Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    273
3.ay sonunda 7100 gr 66 cm di boyu
Kafa çevresinin bir şeyle alakası var mı bilmiyorum. Kilo ve boya gore kucuk demis yoksa kucuk degil .Bizimki küçük doğdu 35 cm di kafası bir anda büyüdü. Seninki de atak yapabilir .belki de önemsiz bir şey.Anne sütü alıyordur büyük ihtimalle. Mama alıyorsa belki iştahı gelişimine göre çoktur ondan kiloludur .

Burda cogu kisi bence bilmiyordur kafa cevresini bile .2 kere asm ye gittim .olcmediler .yani millet cok da kafaya takmiyor sen de takma ilerde buyur

Bizim kiz 6000 gr boyu 64 cm kafa çapı 41.2 gelmiş

Son düzenleme:
Ya bence çocuk hazırsa engellemenin anlamı yok. Ben çocuk gelişim uzmanına gitmiştim. Bizim çocuk daha 1 aylıkken yan dönüyordu. Hamileleimte kullandığımız vitaminlere bağlı bazı motor becerileri daha erken yapabileceğini söyledi. Benim ki de oturtmazsak ağlıyor ben de yastıkla destekleyip oturtuyorum. 6. Ayda çocuğa vahiy gelip ogrenmiyor nihayetinde.

Emekleme için bebeğin gelişimsel olarak oturması gerek. Yani o kas grubu gelişmeden emeklemez. Sürülebilir belki ama emeklemede bel ve kalçadan destek alıyor.

Ve kollar ve omuzdan..
Daha yeni tutup ağızlarına bişeyleri çekmeye başlamışken, bir anda elindekini bırakıyorken o kollarla destekli bir şekilde duramazlar ki?
Şu ayda sürünmeleri bile beklenemez bence..

Hmmm seninki boyundan dolayo daha tombik duruyo olabilir evet bizimki 8150 kilo , boyu 68
Ama tabi bakalım senin 4 ayda daha çok almış olabilir ama bilmiyorum bişi olmaz herhalde bende acıp duruyorum
Benim bebem 36+4'te 3200 kg, 50 cm doğdu gününde dogsaydi nasıl olurdu bilmiyorum tombik kuş diye seviyorum zaten inşallah birşey olmaz oglusunda ama her duşta ve her altını açtığında masaj yapmalısın

7 ayı bitirmeden yürüteç tavsiye etmiyorlar aslında. Omurga gelişimini olumsuz etkiler diye.
Hatta oğlum için doktora sormuştum. Acele etmeyin demişti.
Benimki yürütece hemen koymadığım için o sayede emeklerken tutunup kalkmayı erken öğrendi. He ama yürümesi erken olmadı. Emeklemeyi seviyordu. Zaten ne acelesi var

Her bebek kendi gelişimsel sürecini yaşıyor bir şekilde..

Senin konudan bağımsız olarak bu ve diğer topiklerde dikkatimi çeken şey annelerin bir çok konuda aceleci olması. İnsan yavrusu en zor büyüyendir. Daha çok yolları var. Nedir bu acele

Bazi bebekler kendiliğinden herşeyi erken yapabiliyor benim kızımda 6 aylıkken yürüdü hiç surunmedi koltuktan tutup yürüyordu ya da duvara tutunuyodu ama benim kız zaten herşeyde aceleciydi erken doğdu 32 haftalık kronolojik 6 ay düzeltilmiş 4 ayda yürüdü 7. aylıkken hemen hemen bütün dişleri çıkmıştı son molar disler kalmıştı ama oğlumda çok ümitli değilim o tatlı popişini hiç yormaz herşeyi en son ayında yapar

Biz Sidefer kullanıyoruz tadı öyle kötü değil anne sütüne yakın bebekler dorun çıkarmıyor diye vermişti doktor
Kızımda ilk doktoru demir ilacı olarak sidefer vermişti biz bazı nedenlerden dolayı doktoru değiştirmiştik diğer doktor sideferde şeker var kullanmayın demişti bize bestironu önermişti tadı kötü ama temiz içerikli demişti onu kullanın demişti ek gıdaya başlayınca da nutrigen şase kullandik ama kızımda hepside kabızlık yaptı

Benim bebem 36+4'te 3200 kg, 50 cm doğdu gününde dogsaydi nasıl olurdu bilmiyorum tombik kuş diye seviyorum zaten inşallah birşey olmaz oglusunda ama her duşta ve her altını açtığında masaj yapmalısın
Oooo aynennn yaaaa kilosu baya varmış 1 ay erken doğsada şuan anne sütümü sadece yoksa mama takviyelimi
Aynen yapıyorum masaj yapmasam da acıyorum içine kaçan şeyi

Kızlaaar dün bebek araba mı çaldılar apartmandan ve anahtarım da arka cepteydi o kadar üzüldüm ki bi insan neden bebek arabası çalar ya
Bebek arabasını apartmana mı bırakıyorsun?
Bence bu zamans kadar çalmamaları şaşırtıcı
Geçmiş olsun

Kusura bakma ama bir bebeğin 6 aylıkken yürümesi mümkün değil. Kas, kemik ve bağ dokusu gelişimi, denge vs. daha da sayabilirim. Yani bunlar bu kadar erken gelişmiş olamaz

Kızlaaar dün bebek araba mı çaldılar apartmandan ve anahtarım da arka cepteydi o kadar üzüldüm ki bi insan neden bebek arabası çalar ya

Geçmiş olsun.
Çok duydum bebek arabası çalınanı. Hele yeni ve travel sistemse hiç affetmezler

Benimki kabin tipi klasik bebek arabası. Hep giriş katta durur. Çok para vermedim neyseki

Kusura bakma ama bir bebeğin 6 aylıkken yürümesi mümkün değil. Kas, kemik ve bağ dokusu gelişimi, denge vs. daha da sayabilirim. Yani bunlar bu kadar erken gelişmiş olamaz
Var ya instagramda öyle bebekler
Yabancılarda o kadar var ki .
Benim kardeşim 10 gunluk dönüyormuş kimseye soylememisler nazar değer diye .
Her bebeğin yetenekleri farklı.
Doktora söylediğimiz ve doktorun sasirdigi şeyler var bizim de .
Mesela ben de 7 aylıkken konuşmuşum imkansız gibi değil mi ?1 yaşımdayken normal cümle kurarmışım
Bazi bebekler tembel olur yatar kalır, bazıları da öğrendiği şeyi tekrar tekrar yapmak için kendini paralar ve sonunda istediğine ulaşır. Tıpkı biz gibiler

Canım çok haklısın çocuğu erkenden büyütmenin anlamı yok. Ama o zaman benim bebe ayağa dikiltmemizi istiyordu. Sürekli elinden tutup dikilttiriyirdu kendini ve adım atıyordu bize tutunarak. Kendi aceleciydi. Ama mesesa fiziksel olarak çok aceleciyken dil becerileri çok gerideydi. 3 yaşına kadar konuşmadı ancak belli sayıda kelime sarf ediyordu. O da aslında yine bizim hatamız yemek yerken çocuk şarkıları filan açıyorsun telefondan o zaman düşünemedik yeterki hayatına kolaylassin diye ama sonradan anladım ki çocuk bu uyaranlar yüzünden konuşmadı. Başta sıkıntı çıkmadan yedireyim derdindeyim. Mesela şimdi kızım da ne kadar oldu bilmiyorum sürekli kendini dikilttirmek istiyor. Elinden tutunca ayaga dikilmeye çalışıyor direk. Nedir bu bebelerin aceleleri anlamadım. Vallahi oğlum yürüdükten sonra keşke biraz daha otursaymis dedik. Çünkü otururken koyduğun yerde duruyor ama yürüyünce kontrol daha zorlaşıyor. Ama elinden tutup kaldirmazsak bağırıyordu. Yurutece de ondan koydum mecbur kaldım.

Büyük bir şehirde yasiyorsan kapıya bırakmak çok güvenli değil maalesef. Güvenlik ya da kamera da yoksa calmamalari zor. Kapıların üstündeki metalleri çalıyorlar hazırda duran bebek arabasında gider maalesef.
Gecmis olsun ama gerçekten çok üzücü o kadar uğraş didin al sonra hakkı olmayan biri alsın gitsin. Sanki beraber kazandın. Şimdi Nasrettin hoca hesabı hırsızın hiç mi suçu yok. Artık cana geleceğine mala gelsin çocuğum çok şükür sağlıklı. Başımın gozumun sadakasi olsun deyip. Kendini sakinleştirmeye çalışacaksın. Geçmiş olsun tekrar.

Cok gecmişolsun. Üzuldüm vallahi.

Bizim bebek arabasi da daire kapisinin önünde. En ust kattayiz oturdugumuz yer kucuk bi ilçe ama ben de korkuyrm. alip giderlerse diye iceri de almadim. En korktgum sey.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…