2023 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    257
Benimki de üç gündür yapmıyor anne sütü alan bebeklerde 7 güne kadar normal. 3 gün boyunca yapmazsa doktora gidersin canım
amanın 3 gündür mü yapmıyor seninki de 🙄 sadece anne sütü alırken az beslenmiş olmasına rağmen günde 3 defa yapardı, şimdi hem mama hem anne sütü alıyor dün hiç yapmayınca endişelendim biraz ama rahat görünüyor şimdilik, inşallah 3 güne kalmaz yapar

Bizimde doğumdan sonra sarılık vardı sütüm az diye aynı markanın mamasına başladık 2-3 gün kullandık. O sıra da doktor randevumuz vardı ve bize probiyotik damla başlatmıştı sanırım mama kullandığımız için. Doktora giderseniz bir söyleyin. Sağlık ocağı mamayı bıraktık diyince damlayı da bırakın 15 günlükken başlarsınız dedi. Son iki gündür geri başladık sanırım damlanın etkisi çok, daha az sancılanıyor. Gerçi sizin bebişte sancı durumu yokmuş çok şükür. Birkaç gün yapmaması da normal demişti doktor.
aslında ilk gün çok rahatsız oldu mamadan bayağı gaz sancısı falan oldu karnı taş gibi oluyordu ama kakasını yapıyordu, dr a da söyledik bu durumu Aptamil e geçebilirsiniz demişti ama şu an sancısı falan yok sadece kaka yapmıyor damla falan da söylemedi hiç, sağlık ocağı da aradı söyledim mamayı onlarda damla ile ilgili bir şey demedi, 3 gün bekleyeceğim bakalım olmadı değişirim mamayı

kızlar öncelikle elektrikli ana kucağı almayalım gereksiz bir de pahalı zaten ilk 6 ay kullanacak diyen ben ana kucağını almaya karar verdik 🙃 sallamaktan ayaklarım ağrıyor artık ve uzun da sürüyor 🙄 evde tek olup bakan kimse olmayınca beni de kendine kitliyor oğlum bi iş yapamıyorum dün babası gelene kadar bi dk durmadı uyumadı da o yüzden almaya karar verdik 🙌

bir de Pazartesi günü hepatit aşısının 2.dozunu oldu, o zamandan beri ateşi hep 37 lerde, sağlık ocağındaki ebe normalde yapmaz kimseden ateş şikayeti almamıştık sizin bebek biraz zayıf ondan olabilir demişti , ertesi gün dr a gittiğimizde söyledim aşı sonrası olduğu için hiç kaale bile almadı sonraki gün eşim kan sonuçları için gittiğinde dolven verebilirsiniz femişti ama bugün 5 gün olacak hala ateşi 37.2 , en fazla 37.5 i gördü ama bu kadar uzun sürmesi de şaşırttı beni 😶

Kuzu sebebi terlemen olabilir mi? Ben emzirirken ve yatakta uyurke çok terliyorum neden bu kadar terliyorum anlamadım normalde hiç terlemeyen biriydim. Hamilelikte terledim de lohusalık daha kkötü.. neyse konu şu terliyorum sonra cam açık vs derken oraya esiyor üşüyor sırtım. Genelde üstüme birşey almakta çalışıyorum ama bebiş bir ağlayınca her şey kalıyor. Öyle yapa yapa sırtım tutulacak kesin senin de ondandır belki..sıcak tutmak iyi gelebilir.
Gece ben de inanılmaz terliyorum, yastık sırılsıklam oluyor 🫡

Hanımlar bebek baş çevreleri doğumda ve ilk 1 aylik kontrolde kaç Cm di ??

Ayda kaç santim büyükşehir gerekiyor biliyor musunuz

amanın 3 gündür mü yapmıyor seninki de 🙄 sadece anne sütü alırken az beslenmiş olmasına rağmen günde 3 defa yapardı, şimdi hem mama hem anne sütü alıyor dün hiç yapmayınca endişelendim biraz ama rahat görünüyor şimdilik, inşallah 3 güne kalmaz yapar
Benimki az önce yapti haha 😂 yapar merak etme ❤️

Islak mendil yerine pamuğa geçerek başladım canım bakalım . Bide bez bitmek üzere Molfix in mavi paketi almıştım bide bunun sarı paketi varmış onu deneme aklım var. Pişik şuan sadece poposunun tam kaka yaptığı bolgesinde
Canim ben de molfix mavi paket kullanıyorum ıslak mendil kullanmıyorum evde e bebekten aldigim bebek temizleme pamuğunu gunluk kaynamis soğumuş su ile ıslatıp kullanıyorum disarda kullanmak için water wips aldim evde düzenli kullanmak imkansız cok pahali çünkü pişik olmadi bir de her emzirmeden önce alt degistirirsen düzelir diye dusunuyorm

Islak mendil yerine pamuğa geçerek başladım canım bakalım . Bide bez bitmek üzere Molfix in mavi paketi almıştım bide bunun sarı paketi varmış onu deneme aklım var. Pişik şuan sadece poposunun tam kaka yaptığı bolgesinde

Slepy bio naturel kullanıyorum hem bebek bezi hem de ıslak mendilde. Islak mendille temizledikten sonra kuru bir bezle de mutlaka kuruluyorum. İncia pişik önleyici krem kullanıyordum. Benim bebeğime mustela daha iyi geldi. O yüzden ikisini bir arada kullanmaya başladım. İlk günlerde molfix pure and soft sarı paket kullanıyordum. Biraz büyük kaba geldi bana bio naturel almaya başladım. İkisinden de memnunum.

Canım ben sezeryan oldum. benim de ilk 3-5 gün idrar yaparken aşırı canım yanıyordu Sonraları geçti. Geçici bir süreç.. Ve büyük tuvalet için benim de hala düzenli değil benim de magnezyum lâ biraz düzene girdi. Bağırsaklar anca toparlanıyordur..Ben yine doktoruma danışıp enfeksiyon olmasın diye nioli yağı da kullandım. Ortalama bi hafta 10 gün kadar sürüyor bu ağrılar acılar antibiyotiği ağrı kesicilerini aksatma yürümeye çalış az sabır geçecek en kısa zamanda şifalar dilerim..
Çok teşekkür ederim
İnşallah geçicidir baya canım yanıyor bıçaklıyorlar sanki..
magnezyumu kaç gün kullandın.. onu içince çıkıyorum tuvalete ama ona bağlanmak istemiyorum kendiliğinden çıkabilsem iyi olacak..
nioli yağını çok duydum doktoruma sorayım bi.. gerçi ona da ayrı sinirliyim mesajlarıma dönmüyor 😏😏

Canim ben de molfix mavi paket kullanıyorum ıslak mendil kullanmıyorum evde e bebekten aldigim bebek temizleme pamuğunu gunluk kaynamis soğumuş su ile ıslatıp kullanıyorum disarda kullanmak için water wips aldim evde düzenli kullanmak imkansız cok pahali çünkü pişik olmadi bir de her emzirmeden önce alt degistirirsen düzelir diye dusunuyorm
Ben de senin gibi yapıyorum. Suyu nasıl muhafaza ediyorsun? Ben pamuklarla birlikte bir kavanozda tutuyorum

Kuzu sebebi terlemen olabilir mi? Ben emzirirken ve yatakta uyurke çok terliyorum neden bu kadar terliyorum anlamadım normalde hiç terlemeyen biriydim. Hamilelikte terledim de lohusalık daha kkötü.. neyse konu şu terliyorum sonra cam açık vs derken oraya esiyor üşüyor sırtım. Genelde üstüme birşey almakta çalışıyorum ama bebiş bir ağlayınca her şey kalıyor. Öyle yapa yapa sırtım tutulacak kesin senin de ondandır belki..sıcak tutmak iyi gelebilir.

Ya olabilir tabi ama caresi ne :) masaj, agri kesici krem hicbir sey care olmadi. Hayatim eziyete dondu. Bana care lazim, sol kolum iptal resmen.
Bez Molfix mavi paket kullanıyorum canım ıslak mendil de sleppy bio natürel kullanıyorum .bende deneme yapmak için dün akşam itibariyle pamuğa geçtim ıslak mendili bıraktım .öyle sürekli pişik kremi de kullanıyorum .bez bitmek üzere acaba Molfix in sarı paketini mi denesem bide diyorum .

Sleepy'nin bezlerini oneririm, islak mendillerini onermem ben boyle kotu islak gormedim. Benim favori islak mendilim unibaby yenidogan, hatta 6-12 aylik olan pakette guzel.

Yenidogana uygunu zor bulunuyor ama bim'in jenny&willy islak mendili de sahane. Garip bi sekilde asiri iyi leke cikariyor.
emzirirken acayip kalori yakılıyor o yüzden terliyoruz, şey gibi düşün spor yapmak gibi

ben de cok kandim emzirmenin kalori yaktirmasi meselesine, ilk bebegin kilolarini 6.ayda falan anca vermeye baslamistim, nasilsa kalori yakiyorum diye guzel guzel yiyodum dikkat etmiyodum. Sonra isler çığırından cikinca diete girmistim.

simdi önümüzdeki cuma dietisyenden randevu aldim, bu sefer diet islerine erken girecegim. Kilom cok yok ama cok irilesmisim, sinir oldum.
Ben de biraz dert yanayım.dün kızımın kardeşiyle ilk günüydü ve diyeceğim tek şey aklı olan 2.yi 4 5 yıldan sonra yapar 😅 ona da oyuncak bebek almamıza rağmen yüzüne bakmıyor. Ben emzirirken çekiyor almaya çalışıp ağlıyor.kucağına tutarak versem de tek tutmadığı için ağlıyor.o yüzden ufağı sürekli emzirip yatırıyorum kucağımda tutmuyorum sevmiyorum şimdilik kıskanmasın alışsın diye. uyuyor diyorum.dokunuyor karışmıyorum ama parmaklayıp başına bastırınca mecbur müdahale ediyorum.yani uzun lafın kısası tek çocuk hiç çocukmuş.ikisini aynı anda idare etmeye çalışmaktan dikişlerim ağrıyor toparlanamıyorum :)
2.sezeryan olduğundan mı bilmem arada kalbim sıkışıyor nefes alamıyorum.doğumda kalbim yavaşlamıştı müdahale etmişlerdi verdikleri bir şey mi yaptı bilmiyorum inşallah bu günler de geçer 🤲🏻

Ben dedim cok zor diye :)
Bizimkiler duzelmeye basladi, ilk 1ay cok zormus zaten pedogogla gorusmustum.
Gece ben de inanılmaz terliyorum, yastık sırılsıklam oluyor 🫡

benimde gece yedek pijamalarim duruyor yatagin yaninda terliyorum diye emzirme molasinda cikarip yenisini giyiyorum, yoksa rahatsiz ediyor
Hanımlar bebek baş çevreleri doğumda ve ilk 1 aylik kontrolde kaç Cm di ??

Ayda kaç santim büyükşehir gerekiyor biliyor musunuz
1.ayinda yarim cm genislemis
2.ayinda toplam 3 cm genislemis ilk bebegim

Ikinci bebegimin 1 ayda 4 cm genislemis

Ilk bebegimin kafasi büyüktü zaten dogumda. Bingildagi da sadece tepesinde 3 cm idi.

Ikincisi baya minik kafali dogdu, 10 gun eksik zaten ablasina gore. Bingildagi da hem kafasinin tepesinde hem de kafasinin arkasinda var.

Emzirmeden önce degidtirmek daha mu doğru .ama benim bebeğim hep emerken altını dolduruyor .
Sarılık kontrolü için doktora gittim az önce bezi değiştirme ne gerek yok Bepanthol u bırak dedi başka krem yazdı onu kullanicam bakalım .kolik bir bebeğim var üstüne bebekle sramda kan uyuşmazlığı var sarılık la ugrasiyorum

Slepy bio naturel kullanıyorum hem bebek bezi hem de ıslak mendilde. Islak mendille temizledikten sonra kuru bir bezle de mutlaka kuruluyorum. İncia pişik önleyici krem kullanıyordum. Benim bebeğime mustela daha iyi geldi. O yüzden ikisini bir arada kullanmaya başladım. İlk günlerde molfix pure and soft sarı paket kullanıyordum. Biraz büyük kaba geldi bana bio naturel almaya başladım. İkisinden de memnunum.
Doktora gittim canım başka bir krem yazdı Bepanthol u bırak dedi. Bezi değiştirme gerek yok dedi bakalım

Ya olabilir tabi ama caresi ne :) masaj, agri kesici krem hicbir sey care olmadi. Hayatim eziyete dondu. Bana care lazim, sol kolum iptal resmen.

Sleepy'nin bezlerini oneririm, islak mendillerini onermem ben boyle kotu islak gormedim. Benim favori islak mendilim unibaby yenidogan, hatta 6-12 aylik olan pakette guzel.

Yenidogana uygunu zor bulunuyor ama bim'in jenny&willy islak mendili de sahane. Garip bi sekilde asiri iyi leke cikariyor.

ben de cok kandim emzirmenin kalori yaktirmasi meselesine, ilk bebegin kilolarini 6.ayda falan anca vermeye baslamistim, nasilsa kalori yakiyorum diye guzel guzel yiyodum dikkat etmiyodum. Sonra isler çığırından cikinca diete girmistim.

simdi önümüzdeki cuma dietisyenden randevu aldim, bu sefer diet islerine erken girecegim. Kilom cok yok ama cok irilesmisim, sinir oldum.

Ben dedim cok zor diye :)
Bizimkiler duzelmeye basladi, ilk 1ay cok zormus zaten pedogogla gorusmustum.

benimde gece yedek pijamalarim duruyor yatagin yaninda terliyorum diye emzirme molasinda cikarip yenisini giyiyorum, yoksa rahatsiz ediyor

1.ayinda yarim cm genislemis
2.ayinda toplam 3 cm genislemis ilk bebegim

Ikinci bebegimin 1 ayda 4 cm genislemis

Ilk bebegimin kafasi büyüktü zaten dogumda. Bingildagi da sadece tepesinde 3 cm idi.

Ikincisi baya minik kafali dogdu, 10 gun eksik zaten ablasina gore. Bingildagi da hem kafasinin tepesinde hem de kafasinin arkasinda var.
1 ayda 3 cm büyümesi normal mı acaba

Canım ben de hem mama hem anne sütü veriyorum.
Mamayı fazla verdiğim günler yapmıyor 2 güne kadar çıkıyor bu:(

O yüzden sağıp veriyorum bazen, bazen aralarda az az emziriyorum en azından böyle 1-2 kaka görüyorum. Anne sütünün sindirimi çok daha kolay. Bir de mama kakasıyla süt kakası farklı oluyor anlıyorsun zaten zamanla. Biz hipp probiyotik mama kullanıyoruz. Hastanede ona başlandığı için.

Back
X