2023 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    257
Canım 657 kanunda böyle geçiyor.
"d) Beklenen doğum tarihinden önceki üç haftaya kadar Kurumunda çalışabileceği tabip raporuyla onaylanan memurun bu süre içinde kanuni izinlerini (hastalık izni, mazeret izni, yıllık izin vb.) kullanması mümkündür. Ancak, bu kanuni izin süreleri doğum sonrası analık izni süresine ilave edilmeyecektir.""

yani çalışabilir raporu varken izin alırsan o süre doğum sonrasına eklenmiyormuş..

Ben kurumuma sordum çokta uygulanmıyor gibi. Ama yasa olarak böyle. Ben o nedenle izinlerimi 32 öncesine alacağım. 32 - 37 arası ne izin ne rapor almayacağım inş. seninde yazdığını görünce bildirmek istedim.
Canım kurumdan kuruma değişiyor. Teşekkür ederim :)

Çalıştığım yer hem süt izinlerini hem bu zamanki 5 haftayı hem de yıllık izinlerini istediğim şekilde kullanmama izin veriyor.

Maalesef gücümün yettiği yere kadar çalışmak zorundayım :(

Arkadaşım muayene sonrası muhakkak haber ver umarım suyun ideal seviyeye düşmüştür🍀 Ben de 24. Haftayı iple çekiyorum şeker yüklemesi ve su kontrolü için bakalım, umarım ikimizde hayırlı haberler alırız
İnşallah bitanem bakalım iki güne gidiyorum doktora

Kızlar anne bebek çantası aldınız mı ne önerirsiniz? Çok çeşit var ben kararsız kaldım 😶
Aylardır kraft, oysho muadili juno için indirim bekliyorum ama gelmiyor. Şimdi yine bakıyordum şu çantaya denk geldim. Bir mantıklı geliverdi takibe aldım. 🤣 Elele flora

Eklentiler

• Screenshot_20230529_184903_Trendyol.webp
    Screenshot_20230529_184903_Trendyol.webp
    20,5 KB · Görüntüleme: 82
Kızlar şu kilo işinde güncelleme yapayım. Malum hamilelikten itibaren 11 kg almıştım. Gebelik şekerim çıkmadı neyse ki ama yine de diyetisyene gidiyorum. Normalde 1 haftada net 1-2 kg alırdım diyetisyenle birlikte 1.5 hafta oldu ve kilomu korudum. Kiloda sıkıntı yaşayanlara kesinlikle diyetisyen desteği öneririm.
bi de mideye kelepçe 😂

Kız millet izne ayrılcak sen şimdi başlıyorsun :KK48: şaka bi yana vardır tabi sebebi. Hepimiz sağlıklı olalım da bebişimiz için çalışabildiğimiz kadar çalışalım.
2 ay oldı atanalı yeni başlayacağım ☺️ evet bakalım inşallah sağlıkla geçiririz o günleri de 🙏

Canım kurumdan kuruma değişiyor. Teşekkür ederim :)

Çalıştığım yer hem süt izinlerini hem bu zamanki 5 haftayı hem de yıllık izinlerini istediğim şekilde kullanmama izin veriyor.

Maalesef gücümün yettiği yere kadar çalışmak zorundayım :(
İşte yasa bu kuzum. Bizde de çalışabilir raporu varken izin alanlar oldu müdür sorun yapmıyor ama ben yine de riske atamayacağım. Biri şikayet eder bir şey olur belli olmaz diye

Bende doğum yapan arkadaşlarıma sordum kanun böyle olsada 32-37 arası yıllık izin be rapor geçerli olmuyomuş kuruma göre değişkenlikte gösterebilir 1 gün dahi gelemicek olursak napıcaz bilmiyorum rapor olsaydı bari
Müdürlerimiz idare eder o kadar 1 gün olunca ya. Etmezse de alcaz izin yada rapor napalım doğum sonrasında düşer artık. Yeterki mecbur kalmayalım

Oda mantıklı 🤣
Ya bide şey sorucam bebeklerde de duş jeli oluyor mu bizdeki gibi .yoksa
Mustela ile hem saç hem vücut için mi kullanacağız

Duş jeline gerek yok canım. Ne kadar az kimyasal o kadar iyi bebişlere. Şampuanla hem vücut hem başını yıkarız minicik bir şey zaten:)

Bende çok kararsızım birkaç tane favorilediğim var ama henüz beklemedeyim, bebek arabasına uygun alırım diye düşünüyorum. Favorilediklerimi ekliyorum fikir olur 🥰 (Birkaç tane daha varda şimdilik en yakın bulduklarım bunlar 😀)
Brandbaby benim de takibimde. Birde beautiful bag var trendyolda buna benziyor.. bunların bir de termal yemek çantqsı var ya takım şeklinde ondan beğeniyorum. Çünkü bi arkadaşım tek çantaya sığamıyor uzun bir yere gidince ek gıda filan için. Takım olur çantası diyorum..

Ama baştan beri gönlüm mcdbag var instagramda neden bilmem gönlüme o yattı. Ama tipi bunlarla aynı :) karar veremiyom ya

Kızlar anne bebek çantası aldınız mı ne önerirsiniz? Çok çeşit var ben kararsız kaldım 😶
Bu çanta konusunda aklıma takılan 1 konu var size de sorayım.
Kumaşı deri mi? Keten gibilerden mi olmalı?

Keten kullanan arkadaşım ben memnunum kirlenince dışı makineye atıp yıkanıyor dedi.

Deri kullanan arkadaşım da parkta filan bir yerlerde yere / sandalyeye filan koyuyorsun mecbur o şekilde evde bir yere koymak istemiyorum. deri olduğu için kirlenmiyor ıslak bezle silip devam ediyorum dedi.

İkisi de mantıklı geldi😅

Çok uzun süredir bu çanta da benim takibimde. Bebeğim büyüyünce de kullanabileceğim tarzda. Ya evde olan sırt çantalarımı kullanacağım ya da bunu alacağım gibi

Eklentiler

• IMG_2693.webp
    IMG_2693.webp
    32,2 KB · Görüntüleme: 77
  • IMG_2692.webp
    IMG_2692.webp
    25 KB · Görüntüleme: 81
  • IMG_2691.webp
    IMG_2691.webp
    31,4 KB · Görüntüleme: 78
Brandbaby benim de takibimde. Birde beautiful bag var trendyolda buna benziyor.. bunların bir de termal yemek çantqsı var ya takım şeklinde ondan beğeniyorum. Çünkü bi arkadaşım tek çantaya sığamıyor uzun bir yere gidince ek gıda filan için. Takım olur çantası diyorum..

Ama baştan beri gönlüm mcdbag var instagramda neden bilmem gönlüme o yattı. Ama tipi bunlarla aynı :) karar veremiyom ya
Ay bende bakayım bi o markaya, cidden karar vermek zor 😀 Ama dediğini gibi ekstra termos çantalı olmalı bencede 👍🏻

muhteşem bir his değil mi 🥰 eşim geçen diyor ki resmen içinde aliens var ( yaratık :)) ) içinde büyüyor dönüyor zıplıyor 🤤 bi de benimki resmen mesanemin üstünde tepiniyor, yapma oğlum azıcık uslu dur 😁💙
Ah evet andan bildiriyorum şuan kıpır kıpır 🫠

Bende geçen haftadan beri içimde erken doğum korkusu var. Karnım kaşınsa ona yordum. Takip ettiğim program diyor ki bu haftalarda annede erken doğum riski olur. Şimdi anladım ki tek değilim sizlerde de varmış :) Bu haftalarda da bundan korkuyoruz demek ki. Ah annelik .:):)
Erken doğumdan korkan her dakika evham yapan tek ben değilmişim 🙁 gerçekten bazen diyorum düşünme niye öyle bişey olsun saçmalama herşey yolunda ama tekrar içim içimi yiyor🙁

ayy evet benim de öyle bir de o sürede sözde sağlıklı beslenerek 5 kg aldım :):) Üstüne hamile kaldım. Millet hamile kalmadan kilo verir ben almışım :) Meyve suyu içeyim pekmez bal yiyeyim derken konu nerelere geldi :) Hayatımda çıkmadığım kiloya çıkmışım ya neyse bebekten sonra vereceğiz inş. Bu hafta da 1 kg almışım moralim bozuk :) 1 ay da 1 kg al diyorlar birde :110:
Banada ayda 1 kg dedi , ama nasıııl 🤣🤣🤣 olmaz ki 🙁

Back
X