Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    273
Demekki daha normal..benimkiler bide zayıf hala onunda etkisi vardır belkide...61 cmler..4.5 aylıklar..6100, 5600 Gr yer ..alerjikmiş çıktı son iki aydır iyi kilo almıyorlar..nazar değdi
Sağlıklı olsunlar da kilo önemli değil. Alerjik olduklarını nasıl anladım ürtiker mi oldu? Benim kız da alerjik olabilir ya

İyi akşamlar güzel anneler aranızda bebeğinde uyku gerilemesi yaşayan oldu mu ya da halihazırda yaşayan var mı ? 4 ay bitmesine az kaldı bizim arada şüpheleniyorum sonra iyi gidiyor, mesela bu akşam çok zor uyudu, sürekli ağlıyor destek istiyor, her anda uyanabilir diye tetikteyim

Ben
Gündüz sıfırlandı nerdeyse zaten desteksiz uyumuyor da
İyice bi tuhaflaştı huyu suyu değişti her seye de ağlıyor
Ama nasıl ağlamak
Son bi çarem kaldı antibiyotikten dolayı biraz bağırsağı bozuldu probiyotik başlıcam bakalım belki de ondan huzursuz
Değilse 4. Ayı 4 yıl gibi yaşarız.

Benim kızda yaklaşık 15 gündür hep oturmak istiyor,yatirdigimda bile kafa ve ayaklar hep havada.hatta bugun kucagimda sallayarak uyutamadim,kucagima oturtup oyle uyutabildim.erken mi diye ben de tedirgin oluyorum

Bosver kilo alırlar. Benimki dönüyor artık yalnız koymuyor .tuhaf hareketler de yapıyor. Donunce yatakta da dönüyorlar .uyut uyutabilirsen
Benimki de kucak istemez

Demekki daha normal..benimkiler bide zayıf hala onunda etkisi vardır belkide...61 cmler..4.5 aylıklar..6100, 5600 Gr yer ..alerjikmiş çıktı son iki aydır iyi kilo almıyorlar..nazar değdi
Benim de öyle. 6100 gram geldi.son ay çok az almış 400 500 gram
Asıl zayıf bebek daha çabuk döner o popoyu kaldırmak kolay mı

Uyku tulumu kullanan kızlar gece emzirmeye kalkınca cikariyor musunuz
Yoksa öyle mi emziriyorsunuz
Bir de gündüz de kullanıyor musunuz

Tabi ben yaşıyorum ama benimki huysuzlanma şeklinde. Bugün 3.5 da başladı uyuyacağım diye 6 oldu daha uyumadı. Ağla ağla.
Ben desteksiz uyutmaya calisiyorum ama kesinlikle sallayarak uyutmak falan daha kolay
İlerisinde inşallah meyvelerini daha çöl toplayacağım

Uyku tulumu kullanan kızlar gece emzirmeye kalkınca cikariyor musunuz
Yoksa öyle mi emziriyorsunuz
Bir de gündüz de kullanıyor musunuz
Üzeeini çıkaröadan emziriyorum zaten kucağımda emziriyorum. Gündüz kullanmıyorum. Yelek oluyor kıyafet üzerinde. İçerisi iyiyse yeleğini çıkartıp uyutuyorum.

Gelişimlerinin geri olduğunu nereden çıkardın?

Bebeklere hemen gelişim geriliği tanımlaması yapmak doğru değil. Bu o kadar kolay ve net söylenemez..

İkinci çocuk annesi olarak söylüyorum. Kaldı ki burada bu konuda birbirini etkileyen acemi anneler olacak gibi

Bebeklerin hiçbiri birbirinin aynısı değil.
İlk çocuğum olduğunda 14 bebekli grupta aramızda 9 aylık yürüyen de vardı 15 aya kadar oturan da..
6 aylık yürüyen yoktu ama neyse

Not: 18 aya kadar yürümezse sorun kabul edilir..

Benimki yaşına girmesine iki hafta kala elini bırakmaya cesaret edebildi mesela.
15 günlükken kendi kendine yan dönüp yatan oğlum 5,5 aylıkken tam dönmeye başladı.

1,5 yaşında puzzle seven de vardı 3 yaşına kadar puzzle sevmeyen de..
Oyuncakları yaş grubuna göre belirliyorlar sözde ama bebek isterse alınan oyuncakla 1 yıl sonra oynuyor. Bu onun geri olduğu anlamına gelmez..

Burada daha ne kadar takılırım belli olmaz diye not düştüm. Zira bazen doktorlar bile saçmalıyor

Kusura bakma ama bir bebeğin 6 aylıkken yürümesi mümkün değil. Kas, kemik ve bağ dokusu gelişimi, denge vs. daha da sayabilirim. Yani bunlar bu kadar erken gelişmiş olamaz
Kusura bakma ama benim bebeğim yürüdü benim kızım 32 haftalık doğdu 2.gunu yoğun bakıma yanına çıktığımızda dizlerinin üzerine kalkıyordu çok ciddiyim yalan söyleyecek değilim çocuğum için ayrıca kimseyi inandırmak zorunda da değilim belki sizinki 2 yaşında yürüdü ama benim kızım o kadar erken yürüdü

Oooo aynennn yaaaa kilosu baya varmış 1 ay erken doğsada şuan anne sütümü sadece yoksa mama takviyelimi
Aynen yapıyorum masaj yapmasam da acıyorum içine kaçan şeyi
Benim oğlum biraz tembel emmiyordu sagip veriyordum beslenmesinin yarısı mama yarısı anne sutuydu simdi emiyor çok şükür günde 2 defa mama veriyorum kaka sonrası emmiyor doymayacagini zannediyor galiba

Benim kızımda 1 yaşında annianniii gel diyordu gerçekten doktorumuzun söylediği şey şuydu prematüre doğan bebekler herşeyi geride takip ederler ama preeklampsi nedeniyle erken doğan bebekler aşırı zeki oluyor tıbben bu kanıtlanmıştır stres kontrolünu çok iyi yaparlarmış bize diyorlardı ki sizin bebeğe biz birşey öğretmiyoruz o bize farklı olduğunu öğretiyor 2.gun yoğun bakıma ciktigimizda dizlerinin üzerine kalkıyordu ve başını dik tutuyordu kızım 1 yaşındayken bütün bultaklari kendi yapıyordu bitirip baaakk diyordu doktorumuz bize bu bebek özel bebek diyordu sanki yalan söylüyormusum gibi öyle olmaz demeleri çok saçma arkadaşımın oğluyla aynı doğdular o 18 aylıkken ilk adımını attı olabilir diğer arkadaşımın kızı 30 aylıktı yeni yürüdü doktoru ona da normal demisti ben kendi çocuğum için neden yalan soylim oğlum kızıma göre herşeyi geç yapar diyorum çünkü aralarında fark var

Kızlar e bebekte body lerde ve tekstilde indirim var .Ben dantelli bodylerini çok beğeniyorum
2 3 yas bile aldım
Düşünürseniz bakın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…