2023 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    257
Bizde de ilk bir hafta çok ağırdı uykusu sonra çit sesine uyanır oldu, kendi çapımda yavas yavaş bir düzen oturtmaya çalışıyorum yapabilirsem 😐 Şuan mesela yine salonda uyuyor ışık kapalı ve asla ses cikaramiyoruz 🫡☺️
ben bir de tv den beyaz gürültü açıyorum oturma odasının yanı hemen mutfak, yemek yapınca falan ses çıkarmamak mümkün değil böyle de iyi oluyor hem uykuya rahat dalıyor hem de diğer gürültüleri duymamış oluyor ☺️

İyi dilekleriniz için hepinize teşekkür ederim kızlar Allahım bizi evlatlarımız ile sınamasın inşallah
Güzel haberlerini alırım kızımın inşallah
Alacaksınız tabi bu grupta günlerce bebeği yoğun bakımda kalanlar var. Sizinki sadece Işık alıcak ve çıkacak tek sıkıntı göremeyecek olmanız sağlığından endişe etmeyin bebeklerimiz çok güçlü🌸

Kızlar size bir soru :) biliyorsunuz ilk gün sıfır sayılıyor. 10. Gün bebek 9 günlük diyoruz ya. 40 ı ne zaman olacak.. yani 40 günü dolup 41. Günde mi 40 çıktı diyeceğiz.

Biz 2 no ya gectik ben de indirim var diye 1 no stoklamistim elimde patladı arkadasima vericem bi ise yarasin 20 gunde poposu ve bacakları büyüdü bacak kismindan cok sıkıyordu 2 ye geçmemek için direndim ama bacağında cok iz kaliyo sıkıyor kızarıyor diye daha fazla direnemedim 🙄 bence paket paket al bi anda büyüyor çünkü nasi olduğunu anlamiyosun ben yandım siz yanmayin
Kuzum ben 1 no daha uzun gider neden az al diyorlar dedim diye sen bu mesajı yazmıştın ve mesajında biz daha 20 günlük yoktuk... bugün 21. Gün ve bebişin bacağında izler çıkıyor sabahtan beri 🤣 iç lastiği genişlettim sıkmasın diye bu seferde kötü şeyler sızdı onun kıyafet benim kıyafet leke:) Erken konuşmuşum yani 20yi geçince gördüm 🤣 paketi de yeni açmıştım ya bu da bitseydin bari. Biraz daha deneyeceğim bakalım olmazsa 2 takçam.

Mama desteği yapan ve biberon vermek istemeyen kızlar bilginiz olsun.. göğüsünüzü emerken yandan da yapılıyor bu. Bıçakçılar marka 5 nolu emzirme sondasıymış o boru..
Ben enj. İle veriyorum bu yöntemle boruyu bulamamıştım. Artık mama günde bir veriyorum belki de vermiyorum o yüzden almayacağım galiba..

Kuzum ben 1 no daha uzun gider neden az al diyorlar dedim diye sen bu mesajı yazmıştın ve mesajında biz daha 20 günlük yoktuk... bugün 21. Gün ve bebişin bacağında izler çıkıyor sabahtan beri 🤣 iç lastiği genişlettim sıkmasın diye bu seferde kötü şeyler sızdı onun kıyafet benim kıyafet leke:) Erken konuşmuşum yani 20yi geçince gördüm 🤣 paketi de yeni açmıştım ya bu da bitseydin bari. Biraz daha deneyeceğim bakalım olmazsa 2 takçam.
Ben su an 4 paket 2 no aldim bakalim elimde yine patlayacak gibi hissediyorum🤣 2. %50 ind diye ben fazla fazla alıyorum yine kaçıncı gün 3 noya geçersem yine yazayim sizlere de ona göre hesap yaparsınız 🙄🤣 ben sizin yerinize onden deneyimliyorum lütfen sevgili benden büyük bebeleri olan anneler ne zaman 3 noya geçiyorsunuz yazin bana da elimde bez patlamasın mesela Salon Kadini Salon Kadini kuzu sen benden öndesin uyar lütfen 🤣

Ben su an 4 paket 2 no aldim bakalim elimde yine patlayacak gibi hissediyorum🤣 2. %50 ind diye ben fazla fazla alıyorum yine kaçıncı gün 3 noya geçersem yine yazayim sizlere de ona göre hesap yaparsınız 🙄🤣 ben sizin yerinize onden deneyimliyorum lütfen sevgili benden büyük bebeleri olan anneler ne zaman 3 noya geçiyorsunuz yazin bana da elimde bez patlamasın mesela Salon Kadini Salon Kadini kuzu sen benden öndesin uyar lütfen 🤣

Buyuk kizda 7 haftalikken 2 numaraya, 15 haftalikken 3 numaraya,
45 haftalikken de 4 no'ya gecmisiz

3120 gr dogmustu, 5900 gramken 3'e, 8900 gramken 4'e gecmisiz.

Halen 4 no kullaniyoruz. Hem 3 hem de 4 numaraya baya erken gectik, cunku bebegimin ishal problemi vardi.

Su an 24 aylik ve halen 4 no kullaniyoruz.

1 noyu gunde 8-9 adet
2 noyu 7-8 adet
3 noyu 5 adet
4 noyu 3-4 adet uzerinden hesap edebilirsiniz.

Kucukte 2 paket 1 no almistik o bitince hic umursamadan hemen 2 no'ya gectim (3 haftalikti sanirsam) daha hala gecmesem de olur yani oyle soyleyim.
Bende de su an 2 paket 48li
5 paket 68li 2 no var (toplam 2 aylik bez)
Elimde patlar diye korkuyorum.

Biz bugün dr kontrolumuz vardi 1 ayda 1 kilo almış kuzusum 🥰 bu arada gaz için bize Ameticol yazdı bugün verdim ikinmalari yok verdigimden beri alt gazı iyi geldi sanırım rahatlattı bilginiz olsun

Halen 4 no kullaniyoruz. Hem 3 hem de 4 numaraya baya erken gectik, cunku bebegimin ishal problemi vardi.

1 noyu gunde 8-9 adet
2 noyu 7-8 adet
3 noyu 5 adet

Kucukte 2 paket 1 no almistik o bitince hic umursamadan hemen 2 no'ya gectim (3 haftalikti sanirsam) daha hala gecmesem de olur yani oyle soyleyim.
Sağolun kızlar biz de size göre stok yapalım o zman :) benimde 2 nodan almam lazım 1 paket 70li var elimde 1 paket mi 2 paket mi alsam bilemedim 🤣🤣

Biz bugün dr kontrolumuz vardi 1 ayda 1 kilo almış kuzusum 🥰 bu arada gaz için bize Ameticol yazdı bugün verdim ikinmalari yok verdigimden beri alt gazı iyi geldi sanırım rahatlattı bilginiz olsun
Yaa çok sevindim kuzum 🙏 ilk ayda 1 kilo iyi maaşallah. Doğum kilosunun üstüne bakıyorlar dimi? Arada verip düştüğü kilo sayılmıyor..
Benimki asla o kadar alamaz ya 😭 13. Günde doğum kilosuna yeni ulaşmıştı. (Hatta 50 gram vardı da doktor ulaştı sayalım dedi)

1 noyu gunde 8-9 adet
2 noyu 7-8 adet
3 noyu 5 adet

Cok tesekkurler canim benim 3 noya geçtiğinde haber bekliyorum şu an 4 bucuk kilodayiz 2 no dayız sen 3 e gecince beni etiketle lütfen 🥰

Sağolun kızlar biz de size göre stok yapalım o zman :) benimde 2 nodan almam lazım 1 paket 70li var elimde 1 paket mi 2 paket mi alsam bilemedim 🤣🤣
2 no asagi yukari 500-550 adet gider.
Ama sen 400 adet stokla, bebegin aniden buyuyebilir, bacaklari vs poposu tombik olabilir dolayisiyla kilo uyumu olsa da kucuk gelebilir vs vs.

lidyadgn lidyadgn biz en son ayin 20sinde 4100'duk sanirim 10 gunde 4300-4400 olmusuzdur. 5 kg uzerinde her an 3 noya gecebilirim, seni etiketlerim.

Bak 2.bebegi dusunuyorsaniz, bu bez sayilarinizi not alin.

Yaa çok sevindim kuzum 🙏 ilk ayda 1 kilo iyi maaşallah. Doğum kilosunun üstüne bakıyorlar dimi? Arada verip düştüğü kilo sayılmıyor..
Benimki asla o kadar alamaz ya 😭 13. Günde doğum kilosuna yeni ulaşmıştı. (Hatta 50 gram vardı da doktor ulaştı sayalım dedi)
Evet evet canım direk doğum kilosu üzerine hesaplanıyor iyi bence 13. Günde doğum kilosu cubku bizimki de 12. Günde doğum kilosuna ulasmisti bence gayet iyi dert etme

2 no asagi yukari 500-550 adet gider.
Ama sen 400 adet stokla, bebegin aniden buyuyebilir, bacaklari vs poposu kalin olabilir dolayisiyla kilo uyumu olsa da kucuk gelebilir. Vs vs.
Bende şu an 250 adet var onlar bitince 100 adet 100 adet alirim toplu almam elimde patlamasin diye 🙄🤭 bizim kız bazen tam altını acıyorum temizliyorum yeni bezi taktığım anda kaka show yapıyor 3. Yu de takıyorum arada çift çift gidiyoruz🤭🤣

Evet evet canım direk doğum kilosu üzerine hesaplanıyor iyi bence 13. Günde doğum kilosu cubku bizimki de 12. Günde doğum kilosuna ulasmisti bence gayet iyi dert etme
Bende 15te ulaştı sayıyorum 13te 50 gram fark vardı çünkü.. geri kalan 15 günde 1 kg nasıl alsın ya alamaz ki sanki :( mama veriyormuydunuz?

Back
X