merhaba, her gebelik haftasına göre farklı değerlendirilen bir durum bu.Arkadaşım merhaba durumunuz ne acaba ?
Çok üzüldüm banada sıklıkla aynı şeyleri söylüyor doktorlar aldır diyorlar![]()
benim 16.haftada görüldü. bebekte hiçbir problem yoktu haftası ile uyumlu gitti hatta. beyin gelişimi tam ilerlemesi güzel. evet sıvı birikimi vardı hatta en son 13mm e kadar çıktı ama kafa yapısı ile uyumlu büyüyüp beyinde bir sorun olmadığı için gözlemlemeye devam ettik.
ben 20. haftada fetal MR a girdim. beyin cerrahı memet özek ile yaptığımız görüşmede bir yerin tıkanık olduğu ve gebelik ilerledikçe beyine zarar vereceğini ifade ettiği için 21 haftalıkken sezaryen ile aldırmak zorunda kaldım ( plesenta rahiç ağzımı kapadığı için ) doğuma yakın bir süreçte bu sıvı birikimi olsaydı eğer şant ya da başka bir şeyle çözülebilirdi dediler ama maalesef başladığında çok erken haftaydı.
sizlerin durumunu bilmiyorum, eşlik eden anomali olup olmadığı gibi birçok parametre ile beraber değerlendirmek gerekiyor. bizim kadın doğum uzmanı / periontoloji uzmanı ve beyin cerrahına danışma ve gösterme şansımız oldu.
daha güzel , daha sağlıklı bir bedeni hakediyor ruhu... sadece zamanı değildi
umarım sizler içinde hayırlısı olur.
bebekten vazgeçmek zorunda kalırsanız lütfen bunun acısını istediğiniz kadar yaşayın fakat sağlık probleminiz olmadığı sürece her zaman şansımızın devam ettiğini hatırlayarak yapın. 32 yaşında meme kanseri teşhisi almış 37 yaşında bebeğini kaybetmiş ama hala nefes alıyorken yaşamaya devam etmeyi seçen biri olarak yazıyorum.
diğer tüm anne adaylarına da sağlıklı doğumlar dilerim.
umarım en kısa zamanda benimde hayatım çiçeklenir bir bebekle..
sevgiler.