• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    257
Kızlar detaylı usg ye girdim bugun Allah’a sukur her sey yolunda. Yüzünü tam gostermedi Sıpa onun dışında bir sey yok😃 hatta doktor git dolan gel biraz dedi yine yattım ama yok nazlı olcak😃 kafası 2 gün küçük tabi ben panik oldum ölçümleri söylerken duyunca bir hafta önde veya bir hafta geride olmasını normal karşılıyoruz dedi ölçümlerde.
İnsallah darısı hepinizin başına 45 dakika neredeyse bebeğimi izlerim her yerini cok güzeldi 💕
yaa bak sen göstermemiş ya biz 4 gözle bekliyoruz görelim diye bunlar naz yapıyor. :) BEnimki de 2 kontrolde sırt dönmüştü görememiştik hiç. İnşallah 1 mayısta detaylı var o zaman gösterir.

Selam anneler🥰 detayli ultrasondan sonra kendi doktorunuza muayene gittiniz mi? Benimki gel demisti ama gitmedim henüz 1 hafta geçti. 21.haftadayiz. ama zaten detaylida her şeye bakıyor o doktor kendi doktoruma gitmeye gerek oluyor mu?
benim doktor kendi kontrol tarihini söylemişti 24. haftada gel diye. arada da 20 22 arası detaylıya git dedi. Yani normal doktora kendi haftasında gidicem (ayda 1 gbi oluyor) ekstradan çağırmadı.

benim doktor kendi kontrol tarihini söylemişti 24. haftada gel diye. arada da 20 22 arası detaylıya git dedi. Yani normal doktora kendi haftasında gidicem (ayda 1 gbi oluyor) ekstradan çağırmadı.
Benim detayliya gittiğim hafta tam kontrol haftasina gelmişti aslında ama araya bayram tatili falan girince aramadım bi daha. O da aramadi😄

Ooo yarım saat mi 😀 sabır işi desene
Bakalım en kısa zamanda yaşamak nasip olsun
Sağlıkla doğsunlar inşallah 😍🤲
Canım senin beklemenle olmuyor inan bana. Sen stressiz ve rahat olunca hissediyorsun. Ben bekledim bekledim omadı. İşte çalışırken bir ara boşluk oldu içerde bir koltuğa oturup ayağımı uzattım yanımda arkadaşla sohbet ediyorduk aklımda bbeek filan yok o an hissettim 2 kere pıt pıt attı. sonr abir kaç uğraştım hissetmeye yok :) En çok gece uyumak için yatağa yatınca hissediyordum. Kafa rahatlıyor diye sanırım. Şimdi yürürken konuşurken filan hissediyorum :) İşte iş yaparken biranda yüzümde salak bir gülme oluyor :):)

Benim detayliya gittiğim hafta tam kontrol haftasina gelmişti aslında ama araya bayram tatili falan girince aramadım bi daha. O da aramadi😄
ben valla ona göre ayarladım kontrolü bayram sonrası gitmem lazımdı doktora normalde detaylıda oraya gelcek diye bayramdan önce gittim hemde yolculuk işini sorarım demiştim :) Şimdi sen kaçıncı haftada gittin doktora şuan kaçıncı haftadasın? 24. 25. haftada şeker yüklemesi kan tahlili vs işleri var. ona göre ayarlayabilirsin.

Canım senin beklemenle olmuyor inan bana. Sen stressiz ve rahat olunca hissediyorsun. Ben bekledim bekledim omadı. İşte çalışırken bir ara boşluk oldu içerde bir koltuğa oturup ayağımı uzattım yanımda arkadaşla sohbet ediyorduk aklımda bbeek filan yok o an hissettim 2 kere pıt pıt attı. sonr abir kaç uğraştım hissetmeye yok :) En çok gece uyumak için yatağa yatınca hissediyordum. Kafa rahatlıyor diye sanırım. Şimdi yürürken konuşurken filan hissediyorum :) İşte iş yaparken biranda yüzümde salak bir gülme oluyor :):)
zayıf olan kişi mi daha çabuk hisseder
aslında geçen hafta bişey hisseder gibi oldum ama emin olamadım elimi koydum bişey yoktu 1 defa tıklattı gibi 😀
birde bu muayenelerde benim bebiş hep sırf üstü yatar pozisyonda oluyor. hiç ne yüz kapatıyor ne sırt dönüyor 😁
ama 15. haftaya kadar kafası hep sol da idi sonra sağa geçti
ama onu hissetmiştim gece bir uyandım karnımın sağ tarafında bi ağrı 😃

Selam kızlar 😇 bugün ilaç yazdırmak için sağlık ocağına gittim, kalp atışını da dinleyebilir miyiz dedim ebe çok ilgiliydi hemen dinleyelim dedi, pıt pıt atıyordu mutlu oldun duyunca yine bir de tam o sırada pıt diye dışarıdan görünür bi şekilde bi hareket oldu ebe aaa tekme attı minicik dedi ilk defa öyle bişey oldu 😇🥰 daha erken değil mi tekme hissetmek için dedim hayır değil bu zamanlarda hissedilmeye başlanır şanslısın dedi❤️❤️❤️

Kızlar size bir soru soracağım bugün ilk defa bana sağlık ocağı d3 vitamini verdi monovit d3 adı suya 8 damla dedi ama aranızda kullanan var mı ben normalde başka bir d3 kullanıyordum ama o bitince buna mı başlasam dedim

Selam kızlar 😇 bugün ilaç yazdırmak için sağlık ocağına gittim, kalp atışını da dinleyebilir miyiz dedim ebe çok ilgiliydi hemen dinleyelim dedi, pıt pıt atıyordu mutlu oldun duyunca yine bir de tam o sırada pıt diye dışarıdan görünür bi şekilde bi hareket oldu ebe aaa tekme attı minicik dedi ilk defa öyle bişey oldu 😇🥰 daha erken değil mi tekme hissetmek için dedim hayır değil bu zamanlarda hissedilmeye başlanır şanslısın dedi❤️❤️❤️

Kızlar size bir soru soracağım bugün ilk defa bana sağlık ocağı d3 vitamini verdi monovit d3 adı suya 8 damla dedi ama aranızda kullanan var mı ben normalde başka bir d3 kullanıyordum ama o bitince buna mı başlasam dedim
bu markayı bilmiyorum ama benim asm dr um ellerinde olan d vitaminini önermedi , başka marka al kullan dedi, her sağlık ocağında aynısı mı bulunuyor bilemiyorum

kızlar bir de en son ne zaman kan tahlili yaptırdınız, benim 1 aydan fazla oldu yaptırmayalı hatta belki 2 ay, çok şükür hepsi normaldi ama rutin olarak yaptırıyor mu doktorlarınız?

ben valla ona göre ayarladım kontrolü bayram sonrası gitmem lazımdı doktora normalde detaylıda oraya gelcek diye bayramdan önce gittim hemde yolculuk işini sorarım demiştim :) Şimdi sen kaçıncı haftada gittin doktora şuan kaçıncı haftadasın? 24. 25. haftada şeker yüklemesi kan tahlili vs işleri var. ona göre ayarlayabilirsin.
16 da gittim en son. 20.haftada detaylı için başka doktora gittim. Suan 21.haftadayim. evet 24 te seker yüklemesi falan varmış sanırım ama bu hafta başka yapacağı bir şey var mi bilemedim ondan girmek gerekiyor mu diye sorayım dedim🙂

Merhaba 17+5gunluk hamileyim oğlum olucak allah izin verirse. Size sormak istedigim yaşim 33 2 li tarama testim uaş riskli cikti doktorum nift yada amniyosentez önerdi. Nift i özel has.yapiyomus 7 bin tl civari dedi amniyosentez devlet yapiyomus bizde amniyosenteze karar verdik. Lakin korkuyorum bebegime bisey olir diye izmirdeyim yapan yaptiran varmi bana da yardimci olurmusunuz
Canım bu tarz durumlar yaşa bağlı çikabiliyor, ben burda doktoru önemli buluyorum iyi bir doktor ense ve burun kemiğine bakarak bunu söyleyebilir. Zaten 2li de down dışında birşeyi ortaya koymuyor bildiğim kadarıyla, benim fikrim detaylıya erken girmen neredeyse 18 haftalıksın bunlar yerine iyi bir perinatolog bulup detaylıya gir icin rahat etsin.

kızlar selam
ilk gebeliği olupta bebeğinin hareketlerini hisseden var mı
ne zaman hissederiz şuan 18+1 im
Cnm bende 18deyim arada göbeğimin altında pıt pıt atıyor ama bazen dinliyorum hiç kıpırtı yok çok merak ediyorum hergün hissedecekmiyim ki heyecanla bekliyorum duymayı ☺️ insan ilk olunca her anını hissetmek istiyor🥰

kizlar benim aklima bisey takildi ya size sorayim dedim ben calisiyorum dogum sonrasi dogum parasi almak icin simdiden bisey yapmam gerekiyo mu

Kızlar affedersiniz göğüs uçları kuruyan tam uç kısmı kabuk gibi olan var mı nemlendiriyorum ama çok dokunmamak lazım diyorlar :oops:

kızlar bir de en son ne zaman kan tahlili yaptırdınız, benim 1 aydan fazla oldu yaptırmayalı hatta belki 2 ay, çok şükür hepsi normaldi ama rutin olarak yaptırıyor mu doktorlarınız?
Ben 19+4üm canım en son kan tahlilini 6. Haftamda yaptırmıştım bugün doktoruma sordum asmde kan vermeme gerek var mı diye tam kan ve demire bakabilirler dedi. Haftaya aşı olmaya gittiğimde kan vereceğim

Evet canım bana her ay yaptırıyor ama sadece idarar ve tiroid

Back
X