2023 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    257
Dun gece vajina agzindan yukari dogru kuyruk sokumu ve gobege dogru yayilan ve kivrandiran bir ağrı girdi karnima, adet agrisina cok benziyordu. Ayni agri 10 gun once de girmisti 3-5 kez sonra cikmisti onemsemedim o sebeple uyudum.

Gece 3 kez falan yine girdi, ama oyle canim asiri yanmiyordu. Karnimda kasilma, toplanma yok diye dogum sancisi degil diye dusundum.

Sonra sabah 7.45'te buyuk kizim uyandırdı. Neyse onunla oynarken baktim bu agri 45-50 sn suruyor aralari da 8-10 dk arasi degisiyor. Hala diyorum ki duzen yok. Dolastim evin icinde agri gecmedi. Aha dedim bu herhalde dogum sancisi ama duzensiz. Neyse dus aldim buyuk kizin anane cantasini hazirladim.

Evden cikicaz, kimse inanmiyor dogum diye. 9 gibi hastaneye geldik, yolda aractayken ağrılarım pat diye gecti. Aracin sarsilmasindan midir nedir geciverdi.

Ama bu beni korkuttu cunku acaba baska bi rahatsizligim var ve o mu cikiyor diye dusundum (apandisit vb)

Hastaneye geldik saat 9da. Nstye girdim sanci 30a cikti en fazla.
Doktor sanci yok derken ben dedim ki suyum geliyor, ped takmistim evden cikmadan once. Suyum gelince alt muayenesi yapti doktor, daha iceri girerken dedi ki evet islaklik cok bu hastamizin suyu. Muayeneyi yapti 5 cm acilma var. Yolu yarilamis gelmissiniz ama sanci yok.

Sonra 1.5 saat kadar sanci gelmesini bekledik geldi 50-55 duzeylerinde ama isin kotusu duzensiz. Bu arada 6 cm acilma anca olustu. Suni ve epidural birlikte istedim. Epidural vermediler. Epidural alirsan isin uzar, aslansin, kaplansin diyerek gazladilar ve vermediler :)

Bu arada saat 13 sularina geldi. Suninin etkisi anca ortaya cikmaya basladi. Son 1 saatimi sunni sanci ve ikinma esliginde gecirdim. Acilmam hizli hizli artti. Cikis kismi zor oldu, epizyotemi yine uygulandi. Bu sefer doktor keyfi degil bebek cikabilsin diye yapmak zorunda kaldi.

Yaklasik 40 dikis var ama bunu boyle boylu boyunca dikis ya da sirali dikis gibi düşünmeyin. Bebegin zorladigi alanlardaki kanama etkisini azaltma amaciyla dikis atildi. Dolayisiyla daginik bir dikis alani soz konusu. Haliyle belli olmayacakmis. (Yani umarim)

Bebegim, dogdugunda kuvoze girdi, dogum sirasinda sivi yutmus, kandaki oksijen orani düşük cikmis (ben buralarda plasentayi cikarmakla ve epizyotemilerimin dikilmesiyle mesgul oldugum icn sonradan ogrendim. Bi ara esimi dogum hane kapisinda gozu yasli dua ederken gorunce bi terslik oldugunu kavradim ama ne care)

Neyse yarim saat 45 dk icinde bebiskoyu duzeltmisler, anlik ve onemsiz bi komplikasyonmus.

NewMamaa NewMamaa

Biz 37+3te idik. Gectigimiz ptesi 3.200 gr 49 cm olculmustu.
Bugun 49 cm 3380 gram dogdu.

Hala daha karnimda ayni agri var ama hic umursancak bir sizi degil.

Yani toplam 5 saat sanci cektim ama bunun 1.5 saat kadari Allah belasini versin boyle sancinin modeliydi :)

Bu arada...
Kizimizin henuz bir adi yok. :)
Sağlıkla büyüsün kuzucuk 🥰 iyi bari başak burcu olmaktan kurtuldu minnak kız 😅😂

Başından sonuna kadar harika bir bilinçlilik haliyle ve hakimiyetle doğurmuşsun bravo 👏👏👏 Çok güzel bir doğum hikayesi oldu bizlere normal doğuracak herkesin darısı başına diyelim
İsmi yok diyişine güldüm 😁 Smg nin dediği gibi ablası bu olaya bi el atsın 😅
Bedenimizde hamilelik ve doğumla oluşan izlerin hepsi çok özel yavrularımızdan hediyelerimiz dikişlerinde ağrısız sızısız eriyip gitsin inşallah

Ya bi noktada anlam kaymasi olmus, bir sonraki mesajla farkli gibi algilanmasin. Kesileri doktor atmadi, tamamen bebegin cikarken yarattigi zedelenmeler. Ama en nihayetinde adina epizyotemi diyorlar iste.

Tesekkur ederim teyzesi, onlardan kalan her iz benim en guzel yaralarim ama dogum defterini kapadim artik :P isim gelirse akliniza bi tik uzaginizdayim.

Sağlıkla büyüsün kuzucuk 🥰 iyi bari başak burcu olmaktan kurtuldu minnak kız 😅😂

Aa kesinlikle sahane bi burcu oldu :) ablasinin da basak olmasindan cok korkuyodum zaten :D

Ayrıca kızlar sadaka vermemi önermişsiniz ben de öyle düşündüm ancak ben istiyorum ki bir sma bebeğine yardım edeyim. Bana şuanda kampanyası devam eden bir sma bebek durumu bilgisi olan yazabilir mi
Merhaba ben bugün rastgeldim

Eklentiler

• Screenshot_20230821_042012_Instagram.webp
    Screenshot_20230821_042012_Instagram.webp
    23 KB · Görüntüleme: 65
Benim bir abim var abi olamayasıca... Bu polis taini cikti karisi geldi buda hamile iste dortlu test yaptirdi yaştan kaynakli down sendromlu olabilir seyi çıkmıs buda tutturdu ben kayseriye gidip amniyosentez yaptiracam burdaki doktorlara gitti doktorlar down sendromu olsa ultrasonda cikardi bu cocukta birsey yok amniyosentez tehlikeli yaptirma. Neyse ben gece sancilandim arabamizda yok acil bir sekilde ablami cagirdim acile gittim esim eve geldi oglana bakti acilmam baslamis dogum basladi neyse dogumu anlatmiyacam. Ben hastanede yatarken ablamin cocuklari rotaya yakalandi yanima gelemedi yengemde tutturdu ben gidecem gidecem annesi yok bacilariyla kayseriye gitmek yerine zorla annem benimle hastanede kalirken annemi alip kayseriye gitti beni hastanede tek biraktilar ben o hastanede surundum kimse yardim etmedi o yengem olacak kadin annemin evine çoktu annem bana yardim edecegine ona etti amniyosentez olan kalkmayacak falan dediler diyor annemle kavga ettim telefonlarini acmadim hastaneye geldi yuzune bakmadim aglamis beni oyle surunurken gorunce esim ise basladi bende hastaneden ciktim oglana bakiyorum evde ama nasil agliyorum mesanemdende ameliyat ettiler beni dogumda sikinti cikmis annemi aradim anneme gittim birde ne goreyim yengem ayaga kalkmis suslenmis geziyor piknige gidiyor ben surunurken anneme bu kadinami bakiyordun dedim ya. 3 gun kaldim ama o yengemde o evde ve onunda bir oglu var ve oglu durmadan benim oglumu dovuyor kimsese birsey demiyor. Annem evine git daha iyisin cocuk durmadan dayak yiyor dedi daha neler neler oralari geceyim hastaneden aradilar gel kizi emzirmeye basla kilo alimi olur emmeye baslarsa taburcu. Anneme biraktim oglani annemede dedim bak oglani dovmesin anne ay yengem duydu bu dedigimi bana bir kufurler ediyor inanamazsiniz aglaya aglaya gittim abim aradi bana laf sayiyor karisi esyalarini toplayip evi terketmis. Hastanede kalmaya basladim o yengemi yalvar yakar eve geri getirmisler oglu yine oglumu dovuyormus oglum yemeden icmeden kesilmis uyumuyormus hergun aradilar ne zaman cikiyorsun ne zaman cikiyorsun esimede izin vermediler isten esimin akrabalari zaten umursamadi bizi kaynanamda yaylada oda hayvanlari birakip gelemem dedi ben kuvezdekini unuttum evdekine içim yandi. En sonunda evdeki için tedavi red verip eve ciktim oglumuda aldim ama bu surecte agzimdan burnumdan geldi
Yaşadıklarınıza çok üzüldüm.
Yenge bir şeyleri sebep göstermiş, annenizi de manipüle etmiş.
Böyle anlarda eş ve anne desteği çok aranıyor. Çok haklısınız. Bazı x kişiler ise insanın canını çok sıkıyor.
Çok şükür toparlanmışsınız. 🙏
Rabbim daha iyi etsin inşallah.

Benim bir abim var abi olamayasıca... Bu polis taini cikti karisi geldi buda hamile iste dortlu test yaptirdi yaştan kaynakli down sendromlu olabilir seyi çıkmıs buda tutturdu ben kayseriye gidip amniyosentez yaptiracam burdaki doktorlara gitti doktorlar down sendromu olsa ultrasonda cikardi bu cocukta birsey yok amniyosentez tehlikeli yaptirma. Neyse ben gece sancilandim arabamizda yok acil bir sekilde ablami cagirdim acile gittim esim eve geldi oglana bakti acilmam baslamis dogum basladi neyse dogumu anlatmiyacam. Ben hastanede yatarken ablamin cocuklari rotaya yakalandi yanima gelemedi yengemde tutturdu ben gidecem gidecem annesi yok bacilariyla kayseriye gitmek yerine zorla annem benimle hastanede kalirken annemi alip kayseriye gitti beni hastanede tek biraktilar ben o hastanede surundum kimse yardim etmedi o yengem olacak kadin annemin evine çoktu annem bana yardim edecegine ona etti amniyosentez olan kalkmayacak falan dediler diyor annemle kavga ettim telefonlarini acmadim hastaneye geldi yuzune bakmadim aglamis beni oyle surunurken gorunce esim ise basladi bende hastaneden ciktim oglana bakiyorum evde ama nasil agliyorum mesanemdende ameliyat ettiler beni dogumda sikinti cikmis annemi aradim anneme gittim birde ne goreyim yengem ayaga kalkmis suslenmis geziyor piknige gidiyor ben surunurken anneme bu kadinami bakiyordun dedim ya. 3 gun kaldim ama o yengemde o evde ve onunda bir oglu var ve oglu durmadan benim oglumu dovuyor kimsese birsey demiyor. Annem evine git daha iyisin cocuk durmadan dayak yiyor dedi daha neler neler oralari geceyim hastaneden aradilar gel kizi emzirmeye basla kilo alimi olur emmeye baslarsa taburcu. Anneme biraktim oglani annemede dedim bak oglani dovmesin anne ay yengem duydu bu dedigimi bana bir kufurler ediyor inanamazsiniz aglaya aglaya gittim abim aradi bana laf sayiyor karisi esyalarini toplayip evi terketmis. Hastanede kalmaya basladim o yengemi yalvar yakar eve geri getirmisler oglu yine oglumu dovuyormus oglum yemeden icmeden kesilmis uyumuyormus hergun aradilar ne zaman cikiyorsun ne zaman cikiyorsun esimede izin vermediler isten esimin akrabalari zaten umursamadi bizi kaynanamda yaylada oda hayvanlari birakip gelemem dedi ben kuvezdekini unuttum evdekine içim yandi. En sonunda evdeki için tedavi red verip eve ciktim oglumuda aldim ama bu surecte agzimdan burnumdan geldi
Oy kuzum neler yaşamışsın Rabbim yardımcın olsun Rabbim hiç kimseye muhtaç etmesin çok zor yalnız olmak gerçekten bnm kv bıraktı köyle gitti keyfi köyde evi bile yok birinin bulmuş evini orda kalıyo boş evde kocasıyla. Dün annem geldi şehir dışında in Allah bin kere razı olsun aylardır kızım hasta hastanelerde yatıyorduk diye annem uzakta diye gelmedi enfeksiyon vs olmasın korkusuyla buradakilerde enfeksiyon riskini bahane edip gelmediler kere bile yanıma kimse kimsenin ne yaşadığını anlamıyor dün aramış kv şey diyo burda bi sidüzen kurduk kusura bakmayın valla gelemeyiz git gel yapsak Bi ton masraf annemi aramış kv demiş ki nasıl olsa sen gittin biz daha gelmeyelim 😂

Öncelikle kendi doktorumuza danışmamız gerekiyormuş. Korse satıcıları normalden 1 hafta sezaryenden 2 hafta sonra diyor. Doğum yapıp kullanmaya başlayan var mı burada bilemiyorum belirtirlerse aydınlanırız. 🤩
ben onceki dogumlarimda normal dogumdu bu arada hastaneden eve gelip dus alip takiyodum bi sorun yasamadim ama sezeryani bilemiyorum

Ben doğal hindistan cevizi yağı kullaniyorum. Ayrica şampuan, sabun güneş kremi her seyi biraktim, bittim ve kükürt sabunu kullaniyorum. Gebeliklerimde hepten ariniyorum kimyasaldan, ins doğumdan sonrada öyle devam etmek istiyorum
Merhaba bıttım sabununun gebelikte bir sakıncası yok değil mi? Ben de kullanmak istiyorum bir bilene sorayım dedim

Harika olmuşlar ya bayıldım 💛🤩 Her açıdan o kadar özel ki 😇👏🏻

Teşekkür ederim kuzum. Kendim yaptığım için çok daha mutluyum 🥰

Kapı süsü düşünmüyordum ama sizden heveslendim, bugün ben de denedim yapmayı 🤗 içime sinen bir şeyler çıkarsa götürürüm ben de hastaneye 🙃
Eki Görüntüle 3289347

Çok güzel oluyor. Ellerinize sağlık. İlk defa yaptım demişsiniz ama maşallah çok düzenli olmuş. Kesinlikle yanınızda götürülmeyi hak ediyor 😍😍😍

Çok güzel olmuş eline sağlık😊

Çok teşekkür ederim 🥰🥰

Oy kuzum neler yaşamışsın Rabbim yardımcın olsun Rabbim hiç kimseye muhtaç etmesin çok zor yalnız olmak gerçekten bnm kv bıraktı köyle gitti keyfi köyde evi bile yok birinin bulmuş evini orda kalıyo boş evde kocasıyla. Dün annem geldi şehir dışında in Allah bin kere razı olsun aylardır kızım hasta hastanelerde yatıyorduk diye annem uzakta diye gelmedi enfeksiyon vs olmasın korkusuyla buradakilerde enfeksiyon riskini bahane edip gelmediler kere bile yanıma kimse kimsenin ne yaşadığını anlamıyor dün aramış kv şey diyo burda bi sidüzen kurduk kusura bakmayın valla gelemeyiz git gel yapsak Bi ton masraf annemi aramış kv demiş ki nasıl olsa sen gittin biz daha gelmeyelim 😂

Bazı insanların gelmemesi daha hayırlı oluyor. Yanında olup seni sinir edeceklerine layıkıyla uzakta kalıp hayatına müdahil olmamaları daha iyi.

Teşekkür ederim kuzum. Kendim yaptığım için çok daha mutluyum 🥰

Çok güzel oluyor. Ellerinize sağlık. İlk defa yaptım demişsiniz ama maşallah çok düzenli olmuş. Kesinlikle yanınızda götürülmeyi hak ediyor 😍😍😍

Çok teşekkür ederim 🥰🥰

Bazı insanların gelmemesi daha hayırlı oluyor. Yanında olup seni sinir edeceklerine layıkıyla uzakta kalıp hayatına müdahil olmamaları daha iyi.
Çok incesiniz 🙏🙏🥰 yorumlar bana moral oldu, bitirip götüreceğim ❤️ çok teşekkür ederim

Ay sor sor onemli degil, kiz uyuttum kostum geldim zaten. Ilk dogumda bilincli epizyotemim var benim. Bu dogumumdan hemen once doktorum hastanesinden istifa etti bende paketli hasta oldugum icin hastaneye mecbur kaldim acikcasi. Dolayisyla tamamen bana yabanci biri dogurttu ve acikcasi son 40 dk falan geldi hastaneye bi sekilde yetisemedi anladigim kadariyla suclamiyorum elbette trafik bu

Neyse doktor geldiginde ben durumu ozetledim, epizyotemim var ve doktorum 2.yi yapacagimi bildigi icin ozellikle biraz aciklik birakarak dikis atmisti dedim(boyle konusmustuk) ilk epizyotemimde 17-18 dikis vardi. Simdi bunu el ayak kesigi gibi dusunmeyin, boyle kumas diker givi dumduz sirali dikisler degil bunlar. 3 bi yerde, 2 bi yerde gibi daginik oluyor. Bir de icte farkli deri katmanlarinda oldugu icin disardan bakinca gorulse bile 2 dikis var gibi gozukuyor ama alti 10 dikis mesela.

Bunda 40in uzerinde dikis var ama doktor kesi atmadi biliyorum, kesi atilsa bilirsin yani aci yok ama el hareketlerinden, ne bileyim elinde kesici alet olmasindan falan anliyorsunuz.

Bebek biraz cikarken ortaligi dagitmis acikcasi, o yuzden dikis cok atildi, bir de bir daha dogum yapmayacagim diye konusmustum, biraz ortaligi toparlamasini da rica ettim, belki bu yuzden dikis sayisi cok. Ama normal dogumun cilveleri bunlar. Su an mesela popo ustu dik pozisyonda oturmam yasak ama acim yok. Agri kesici olarak parol verdiler o kadar soyleyim :) korkulcak bisey yok yani, rahat rahat normal dogurabilirsiniz. Bunlarin hicbirini hissetmeyeceksiniz.

En zor kismi sormussun, bebegin kafasinin cikmasi tek hamlede olmazsa o sorun oluyor iste, orda doktorun ikin emirlerine harfiyen uyabilirseniz sorun olmuyor.

Plasenta asagi yukari 5 dk sonra cikartiliyor ama bu surecte istemsiz ikinmalar var, yani kaslar cok gevsedigi icin tutamadiginiz, o ikinmalar plasentayi atiyor. Bir de plasenta buzusuk bir et yigini oldugu icin, bebek gibi iri bisey ciktiktan sonra farketmiyorsunuz :)

Ay aynen, bi avazda derler ya ayni oyle :) tesekkur ederim. Ayrica bugunki fotonuza da bayildim hanimefendi, masallahiniz var 😗

Tesekkur ederiz teyzesi 😗 amin 🙏

Dikis olayi sayi olarak fazla ama bu el ayak kesigi gibi sirali dikis degil, baktiginda tek dikis ama derinin farkli katmanlarndaki dikisiler bu dikisin ardinda siralaniyor. Pansumana vs gitmicem kendiliginden eriyip dusecek, agri sizi yok :) gozunuz korkmasin.

Isim tam koyduk dedik, buyukler begenmedi :KK43:
Canım oldukça detaylı yazmışsın süreci çok teşekkür ederim 🙏🙏

Kızınla sağlıklı mutlu upuzuuun ömürler dilerim 🌸🙏

Bugün nasılsınız nasıl durumlar 😍

Back
X