Kızlar 2 çocukla buraya pek giremiyorum geçen gün 2 ay aşımızı olduk.gitmişken spiralı sordum 2 hafta sonra beta baktırıp sonucunu götürücem öyle takacaklar.
Gündüz emzirmekle ve alt değiştirmeyle geçiyor.büyüğünde bezi olduğu için kardeşini ne zaman bezlesem o da hemen yapıp yanıma gelip çiş diyor

İkisini aynı anda uyutunca 1 ya da 2 saatim oluyor onda da uzanıp dinleniyorum yemek yiyorum evi toplayamıyorum.dün kv geldi evi topladı süpürdü eşim hemen onun yanında annem eve düzen getirdi diye bana laf vuruyor onunda hoşuna gidiyor neyse dedim sustum.aşı kartını arıyordum eşim yine laf vurdu.kv çantandan çıkarmasan kaybolmaz dedi neyse ona da sustum. Eşim yine bir şeye laf vurdu ben gün içinde aç karnımı zor doyuruyorum dedim.kv ordan şu.. kadın 3 çocukla nasıl da her işini hallediyor dedi.dayanamadım açtım ağzımı yumdum gözümü millette ne karılık var biz yapamıyoruz hem onun annesi geliyordur benim burda kimim kimsem yok sen kırk yılın başı geliyorsun dedim dayanamadım ağladım ordan demesin mi bunda ağlıcak ne var diye.sinirimden gözümün yaşını sildim bundan sonra sen gelmeden evi toplar öyle çağırırım kimseden yardım istemem dedim.evinize gelmem diye tehdit etmeye başladı iyi ben de sana gelmem dedim. yalnız olmak zaten zor.biri kucaktayken diğerine yemek yapmak, emzirirken diğerine yedirmek, birini uyutmaya çalışırken diğerini pışpışlamak zaten zor bir de bunlar tuzu biberi oluyor.keşke anlayışlı insanlar olsa etrafımda.eşime bir daha ananın yanında böyle konuşursan defol git onun evine dedim.yatıp uyuyamadım da kızım 24 ay uyku gerilemesi yaşıyor gece 1 e kadar oturmaya başladı bir de onla uğraşıyorum.neyse işte içimi döktüm biraz. 2.çocuk düşünenler yardımcı olacak insan varsa düşünsün ama böyle laf vuracak insanlarsa hiç düşünmeyin
Canım bende dağınik bı insandim.
Bebekten sonra daha da dağınık oldum baktım ipin ucunu bırakıyorum.
Sonra kendimi toparladım.
Çünkü bu iş böyle olmaz dedim.
1 saat uyksuu varsa . Yarım saatini evi toplamaya yarım saatini kendime ayırdım.
İkinci uykusunda yarım saatimi mutfağa yarım saatini kendi uykuma ayırdım. Örnek olarak söylüyorum..
Benimde kv iki de Bir şey diyo. Bilmem Kimin kızı polis eşi bilmem nerede görev de bebeğini tek başına büyütuyo.
Biz b.klu bezleri elimizde yıkardik. 4 çocuğa şöyle bakardım böyle yapardım. Biri sırtımda biri kucağımda biri elimde yine de yapardım.
Ama benim en büyük darbecim annemm.
Çünkü gelir evi toparlar yapar eder siler süpürür. Ama bin Bir tane laf eder. Uyurken şunu yapsan eline mı yapişir derdi. Bende söyletmemek adına gerekirse bir gün bir odayi topladım ertesi gün balkonu hallettim. Bı yandan müziğimi açtım bı yandan kahvemi aldım. Biliyorum kendimi bıraksam bı çuval çamur Gibi lops diye düşeceğim bı yere ve hiç bişey yapmayacağım. Bide o kadar tembelim ki kendimin farkındayım ama buna müsaade etmiyorum. Geçen gün alt komşumu ziyaret ettim 80 yaşında. Kadın adını unutuyor bazen zor yürüyor. Bı baktım evini siliyo. İki çeşit yemek yapmis. Kendime çok kızdım gençliğim varken gücüm varken bişeyleri yapmak zorundayım. Evet yorgunluk uykusuzluk benimde iki çocuğum var diğerinin ödevi dersi. Ayrıca büyük çocuğum son iki haftadır altına büyük tuvaletini yapmaya başladı 7 yaşında. Ama psikologla görüştüm. Tamamen kardeşiyle alakalı dedi. Bende çok zorlanıyorum ama bunun üstesinden gelecek gücün içimde olduğunu biliyorum. Üstesinden gelebilirim biliyorum. Çok şükür sağlığım yerinde evlatlarım sağlıklı bununla motive oluyorum.
Eş konusunda ise bazen eşime de hak veriyorum en son inanilmaz bı dağıniklik vardı evde eşim işten yorgun geldi. Adam ayağını nereye atsa bişey takılıyor. Kirli sepeti dolu. Mutfakta bardak koyacak yer kalmamış. Adam oflamaya başladı içi sıkıldı. Bı yandanda toplamaya çalışıyor. Neyse attım bebeği kucağına. Bı giriştim 2 saatte ev çiçek. ( En azından derin temizlik olmasa da ortalık baya ferahladi. Bide bi kahve yaptim. İnan ki ikimizde huzur bulduk Sanki.
Yanlış anlama bunu senin konun üzerine yazdım ama ben burda herkese genel rutinimi anlatmak istedim.
Şimdi kim ne derse he diyip geçiyorum. Sonra canım istediği zaman bütün işleri yapıyorum.