• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    257
Gözün aydın canım 🙏 bence de az geride olması vs önemli değil. Kiloyu da alır ya sağlıklı olsunda bence kilo dert değil bazen yapısal bir minyonluk oluyor bebeklerde.
Aynen sağlıklı olsun da eşim 1.96 ama ben minyonum bana çekti herhalde 🤭 sen gitmiş miydin canım detaylıya haftamız yakın o yüzden merak ettim
Benim de bazı değerleri önde bazıları geride boyu kısaydı hep yakalamış mesela toparlar merak etmeyin 6. Aydan sonra başlıyor kilo almaya. Ceviz yemenizi tavsiye ederim onun dışında balık ve eti ihmal etmeyin 🌸
Ceviz tüketiyorum her sabah eti de biraz arttırmakta fayda var daha çok sebzeciyim.
Önceden de geridemiydi . Şimdi mi geriledi
Benim çoğu zaman geriden geldi bazen 1 haftalık bile fark çıktığı oldu. Yumurta takibiyle ilerlemiştim zaten 18. Gün olgun yumurtam vardı ona bağlıyorum birazcık.
Senin kilonla pek alakası olmuyor canım .bebeğin kilo alması için muz ayva pekmez yumurta ceviz tüketebilirsin
Teşekkür ederim bunları da ekleyeyim beslenme düzenime 🙏🏻

Normalde 27 haftadan sonra yaşama şansı %90 ama ben ülkemizde ki yanlış ve eksik tedavi. Hastane veya doktora bağlıyorum.
Çok haklısınız 😞😞 Allah kimseye göstermesin benimde sürekli karnımın altı ağrıyor yani otursam bile eziyet oluyorum bu gün Dr söyledim o zaman uzan oturma dedi bana , yani çok iç açıcı konuşmadı , yürüyüş yapma eziyet oluyorsan uzan dedi

Günaydın kızlar detaylı ultrasondan çıktım çok şükür her şey yolunda 🥰 20+6 ama ultrasonda 3 gün geride çıktı çok takılmıyorum artık bir ara epey dert etmiştim. Kilosu 362 gr boyu da 24 cm biraz kilosu az dedi sadece. Aslında düzenli besleniyorum ama kendim de çok kilo alamadım onunla ilgili değildir herhalde
Sizinle son adet tarihimiz ve gebelik haftamız aynı☺️ ben de bu çarşamba yani 21+1 olduğunda gideceğim detaylıya. Umarım ben de sizinngibi hayırlı haberler alırım☺️ İlk gebeliğimde erken doğum riski nedeni ile oğluma sürekli kilo aldırmaya çalışıyordum araştırmıştım kaşar, muz, ceviz, badem ve dondurma öneriyordu anneler. Ben de bol bol yemiştim belki siz de denemek istersiniz🍀

Çok haklısınız 😞😞 Allah kimseye göstermesin benimde sürekli karnımın altı ağrıyor yani otursam bile eziyet oluyorum bu gün Dr söyledim o zaman uzan oturma dedi bana , yani çok iç açıcı konuşmadı , yürüyüş yapma eziyet oluyorsan uzan dedi
Geçmiş olsun😔 nasıl bir ağrınız var? Yanlış hatırlamıyorsam sizin de plasenta aşağı yerleşimli idi benim gibi hatta 20. Haftadan sonra kanamalarım ancak durdu demiştiniz. Şu an kaç haftalıksınız? Benim de bir ara otururken rahmimin altında bir acıma hissi oluyordu ama şu an geçti şükür. O süreçte bol bol yattım

Ya mevsimler kaydı gibi , bende bazen acaba çok mu sıcak olucak diyorum ama bebeğe sürekli bizler çorap giydiririz yaz bile olsa , ama nasıl olacak bende bilmiyorum ya☹️
Bilmiyorum bende annelik deneyimi olmayınca ama geçen sene görümcem de ağustosun sonlarında yaptı doğumu hemen hemen benle aynı o da diyor hiç giydiremedim sıcak oldu diye bakalım ama sanırım artık başka kıyafet almayacağım

Sizinle son adet tarihimiz ve gebelik haftamız aynı☺️ ben de bu çarşamba yani 21+1 olduğunda gideceğim detaylıya. Umarım ben de sizinngibi hayırlı haberler alırım☺️ İlk gebeliğimde erken doğum riski nedeni ile oğluma sürekli kilo aldırmaya çalışıyordum araştırmıştım kaşar, muz, ceviz, badem ve dondurma öneriyordu anneler. Ben de bol bol yemiştim belki siz de denemek istersiniz🍀
Teşekkür ederim deneyeceğim mutlaka 🙏🏻 inşallah siz de güzel haberler alırsınız evet tarihlerimiz birebir aynı 🥰

Bilmiyorum bende annelik deneyimi olmayınca ama geçen sene görümcem de ağustosun sonlarında yaptı doğumu hemen hemen benle aynı o da diyor hiç giydiremedim sıcak oldu diye bakalım ama sanırım artık başka kıyafet almayacağım
Ben evde body ile bırakmayı düşünüyorum, dışarıda ince ama uzun giydireceğim ilk ay sıcak da olsa böyle öneriliyor. Ağustos sonu eylül başı görünüyor benim doğum inşaAllah, daha sonra zaten yazlık kiyafet giyinemeyecek o yüzden yazlık hiç almayacağım.

Ciddi mi 😀 ben. 6 tane zıbın aldım 4 tulum 3 tanede set zıbını yok , annem yeter diyor , o zaman bi bu kadar daha almam gerekecek çok az almışım
Yani 15 çok olur mu bilmem ama 6 adet az olduğu kesin canım .bunun ishali var terlemesi var bezi taşması var kusması var .yani hergun makina açsan bile birde kurulama ütüleme süresi var

Selam kızlar, ben de az önce detaylı ultrasondan çıktım, çok şükür her şey yolunda dedi doktor. Bizimki en başından beri 3 gün önden gidiyordu hala öyle yine 3 gün önde şu an dedi kilosu da maşallah 530 gr çıktı. Ben 83 kilo ile hamile kalmıştım şu an kilom 85.5 çıkıyor 2.5 kilo almışım ama çok şükür bebiş gayet güzel kilo almış 😇 biz de durumlar bu şekilde hanımlar 🙏

Bu göbek deliğinin oraya yakın ağrılar gerginlikler bende de olmaya basladı☺️, bazen resmen içerden biryer ağrıyor geriliyor, çok kıpırdamaya basladı ona bağlıyorum ben ama. 20 haftalıgız.daha, bu perşembe bizim detaylıda heyecanla bekliyorum. Bakalım neler diyecek iyi şeyler duyarım umarım 🙏 bu aralar sola yatma konusunda çok dertliyim, tetanoz u sola vurdu, hamile yastigiyla yatıyorum ama yine üstüne yatınca ağrıdı, sol tarafım iptal yani, düz veya sağa yatınca da suçlu hissediyorum. Gece bu yüzden çok uyanıyorum. Sağa ya da düz yatmışsam üzülüp tekrar sola yatıyorum 😅🤣
bende de oluyor o çekilmeler ya bütün karın bağlarımın çekildiğini hissediyorum resmen, rahim büyüyor ondan sanırım hatta bazen bazı yatış pozisyonlarında daha fazla çekiliyor sanki düzeltiyorum kendimi hemen

Geçmiş olsun😔 nasıl bir ağrınız var? Yanlış hatırlamıyorsam sizin de plasenta aşağı yerleşimli idi benim gibi hatta 20. Haftadan sonra kanamalarım ancak durdu demiştiniz. Şu an kaç haftalıksınız? Benim de bir ara otururken rahmimin altında bir acıma hissi oluyordu ama şu an geçti şükür. O süreçte bol bol yattım
Benim plasenta aşağıda değil ama benim kanama alanım vardı 17 haftaya kadar kanamam vardı ama şimdi de biraz dışarıya çıksam yada evde ayakta kalsam başlıyor karnımın altı ağrımaya , Dr sordum madem ağrıyor uzan dedi

Alma o zaman artık o zaman ihtiyacın olunca alırsın madem , bende bilmiyorum artık mevsime göre giydiririz 🙁

Ben 5 zıbınla idare etmiştim oğlumla ama her gün çamaşır yıkıyordum, en az 8 zıbın olmalı bence. 15 çok abartılı 😅
10 da anlaşalım o zaman 😂 5 yarım kol 5 sıfır kol nasıl olur acaba bende açıkçası uzun kol almayı düşünmüyorum ilk etapta sıcak olur ya 3 aydan sonra alınır gibi

Yani 15 çok olur mu bilmem ama 6 adet az olduğu kesin canım .bunun ishali var terlemesi var bezi taşması var kusması var .yani hergun makina açsan bile birde kurulama ütüleme süresi var
Evet valla doğru söylüyorsun bende hergün en az 2,3 zıbın değiştirilir diye düşünüyorum , alırım ben yine ya , eşimde boş ver az gelirse ben dışardan alır gelirim diyor ama o zaman da ekonomik değil bence

Bende bu haftanın sonuna doğru gideceğim. Yazarım gidince. Günü belli değil
Tamam canım saglikla güzellikle 🙏🌸
bende de oluyor o çekilmeler ya bütün karın bağlarımın çekildiğini hissediyorum resmen, rahim büyüyor ondan sanırım hatta bazen bazı yatış pozisyonlarında daha fazla çekiliyor sanki düzeltiyorum kendimi hemen
Evet ya özellikle düz yattıysam ve kollarımı yukarı kaldırdıysam aşırı geriliyorum bende, herhalde öyle canım büyüyorlar

Back
X