2023 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    257
Ya şöyle tutsa keşke memeyi de bende açsam ama zor daha gözü kapalı ağzı açık bağırıyor 🙄🙄 gaz damlasıda aldık ama yine rahat değil ya
Gazı varken acaba meme mi veriyorsun eğer çok yaygara yapıyorsa kucağına alıp sakinlestirip ondan sonra meme vermeyi denesen kapar mi acaba ?

canım bebekler sadece sıvı aldığı için ilk 6 ay boyunca hep sulu kaka yaparlarmış, benim oğlum da 1 saat içinde 3 defa kaka yaptığı olmuştur bağırsak hareketine bağlı bence
Sağol canım içim rahatladı , o kadar kaka yaptı ama hala sancısı var , kuçağımda uyuyor bıraktığım an bağrıyor , bu arada burda bi arkadaşın önerisiyle bibs emzik aldım , ve işe yaradı 😍 o kadar rahatladım ki anlatamam , sancısı gelince emziği nasıl sıkı sıkı emiyor yavrum rahatlatıyor

İzlediğim bir yenidogan hemşiresi şöyle diyordu: "15 günde doğum ağırlığına ulaşan bir bebek 6 saat bile aç kalabilir, o yüzden 15. Günde kilosuna ulasmissa artık patron bebek, o ne zaman emmek isterse o zaman emer." Ama ben tabi ki içim rahat etmediği için 18. Gün hala 2-3 saatte bir emziriyorum
15 gün sonundaki kilosu kaç olmalı ki yada kaç kilo almış olmalı canım

Hayret emzirmeyi tercih etmeyip mama verenler linc etmemis hanshsj :) bu ne cesaret yigidim.

Benim ikinci de emzik dusmani cikti. Cok mutsuzum bu konuda:skandal::kızgın::işsiz:

Koyamazsin.
Iki sutunde sicakligi birebir ayni olmali koyabilmen icin. Aksi taktirde bozulmaya ugrar ve zehirler.

Ilk gunden beri ben. Ilk bebekte sadece 1 hafta annemlerle kalmistim. Istenince yapiliyor yani. Rahat olun.

Aa hayirli olsun, bi avazda dogur insallah 🧿🩷 Allah anali babali buyutmek nasip etsin, miniginde saglikli, mutlu, huzurlu bir ömrü olsun inşallah 🙏

Cok cok cok tehlikeli. Ilk 6 ay bebek ölumlerinin baslica sebeplerinden biri. Allah korusun.

1 ay olana kadar 2 saatte 1 tavsiye ediliyor. Geceleri mama verip, 3 saat ara verebilirsiniz.
1 haftada yorulduk 1 ay da gelir her halde 🤣

Ben bırakmadım valla. Geldi ama yeterli değil bence
Henüz yeterli değilse devam et sen canım ben şuan sadece günde bir rezene çayı içiyorum . Çocuk doktorum bestak damlayı birakabilirsin istersen dedi.
Bu arada günde 3 öğün kullanmazsan anlamı yok Muş bilgin olsun

Kızlar ben kararlıyım 40 indan sonra gece gündüz ayrımıni öğretip yavaştan uyku düzenine başlayacağım. Umarım başarılı olabilirim bugun kafaya koydum bu uyku düzenlemesini. Ağlayarak vs değil ama şu rutin mutin işlerini usenmeden yapmak istiyorum. Uyku düzeni düşünen var mı
Maşallah bizimki 5 gündür 12 12 buçuk gibi emziriyorum 3 civarı kalkıyor emiyor 6bucuktan sonra kalkıyor bunu sürdürsem yetecek bana şimdilik🤭

Henüz yeterli değilse devam et sen canım ben şuan sadece günde bir rezene çayı içiyorum . Çocuk doktorum bestak damlayı birakabilirsin istersen dedi.
Sağol canım kullanıyorum ya 4 bile oluyordur belki.. bende rezene içiyorum. Bugün de aktardan bir çay aldık bakalım

Maşallah bizimki 5 gündür 12 12 buçuk gibi emziriyorum 3 civarı kalkıyor emiyor 6bucuktan sonra kalkıyor bunu sürdürsem yetecek bana şimdilik🤭
Bence bunda gayet güzel bir düzen ya. Bizim daha düzen yok. Yavrucum sütle doysa oluşacak düzen inş.
Hayret emzirmeyi tercih etmeyip mama verenler linc etmemis hanshsj :) bu ne cesaret yigidim.

Benim ikinci de emzik dusmani cikti. Cok mutsuzum bu konuda:skandal::kızgın::işsiz:

Koyamazsin.
Iki sutunde sicakligi birebir ayni olmali koyabilmen icin. Aksi taktirde bozulmaya ugrar ve zehirler.

Ilk gunden beri ben. Ilk bebekte sadece 1 hafta annemlerle kalmistim. Istenince yapiliyor yani. Rahat olun.

Aa hayirli olsun, bi avazda dogur insallah 🧿🩷 Allah anali babali buyutmek nasip etsin, miniginde saglikli, mutlu, huzurlu bir ömrü olsun inşallah 🙏

Cok cok cok tehlikeli. Ilk 6 ay bebek ölumlerinin baslica sebeplerinden biri. Allah korusun.

1 ay olana kadar 2 saatte 1 tavsiye ediliyor. Geceleri mama verip, 3 saat ara verebilirsiniz.
2sinin de derecesi aynın olunca birleştirsem? Şöyle sabah 8 de sağdım emzirme sonrası azıcık bir şey geldi poşetle buzdolabına koydum. Sonra 2 gibi bir daha sağdım. Onu da buzdolabına koydum biberonla. O soğuyunca diğer poşede eklesem?

Sağol canım içim rahatladı , o kadar kaka yaptı ama hala sancısı var , kuçağımda uyuyor bıraktığım an bağrıyor , bu arada burda bi arkadaşın önerisiyle bibs emzik aldım , ve işe yaradı 😍 o kadar rahatladım ki anlatamam , sancısı gelince emziği nasıl sıkı sıkı emiyor yavrum rahatlatıyor
iyi bari çok şükür, cidden kurtarıcı emzik yaa

nasıl kullancaz canım, bende verdim siparişi

Bence bunda gayet güzel bir düzen ya. Bizim daha düzen yok. Yavrucum sütle doysa oluşacak düzen inş.

2sinin de derecesi aynın olunca birleştirsem? Şöyle sabah 8 de sağdım emzirme sonrası azıcık bir şey geldi poşetle buzdolabına koydum. Sonra 2 gibi bir daha sağdım. Onu da buzdolabına koydum biberonla. O soğuyunca diğer poşede eklesem?
Olmaz bir kere buzdolabindan cikarip isisini değiştirdiğin sutu tekrar sogutamazsin.cok riskli anne sutu kolay bozulan bir urun. Bence girme bu ise

Selam kızlar. İlk zamanlar geceleri 5 dakika bile uyumayan bebem vardı. Şimdi gündüzleri uyumuyor. 1-2 ye kadar bekleyip 30cc mama verip yatıyor. Biraz uyuyor. Mamadan mı yoksa artık yorulduğı için mi uyuyor anlamıyorum.
Günde 1 yada 2 defa bu şekilde 30 cc mama vermiş oluyorum. Çiş kaka durumu iyi. Fakat sürekli emmek istiyor. Memeyi hırsla tutup sonra sakinliyor uykuya geçiyor. Kucağımdan bıraktığım anda yine başa dönüyoruz.

Back
X