- 4 Temmuz 2015
- 66
- 137
- 93
- 29
- Konu Sahibi yoncambenim
-
- #69.541
Bebek iyi şu an doktor 2500 Gr 47 cm demişti 34+5 teyken. Bayram öncesi tekrar kontrol var. Ama psikolojik olarak çok zor bir süreçten geçiyorum umarım bebeğim etkilenmezBizim grubun sesizleri;
@Ayseee8145
@seva19
@Orkide1221
gizemcik540
@pcoscuk
Bu kadar şimdilik bulabildim, kızlar doğum yaklaşıyo haber vermeyi unutmayın heneler geçiyosun anlatın
3 al bence sonuçta büyücek garanti olur bende ıslak mendil mi alsam diyorum 24 adet 60 Li 132 TL iyi miArkadaşlar ikincisi 1 tl kampanyası ile bez alayım diyorum baby turco ama 2 mi 3 mü numara alsam bilemedim siz ne dersiniz ?? Evde 224 adet 2 numara bez var . 1 numara az ama almak istemiyorum bitince 2 den devam ederim diyorum çok boy farkı yoktu 2 mi alsam direk 3 numaramı mı alsam ne dersiniz???
Direk 3 al. 2 çok kısa kullandim ben ikisinde de. Biri iri büyüdü diğeri daha ufak tefekti ama 3 numara en uzun kullandığım bez oldu. Primayla boy farı nasıl bilmiyorum onu söyleyeyim ama belki arkadaşlarda fikir verir.Arkadaşlar ikincisi 1 tl kampanyası ile bez alayım diyorum baby turco ama 2 mi 3 mü numara alsam bilemedim siz ne dersiniz ?? Evde 224 adet 2 numara bez var . 1 numara az ama almak istemiyorum bitince 2 den devam ederim diyorum çok boy farkı yoktu 2 mi alsam direk 3 numaramı mı alsam ne dersiniz???
Rabbim saglikla kavusmyi nasip etsin insAllah sizedeAyy ne güzel bir duygu artık bambaşka heyecanlar bizi bekliyorBenim de dogumum yarın sabah saatlerinde olacak ,çok heyecanlıyım
Allah analı babalı büyütsün inşallah
bu geceki kadeh uykusuz analara gelsin
Sütümüz bol olsun dedik. Ama çocuklarımız saatinde uyanık olsun demedikSarılık değerimiz çok yüksek maalesef. Dr yagis vermek istedi ama ben 2 gün güzel beslerim toplarız diye düşündüm ama kız uyanmiyor bakalm bu gece nasıl geçecek
Bende böyle yapıyorum siringayla sıkıyordum az dik tutup çünkü ilk 15 gün nasil olursa olsun beslenmesi önemli.Ben uğraşıp uyandıramazsam sağıp biberonla vermeyi tercih ederim şahsen.
Biberona alışması gibi bir endişem yok. Senin varsa şırınga ile ver bence..
Uyandırmak çok zor. Öyle burunla, ayakla oynayınca falan olmuyor..
120 normal aslında ama oynamadan sabit gitmesi istenmez diye biliyorum ben de 120 160 arası gidip gelmeliymis evet bakalım ne olacak canim belki doğuma alir bugün yarın artık120 çıkıyor problem hep 120 olması. Doktorlar 120 160 arası gidip gelmesini dalgalanma olmasını istiyormuş, sağlıklı bir gebelik ölçümü oymuş ama nst kağıtçı dümdüz çıkıyor zigzag olmuyor.
Sanirim hastaneler almiyomus bu perşembe randevum var dr dönüşü sağlık ocağına gidip ebe ile bizzat yüz yüze konuşup fikir alacağım sonuçta ben haftaya dogursam bile bayram tatili 9 güne uzadığı için her turlu 10 13 günü geçiyor ikinci topuk kanı süresi. Bir sorun olur mu geç versek diyeceğim sorun olur derse mecbur özele gider para ile veririz 7 gün içinde verilen ikinci kanıAA anladım tamam evet. Sağlık ocağında o iş bizim gibi tarihlere sıkıntı gerçekten. Devlet hastanelerine bir sormak lazım alıyorlar mı, belki ilk Ka dan hepsine bakılır öyle bir prosedür işlenir
Oyle mi diyon ay dün de elime aldım bıraktım size sorayım diye iyi ki almamışım o zaman kalsın hurma yer merdiven çıkarım adacayi da eksik kalsın mademBence riske atma canim oyle yaziyorsa icememlisin , onun yerine bogurtlen ahudud çayı da tavsiye ediliyor
Perşembe gitcem canım sağlık ocağına. Sorayım yazarımCanım bununla ilgili aslında net bi bilgi paylaşımı olsa ? İyi öğrenmek gerek , tek sen değilsin onca bebek için sıkıntı yani bu durum, dediğin gibi imkan sağlanması gerek
Benim zaten perşembe cuma olabilir doğum yani vermem mümkün değil ikinci kan içinde süre 7 gün ama tatil zaten 9 gün bilemedim bi sorcam ebeye perşembe geç verilse sorun olur mu diye kötü denk geldi ya tatilin 9 güne uzaması bizim içinBen belki cuma arife ya perşembe götürürüm sağlık ocağına bebişi belki yapılırBiraz erkene alsaydı doktorum uğraşmıcaktım bununla
Hastanede alınan değil canım ayrıca sağlık ocağında alınan kanı kast ediyorum hastanede alınanı vereceğim nasipse bakalım perşembe bi soracağım aydınlatılmak isteyeceğimCanım kızım erken doğdu 10 gün hastanede kaldığı için ilk beslendikten sonraki hafta alındı ilk aşısı da bir hafta sonra yapıldı şimdi bu bebemde de ilk kanlarını ve topuk kanıni 48. saat dolduktan sonra alacaklar yeni doğan sünneti yaptıracağımiz için hemen yapılmayacak biz hastaneden çıktıktan sonra doktor bize bilgi verecek bir hafta içerisinde ilk kontrole randevu verecekler daha sonraki günlerde 30 gün içerisinde ultrasonu ve işitme testi yapılacak belki üsteki mesajda eksik yazdım
İkinci kez verilen kanı sağlık ocağına mi gidip verdin canım??Kızlar topiğinize denk geldim Okuyordumda hemen size söyliyim oğlumla yaklaşık 1 hafta 10 gün hastahanede yattık oğlum 13 14 günlükken topuk kanı verdim ikinci kez bu konuda sorun olmuyor diye biliyorum
Ovv oldukça açıklayıcı bir yorum. Anladim canim iki fikir alalım perşembe ben de sorayım yazarım buraya ebe eger dogum bayram dan hemen önceye denk geliyor bu yüzden ikinci kan bayram sonu 7 . Güne değil daha geç alinirsa sorun olmaz derse öyle yaparız biz deBen bunu sağlık ocağındaki hemşireye sordum. İkinci topuk kanı 5. Gün alınır ama seninki bayrama denk geleceği için tatil dönüşü verirsin çok önemli değil 5. Gün olması dedi. Zaten başka hiçbiyer de almaz topuk kanını sağlık ocakları kontrol amaçlı alıyor 1.yi teyit etmek için, 1. Yi vermiş olacağın için sıkıntı olmaz dedi.
Demeyin öyle şeyler demeyin haftaya doğum planlanıyor suni sancı ile normal doğum istiyorum ısrarın üzerine hemen sezeruana almayacak dr . Suni sancıyı bebek aşağı kanala inmediyse boşa çekerim benim de midem aşırı yanıyor nolur benek inmiş olsunAyy miden yanıyorsa bebiş aşağı inmemiş demek ki
Selamun aleykum kizlar herkesin güzel mesajlarini okudum hepinizden Allah razi olsun doğum yapanlar saglikli guzel gunelrde buyutsun yapacak olanlar bir cirpida sorunsuz kurtulsun insAllah
Şuan yürümek için kalktm yaziyorum sürecim biraz sarpa sardi gündüz 4 te yatis yapacaklardi daha erken alicaz erken gel diye aradilar geldik yatis yapildi damar yolu vs acildi ama benden once acil hasta olunca ben 5 bucuk altiya kaldim ameliyatta bebegimi gordukten sonra sakinlestirici istedim yaptk dediler ama asla yaptiklarni dusunmuyorum cnku bi tık bile sersemlemedim busefer tüm sürece dahil oldum ve hatirliyorum.. bebegim saglikla dogdu 2 gün once usgde 3150 gr 49 cm cikan bebis 51 cm 2850 gr dogdu beb odama ciktim karnimada bastilar alttanda parmakladilar kum torbasida koydular ilk dogumumla alakasi asla yoktu ayni hastane olmasina ragmen .. ve doktot yeme icmeyi sabah 9 da kes demesine ragmen garanti olsun diye aksamdan yemeyi icmeyi kestim ama bu bana kotu bir sekilde döndü.. sondama idrar gelmedi kucuk tuvalet akisi olmadi cok su icmeme serum yememe ragmen dogumdan iki saat sonra yurumem gerekirken 6-7 saat sonra yurumeye basldim (sonda xikmadan yurutmuyorlarmis ve belli bir seviye ustune cikmasi lazimmis idrarin) o surec korkuttu beni yoksa bir skntimi var diye ama atlaatim cok sukur suan geriye kalan bol bol yurumek ve buyuk tuvaletmerak ettiginiz baska birsey varsa sorablrsnz
Benim bebegim dogumdan snra bir kat giydi ve yeterli oldu suanlik elleri ayaklri sicak usumuyor hatta ara ara ustunu ortmeden yatiriyoruz iki kere kakasini yapti mama vermediler meme emiyor süt degil kolostrommu ne sari bisi geliyor ama cok az az bunun yetrli olacgni soylediler henuz idrar yaptgni gozlemlemedik ama hemsire yapmstr kakasina karsmistr dedi hepinizi seviyorum ve dua ettim Allahim kolay dogumlar nasip etsin
İçim eriyerek okudum .. İnsan bir saat önce içinde olan bir canlıyı bir saat sonra böyle koynunda yanında görünce ne hisseder acaba çok tuaf cok muazzam bir his Allah analı babalı sağlıkla buyutsun
Onu yapıyoruz.
Sorun uyanmiyor
Tüp olmadan nasıl hamile kaldın tüp bebek miydi senin? Karnın büyüdüğü için izler de büyüyüp kötü görüntü almıştır ama doğumdan sonra düzelir bir de sezaryan dikişi düz ve ince hemen bikini bölgesi üstü olduğundan pek garip şekillere girmiyor dikiş izi kalmaması için bir krem vardı ondan alır sürersin.Aynen ben de yavaş yavaş sezaryene ısınmalıyım. İşte sonraki süreçten korkuyorum. Ben tüplerimi laparoskopi ile aldırmıştım. İzleri o kadar kötüleşmiş ki sezaryende de aynısı olur diye korkuyorum.
Sizi beklerken önce doğuranlar olck
Normal şırınga demi bebeğe özel bir şırınga değil? Gidip eczaneden bi şırınga alsak yıkasak gerek olursa onla vercez demi ??Bende böyle yapıyorum siringayla sıkıyordum az dik tutup çünkü ilk 15 gün nasil olursa olsun beslenmesi önemli.
Evet evet normal şırınga iğneyi takmadan az az ağzına sıkılıyor uzun sürüyor ama zaten içtiği en fazla 30 ml.Normal şırınga demi bebeğe özel bir şırınga değil? Gidip eczaneden bi şırınga alsak yıkasak gerek olursa onla vercez demi ??
Normal doğumun en zor yanı bu zatenSizi beklerken önce doğuranlar olckson kalacaksınız sanki
Aynen canım gideyim ben bi akşama doğru randevu alıpCanim bugun doktora bi gozuk istersen, hem sanci hem hareket az diyorsun bi bakilmali
Canım yenidoğan mama kaşıkları da var. 60-70 TL eczanelerde. Çok rahat damla damla veriyor.Normal şırınga demi bebeğe özel bir şırınga değil? Gidip eczaneden bi şırınga alsak yıkasak gerek olursa onla vercez demi ??
Normal şırınga demi bebeğe özel bir şırınga değil? Gidip eczaneden bi şırınga alsak yıkasak gerek olursa onla vercez demi ??
Fiyatı çok iyi bence al ben 24 adet 60 li yi 150 ya almıştım3 al bence sonuçta büyücek garanti olur bende ıslak mendil mi alsam diyorum 24 adet 60 Li 132 TL iyi mi
O zaman 3 numara alayım. Baby turco kullananlar yazsin da duruma göre kaçlı alayım bileyim .Direk 3 al. 2 çok kısa kullandim ben ikisinde de. Biri iri büyüdü diğeri daha ufak tefekti ama 3 numara en uzun kullandığım bez oldu. Primayla boy farı nasıl bilmiyorum onu söyleyeyim ama belki arkadaşlarda fikir verir.
Anladim canim cok sağolEvet evet normal şırınga iğneyi takmadan az az ağzına sıkılıyor uzun sürüyor ama zaten içtiği en fazla 30 ml.
Daha çok şırınga tercih ediliyormuş canım inşallah emer gerek kalmaz ama ihtiyaç olursa şırınga kullanırım ben de büyük olasılık yine de teşekkür ederim aklimda olsunCanım yenidoğan mama kaşıkları da var. 60-70 TL eczanelerde. Çok rahat damla damla veriyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?