- Konu Sahibi kahvetutkunu1
 - #1.181

Baskıladılar transfer öncesi ilaç tedavisi ile.
Şimdi ne yapacağız hiç bilmiyorum
Bende de çikolata kistleri vardı (gerçi hâlâ var), endometriozis ve üstüne bir de adenomiyozis. Kistlerden dolayı iki ameliyat geçirdim, bir süre ilaç tedavisi gördüm ama yan etkileri o kadar ağırdı ki kısa sürede bıraktım. İlacı ve korunmayı bıraktıktan sonra 4. ayda doğal yolla hamile kaldım, ki zaten daha önce denememiştik. Maalesef 10. haftada ultrasonda kalbinin durduğunu gördük. O üzüntünün üzerine tüp bebekte karar kıldık. Uzun bir süreçti çünkü ameliyatlardan dolayı yumurta rezervim ciddi zarar görmüştü (o yüzden ameliyat olmadan iyi düşünün, bana ameliyat öncesi kimse bu bilgiyi vermemişti. TR’de muayene olduğum doktorlar şaşkındı!). Kaç kez yumurta toplama işlemi gerekti sonunda 8 tane embriyo elde edene kadar. En sonunda 6 Temmuz’da ilk transferim gerçekleşti. 4. günden itibaren evde sabah idrarıyla test yapmaya başladım. 5. günde çoook hafif bir çizgi belirdi. Bugün 7. günde çok belirgindi.
Henüz çok erken, daha birçok aşama var önümüzde, ama bu noktaya gelmiş olmak bile içimi yeniden umutla doldurmaya yetti.
Bunları niye anlattım, evet zorlu bir süreç, ama çikolata kistleriniz var diye olumsuz düşünmeyin. O kistlerden muzdarip olmayan kadınlardan biraz daha fazla uğraşmanız gerekecek, daha pozitif, daha sabırlı olmanız gerekecek. Ama olacağı varsa olacak en sonunda. Umudunuzu asla kaybetmeyin!