• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    257
Merhaba güzel anneler ☺️ bugün şehir hast. Doktoruma gittim oğlumun her tarafını gördüm şükürler olsun 🙏🥰 annesinin kuzusu bayağı büyümüş önden gidiyor çok şükür, öncelikle sağlıkla sonra en kolay ve güzel şekilde kavusalım inşallah hepimiz. Şimdi
soru 1 neredeyse 19 haftalığım fakat 20 görünüyor bebiş, tetanoz vurulmalı mıyım bu hafta geç vurulsam sorun olur mu🤔
Soru 2 önde olduğu için zamanla haftasıyla uyum sağlar mı? Yoksa mesela sezeryan istiyorum doktor karındaki haftaya göre mi alır?
Bide 3 lü yaptırcaktım zamanı geçmiş bebiş büyük dedi doktor yapamadık. 3lu yaptıran var mı?
İkiliyi yaptirdiysan 3luye gerek gormuyorlar,ikiliyi bende kacirmistim doktor 4lüyü uygun gordu en guvenilir 2li sonra 4lu en son 3llu dedi

Bugün detaylı ultrason yapıldı, her şey çok şükür normal çıktı. Regle göre 20+0'ız ama ultrason sonucuna göre 21+0 yazıyor raporda. Doktor regli baz alalım dedi. 3 hafta sonra tekrar kontrol edelim dedi, bütün hastalarına iki kez bakıyormuş tedbir amaçlı. Uzun uzun görmüş olduk bebişi, sevindik. 360 gr olmuş minnoş 🥰🙏

Eklentiler

• IMG_20230510_132919.webp
    IMG_20230510_132919.webp
    15,8 KB · Görüntüleme: 106
Benimde bugün detaylı ultrason vardı, elhamdülillah bizimde her şey yolunda. 3 gün geriden geliyormuşuz o da olabilir dedi. Rabbim sağlıkla ilerletsin hepimizinkini ve sağlıkla kucaklarımıza almayı nasip etsin inşallah 🥰✨🤲🏻

İkiliyi yaptirdiysan 3luye gerek gormuyorlar,ikiliyi bende kacirmistim doktor 4lüyü uygun gordu en guvenilir 2li sonra 4lu en son 3llu dedi
4 lünün zamanı ne zman peki canım, detaylıdan sonra gerek var mı acaba ?

Yani tabiki Rabbim esirgesin ama her gebelik kendi içinde riskler barındırıyor bu tarz durumlar olabilir ama erken doğum riskini artıran faktörlerden sakınırsak bir de bol dua ile Rabbime sığınırsak öyle bir şey olmaz inşallah🍀 Aynı dönemde hamile kalmıştık arkadaşımla ben 3.800 kg ile doğurdum oğlumu hiç suyum gelmedi ama mesela arkadaşım 2.900 ile kızını doğurdu onun suyu gelmeye başlamıştı. Bebeğin boyutu da etkili tabi ama annenin vücut yapısı, dinlenebilme durumu vs pek çok etken var bence
Katılıyorum çok etken var canım, bakalım yaşayıp göreceğiz neler olacak 🫣😁

çok güzel haberler alacaksın canım bizi de bilgilendir 🙏
40 dk sürdü çıktım detaylıdan fakat biraz moralim bozuldu böbrekleri geniş biraz takip isteyebilir doktorunuz dedi bide renk gördü ne demek bilmiyorum ikili tarama testi yaptırdın mı dedi evet temiz çıktı o yüzden üçlü dörtlü teste gerek duymadı doktorum dedim renk gözüktüğü için doktor üçlü dörtlü test isteyebilir dedi onun dışında herşey normal güzel dedi bide üç dört gün geriden geliyormuş ama çok da önemli değil normal dedi anlamadım ya. Yarın doktoruma sonuç göstermeye gideceğim umarım iyi şeyler duyarım açıkçası biraz moralim bozuk

40 dk sürdü çıktım detaylıdan fakat biraz moralim bozuldu böbrekleri geniş biraz takip isteyebilir doktorunuz dedi bide renk gördü ne demek bilmiyorum ikili tarama testi yaptırdın mı dedi evet temiz çıktı o yüzden üçlü dörtlü teste gerek duymadı doktorum dedim renk gözüktüğü için doktor üçlü dörtlü test isteyebilir dedi onun dışında herşey normal güzel dedi bide üç dört gün geriden geliyormuş ama çok da önemli değil normal dedi anlamadım ya. Yarın doktoruma sonuç göstermeye gideceğim umarım iyi şeyler duyarım açıkçası biraz moralim bozuk
Son adete göre kaç haftalık canım kaç artı kaç

Çoğu durum gebelik ilerledikçe kendiliğinden düzeliyor lütfen kafanıza takıp stres yapmayın kendi doktorunuz ne diyecek onu bekleyin en kötü ihtimalde bile dikkat etmeniz gereken konuların artık bilincindesiniz ve takip edeceksiniz.

Böbrek genişlemesini ben de oğlumda yaşadım. Genişleme ne kadar sizin benim 20. Haftamda 3mm ile başladı 37 haftaya geldiğimizde 11 mmye çıkmıştı çok şükür doğduktan sonra da gerilemeye başladı. Bebeklerin pozisyonu nedeniyle böbreklerde genişleme olabiliyor özellikle erkek bebeklerde daha çok görülüyor. Bir de eğer maddi imkanınız varsa hiç yarama testleri ile uğraşmadan nifty yaptırmanızı öneririm. Tarama testlerinin hepsi yalnızca olasılık veriyor. Nifty yaptırırsanız ileride amniyon sıvısı vs vermenize de gerek kalmaz. Umarım evladınızı sağlıkla kucağınıza alırsınjz🍀

Çoğu durum gebelik ilerledikçe kendiliğinden düzeliyor lütfen kafanıza takıp stres yapmayın kendi doktorunuz ne diyecek onu bekleyin en kötü ihtimalde bile dikkat etmeniz gereken konuların artık bilincindesiniz ve takip edeceksiniz.
Tabiki de bugün gidecektim kendi doktoruma fakat randevu geçti detaylı o yüzden kendi doktoruma yetişemedim yarın gidip sonuçlarımı göstereceğim umarım güzel şeyler söyler

Böbrek genişlemesini ben de oğlumda yaşadım. Genişleme ne kadar sizin benim 20. Haftamda 3mm ile başladı 37 haftaya geldiğimizde 11 mmye çıkmıştı çok şükür doğduktan sonra da gerilemeye başladı. Bebeklerin pozisyonu nedeniyle böbreklerde genişleme olabiliyor özellikle erkek bebeklerde daha çok görülüyor. Bir de eğer maddi imkanınız varsa hiç yarama testleri ile uğraşmadan nifty yaptırmanızı öneririm. Tarama testlerinin hepsi yalnızca olasılık veriyor. Nifty yaptırırsanız ileride amniyon sıvısı vs vermenize de gerek kalmaz. Umarım evladınızı sağlıkla kucağınıza alırsınjz🍀
Yani tam olarak mm sini söylemedi sadece geniş dedi takip isteyebilir doğduktan sonra ve şuan da dedi. Nifty için o kadar maddi durumum iyi değil ayrıca üçlü dörtlü doktorum istese bile yaptırmayı düşünmüyorum açıkçası çocuğumda bi sıkıntı çıksa bile bu saatten sonra aldıracak değilim

Endişelenme inşallah bişey değildir , renk görüldü ne demek sorsaydın keşke için rahat ederdi ben duymadım hiç

Yani tam olarak mm sini söylemedi sadece geniş dedi takip isteyebilir doğduktan sonra ve şuan da dedi. Nifty için o kadar maddi durumum iyi değil ayrıca üçlü dörtlü doktorum istese bile yaptırmayı düşünmüyorum açıkçası çocuğumda bi sıkıntı çıksa bile bu saatten sonra aldıracak değilim
Canım endişelenme , çoğu problem doğana kadar hal oluyor , banada kalbinde çok ufak bi delik var bebeğin çifti kötü yetleşmiş kilo almaman gerek dedi , ama önemli olan kendi dr’un ne dediği , böbrek genişlemesi pek önemli bişey olduğunu sanmıyorum , renk gördüm ne demek ama bilmiyorum

Canım endişelenme , çoğu problem doğana kadar hal oluyor , banada kalbinde çok ufak bi delik var bebeğin çifti kötü yetleşmiş kilo almaman gerek dedi , ama önemli olan kendi dr’un ne dediği , böbrek genişlemesi pek önemli bişey olduğunu sanmıyorum , renk gördüm ne demek ama bilmiyorum
Yarın kendi doktoruma gideceğim bakalım dediğiniz gibi onun ne dediği daha önemli

Back
X