• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    257
Havuz hamilelikte yasak değil mi peki ben hep yasak sanıyordum
Doktorunuza danışın, yüzmek çok faydalı hem doğumu kolaylaştırır hem de hamilelikte oluşabilecek bel ağrısı gibi rahatsızlıkları en aza indirir. Haftada bir yarım saat havuzda yüzeceğim inşaAllah bugün başlayabildim nihayet ☺️

Ben denizi sordumda havuz hiç aklıma gelmedi
Doktorunuza danışın, yüzmek çok faydalı hem doğumu kolaylaştırır hem de hamilelikte oluşabilecek bel ağrısı gibi rahatsızlıkları en aza indirir. Haftada bir yarım saat havuzda yüzeceğim inşaAllah bugün başlayabildim nihayet ☺️

Selam kızlar detaylıdan çıktım bebeğim çok şükür sağlıklı fakat amniyon sıvısında artış var buda yaşa bağlı gebelik şekerinden olabileceğini bir ay sonra şeker yüklemesi yapılıp buna göre bir yol izleneceğini söyledi doktorum. Bide daha önceki muayenemde herşey yolundayken plezetamın aşağıda olduğu tespit edildi bunun içinde zamanla ilerki dönemde yukarı çıkabilir dedi ilişkiyi tamamen yasakladı bende başından beri zaten ilişki yaşamadığımızı söyledim işte böyle kızlar modum biraz düştü gibi bunada şükür ama ne bilim annelik bambaşka işte en ufak detaya bile takılıp kalıyor insan
Çok şükür bebeğin iyi modunu düşürme , plasenta zamanla yukarıya doğru çıkar inşallah merak etme , beyaz ekmek makarna tatlı pilavı falan kes eğer şeker varsa

Selam kızlar detaylıdan çıktım bebeğim çok şükür sağlıklı fakat amniyon sıvısında artış var buda yaşa bağlı gebelik şekerinden olabileceğini bir ay sonra şeker yüklemesi yapılıp buna göre bir yol izleneceğini söyledi doktorum. Bide daha önceki muayenemde herşey yolundayken plezetamın aşağıda olduğu tespit edildi bunun içinde zamanla ilerki dönemde yukarı çıkabilir dedi ilişkiyi tamamen yasakladı bende başından beri zaten ilişki yaşamadığımızı söyledim işte böyle kızlar modum biraz düştü gibi bunada şükür ama ne bilim annelik bambaşka işte en ufak detaya bile takılıp kalıyor insan
Çok şükür canım plesenta ilerleyen haftalarda yukarı çıkıyor çoğunlukla diye biliyorum şeker zaten hormonlardan kaynaklı ilaç kullanıp diyet yaparsın normale döner hiç kafana takma annesi bebeğin sağlıklı işte ne güzel

Benimde ayrıntılı ultrasonum bugündü kızlar çok şükür her şey yolunda içim ferahladı bebeğim kıpır kıpırdı kordona bakarken zorladı doktorumu sadece bende önce giren gebeyi gezinmeye yolladılar dönmemiş bebeği benim ki maşallah her yöne döndü sonlara doğru uyudu, şeker yüklemesi ile ilgili de konuştuk doktorum insülin direnci ve bir değere daha bakıp karar vereceğiz bunlarda sıkıntı olmazsa ben yapmıyorum dedi 2-3 kez normal açlık-tokluk bakmıştı sıkıntı yoktu zaten

Eklentiler

• C6239041-5080-4A4C-BB77-17126AA6AEF6.webp
    C6239041-5080-4A4C-BB77-17126AA6AEF6.webp
    28,1 KB · Görüntüleme: 120
selâm tatlış anneler, bugün detaylı ultrasonumuz vardı bilemedim ne kadar detaylı oldu radyologta yaptırdığımız için ama genel hatlarıyla her şey yolunda çok şükür her şeyini gördüm 🥰 bizimde baş ölçümü 2 gün önde, 18.haftada da öndeydi 2 gün, üst bacak kemik ölçümü 2 gün geride, üst kol kemik ölçümü 3 gün geride hepsi 21.hafta ama bu şekilde artı eksiler olabiliyor, zaten ölçümlerin yanında -/+ 12 gün yazıyor o yüzden çok takılmadım açıkçası, ağzı sürekli açıktı elleri parmakları ayy her yerini gördüm 😂🥲 hoca diyo ki pipisi her yerden çıkıyor asgahaha , 21+3 üz bugün 442 gr çıktı , vee tam 150. gün geride kaldı 5.ayı bitirdik gerisi artık sağlıkla kucağımıza almaya ve büyütmeye inşallah 🙏

Eklentiler

• Screenshot_2023-05-04-00-57-44-923_com.hp.pregnancy.lite.webp
    Screenshot_2023-05-04-00-57-44-923_com.hp.pregnancy.lite.webp
    13 KB · Görüntüleme: 111
Ben 6 kilo doğmuşum eşim 5 kilo doğmuş suan beslenme uzmanıyla ilerliyorum ben 5bucuk kilo aldım dikkat ediyorum ama bilmiyorum tabi kaçamaklar oluyor arada.
Siz bu kadar araştırıyorsunuz aklınıza takılan bir sey mi var canınızı sıkan?
Ben de cok stresliyim iki dusugum var ne yazık ki. Pimpirikleniyorum elimde olmadan bebeği de strese sokmak istemiyorum ama elde olmuyor tabi.
nee 6 kilo mu doğmuşsunuz 😳 maşallah size ve eşinize 🤭😄

nee 6 kilo mu doğmuşsunuz 😳 maşallah size ve eşinize 🤭😄
Annem misafirliğe gitmiş suyu gelmiş yan komşu ebeymiş evde doğurmuş beni 3. Nefesimde çıktın diyor doğumdan korkmayın hanımlar 😂 doğumdan sonra hastaneye götürmüşler inanmamışlar yeni dogduguma 3 aylık sanmışlar da göbek bağımı göstermişler😃 sonra tonla tahlil falan her sey normalmis. Ama ablamla aramızda 10 ay var sanırım onun rahatlığı oldu 😃

Bazı kadın doğum doktorları kendileri de bakıyor canım. Yani makinesi buna uygun ve kendisi de bu işte uzmanlaştysa sorun olmaz. Radyolojiyi bilmiyorum zaten kadın doğumcu değiller sonuçta onlar neden bakıyor bilmiyorum. Perinataloglar bu işin ıuzmanı tabi.
kesinlikle katılıyorum, bugün baktırdığım radyologta kendi dedi neden perinatologa gitmedin diye, bi de benim tüp bebek ona gitsen daha iyi olurdu dedi hatta dr a söyleyim senin gibi gebeleri direk perinatologa yönlendirsin dedi, küçük şehirde olmanın dez avantajları maalesef, eşime kalsa bunu bile yaptırmayacaktık ne çıkarsa çıksın baş üstüne kafasında o yüzden hiç şehir dışı teklif bile etmedim ona

Annem misafirliğe gitmiş suyu gelmiş yan komşu ebeymiş evde doğurmuş beni 3. Nefesimde çıktın diyor doğumdan korkmayın hanımlar 😂 doğumdan sonra hastaneye götürmüşler inanmamışlar yeni dogduguma 3 aylık sanmışlar da göbek bağımı göstermişler😃 sonra tonla tahlil falan her sey normalmis. Ama ablamla aramızda 10 ay var sanırım onun rahatlığı oldu 😃
ayy maşallah bende kilolu doğmuşum ve ilk 3 ayda da bayağı kiloluymuşum annnem bu kızın boynu çıkmayacak diyormuş kilodan 😄 şimdi zürafadan hallice boynum uzun 🤭😄 ama ilk defa duydum 6 kilo doğanı 👻

Çok şükür canım plesenta ilerleyen haftalarda yukarı çıkıyor çoğunlukla diye biliyorum şeker zaten hormonlardan kaynaklı ilaç kullanıp diyet yaparsın normale döner hiç kafana takma annesi bebeğin sağlıklı işte ne güzel
Korktum biraz araştırınca plesanta ayrılır falan yazıyor ne bilim aslında şu internette hiçbişeye bakmamak lazım ama duramıyorum

selâm tatlış anneler, bugün detaylı ultrasonumuz vardı bilemedim ne kadar detaylı oldu radyologta yaptırdığımız için ama genel hatlarıyla her şey yolunda çok şükür her şeyini gördüm 🥰 bizimde baş ölçümü 2 gün önde, 18.haftada da öndeydi 2 gün, üst bacak kemik ölçümü 2 gün geride, üst kol kemik ölçümü 3 gün geride hepsi 21.hafta ama bu şekilde artı eksiler olabiliyor, zaten ölçümlerin yanında -/+ 12 gün yazıyor o yüzden çok takılmadım açıkçası, ağzı sürekli açıktı elleri parmakları ayy her yerini gördüm 😂🥲 hoca diyo ki pipisi her yerden çıkıyor asgahaha , 21+3 üz bugün 442 gr çıktı , vee tam 150. gün geride kaldı 5.ayı bitirdik gerisi artık sağlıkla kucağımıza almaya ve büyütmeye inşallah 🙏
Maşallah canım 🥰🥰🥰 sağlıkla al kucağına yavrunu inşallah 🧿🧿🥰🥰

Back
X