırlanır gibi çalışıp kendine de belli bir süre verip, eğer hiç değişim olmazsa sezaryene girebilirsin. Sezaryen pek çok ülkede doğum başladıktan sonra yapılıyor, bizim ulkemizde bebegi 2 hafta önceden almaları kafanı karıştırmasın. Hala biraz zamanın var normal icin son bir şans taniyanilirsin kendine.
Ama genelde gebelerin sınırlı bir zaman içinde dogum yapmaya zorlanmalari sinir stres olup daha cok kasilmalarina ve doğumu daha da geciktirmelerine sebep oluyor. Eğer sen de çok stres yaptiysan ve kendinde normal için ekstra spor/cinsel iliski/masaj yapacak enerjiyi görmüyorsan doktorundan tarihini al rahatla. önemli olan senin rahat ve huzurlu hissetmen.

Merhaba canım benim doğumun temmuz sonlarina dogruydu zaten. Sezaryen olucagi belli olduğu için doktor 22 temmuz gibi dedi hala bekliyorum evde sıcakta oturuyorum böyle:)

K kivikedi canım sende sessizsin nasılsın iyimisin.. arada ses var bak merak ediyoruz doğumları

Gece boyunca uyuyup uyandım. Ama benim rutinim bu hale geldi maalesef. Bebek hala çok hareketli. Benim doğumuma var daha. Senin az kalmış. Ben biraz da ona güvenerek hastaneden ayrıldım. İnşallah sorunsuz ve minimum acıyla bebeklerimizi doğururuz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…