2023 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    257
Kızlar bu sıcakta yemek yapmak aşırı zor geliyor ocağın ısısından bile göbeğim ateş gibi oluyor
Cidden beni en çok vuran bu sıcaklar oldu😞
Yemek işleriyle nasıl başediyorsunuz

Allahtan artık annem geldi de onda yiyoruz yemekleri. Bide ne pişiricem derdi en zor olanı

Kızlar anca kendime gelebildim, tam okuyamadım mesajlarınızı kusura bakmayın şimdi detaylı bi anlatıp çıkıcam
38+3teydim evde düzenli sancılarım başladı iki saat takip edip hastaneye gelmeye karar verdim bi önceki muayenede zaten 2 cm açıklığım vardı.
Gece 2de geldik eşimle ben normal doğum planlıyordum en baştan beri nst de sancılar 100-120 gibiydi düzenli olarak direkt yatış verdiler
Neyse bütün sancılarla başa çıkarak epidural, suni sancı olmadan akşam 6da normal doğum yaptım 🤲 Allah güç veriyor gerçekten
Sadece bizde ufak bi problem oldu benim kız eliyle gelmek istedi o yüzden ufak bi sıkışma nefes darlığı yaşadı
Şükür şimdi her şey yolunda küveze aldılar bi iki gün burda olacak, normalde yırtılma olmamıştı bebiş sıkıştığı için mecbur kesi attılar . Bebişte bende şu an çok iyiyiz her şeye rağmen hep pozitif bakıyoruz🤲 inanın her sancı her ağrı doğumda unutulup gidiyor ❤️ hepinize kolay doğumlar dilerim
Bu arada bebişim 3200 gr doğdu 38+3te ama ultrasonda 5 gün önce 3550 gr çıkmıştı ultrason ölçülerine pek inanmayın derim 🙂

Maşallah canım sağlıkla büyüt bebişini 🧿🧿

Yemek yapmak neki, çocuğu sabah anaokuluna bırakıp işe gidiyorum yoğun tempo çalışıp akşam iş çıkışı hatunu parka götürüyorum. Eve gelip yemek bulaşık çocuğun çantası uğraşıp uyutuyorum şanslı isem totom 22.00 sonrası yer görüyor. Ütüler birikti gece onumu yapsam diye düşünmekteyim

Bir iki gün önce konuştuk annemle. İkinci çocuk olanlara Allah yardım etsin dedim. Benim kendime bakmaya halim kalmadı. Düşünemiyorum çocuğum olduğunu dedim. Gerçekten Allah yardımcınız olsun. Bir yerden de o güç geliyor galiba 🙏🙏

Butun bebişlerimiz bir küvezi gördü sanirım. 😁 Bundan sonra gormeler biterde direk yaniniza alirsiniz insallah

Melikeben Melikeben in bebeği görmemişti diye hatırlıyorum. Bu arada melike sen nasılsın bebişimiz nasıl.

Kızlar yine tecrübeli annelere sorum var: şimdi bizim yatak odamızda saat yok hep telefona bakıyoruz diye yoktu. Bebiş doğunca kaçta uyandı kaçta emzirdim vs için saat gerekir değil mi? Birde gece lambası gibi birşey? Yani uyandımı ettimi görmek gerekir diye düşünüyorum ama ne dersiniz? Ona göre saatli ışık gibi birşey almak istiyorum:)

Ben tecrübeli anne değilim 🤣 ama bi arkadaşımın önerisi üzerine uzaktan kumandalı osram ampul aldım. Bebek gece uyandığında loş renkler kullanmak gerekiyormuş uykusu kaçmasın diye. Hemde yataktan kalkmadan açıp kapatılabiliyor istersen bi incele canım

Tam smg ye cevap verecektim ki ddk yazmış. Bende bunlardan alıyorum. Kırmızı loş ışık öneriyorlar. Sakinleştiriyormuş fln. Ama ben abajuruma takacağım. Yukarı da ışık olunca da gözlerini dikiyorlar ışığa. Yeğenim öyleydi en azından. Altını değiştirirken elimizle nasıl kaparız diye kırk şekle giriyorduk 🤣

Kızlar meme ucu kremine başladınız mı lansinoh kremine

10 gün fln oldu başladım. Günlük sürüyorum arada 1 - 2 gün atlamış olabilirim sadece.

Kizlar dogdu benim bebis. 37+3 te. 49 cm 3020 gr. Spinal uyusmali sezeryan oldum. Gazimi falan cikaramadim dunden beri o yuzden agrilarim hat safada. Ama spinalden korkanlar icin soyleyeyim bende panik atak ust duzey tir tir tireyerek girdim doguma ama sigir aci sifir his. Ikinci dogumum ve ilki genel anesteziydi, Sezeryan olacaklara tavsiyem kesinlikle spinal 😘
Maşallah sağlıkla büyüt bebişini 🙏
Gaz için sıcak iyi geliyor diyorlardı

Günaydın kızçeler;

Ben işe gelmeye devam ediyorum. Böyle böyle 37 yi tamamlayacağım galiba.
Nst de sancı çıkmadı. Suyum ve rahim ağzı açıklığım iyi. Şimdilik işe gelmem risk teşkil etmiyor gibi. Ben bu kadar ağrılardan sonra doğum yaklaştı diye düşünüyordum. Normal bu ağrılar baskı yapıyor normal doğuma hazırlıyor vücudun seni sezayenden haberi yok dedi 🤣🤣
Erken doğum olur mu diye sordum. Senin artık doğursan adı erken doğum değil dedi. Beklediğimiz tarihten önce doğum olur mu işe gitmem bunu tetikler mi diye sordum. Doğumu tetikleyen birşeyler olsa 40. haftayı gören olmazdı dedi 🤣 Yani bana resmen işe git dedi. Sabah uyandım giyindim ve geldim 😅

Benim minik 2400 olmuş bir hafta da 310 gr almış.
Bu hafta da en dikkat etmediğim haftaydı halbuki. Yumurtadan artık tiksindim 4 gündür yememiştim. Eti bir kere yedim sadece. Düşünüp stres yapmakta etkiliyor bence. Salın kızlar 🙈🙃🤣

Tam 33+0 doğum yaptım 2 adet geliştirici vurdular doğumda nefes aliyordu ama çok hızli aliyordu ciğer gelişimi tam bitmediği için şuan makinelelere baglı nefes alıyor
Merhaba,bende Ekim annesi olacakken Ağustos annesi oldum 12sinde doğdu. 31.haftada suyum bittiği için sezeryana alındım. Ciğer geliştirici vurulmadım doğduktan sonra oğluma vurmuşlar. Sol akciğerinde gelişim tamamlanmamış onu bekliyoruz. Bir entübe ediliyor bir çıkarılıyor. Deneye deneye olacak diyor doktor. Sizde süreç nasıldı? Bu arada kavuşmuşsunuz darısı başıma🙏 Sağlıkla büyütün. Özel bi bakım gerektiriyor mu? Bir de süte katılan bir mama konusu geçiyor, o nedir acaba? Çok soru sordum kusura bakmayın , bir sürü soru var kafamda

Kizlar dogdu benim bebis. 37+3 te. 49 cm 3020 gr. Spinal uyusmali sezeryan oldum. Gazimi falan cikaramadim dunden beri o yuzden agrilarim hat safada. Ama spinalden korkanlar icin soyleyeyim bende panik atak ust duzey tir tir tireyerek girdim doguma ama sigir aci sifir his. Ikinci dogumum ve ilki genel anesteziydi, Sezeryan olacaklara tavsiyem kesinlikle spinal 😘
Hayırlı olsun neden 37+3 peki kendiniz mi tercih ettiniz

Günaydın kızçeler;

Nst de sancı çıkmadı. Suyum ve rahim ağzı açıklığım iyi. Şimdilik işe gelmem risk teşkil etmiyor gibi. Ben bu kadar ağrılardan sonra doğum yaklaştı diye düşünüyordum. Normal bu ağrılar baskı yapıyor normal doğuma hazırlıyor vücudun seni sezayenden haberi yok dedi 🤣🤣
Erken doğum olur mu diye sordum. Senin artık doğursan adı erken doğum değil dedi. Beklediğimiz tarihten önce doğum olur mu işe gitmem bunu tetikler mi diye sordum. Doğumu tetikleyen birşeyler olsa 40. haftayı gören olmazdı dedi 🤣 Yani bana resmen işe git dedi. Sabah uyandım giyindim ve geldim 😅

Bu hafta da en dikkat etmediğim haftaydı halbuki. Yumurtadan artık tiksindim 4 gündür yememiştim. Eti bir kere yedim sadece. Düşünüp stres yapmakta etkiliyor bence. Salın kızlar 🙈🙃🤣
Günaydın 🌸
Kızın için dayan bambam 💪
Bu hafta açıkçası bende tiksine tiksine yumurta yemeye başladım ama mecbur yiyorum 😂
Sen yinede diğer iyi gelen şeyleri ye kaşar, muz, ceviz hangisini yiyebiliyorsan 😄

Yeni bir doğum haberiyle güne başladık 😍 sağlıkla büyüt canım bebeğini 🌸 umarım ikinizde iyisinizdir 🙏

Günaydın kızçeler;

Benim bugün itibaren resmen izin başladı çok mutluyum:) 2 3 gün müdür idare etmişti sağolsun. Darısı başına bambamcım

Canım benim gözün aydın analı babalı büyüsün inşallahh bebiş 🙏🙏 inşallah ikinizin de sağlığı iyidir tebrik ediyorum sizi

Kızlar bugün uyanınca mutfaktan su almaya gittim annemin buzdolabında hepimizin küçüklük ve büyüklük halleri var. Eşimle küçüklüğümüzün yanında kızımın 1 kere net görebildiğimiz yüzü var. Oracıkta hüngür hüngür ağlamak üzereydim ki kendimi tuttum. Çok kısa bir süre sonra anne olacağım inanılmaz geliyor. Kızımla tanışacağım o kadar mucizevi geliyor ki 9 aydır olan biten herşey ve sona gelmek. Bugün içimde iyiden iyiye bir sürü karışık duygu ve düşünce var. Hepimiz sağlıkla kavuşalım.

Günaydın kızçeler;

Günaydıın 🌸 seninle zamanlarımız yakın canım benimde 1 eylül son iş günüm olacak dayanabilirsem🤣 devletin 37ye kadar izin vermesi başlı başına saçmalık zaten 😶 biz analarda bebeğimizle geçireceğimiz vakitten çalmayalım diye böyle işkence çekiyoruz 🥹 ben işe gitmiyorum ama evden bile artık zor, Allah yardımcın olsun 🙄

Şafak 7 iş günü 🙏

Günaydın 🌸
Kızın için dayan bambam 💪
Bu hafta açıkçası bende tiksine tiksine yumurta yemeye başladım ama mecbur yiyorum 😂
Sen yinede diğer iyi gelen şeyleri ye kaşar, muz, ceviz hangisini yiyebiliyorsan 😄

ahhh ahh annelik başka bir seviyeymiş.
Yumurtaya da başlarım yarın diye düşünüyorum . umarım yani 🙃

Günaydıın 🌸 seninle zamanlarımız yakın canım benimde 1 eylül son iş günüm olacak dayanabilirsem🤣 devletin 37ye kadar izin vermesi başlı başına saçmalık zaten 😶 biz analarda bebeğimizle geçireceğimiz vakitten çalmayalım diye böyle işkence çekiyoruz 🥹 ben işe gitmiyorum ama evden bile artık zor, Allah yardımcın olsun 🙄

Şafak 7 iş günü 🙏

Normalde benim de 1 Eylül dü. Ben saf akıllı tabi o 32. haftaların akılları 3-4 gün daha kazanayım diye 4 eylülde aldım raporu 🤣🤣 Allahtan ileri düzey salaklık yapıpta 1 hafta oynatmamışım 🤣🤣

Aslında kuzum işte sorun burada. Toplamda 16 hafta izin ne demek? Zamanın da kullanacak olsak 2 aylık bebeği bırakıp işe gelicez. Korkunç bir durum bu ya. Partilerden vs bağımsız. Sayısızca seçimler oluyor. Biri de çıkıp şu süreleri konuşmuyor. vaat bile etmiyor.

Normalde benim de 1 Eylül dü. Ben saf akıllı tabi o 32. haftaların akılları 3-4 gün daha kazanayım diye 4 eylülde aldım raporu 🤣🤣 Allahtan ileri düzey salaklık yapıpta 1 hafta oynatmamışım 🤣🤣

Aslında kuzum işte sorun burada. Toplamda 16 hafta izin ne demek? Zamanın da kullanacak olsak 2 aylık bebeği bırakıp işe gelicez. Korkunç bir durum bu ya. Partilerden vs bağımsız. Sayısızca seçimler oluyor. Biri de çıkıp şu süreleri konuşmuyor. vaat bile etmiyor.
Nasıl 37+0 seninde mi 4 eylül 🙄 sen nasıl öyle alabildin anlamadım 🤣 benimde 4ü ama o gün iznim başlayacağı için 1 eylül son.

Kesinlikle katılıyorum sana, parti yada siyasetle ilgili bir durum değil bu. Toplumu yetiştiren annedir. Annelere bu kadar az izin tanınması kabul edilebilir birşey değil. Dediğin gibi 32de ayrılmış olsak, bebek 2 aylıkken dönmek zorunda olacağız. Bu ekonomide zaten tek maaş ile geçinmek de zor. Hele bide bebekliyken düşünemiyorum bile 😔

Back
X