- 11 Eylül 2023
- 1.905
- 3.301
- 53
- 30
Ayy yok yok ben hiç öyle sütle yapılan yoğurdu yemem anacım yaparAynen ben de onu kestirdim gözüme hamileyken de onu içerdim. Aman sakın açık süt iyi sanıp açık almayın annelere kv'lere kalmayın çok riskliler

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Ayy yok yok ben hiç öyle sütle yapılan yoğurdu yemem anacım yaparAynen ben de onu kestirdim gözüme hamileyken de onu içerdim. Aman sakın açık süt iyi sanıp açık almayın annelere kv'lere kalmayın çok riskliler
Aynen öyle anneyiz biz iç güdülerimiz bir çok konuda yönlendiriyor aslında bizleri.. boluda bir instamom var o bir doktora gidiyor ama bakmışsındır belki beyza hanmBu bizim 3. Doktor, en iyisini bulmakla meşgulüm 3 aydır. 3 ü de farklı şeyler söylüyor çoğu konuda, sanırım kalbe mantığa ve icgudumuze en uygun olanı uygulayacağız
İsteriz de isterizzBana doktorum liste vericek ısterseniz paylaşırım burda
Aa hiç bilmiyorum adı ne ki bakayım biAynen öyle anneyiz biz iç güdülerimiz bir çok konuda yönlendiriyor aslında bizleri.. boluda bir instamom var o bir doktora gidiyor ama bakmışsındır belki beyza hanm
Bu güzel ya sevdim her tarafı aynı dönmüyorda benim bebek hep döndürüp yandan yine üstünü ıslıyorduBen takıyorum babası çıkarıyor ve intikam alır gibi hep babasının omzuna kusuyor gaz çıkarırken![]()
İkikedilibirdeli olması lazıminsta hesabı doktora kime gider bilmiyom amaAa hiç bilmiyorum adı ne ki bakayım bi
Kızlar ya bebeğim kaka yapma aralarını açmıştı.
2 gün 3 gün ,5 günde Bir yapıyordu. En son 6 günde yapmıştı.
Sonra ben gün saymayı unuttum. Bugün 10 gün olmuş.. sabah kulak pamuğu ve zeytinyağıyla uyardım yaptı biraz avuç içi kadar. Çok ıkındi diye devam etmedim. Çatlama olmasın diye. Koyuydu yani kabız gibiydi. Ne yapmamı önerirsiniz?
Canım benim kızım da 2 veya 3 günde bir yapar. Doktor her gün bir çay kaşığı zeytinyağı dedi. Prematürelere bile veriyoruz dedi, ben verebilir miyim sanmıyorum ama kafana yatarsa dene istersen. Hatta popodan uyarmaktan çok daha sağlıklı dedi.
yenidoğan yoğun bakımda 4 yıl çalışmış hemşire arkadaşım dedi ki biz bebeklere mama verdiğimizde günde 2 öğününe 1 çay kaşığı zeytinyağı veriyorduk ve her gün kakalarını yapıyorlarmış gaz sorunu da olmuyormuş , benim bebeğimde bazen her gün bazen en geç 3 güne kaka yapıyor ama o 3 güne gelene kadar çok sancısı oluyor , bugün verecektim ama yaptı kaka hatta batırdı kendini banyoya soktumEvet canım ben bebeğim küvezdeyken ebe çok sancı oluyor liste vermiştik ona uyuyormuşum dedi , evet ama zeytin yağı içiyorum ondan ola bilir mi dedim , yok biz burda prematüre lere bile zeytin yağı veriyoruz demişti , ama hakiki zeytin yağı markettekiler boş
Ay içime sindi gibi sanki verebilirim ben deyenidoğan yoğun bakımda 4 yıl çalışmış hemşire arkadaşım dedi ki biz bebeklere mama verdiğimizde günde 2 öğününe 1 çay kaşığı zeytinyağı veriyorduk ve her gün kakalarını yapıyorlarmış gaz sorunu da olmuyormuş , benim bebeğimde bazen her gün bazen en geç 3 güne kaka yapıyor ama o 3 güne gelene kadar çok sancısı oluyor , bugün verecektim ama yaptı kaka hatta batırdı kendini banyoya soktumbi daha uzarsa bende zeytinyağı vereceğim bi çay kaşığı
Valla odada herşey vardıBen olsam bir camasirimi bırakırdım ortada, görürlerse onlar utanirdi. Sonucta yatak odası orda her şeyi bulmaları mümkün. Risk alıp girebilirler mi bir daha acaba![]()
Kuzum sende onlarla gir hay Allah camsirlarim da ortada kusura bakmayın de belki anlarlarValla odada herşey vardı![]()
Anladım canım ama o sütlerde pek sağlıklı olmuyor yinede katkı madde varPastörize günlük süt alıp mayalayacağız canım 3 4 günlük en fazla onu yedircez.. hatta mümkünse probiyotik maya ile
Benimkinin gazı hiç bitmeyecek gibi geliyor banaaglamanin asınin yan etkisi mi yoksa gaz sancısı mi oldugunu ayırt edemeyecekleri için gazın geçmesini bekliyorlar canım
Ben şuna tattırıyorum çoğu şeyi kaşık ucu kadar bile olmuyor tattırdığımBazıları 4 ayda tadimlara başlıyor yemeğin suyundan falan tatsin diyorlarmış. Karbonhidratı sindiren enzim 6. Ayda oluşmaya başlıyor o yüzden erken başlamak zararlı aslında. Ne acelemiz var diye düşünmüyor da değilim. Biraz literatür tarayayim bakalım buraya yazarım
Evet o söyleyince benimde içime sindi ve kendi bebeğine de veriyormuş onunki de 4 aylıkAy içime sindi gibi sanki verebilirim ben de
Kv zaten odaya hergün dalıyorKuzum sende onlarla gir hay Allah camsirlarim da ortada kusura bakmayın de belki anlarlar![]()
Bende inşallah bulurum Kıbrıs’ta altın sütüAa yok yok günlük pastörize süt alıp kendimiz yapicaz ben bimdeki altın sütle yapacağım besin degeri yüksek
Ay asla utanmazlar benceBen olsam bir camasirimi bırakırdım ortada, görürlerse onlar utanirdi. Sonucta yatak odası orda her şeyi bulmaları mümkün. Risk alıp girebilirler mi bir daha acaba![]()
Neden erken geçiyoruz ya bundoktorlar da bi alem ilk 6 ay anne sütü sadece diyorlar diyorlar sonra 5. Ayda tadımla başlayalım bilmem ne.. benimki ne der bilmiyorum ama ben 6 ayı doldurup başlamak istiyorum.
Kızlar belli kriterler vardı tam hatırlamıyorum da, dilini dışarı itmiyor olması, oturabiliyor olması, bizimle otururken kaşıklara vs ileri atılıyor olması tatmak için bi çaba sarfediyor olması gerekiyordu kriterler bunlardı. 6. Ayı bitirince baslayam doktor da var ki önerilen bu. Cok gerekmiyorda daha erken baslamıyorlar. Ama bu kriterleri saglıyorsa ufaktan verilebilir. Zaten bu aylarda tadım yapıyor doyma hedeflenmiyor cok minik miktarlar 1 tatlı kasıgı vs gibi.Emzimler 6-9. Ayda aktive olduğu için bende aslında beklemek istiyorum, kilo alımı gelişimi iyi damak tadı gelişsin daha fazla beklemeye gerek yok yavaş yavaş başlar dedi doktor ama bir uzman görüşü daha alacağım bu konuda
Yogurt eger varsa tanıdıgın guvendigin ne ile beslendigini bildigin ve asılarını vs takip edebildigin bi inek onun cig sutunu kaynatarak yoksaYoğurt nasıl yapıcaz ? Benim sütüm yoğurt yapacak kadar değil , dışardaki yoğurtsa veremiyoruz heralde
Senin sivi alimin nasil? Gun icinde 3 litre sivi 1,5 litresi hosaf limonata bitki cayi anne cayi falan 1,5 litresi su seklinde olmali demisti doktorumuz, bir dene istersen.Kızlar ya bebeğim kaka yapma aralarını açmıştı.
2 gün 3 gün ,5 günde Bir yapıyordu. En son 6 günde yapmıştı.
Sonra ben gün saymayı unuttum. Bugün 10 gün olmuş.. sabah kulak pamuğu ve zeytinyağıyla uyardım yaptı biraz avuç içi kadar. Çok ıkındi diye devam etmedim. Çatlama olmasın diye. Koyuydu yani kabız gibiydi. Ne yapmamı önerirsiniz?
Canim bizimki baya azalmıştı sonra yine başladı, gündüz çok mutlu ama her akşam 3-4 saat aşırı bir ağlama krizi yasiyoruz dayanamadik bu çocuğun neyi var diye doktor direk gaz dedi diğer tüm olabilecek ihtimalleri ekarte edip. Anne sütü form değiştirdigi için bebek zor uyum saglayabilirmis. Dün yine akşam 6 dan 11.30 a kadar ağladı, bir yandan gaz çıkarıyor bir yandan ağlıyor yavrum. Ama geçecek inanıyorum. Hatirlamiycak bile bu günleri, malesef bağırsaklar dünyaya en zor alışan organ.Benimkinin gazı hiç bitmeyecek gibi geliyor bana![]()