2023 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    257
Canım ben de hem mama hem anne sütü veriyorum.
Mamayı fazla verdiğim günler yapmıyor 2 güne kadar çıkıyor bu:KK43:

O yüzden sağıp veriyorum bazen, bazen aralarda az az emziriyorum en azından böyle 1-2 kaka görüyorum. Anne sütünün sindirimi çok daha kolay. Bir de mama kakasıyla süt kakası farklı oluyor anlıyorsun zaten zamanla. Biz hipp probiyotik mama kullanıyoruz. Hastanede ona başlandığı için.
bizede hastanede sma başlandı, emzirme düzenimiz aynı aslında exrtra mama eklendi 3 4 saatte 1 30 cc mama veriyorum bakalım 3 güne kadar normalmiş

Solgar ın vitaminini ve Bestlak damla aldım ayrıca kuru incir, kuru üzüm, rezene, kuruyemiş kefir en az 3 lt su tüketiyorum inşallah artar sütümüzde mamays gerek kalmaz

Emzirmeden önce degidtirmek daha mu doğru .ama benim bebeğim hep emerken altını dolduruyor .
Sarılık kontrolü için doktora gittim az önce bezi değiştirme ne gerek yok Bepanthol u bırak dedi başka krem yazdı onu kullanicam bakalım .kolik bir bebeğim var üstüne bebekle sramda kan uyuşmazlığı var sarılık la ugrasiyorum
Emzirdikten sonra alt degistirince ayaklarini kaldırdığın için kusuyor en guzeli bende mide bosken değiştirmek eğitimde de öyle soylemislerdi

Ya olabilir tabi ama caresi ne :) masaj, agri kesici krem hicbir sey care olmadi. Hayatim eziyete dondu. Bana care lazim, sol kolum iptal resmen.

Sleepy'nin bezlerini oneririm, islak mendillerini onermem ben boyle kotu islak gormedim. Benim favori islak mendilim unibaby yenidogan, hatta 6-12 aylik olan pakette guzel.

Yenidogana uygunu zor bulunuyor ama bim'in jenny&willy islak mendili de sahane. Garip bi sekilde asiri iyi leke cikariyor.

ben de cok kandim emzirmenin kalori yaktirmasi meselesine, ilk bebegin kilolarini 6.ayda falan anca vermeye baslamistim, nasilsa kalori yakiyorum diye guzel guzel yiyodum dikkat etmiyodum. Sonra isler çığırından cikinca diete girmistim.

simdi önümüzdeki cuma dietisyenden randevu aldim, bu sefer diet islerine erken girecegim. Kilom cok yok ama cok irilesmisim, sinir oldum.

Ben dedim cok zor diye :)
Bizimkiler duzelmeye basladi, ilk 1ay cok zormus zaten pedogogla gorusmustum.

benimde gece yedek pijamalarim duruyor yatagin yaninda terliyorum diye emzirme molasinda cikarip yenisini giyiyorum, yoksa rahatsiz ediyor

1.ayinda yarim cm genislemis
2.ayinda toplam 3 cm genislemis ilk bebegim

Ikinci bebegimin 1 ayda 4 cm genislemis

Ilk bebegimin kafasi büyüktü zaten dogumda. Bingildagi da sadece tepesinde 3 cm idi.

Ikincisi baya minik kafali dogdu, 10 gun eksik zaten ablasina gore. Bingildagi da hem kafasinin tepesinde hem de kafasinin arkasinda var.
Sizin adınıza çok sevindim darısı bize inşallah 🤲🏻 ağrımla beraber ikisine yetişmem zor oluyor

1 ayda 3 cm büyümesi normal mı acaba

Bizimki 4 cm buyumus, kimse anormal demedi, aksine guzel iyi buyumus dediler.
Siz niye dertlendiniz, doktor birsey mi dedi?

Simdi soyle bakiyorum olaya

Ilk kizim 38+6da 36,5 cm bas olcusuyle dogdu bir ayda yarim cm artip 37.5 olmus

kucuk kizim 37+3'de 33.5 cm bas olcusuyle dogup 1 ayda 4 cm artip 37.5 olmus

yani bi sekilde esitleniyor bana gore.

Sizin adınıza çok sevindim darısı bize inşallah 🤲🏻 ağrımla beraber ikisine yetişmem zor oluyor

Sezaryenli cok zor tabi, Allah sabrinizi eksiltmesin 🙏

bebegi ses cikaranlar nasil bir ses benim de bebegim cikariyor nefes alamiyor gibi boyle ıslık sesi gibi bende yakabilirsem video cekip doktora atacam da iki saniye suruyor yakalayamam

Kızlar ben psikolojik olarak hiç iyi değilim, bebeğim 2980 gr doğmuştu. Hastaneden ertesi gün çıkarken 2790 gr dı. Bugün (doğumdan 2 gün sonra) kontrole gittik kilosu yine düşmüş 2710 gr olmuş. Yarın sabah doktor tekrar çağırdı, sarılık başlangıcı da varmış. Doktordan cıktığımdan beri ağlamamı durduramıyorum çünkü bebeğim emiyor devamlı göğüslerim zaten acıyor ama üzerine bir de kilo vermesi beni çok yıprattı
Bu durumu yaşayan var mı

Çok teşekkür ederim
İnşallah geçicidir baya canım yanıyor bıçaklıyorlar sanki..
magnezyumu kaç gün kullandın.. onu içince çıkıyorum tuvalete ama ona bağlanmak istemiyorum kendiliğinden çıkabilsem iyi olacak..
nioli yağını çok duydum doktoruma sorayım bi.. gerçi ona da ayrı sinirliyim mesajlarıma dönmüyor 😏😏
Evet öyle korkunç bir acı ben de kullanmadığım zaman çıkamıyorum düzelecektir zamanla.. Yine içim rahat etsn diyorsan bi doktoruna kontrole git..🌸

Emzirdikten sonra alt degistirince ayaklarini kaldırdığın için kusuyor en guzeli bende mide bosken değiştirmek eğitimde de öyle soylemislerdi
Birde o şekilde deneyim .kusma sorunu pek yaşamıyorum .
Ben 10 dk emziriyorum uykuya geçiyor diye ara verip bezini alıyorum o sırada ağladığı için uyanıyor . Sonra biraz daha emzirip yatırıyorum . Çok çabuk uykuya geçiyor diye böyle bir yol izlemistim

Benimkinde de var kakar gaz için ıkınırken özellikle daha çok, doktor karın kasları gelişmediği için çok büyük bir eforla ıkınıyor o yüzden ses çıkarıyor dedi ama insan hiç kıyamıyor
Benimki ıkınırken değil bence ama emin de sğilim.. sanki boğazına bir şey gelniş onu çıkarmaya çalışıyor gibi

Eklentiler

• 20230929_105742.webp
    20230929_105742.webp
    15,7 KB · Görüntüleme: 47
Islak mendil yerine pamuğa geçerek başladım canım bakalım . Bide bez bitmek üzere Molfix in mavi paketi almıştım bide bunun sarı paketi varmış onu deneme aklım var. Pişik şuan sadece poposunun tam kaka yaptığı bolgesinde
Hiç kakalı bırakma bu sürede canım pırt yapsa değiştir ilerlemesin

Kızlar ben psikolojik olarak hiç iyi değilim, bebeğim 2980 gr doğmuştu. Hastaneden ertesi gün çıkarken 2790 gr dı. Bugün (doğumdan 2 gün sonra) kontrole gittik kilosu yine düşmüş 2710 gr olmuş. Yarın sabah doktor tekrar çağırdı, sarılık başlangıcı da varmış. Doktordan cıktığımdan beri ağlamamı durduramıyorum çünkü bebeğim emiyor devamlı göğüslerim zaten acıyor ama üzerine bir de kilo vermesi beni çok yıprattı
Bu durumu yaşayan var mı
Canım benimde bebeğim 3650 doğmuştu iki gün içinde 3200 lere geriledi sarılık oldu enfeksiyon dendi bi hafta yoğun bakımda kaldı öyle böyle toparladık iyiyiz şimdi evimizdeyiz eve gelince de sarılık bi süre devam etti ben sütümü çekip çekmediğinden emin olamadığım için hep sağıp verdim sürekli her fırsatta yedirdim hala her fırsatta emziriyorum iki saati beklemiyorum ne zaman mızıklansa göğsüme alıyorum hemen. fazla fazla kilo aldı sonra. Ama tabi o bir haftalık süreç te ben de çok kötüydüm ömrümden gitti tecrübesizlik bi taraftan..ama kime danıştıysam hemen hemen her bebek sarılık geçirmiş. Korkma geçici bir süreç diye hatırlat kendine o da sen de iyisin alışma sürecimiz geçecek böyle hissetmende çok normal kendine zaman ver ve bebeğini sürekli emzir.. Göğüslerin için de lansinoh krem değilde balsamı işe yaradı bende.. Ve kilo vermesi normal ilk zamanlar hatta iyi önemini atıyor.. Benimki aşırı kilo vermişti..

Birde o şekilde deneyim .kusma sorunu pek yaşamıyorum .
Ben 10 dk emziriyorum uykuya geçiyor diye ara verip bezini alıyorum o sırada ağladığı için uyanıyor . Sonra biraz daha emzirip yatırıyorum . Çok çabuk uykuya geçiyor diye böyle bir yol izlemistim
15 günlükte sonra kusma başlıyor 🥰 daha minik annesi senin bebis kusma başlarsa öyle yaparsın

Tipi bundan evet canım altından da ayak çıkıyor büyüyünce
Bende de bu var ama benim kızın boynunu çok sıkıştırdı ya kıyamadım yarım kundak devam onu da açıyor gerçi bir şekilde, normal uyku tulumu da alıcam ben herhalde kış için daha garanti olur hiç bir şeyi üzerinde tutmuyor daha şimdiden

geğiriyor olabilir mi, bizimde başta öyleydi geğirmeye alıştı ☺️ hatta hıçkırırken bile kusacakmış gibi oluyordu korkuyordu hıçkıra hıçkıra ona da alıştı
Yok ya geğirme değil onu yapıyor valla ben de anlamadım ne olduğunu inan.
enjektörle vermekte çok mantıklı, bizde başta zorlandık yemiyordu mamayı ağlaya ağlaya veriyorduk ama şimdi nasıl iştahlı yiyor ya saldırıyor resmen, enjektörle vermeme rağmen 2 dk da bitiriyor 30 cc yi, başta bizi çok zorlamıştı 30 cc yi 1 saatte vermeye çalışıyorduk çok şükür düzeldi
Enjektöre alışınca kolay geliyor bence de. Kaşık biberonu hiç beceremedim🤣
emzirirken acayip kalori yakılıyor o yüzden terliyoruz, şey gibi düşün spor yapmak gibi
Evet ama sonra rüzgar esiyor camdan filan ya bi terleme bi o derken sıkıntı çıkacak valla sırtımda

Bende de bu var ama benim kızın boynunu çok sıkıştırdı ya kıyamadım yarım kundak devam onu da açıyor gerçi bir şekilde, normal uyku tulumu da alıcam ben herhalde kış için daha garanti olur hiç bir şeyi üzerinde tutmuyor daha şimdiden
Aynen öyle bende akşam denedim bunu qma boynuna kadar kapatamadık kıyamadım yani sıkışçqk gibi geldi kenarlardan kıvrdık içe doğru 🤣 boyun oyuntusu çok az

kızlar öncelikle elektrikli ana kucağı almayalım gereksiz bir de pahalı zaten ilk 6 ay kullanacak diyen ben ana kucağını almaya karar verdik 🙃 sallamaktan ayaklarım ağrıyor artık ve uzun da sürüyor 🙄 evde tek olup bakan kimse olmayınca beni de kendine kitliyor oğlum bi iş yapamıyorum dün babası gelene kadar bi dk durmadı uyumadı da o yüzden almaya karar verdik 🙌

bir de Pazartesi günü hepatit aşısının 2.dozunu oldu, o zamandan beri ateşi hep 37 lerde, sağlık ocağındaki ebe normalde yapmaz kimseden ateş şikayeti almamıştık sizin bebek biraz zayıf ondan olabilir demişti , ertesi gün dr a gittiğimizde söyledim aşı sonrası olduğu için hiç kaale bile almadı sonraki gün eşim kan sonuçları için gittiğinde dolven verebilirsiniz femişti ama bugün 5 gün olacak hala ateşi 37.2 , en fazla 37.5 i gördü ama bu kadar uzun sürmesi de şaşırttı beni 😶
Off bir de aşılar ateşler var dimi.ilerki aylarda? 😅😭 kuzum geçmiş olsun. Benim doktor 37.7 üstü demişti ama bir de yenidoğanda ateş hiç istemeyiz olursw doktora gel dedi ama 37.7 üstü için yani bilemiyorum :( keyfi filan yerinde mi? Doktora bir daha sor istersen

Bu durumu yaşayan var mı
Kuzum bu zaten olan bir şey ilk bir kaç gün kilo verip sonra alıyor.. %10 normal sizinki için hesapladım 2680 e kadar düşmesinde sakınca yok.. %9 kilo kaybı var bebeğinizde. Sınır içinde ama yüksek ihtimal mama ile destek yapacaklar. Birebir aynısını yaşadım. Sarılık dahil. Hatta hastanede yatıp uv aldık. Hastaneden çıkmamıştık daha. Hepsi bir süreç geçecek merak etme kendini de yıpratma.

Back
X