2023 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    257
Ben dedim ararsınız o günleri dedim. Ama büyüdükçe daha da güzel oluyor merak etmeyin. 4 saat uyuyor bazen özleyip ben kaldırıyorum. Uyanık kaldığında kartlarını oynuyoruz ben konuşuyorum o dinliyor tummy time yapıyoruz artık baya görüyor. Bi de toka takmaya başladım Allahım yicem kendi nazarım değecek siye korkuyorum 🥰
Yaa toka tutuyor mu saçları? Ben de çok istiyorum yaa

Kizlaarr help me.

4 gun once bir tutulma agrisiyla uyandim, tam tutulmada denemez ama tarif edebilecegim en yakin his bu.

4 gundur agri azalmak yerine surekli artisa geciyor. Kalbimin arkasindan boynuma oradan da koluma yayiliyor. Bayilmak uzereyum artik agridan, emzirdigim icin agri kesici krem surmedim 3 gun ama dun artik dayanamayip surdum ve agri daha fena artti.

Emzirirken uygulanabilecek bir koca kari usulu var mi bildiginiz?

Akşam bu saatlerde yine kendimi kötü hissediyorum kızlar 😔
Bebeğim çok güzel kilo alıyordu 15. Günde doğum kilosunun üzerine 600 Gr almisti, doktorumuz mamayı kes dedi ben de en azından günde 1 kere 30 CC veriyordum ama iki gündür asla ama asla doymuyor habire parmaklarını emiyor. Bu gece mesela saatte bir uyandı ve ben hep emzirdim artık göğsümde süt kalmadı mama veriyorum. Hatta 60 CC veriyorum anca doyuyor. Günde bire dusurmusken bunu yapmak biraz üzdü beni, bebek emdikten sonra sagiyorum 35 CC süt çıkıyor acaba diyorum, bebek ne kadar süt emebiliyor aklımda sorular sorular..
Onun dışında yarın annem gidiyor, eşim de işe gidiyor, tek yapabilecek miyim bilmiyorum. Şimdi gece ben bakıyordum sabaha karşı anneme verip uyuyordum cesaretim hiç yok özgüvenim yerlerde bebek bakımı konusunda. Bebek uyanıyor, emziriyorum altına bakıyorum, iki öpüp koklayıp uyutmaya geçiyorum aglamaya başlıyor elim ayağıma dolaşıyor nasıl uyutucam ne yapicam diye düşünüp duruyorum emzik de almıyor. Gece daha kolay emzirip dalmaya yakın yatağında pis pis yapıp uyuyor o da en fazla 50-60 dk. Bugün 20. Gün ve ben kendimi yetersiz mutsuz hissediyorum evde akşam eşim gelene kadar bebekle ne yapacağım 😥

Şırıngayla mı daha kolay bu tek kullanımlarla mı sıkmak daha kolay? Tek kullanımlıkla sıktım zor sıkılıyor fış diye gitmiyor ama. Ben mi yapamadım. Eli kolu durmuyor zaten bebenin
Şırıngayla daha kolaydır diye düşünüyorum yenidoğan doktoru hergün temizle dedi burnunu

Bende 4 gündür tekim ve asla sabah olsun istemiyorum tek kalıcam diye ama bunu aşmamız grrekiyo sürece adapte olmamız lazım
Tek bakılıyo bi şekilde oluyo sadece çok yorucu oluyo ve başka bir şeye vakit kalmıyo
Birde hormonlardanda bu mutsuzluk yetersizlik her gün daha iyi olcak inş ya
Akşam bu saatlerde yine kendimi kötü hissediyorum kızlar 😔
Bebeğim çok güzel kilo alıyordu 15. Günde doğum kilosunun üzerine 600 Gr almisti, doktorumuz mamayı kes dedi ben de en azından günde 1 kere 30 CC veriyordum ama iki gündür asla ama asla doymuyor habire parmaklarını emiyor. Bu gece mesela saatte bir uyandı ve ben hep emzirdim artık göğsümde süt kalmadı mama veriyorum. Hatta 60 CC veriyorum anca doyuyor. Günde bire dusurmusken bunu yapmak biraz üzdü beni, bebek emdikten sonra sagiyorum 35 CC süt çıkıyor acaba diyorum, bebek ne kadar süt emebiliyor aklımda sorular sorular..
Onun dışında yarın annem gidiyor, eşim de işe gidiyor, tek yapabilecek miyim bilmiyorum. Şimdi gece ben bakıyordum sabaha karşı anneme verip uyuyordum cesaretim hiç yok özgüvenim yerlerde bebek bakımı konusunda. Bebek uyanıyor, emziriyorum altına bakıyorum, iki öpüp koklayıp uyutmaya geçiyorum aglamaya başlıyor elim ayağıma dolaşıyor nasıl uyutucam ne yapicam diye düşünüp duruyorum emzik de almıyor. Gece daha kolay emzirip dalmaya yakın yatağında pis pis yapıp uyuyor o da en fazla 50-60 dk. Bugün 20. Gün ve ben kendimi yetersiz mutsuz hissediyorum evde akşam eşim gelene kadar bebekle ne yapacağım 😥

Bende 4 gündür tekim ve asla sabah olsun istemiyorum tek kalıcam diye ama bunu aşmamız grrekiyo sürece adapte olmamız lazım
Tek bakılıyo bi şekilde oluyo sadece çok yorucu oluyo ve başka bir şeye vakit kalmıyo
Birde hormonlardanda bu mutsuzluk yetersizlik her gün daha iyi olcak inş ya
Canım senin mesajları okuyunca kendimi görüyorum, bulunduğum şehirde kimsemiz yok. Yorulsam bir dinlenmek istesem emanet edebileceğim kimse yok bu beni korkutuyor. Eşim destek oluyor ama sabah işe gidecegi için kıyamıyorum ona da. Bu yetersizlik korkumuz, hemen büyüsün isteğimiz, bunları düşündüğümüz için bebeğimize duyduğumuz vicdan azabimiz zamanla geçer mi dersin?

Canım serum fizyoloji ben dr’uma sordum yap dedi , instagramda biri bebeğim boğuluyordu ambulans yetişmeseydi diye yazmıştı , dr boğulma tehlikesi var mı dedi , yüzü yere doğru olsun çevir dedi baş aşağı dönük öyle sık dedi burnuna o zaman bir delikten girip öbüründen çıkar ve tehlikesi olmaz demişti yazdığını görünce söyleyim dedim yatma pozisyonunda yapma
Ben yatar pozisyonda yapıyorum kafası yabken sıkınca hemen çeviriyorum sırtına vuruyorum .sonrasında otribebe aspiratör ile çekiyorum içini .doktorum sakinken yatar pozisyonda yapabilirsin dedi .bende şeyi merak ediyorum bunu hergun mu yapmamız lazım

Şırıngayla mı daha kolay bu tek kullanımlarla mı sıkmak daha kolay? Tek kullanımlıkla sıktım zor sıkılıyor fış diye gitmiyor ama. Ben mi yapamadım. Eli kolu durmuyor zaten bebenin

Ben bunu kullanıyorum canım en rahatı bu bence

Ben yatar pozisyonda yapıyorum kafası yabken sıkınca hemen çeviriyorum sırtına vuruyorum .sonrasında otribebe aspiratör ile çekiyorum içini .doktorum sakinken yatar pozisyonda yapabilirsin dedi .bende şeyi merak ediyorum bunu hergun mu yapmamız lazım
Yok ben fazla sıkılıyor ya buruna onun için söyledim. , ben dediğini burnu tıkanınca yapıyorum

Bende böyle düşündüğüm için çok üzülüyorum şuan resmen 1 2 yaşına gelsede büyüse modundayım bi yandanda byle düşündüğüm için vicdanım rahatsız
Sanırım lohusalık çok etkiliyo duyguları inş 40 olsun azda olsa daha iyi hissederiz diye düşünüyorum
Şuan benimde gücüm yok gibi bişeyle uğraşmaya hissettiğim bu yani
Ben sling flnda aldım yani çok bunaldığımız noktada kendimizi dışarı atmak lazım 1 2 saatte olsa böyle böyle geçircez bu zamanı ilk 3 ay zor bi dönem her gün çık zor geçiyo banada ama geçicek yoksa kimse bu hayatta 2 3 çocuk düşünemezdi sanırım o zamanda his olarak kopamıcaz ama bu dönem zormuş gerçekten
Canım senin mesajları okuyunca kendimi görüyorum, bulunduğum şehirde kimsemiz yok. Yorulsam bir dinlenmek istesembileyle uğraşmaya emanet edebileceğim kimse yok bu beni korkutuyor. Eşim destek oluyor ama sabah işe gidecegi için kıyamıyorum ona da. Bu yetersizlik korkumuz, hemen büyüsün isteğimiz, bunları düşündüğümüz için bebeğimize duyduğumuz vicdan azabimiz zamanla geçer mi

İlk evet ve tüp bebekle uğraşarak çabalayarak elde ettiğim bir şey çık şükür ama şuan böyle düşünmek bile tuhaf geliyo
Ben hiç böyle olcağını düşünmemiştim ya şuan hormonal hislerlemi zamanla değişckmi nolcak bilemiyorum ama aşırı bunalmış ve kötü hissediyorum sanki bir fırsat verseler arkama bakmadan kaçıp gitcek gibiyim ki 3 hafta oldu artık daha alışmış olmam gerekiyo ama tam tersi ben günden güne tükenmiş gibi oluyorum
Hamileyken bu günleri böyle hayal etmemiştim buda beni üzüyo çok herkes geçiyo bi şekilde diyo ama şuan geçmiyo gbi ya 😢
yalnız mısın? yanında kimse var mı ?

Back
X