• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    257
nemlendirici ceraVe kullanıyorum, güneş kremi de La Roche un, benimde cildim çok kurudur hatta bi ara pul pul dökülüyordu özellikle memeler 🤦 ama duştan sonra nemlendiriyorum extra kaşındığı zamanda nemlendiriyorum her gün yapamıyorum maalesef, tüm cilt için nemlendirici de Yves rocher kullanıyorum bunu gebelik öncesinde almıştım ama temiz içerik paraben sls falan içermiyor , bu arada bende çatlaklar için Lierac alacağım kullanan var mı acaba henüz gözle görünen çatlağım yok ama muhakkak olur çünkü çatlayan bi cildim var 🥴
Bende henüz evdekilerde nemlendiriyorum canım kimisi çatlak doğumdan sonra oluşuyor diyor sürekli nemlendirmekte fayda var sanırım bakalım olacaksa olacak herhalde ne yapsak ama en azından azaltırız ☺️

Slm kızlar,Şeker yükleme testi yaptırmalımıyım bir kısım yaptırmıs bazıları yaptırma diyor 🤷🤷 kararsızım
Canım doktorunu dinlemelisin bu konuda bencen be doktorumun yönlendirmesine göre hareket edeceğim yaparız derse yaparım çünkü şeker tehlikeli gerçekten hamilelikte

Aa ben hiç aşı sıkıntısı cekmedim gel dedikleri tarihte gittim aşı vurdular
bende çekmedim daha doğrusu dün gittim, benim tüp bebek olduğu için önce dr una muayene ol ona göre yapalım dedi, hemşirem çok tatlı ve ilgili maşallah, kalp atışını dinleyip dr unda sorun yok derse yapıyoruz dedi, bu arada kızlar markasını bilmiyorum ama sağlık ocağındaki dr um ücretsiz verilen d vit ve demir ilacını tavsiye etmedi alabiliyorsan başka marka al dedi bilginize 🌸

bende çekmedim daha doğrusu dün gittim, benim tüp bebek olduğu için önce dr una muayene ol ona göre yapalım dedi, hemşirem çok tatlı ve ilgili maşallah, kalp atışını dinleyip dr unda sorun yok derse yapıyoruz dedi, bu arada kızlar markasını bilmiyorum ama sağlık ocağındaki dr um ücretsiz verilen d vit ve demir ilacını tavsiye etmedi alabiliyorsan başka marka al dedi bilginize 🌸
Ne güzelmiş canım bana ücretsiz d vit veya demir ilacı hiç söylemediler bile ben doktorumun yazdıklarını alıyorum ve kullanıyorum

Bende henüz evdekilerde nemlendiriyorum canım kimisi çatlak doğumdan sonra oluşuyor diyor sürekli nemlendirmekte fayda var sanırım bakalım olacaksa olacak herhalde ne yapsak ama en azından azaltırız ☺️
evet aynen öyle tamamen geçirmek imkansız kimi en başından kullanmaya başlamış bende bu aralar başliyim diyorum, arkadaşım da diyor ki çatlamadığına bakma doğumdan sonra ortaya çıkıyor dedi 🤦 o yüzden en azından bol su içip nemlendirmekte fayda var

Ne güzelmiş canım bana ücretsiz d vit veya demir ilacı hiç söylemediler bile ben doktorumun yazdıklarını alıyorum ve kullanıyorum
her asm ücretsiz veriyor gebelere, banada ne hikmetse her gittiğimde söylüyorlar 😄 zaten hali hazırda kullandığım için almadım hiç

Canım doktorunu dinlemelisin bu konuda bencen be doktorumun yönlendirmesine göre hareket edeceğim yaparız derse yaparım çünkü şeker tehlikeli gerçekten hamilelikte
Ya ben kendim eve şeker ölçer aldım 2 kere ölçtüm bi sıktı yok acaba yine yapmama gerek varmı ki? Çünkü benim şekerim zaten hep düşük 😯😯 yani aç karına 68,67 oluyor , tok karına 90 falan yani normalin bile altında

Merhabalar şeker yükleme konusunda naçizane kendi fikrimi yazacağım..

Bu konu çok riskli ve ince bir çizgi. Kimseye yaptır yada yaptırma diyip risk almak istemem ben. Bence sizler de öyle yapın. Çünkü bu konu riskli/hayati bir karar bebek için. Bu nedenle uzmana danışmak şart. Birilerine sormak yerine doktorunuza danışın derim. Burada kimse uzman değil. Sizin bir cümlenizle yaptırmama / yaptırma kararı alıp sonucunda Allah korusun bir sorun oluşursa vebali büyük.

Ama ben yaptıracağım. Okuduğum doktor kitapları ve makaleleri sonrasında yaptırmaya karar verdim daha hamileliğimin başında okumuştum. Ayrıca doktorumda son kontrole gittiğimde 24. haftada aç gel şeker yüklemesi yapacağız dedi direk. Bana yaptırmama şıkkını sunmadı. (ben de zaten yaptıracaktım. yaptırmazsam ne olur diye sormadım.)

Hatta bazı doktorlar siz yaptırmak istemezseniz ben sorumluluk almam tüm sorumluluk sizde diyorlar bilginiz olsun.

Siz yaptırmayacaksanız bile birilerine yaptırmayın demeyin bence çünkü 8 aylık hamileyken yediği aşure sonrasında şekerden bebeğinin kalbi duran kişi tanıyorum.

Son düzenleme:

Bu konu çok riskli ve ince bir çizgi. Kimseye yaptır yada yaptırma diyip risk almak istemem ben. Bence sizler de öyle yapın. Çünkü bu konu riskli/hayati bir karar bebek için. Bu nedenle uzmana danışmak şart. Birilerine sormak yerine doktorunuza danışın derim. Burada kimse uzman değil. Sizin bir cümlenizle yaptırmama / yaptırma kararı alıp sonucunda Allah korusun bir sorun oluşursa vebali büyük.

Ama ben yaptıracağım. Okuduğum doktor kitapları ve makaleleri sonrasında yaptırmaya karar verdim daha hamileliğimin başında okumuştum. Ayrıca doktorumda son kontrole gittiğimde 24. haftada aç gel şeker yüklemesi yapacağız dedi direk. Bana yaptırmama şıkkını sunmadı. (ben de zaten yaptıracaktım. yaptırmazsam ne olur diye sormadım.)

Hatta bazı doktorlar siz yaptırmak istemezseniz ben sorumluluk almam tüm sorumluluk sizde diyorlar bilginiz olsun.

Siz yaptırmayacaksanız bile birilerine yaptırmayın demeyin bence çünkü 8 aylık hamileyken yediği aşure sonrasında şekerden bebeğinin kalbi duran kişi tanıyorum.
Aynı sebeplerden ben de yaptıracağım. İçeceğimiz bir içecek neticede kola da olabilirdi pek fark yok. Ancak yaptırmazsam sonrasındaki pişmanlığı yaşamak istemem. Herkesin kendi düşüncesi tabii ki.

Hayir canim 2 ay kala doktorun rapor veriyor. Onu muhasebecine veriyorsun o sisteme giriyor. Daha sonra doğum sonrasıo ücreti alıyorsun
Merhaba canım,

Ben doğum izni süresince şirketimle konuştum maaş alacağım. Bunun için yapmam gereken ekstra bir şey var mı SGK ya bildirmek gibi

Doğru valla , bende bi doktoruma sorucam gerçi bana şimdiye kadar hiç söylemedi böyle bişey , ama ben evde sürekli şekerimi ölçüyorum çünkü çok tatlı yiyorum ve korktum makine aldım ama benim şekerim hep düşük , dr’a sorucam ne fark var bu işlem ve şeker ölçer makinesi arasında

Diğer ölçümleri nasıldı peki. Bide kaçıncı haftada girdin canım
Ben 22. Haftada gittim ultrasonda haftası 21+3 çıktı doktor da hepsi aynı olamaz fabrika ürünü degil bunlar iki hafta önce iki hafta sonraya takılmayacaksın dedi ben gelişim geriliği falan mi diye tedirgin oldum cunku kafası 21+1 🙆🏻‍♀️ Çıktı doktor güldü narin kibar bir kızın olucak kendini sakin üzme dedi. Karnı mesela 22+1 çıktı bacak boyu 21+4 çıktı bunlar değişir önemli olan orantılı şekilde artması dedi. Aranızda gün farklılıkları olan varsa takılmasın yani 🌸

Guzel anneler hepsibuarada da ebebek indirimleri var. Bir bakabilirsiniz çok iyi inen ürünler var. Ben kendimi durdurarak ilerliyorum. Cunku bizim 2 Eylül gorunuyor insallah ama arada ağustos annelerindenyim arada burda. Artık doğduktan sonraki havaya göre bakayim diyorum😄

Göbek etrafında altında üstünde çevresinde ağrısı olan var mı arkadaşlar bide bacakta ezik gibi bir ağrı her gün bir yerimiz ağrıyor ☹️ 20. Haftadayım
Benım ıkı gundur gece yatınca ozellıkle bacağım felç olmuş gıbı oluyor uyuşma gıbı kramp gıbı degısık bısey bu da dayanılmaz bı ağrıya sebep oluyor bende bacağımı sallayınca falan bıraz gecıyo sanırım magnezyum eksıklıgınden oluyomus

Doğru valla , bende bi doktoruma sorucam gerçi bana şimdiye kadar hiç söylemedi böyle bişey , ama ben evde sürekli şekerimi ölçüyorum çünkü çok tatlı yiyorum ve korktum makine aldım ama benim şekerim hep düşük , dr’a sorucam ne fark var bu işlem ve şeker ölçer makinesi arasında
Bana da hiç bir şey söylemedi. 24. haftada sabah aç geliyorsun dedi. Şeker yüklemesi mi yapılacak o gün dedim evet dedi. Başka birşey konuşmadık. Ben zaten yaptırma kararı verdiğm için sormadım bile yani. Sorsam açıklardı belki. Yada gittiğimde açıklayacaktır bilmiyorum.

Guzel anneler hepsibuarada da ebebek indirimleri var. Bir bakabilirsiniz çok iyi inen ürünler var. Ben kendimi durdurarak ilerliyorum. Cunku bizim 2 Eylül gorunuyor insallah ama arada ağustos annelerindenyim arada burda. Artık doğduktan sonraki havaya göre bakayim diyorum😄
ya geçiş döneminde doğacaklar ya biraz zorluyor alışveriş işi bizi :) Geçen sene gibi olsa eylül ekim baya sıcaktı yazdı. Ama bu sene mayısta hala mont giyiyorum ben :) Nasıl alcaz bilmiyorum. Hele benim ilk bebek. yeğen filan da yok :) Şansıma ne çıkacak bakalım

Kızlar detaylı sonucum herşey yolunda çok şükür minik kızımı gördüm 😍🙏 başta az da olsa yüzünü gösterdi bir dahada göstermedi 😅
Sağ salim kucağımıza almak nasip olsun inş ☺️
çok sevindim ne mutlu size 😍 aç ya da tok karna gitmek farkettiriyor mu acaba

Back
X