- 5 Ocak 2017
- 1.569
- 1.141
- 133
benim bebişim de emerken uyuyor çoğu zaman. ya da emzik verip kucakta gezdiriyoruz. çok emmediği için sorun etmiyorum inşallah sorun değildir
ben gece erken uyutamıyorum. dün gündüz olan uykulardan en son 6da uyandı. 8 gibi uykusu geldi uyutmadım. gece erken yatsın diye. 9.5a kadar zorla oyaladık uyuttuk 10da geri kalktı sanki sabah uyanmış gibiyine 12 gibi zorla uyudu. bunu nasıl çözebilirim ya
aşağı yukarı şöyle bir düzen oluşturdu hatta
gece 12 -3 uyku
3.5-6.5 uyku
7.5-9.00 uyku
11-12 uyku
14.5-15.00 uyku
17.00-18-00 uyku
uyutursam 20.00-20.30 uyku
ben daha erken uyuyup uyansın yoksa büyüme hormonlarından mahrum kalıyor diye endişeliyim![]()
Emerken uyuyorsa uyandırmalısınız,bebek yemekle uykuyu çeliştirmemeli.sabah 6 buçukta uyandığı zaman 1,5-2 saat sonra uyuması lazım,1 saat sonra uyuması çok erken.Bir defa ile pes etmeyin,uyku düzeni oluşturmak için sabahdan başlayın.Benim oğlumun hem yemeyi,hem de uykuları arasında 3 saat fark oluyor.Mesela 7de uyandı emzirdiniz,8:30 gibi uyuyup 10 civarı gibi de uyanırsa çok iyi olur.Emdiyse altını değişture bilirsin,oyun oynaya bilirsin,gezdire bilirsin,ya kendi oynar,uykusu geldiğinde de yatmaya götüreceksin.Ben artık uyku saati gelmişse yatağına koyuyorum.Dakika farkı oluyor bizde de,elbette olacak insan bu robot değil,bazen erken bazen geç uykuya dala biliyor,bazen fazla,bazen az uyuya biliyor.45 dk-dan önce uyanırsa,geri yatırmaya çalışıyorum,30 dk içinde geri yatmasa,artık yataktan alıp emziriyorum.