- 27 Aralık 2011
- 63.357
- 61.089
- 898
- Konu Sahibi yoncambenim
-
- #69.601
Neden emzırmeyı bıraktım canim?Ben doktora goturmedim ama bizde aynı durumdayızyarın sağlık ocağı randevumuz var artık duruma göre yarın doktora da götürürüm. Bende emzirmeyi bırakıp biberona döndüm ne kadar emdigini görmek için. Doktor neden biberon onermedi
1 haftadan sonra normale donuyor canimCiğer geliştirici sonrası bebek hareketi ne zaman normale döndü kizlar.. aşırı hareketsiz korkuyorum ya insan bir şey oldu sanıyor
Y Yolcu4069 Aynen öyle ATPaz'ın dediği gibi bence de. Bekleyebilirsin problem yok deyip peşinden 2. Çocuğun olmayabilir ne alaka.Doktorunun mesleki görüşüne sonsuz saygilarimla birlikte, benim görüştüğüm doğal dogum taraftarı doktorların kesinlikle katılmayacağı görüşleri var.
Ortaya attığı iddiaların her biri için gerçekçi bir kanit yapılmış bir calisma/istatistik istesek çoğu doktor öylece bakar diye düşünüyorum.
Konuşma üslubuna girmeyecegim bile. 39 haftalik bir gebeye 2.defa cocugun olmayabilir ile verilmek istenen msj nedir? Bunun mevcut bebek ve gebelikle ne ilgisi vardir?
Neyse anlatsam çok sey var da, önemli olan sensin. Aklın normal doğumda kalıyorsa, dogumu hızlandıran bir takım güzel öneriler varonlarla maratona hazırlanır gibi çalışıp kendine de belli bir süre verip, eğer hiç değişim olmazsa sezaryene girebilirsin. Sezaryen pek çok ülkede doğum başladıktan sonra yapılıyor, bizim ulkemizde bebegi 2 hafta önceden almaları kafanı karıştırmasın. Hala biraz zamanın var normal icin son bir şans taniyanilirsin kendine.
Ama genelde gebelerin sınırlı bir zaman içinde dogum yapmaya zorlanmalari sinir stres olup daha cok kasilmalarina ve doğumu daha da geciktirmelerine sebep oluyor. Eğer sen de çok stres yaptiysan ve kendinde normal için ekstra spor/cinsel iliski/masaj yapacak enerjiyi görmüyorsan doktorundan tarihini al rahatla. önemli olan senin rahat ve huzurlu hissetmen.
Iki gecedir aynisini yatakta uzanirken yapti anlik bişey boyle tam bagiricam yani o dereceAyyy inanılır gibi değil ,
Sanki bebeğimin elinde yorgan iğnesi var ve vajinama batırdı .
Müthiş bi acıydı bu ne böyle
Her turlu nişanlar gelir olur biter ama benim nişan gelmezSenin nişan gelmeden neyin nişanı bu
Ben bağırdım valla .Iki gecedir aynisini yatakta uzanirken yapti anlik bişey boyle tam bagiricam yani o derece
Ben bekleyip riske girmezdim. Sonuçta Dr önerisi sezaryen. Cevredekiler isterse kendi doğumlarında normal doğumu bekleyebilir. Bebeğin kilosu da iyi sonuçtahayırlısı olsun
Ben olsam doktorumu dinlerdim riske atmazdım neticede onlar daha iyi öngörüyor bizden. İkisi de doğum sonuçta önemli olan ikinizin de sağlıklı olması. Normal doğum güzel ama sezaryen de tü kaka değil canım ne olacak. Hatta benim çevremde gözlemlediğim sezaryenliler çok hızlı toparlıyor. Sağ salim al bebeğini kucağına inşaallah
Çok teşekkür ederim kızlar. Kiminizi etiketlwyemedim bile. Cevaplarınız onure etti. Şöyle düşününce herkes haklı. Bir nebze içim rahatladı.Y Yolcu4069 Aynen öyle ATPaz'ın dediği gibi bence de. Bekleyebilirsin problem yok deyip peşinden 2. Çocuğun olmayabilir ne alaka.
Ben senin yerinde olsam kendime birkaç gün süre tanır ve elimden geleni yapardım doğumu başlatabilmek adına. Hem kendine zaman tanımış olur hem de daha sakin kafayla oluruna bakarsın. Zaten nasipte ne varsa o olacak. Boş yere stres yapmazsan sonrasında normal yada sezeryanı kabullenmek de daha kolay gelir.
Kanalda ilerleme gibi geldi bana ,cunku baskıydi baarizBen bağırdım valla .
Çok şiddetli , 1 dk sürse bayılırdım heralde..
Acaba kanala mı giriyor neyin belirtisi ola ki ?
Bana da 20 Temmuz gibi falan demişti ama sanırım bi tık önden gelecek .Merhaba canım benim doğumun temmuz sonlarina dogruydu zaten. Sezaryen olucagi belli olduğu için doktor 22 temmuz gibi dedi hala bekliyorum evde sıcakta oturuyorum böyle:)
Evet tüp bebek tedavisi ile hamile kaldım. Laparoskopi izlerinde keloid oluştu. O yüzden kötü duruyor.Tüp olmadan nasıl hamile kaldın tüp bebek miydi senin? Karnın büyüdüğü için izler de büyüyüp kötü görüntü almıştır ama doğumdan sonra düzelir bir de sezaryan dikişi düz ve ince hemen bikini bölgesi üstü olduğundan pek garip şekillere girmiyor dikiş izi kalmaması için bir krem vardı ondan alır sürersin.
Sen normal dogurabilecegine inanıyorsan bekle ama içinde. Beklemek geçmiyorsa bebeginide tehlikeye atmak istemiyorum dersen haftan iyi cocugun Kilosu da iyi sezaryanda olabilirsinGünaydın kızlar bişi danışcam size. 39+0 olduk bugün. Dün kontrole gittim nst çekimine. Atışları normal dedi istersen normal doğumu bekleyebilirsin sonucun iyi dedi ama bnm önerim yine sezaryen dedi. (104 kg) kilolu olduğum için hemde tedavi gebelik olduğu için pek sıcak bakmıyor. Belki 2. Çocuğun olmayabilir de dedi. Beklersen de şu şartlarda 10 gün bekler 41 e doğru gider dedi. Ama kordon dolanır mı kakasını yer mi bilemem dedi. İkiside zor dedi. Bnde çok kararsız kaldım. Bebişte en son 3700 grama yakın çıkmıştı. Bekledikçe de hem bnm hem bebişin kilosu artacak. Sizce ne yapmalıyım. Çevremdekiler beklle normali diyor. Bn ise çok araftayım... Ve bu durum da beni çok geriyor...
Ayyy ne güzelmkucağında ama şimdiiii, sanırım bi müddet hala karnımızdaymışız gibi hisseddicez6dan beri emzirme mesaisindeyim.baska turlu telefona bakmak zorcok geriden topigi takipteyim. İyilesiyoruz, birbirimize alisiyoruz cok degisikk sanki hala karnimda gibi geliyo, burdaki heyecanla bekleyenleri gordukce herkesin dogumu bekledigindende guzel gecsin
Çatı ağrısı tam olarak bu sonlara doğru şiddeti artıyor. Ne zaman gideceksin kontrole?Günaydın ağrılı bir sabahtan merhaba kizlar gece sutekli sirt ustu donup bacaklarimi acinca olusan agriyla uyaniyorum cati agrisi mi oluyor bu kasiklarimin alt kisminde pelvis denen yerde oluyor ozellikle bacaklarimi iki yana yatirdigimda kemiklerimi kiriyorlar gibi agriyor
Aaa 22 temmuz yazıyım ozman listeye sezeryansaMerhaba canım benim doğumun temmuz sonlarina dogruydu zaten. Sezaryen olucagi belli olduğu için doktor 22 temmuz gibi dedi hala bekliyorum evde sıcakta oturuyorum böyle:)
6 dan beriyse iyi bide bunun tüm gece emip gündüz uyanmayan versiyonu oluyorAyyy ne güzelmkucağında ama şimdiiii, sanırım bi müddet hala karnımızdaymışız gibi hisseddicez
Sabah 6dan beri emzirme mesaiside korkutmadı değil beniallah sana bol enerji versin arada güncelle durumu nasılsın iyimisiniz diye
Sezaryende olmaz inşallah Allahın izniyleEvet tüp bebek tedavisi ile hamile kaldım. Laparoskopi izlerinde keloid oluştu. O yüzden kötü duruyor.
Gidemiyorum evren gitmemi istemiyor ben etlige gidiyorum normalde zubeyde hanima pursaklarda oturuyorum uzak bana esim izin alamamis babam da haberci kastamonuya sel bolgesine gitmis is icin dolmuş otobus cok zor oluyor benim icin mecbur yarina kalicakÇatı ağrısı tam olarak bu sonlara doğru şiddeti artıyor. Ne zaman gideceksin kontrole?
Hadi doğur zincirimizi başlatHeyecanlıyım. Doktorum burdayken Doğurayım bari
Ben de öyle giderim bence doğumaAy çok heyecanlıyım bi hastane ve doğum serüveni başlasa hemen yazıcam, ben öyle kızlar şöyle şöyle böyle böyle doğurdum yazmam
Doğuruyoooruuuuuuuummmmmmmmfalan yazarım
Aynen bu şekilde giriş yapacaktım ben de çok şükür allahımmGünaydın herkese. Bugünde doğurmadik çok şükür@ssevilll durumun nedir? Nasıl oldun?
Rahim yumuşuyo çatı genişliyor bebek de kanala girmeye çalışıyor olabilirBen bağırdım valla .
Çok şiddetli , 1 dk sürse bayılırdım heralde..
Acaba kanala mı giriyor neyin belirtisi ola ki ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?