• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    335
Bende sorduğumda kendini yıpratmadan bir sorun oluşmaz ama karnın çıkmaya başlayınca baskı yapmamaya dikkat et dedi. Kasılmalar da iyiymiş bu arada rahmi doğuma hazırlarmış. Ayrıca ilişki sonrası salgılanan hormon bebeğe de iyi geliyormuş. Bize haftada şu kadar falan demedi ama kendini yormadan dedi
Yormadan dediği pozisyondan kasıt muhtemel.
Normal doğum düşünüp doğum yakınken bilinçli yapan da var.

Son haftalar ağdanın bile tetiklediğini düşünüp dikkat etmiştim ben.

Bende sorduğumda kendini yıpratmadan bir sorun oluşmaz ama karnın çıkmaya başlayınca baskı yapmamaya dikkat et dedi. Kasılmalar da iyiymiş bu arada rahmi doğuma hazırlarmış. Ayrıca ilişki sonrası salgılanan hormon bebeğe de iyi geliyormuş. Bize haftada şu kadar falan demedi ama kendini yormadan dedi
Doğum için faydalı zamanı 34 hafta sonrası ilişkide rahim ağzınin açılmasını desteklediği için bu haftalarda hiçbir doktor rahim kasılmasını sağlıklı bulmuyor çünkü rahim kasılmasının temel mantığı bebeği dışarı atmak 🥺

Yormadan dediği pozisyondan kasıt muhtemel.
Normal doğum düşünüp doğum yakınken bilinçli yapan da var.

Son haftalar ağdanın bile tetiklediğini düşünüp dikkat etmiştim ben.
Evet kısaca alengirli pozisyonlara gerek yok dedi 😄 ama yani cinsellik olmadan da pek olmuyor malum hem erkekler hem biz ayrıca ben bu dönemde daha da yakınlaşmak gerektiğini bunun bebeğe de iyi geleceğini düşünüyorum zaten zararı olsa doktor kesinlikle derdi o yüzden kendimi yormadan devam ediyorum. Bu arada kuzenim kuaför ağda tetikliyormuş çünkü rahim birden kasılıp birden serbest kalıyormuş yani o ani kasılıp gevşeme doğum tetikleyiciymiş

Doğum için faydalı zamanı 34 hafta sonrası ilişkide rahim ağzınin açılmasını desteklediği için bu haftalarda hiçbir doktor rahim kasılmasını sağlıklı bulmuyor çünkü rahim kasılmasının temel mantığı bebeği dışarı atmak 🥺
Aaa olabilir ben doktorun cümlesini söyledim zaman belirtmedi. Ama aslında rahim zaten bir doğal tıkaçla kapanıyor ya bir zaman sonra belki ondan dolayı kasılmalar zararsız olabilir çünkü zaten o tıkaç sayesinde sperm rahime giremiyor

Kızlar kontrole gittim kanama dün tamamen bittiydi zaten. Bebekte maşallah büyümüş kanama alanında küçülmüş ama hala tamamen geçmemiş. Ay muayeneden önce az bi hareket eder diye bi parça çikolata yedim ondan mı bilmiyorum içerde sürekli hareket ediyo ayaklarıyla ittiriyor kendini sürekli bi tuhaf oldum😅

Kızlar ya bu 2 gündür benim afedersiniz kalçamın biraz üstü boşluk mu denir ne denir ağrıyor zaten adet tarzı sancılarım da var yaşayan oldu mu bu ilk bahsettiğim ağrıyı 9.hafta bitmek üzere rahim iyice büyüdüğü için mi acaba şiddetli değil kanama yok korkmama da gerek yok sanırım

Aaa olabilir ben doktorun cümlesini söyledim zaman belirtmedi. Ama aslında rahim zaten bir doğal tıkaçla kapanıyor ya bir zaman sonra belki ondan dolayı kasılmalar zararsız olabilir çünkü zaten o tıkaç sayesinde sperm rahime giremiyor
O biraz daha ileriki haftalarda 😀

Kızlar kontrole gittim kanama dün tamamen bittiydi zaten. Bebekte maşallah büyümüş kanama alanında küçülmüş ama hala tamamen geçmemiş. Ay muayeneden önce az bi hareket eder diye bi parça çikolata yedim ondan mı bilmiyorum içerde sürekli hareket ediyo ayaklarıyla ittiriyor kendini sürekli bi tuhaf oldum😅
Ya ne tatlı maşallah 😀

Kızlar ya bu 2 gündür benim afedersiniz kalçamın biraz üstü boşluk mu denir ne denir ağrıyor zaten adet tarzı sancılarım da var yaşayan oldu mu bu ilk bahsettiğim ağrıyı 9.hafta bitmek üzere rahim iyice büyüdüğü için mi acaba şiddetli değil kanama yok korkmama da gerek yok sanırım
Hamilelikte böbrek vb genişleme falan oluyormuş gebeliğe özgü belki öyle bir şeydir

image.webp
kızlar bugün dr kontrolümüz vardı sanki pipimizi gördük sizcee 😍

Sordum ama kimse yanıtlamamis 2 li tarama testi perinatoloji bölümu mü yapıyor yoksa kadın doğum mu bilen biri yazabilir mi 🙏

Sordum ama kimse yanıtlamamis 2 li tarama testi perinatoloji bölümu mü yapıyor yoksa kadın doğum mu bilen biri yazabilir mi 🙏
Kadın doğuma gittiğimde (eğitim -arastirma hastanesi) ikili tarama testi için perinatoloji bölümüne gitmemi, kadın doğumun testi yapmadığını ve randevu alabilmem için bana yeşil alan açtıklarını söyledi doktor.

Kızlar bugün kontrolüm vardı çok şükür 10+1 olmuşuz, herşey yolunda dedi. Bana bu ilacı yazdı prospektüsü yok. Biraz araştırdım ama kullananınız var mı?

Eklentiler

• 16849222105182981349319692763766.webp
    16849222105182981349319692763766.webp
    34,8 KB · Görüntüleme: 65
Kızlar bugün kontrolüm vardı çok şükür 10+1 olmuşuz, herşey yolunda dedi. Bana bu ilacı yazdı prospektüsü yok. Biraz araştırdım ama kullananınız var mı?
Gıda takviyesi olduğu için prospektüsü yok.
Elenatal da öyleydi.
Kutunun üstünde hangi vitaminden kaç mg olduğu yazar. Oraya bakın. Günlük dozda.

Back
X