2023 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    257
Nerde yazıyor canım ben hiç denk gelmedim öyle birşeye?
E77868B2-8C65-4885-9D15-917FC6525E39.webp

Eki Görüntüle 3289872
Ben özelde çalışıyorum olsa bile beni kapsamayacaktır, ama kamuda çalışanlar için keşke yapılsa böyle birşey 😪

Ben özelde çalışıyorum olsa bile beni kapsamayacaktır, ama kamuda çalışanlar için keşke yapılsa böyle birşey 😪
Sizde de şuan 16 hafta analık izni hakkı var. Özel sektörü de ilgilendirir diye düşünüyorum. Analık izninin ortasında toplu sözleşme kabul edildi varsayalım, diğer yarı için bizi ilgilendirir mi acaba, bir sendika avukatına sormak lazım.

Allahtan artık annem geldi de onda yiyoruz yemekleri. Bide ne pişiricem derdi en zor olanı

Maşallah canım sağlıkla büyüt bebişini 🧿🧿

Bir iki gün önce konuştuk annemle. İkinci çocuk olanlara Allah yardım etsin dedim. Benim kendime bakmaya halim kalmadı. Düşünemiyorum çocuğum olduğunu dedim. Gerçekten Allah yardımcınız olsun. Bir yerden de o güç geliyor galiba 🙏🙏

Melikeben Melikeben in bebeği görmemişti diye hatırlıyorum. Bu arada melike sen nasılsın bebişimiz nasıl.

Tam smg ye cevap verecektim ki ddk yazmış. Bende bunlardan alıyorum. Kırmızı loş ışık öneriyorlar. Sakinleştiriyormuş fln. Ama ben abajuruma takacağım. Yukarı da ışık olunca da gözlerini dikiyorlar ışığa. Yeğenim öyleydi en azından. Altını değiştirirken elimizle nasıl kaparız diye kırk şekle giriyorduk 🤣

10 gün fln oldu başladım. Günlük sürüyorum arada 1 - 2 gün atlamış olabilirim sadece.
Evet biz girmedik kuvöze. Ama haftasından dolayı prematüre olarak geçiyor kardiyoloji nöroloji yeni doğana kontrollerimiz vardı şükür temiz hepsi . Sarılığı 10a kadar yükselmişti onu takip ettik hep sınırın altındaydık 7 ye düştü bugün son bi daha bakılacak hastanedeyiz. Sizin de aklımızda olsun sezaryenle doğumlarda %80 sarılık olur 5-7 . Gün pik yapar ama 2 saatte bır emme ile bir şey olmaz dedi doktor dediği gibi de oldu. Biraz yoruldum gece uykusuzluğu sürekli tetikte olmak falan annem ablam burda ama sanki kimse benden iyi bakamaz gibi kimseye de güvenmiyorum 😄 alışıyoruz çok şükür

günaydın canım hanımlar herkese iyilik güzellik ve sağlık diliyorum 🥰💙

bugün bol miktarda sırt ağrısı ile uyandım tutuldum sanırım üstüm açık yatmaktan ama kalkıp hareket edince geçti, sabah açlığımdan uyuyamadım 😁 normalde yatana kadar ağzım boş durmaz ama 2 gündür sinüzitle mücadele ediyorum iştah miştah kalmadı, ve enterasan bi şekilde 2 3 gündür de kasılmalarım çok azaldı sanırım benimki gelmekten vazgeçti 😄 tütütütü maşallah diyim de hareket bile ettirmiyordu sancılar kasılmalar, bu vesileyle bizde kardeşimle cam kapı kanepe perdelere girişelim yavaş yavaş yaparız inşallah 🙃

Kizlar dogdu benim bebis. 37+3 te. 49 cm 3020 gr. Spinal uyusmali sezeryan oldum. Gazimi falan cikaramadim dunden beri o yuzden agrilarim hat safada. Ama spinalden korkanlar icin soyleyeyim bende panik atak ust duzey tir tir tireyerek girdim doguma ama sigir aci sifir his. Ikinci dogumum ve ilki genel anesteziydi, Sezeryan olacaklara tavsiyem kesinlikle spinal 😘
Allah sağlıkla büyütmeyi nasip etsin 🌸 gaz için çiğneme tableti vermişti doktorum. O rahatlatmıştı beni. Siz de bi sorun isterseniz

günaydın canım hanımlar herkese iyilik güzellik ve sağlık diliyorum 🥰💙

bugün bol miktarda sırt ağrısı ile uyandım tutuldum sanırım üstüm açık yatmaktan ama kalkıp hareket edince geçti, sabah açlığımdan uyuyamadım 😁 normalde yatana kadar ağzım boş durmaz ama 2 gündür sinüzitle mücadele ediyorum iştah miştah kalmadı, ve enterasan bi şekilde 2 3 gündür de kasılmalarım çok azaldı sanırım benimki gelmekten vazgeçti 😄 tütütütü maşallah diyim de hareket bile ettirmiyordu sancılar kasılmalar, bu vesileyle bizde kardeşimle cam kapı kanepe perdelere girişelim yavaş yavaş yaparız inşallah 🙃
Kolay gelsin canım ama dikkat et kendini incitmeden yap işlerini

Nasıl 37+0 seninde mi 4 eylül 🙄 sen nasıl öyle alabildin anlamadım 🤣 benimde 4ü ama o gün iznim başlayacağı için 1 eylül son.

Kesinlikle katılıyorum sana, parti yada siyasetle ilgili bir durum değil bu. Toplumu yetiştiren annedir. Annelere bu kadar az izin tanınması kabul edilebilir birşey değil. Dediğin gibi 32de ayrılmış olsak, bebek 2 aylıkken dönmek zorunda olacağız. Bu ekonomide zaten tek maaş ile geçinmek de zor. Hele bide bebekliyken düşünemiyorum bile 😔
37. haftam 1 eylül de doluyordu. ben doktor kontrolüne 32+0 da değil de 32+3 te gittim. Gittiğim günü baz alarak rapor düzenliyorlar. Ben hatta daha ileri tarihi yazdırmak istiyordum. Gidebildiğim kadar giderim işe diye 🤣🤣🤣

Çok detay olacak ama çarşamba resmi tatil perşembeye de 1 gün yıllık izin alsaydım cuma zaten işe gitmeyecektim 🤣🤣 ahh ahhh kafammmmm

Insallah ya 🙄 gece adet sancısı ile uyanıyorum hah diyorum geliyo yarım saat sancinin s si yok tüm aile beni ariyo ne durumdasin bu sorular artık beni bunalttı neden gelmiyo demeye başladım annem ayrı kayinvalidem ayrı eşim ayrı ariyo sanci var mi diye yok demekten dilimde tüy bitti offf offff surekli Evin içinde offlayarak gezmeye basladom bakalim persembe günü ne diyecek dr

Canim bak bende 2 doğumda birden sanci yasayamadim.
Bazi insanlara sanci gelmiyordur belki, yani artik ben boyle dusunuyorum. Ama o dogum baslayacaksa basliyor iste, sıkma uzme kendini.

Bikac gundur burdan uzak kaldim o yuzden son durumlarinizi cok bilmiyorum ama eger doktorun yasak koydugu birsey yoksa bol bol hareket etmek cidden dogumu tetikliyor. Ama herseyden onemlisi kendini strese sokmamak.

Kizlar dogdu benim bebis. 37+3 te. 49 cm 3020 gr. Spinal uyusmali sezeryan oldum. Gazimi falan cikaramadim dunden beri o yuzden agrilarim hat safada. Ama spinalden korkanlar icin soyleyeyim bende panik atak ust duzey tir tir tireyerek girdim doguma ama sigir aci sifir his. Ikinci dogumum ve ilki genel anesteziydi, Sezeryan olacaklara tavsiyem kesinlikle spinal 😘
Gözün aydın canım Allah analı babalı büyütsün inşallah 🙏

Kızlar avent in emziğini almıştım henüz steril etmedim biraz araştırdım ama bunlar direk kaynatılmıyormuş, kendi kabı ile mikrodalgaya atılıyormuş ama bende mikrodalga yok siz nasıl yaptınız var mı alanınız? kaynar suda bekletsem olur mu acaba 🤔 ve ne kadar bekletmeliyim ?

Günaydın 🌸
Kızın için dayan bambam 💪
Bu hafta açıkçası bende tiksine tiksine yumurta yemeye başladım ama mecbur yiyorum 😂
Sen yinede diğer iyi gelen şeyleri ye kaşar, muz, ceviz hangisini yiyebiliyorsan 😄
İnanırmısın bu hafta bende yumurta kokusundan iğrendim acaba bu haftalarda mı var bi sıkıntı 🤦

Kızlar avent in emziğini almıştım henüz steril etmedim biraz araştırdım ama bunlar direk kaynatılmıyormuş, kendi kabı ile mikrodalgaya atılıyormuş ama bende mikrodalga yok siz nasıl yaptınız var mı alanınız? kaynar suda bekletsem olur mu acaba 🤔 ve ne kadar bekletmeliyim ?
Bende aldım üstünde yazıyor ilk kullanımda 5dk kaynatın diye kaynattık

Kızlar yine tecrübeli annelere sorum var: şimdi bizim yatak odamızda saat yok hep telefona bakıyoruz diye yoktu. Bebiş doğunca kaçta uyandı kaçta emzirdim vs için saat gerekir değil mi? Birde gece lambası gibi birşey? Yani uyandımı ettimi görmek gerekir diye düşünüyorum ama ne dersiniz? Ona göre saatli ışık gibi birşey almak istiyorum:)
Kuzum evet bence saat lazım telefon ister istemez zararlı, ben tuz lambası kullanıyorum. Sarı güzel rahatsız etmeyen bir ışığı var. Hem faydalı birşey astıma vs. Saati duvar saati gibi de alabilirsin. Sadece tavsiye🌸

Evet biz girmedik kuvöze. Ama haftasından dolayı prematüre olarak geçiyor kardiyoloji nöroloji yeni doğana kontrollerimiz vardı şükür temiz hepsi . Sarılığı 10a kadar yükselmişti onu takip ettik hep sınırın altındaydık 7 ye düştü bugün son bi daha bakılacak hastanedeyiz. Sizin de aklımızda olsun sezaryenle doğumlarda %80 sarılık olur 5-7 . Gün pik yapar ama 2 saatte bır emme ile bir şey olmaz dedi doktor dediği gibi de oldu. Biraz yoruldum gece uykusuzluğu sürekli tetikte olmak falan annem ablam burda ama sanki kimse benden iyi bakamaz gibi kimseye de güvenmiyorum 😄 alışıyoruz çok şükür
İki saatte bir emzirmek yerine saatte bir emzirmek herhangi bir sakınca oluşturur mu acaba

Back
X