• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    202
Ben de olucam galiba 2 gündür baş ağrısı depresif bi ruh hali var regl öncesi böyle olurdu, umarım olmam böyle baya rahat😄
inşallah olmazsın 13 ayın birikmişi gidiyor sanki tuvalet kağıdını alıp bütün gün ağlayasım var🤣🤣🤣 ama selimden sıra gelmiyor 🤣

Benim oğlum camlibelden çıktım yaya ninnisini çok severdi, onu söyledimmi uyur kalırdı, 4 yaşına kadar o ninniyi söyletti bana ama kızım pek anlamıyor, telefondan dandini dastanayi acarsam dikkatini çekip dinliyor, bizimki eeee eeee piş piş, hatta şuan kızımı sallıyorum, cevap yazarken sustum yari uykulu ıııı ııı ıh diyor, en sevdiği hoşuna giden eee ee eh, başka şarkı türküyü takmıyor
ne güzelmiş o ninni ilk defa duydum 🥰🥰 benimki de kendi kendine söylüyor 🤣

Umarım bir daha hiç yaşamaz. Kan bile gelmişti benden😔 ne yaptınız verdiniz mi tahlil😅😊
Gerekli hijyene dikkat ettim muzu da kestim bir anda kesildi akıntı.. bu hafta içi idrarın almaya çalışacağım yine de baktırdım önlem amaçlı...☺️

kizlar Kan ilacı olarak bestirona başladım. Dün vermene rağmen akşamında bebegim kakasını yaptı. Biliyorsunuz benin bebe geç yapıyor tuvaletini. Eczacı arkadaşlarıma sordum bunu tavsiye ettiler.

Eklentiler

• 20231022_093939.webp
    20231022_093939.webp
    16,3 KB · Görüntüleme: 45
kızlar ben müziği hiç kullanamıyorum. birkaç ninni söylüyorum uyutacakken. eskiden müzik denemeleri yapardım seveceği bir şeyler olur mu diye ama hiç alıştıramadım. müzikle şarkılarla ilgili bi şeyler yapan var mı aranızda bana birkaç taktik verir misiniz ♥️
Benim bebeğiminde müziğe ilgisi yoktu başlarda.
Şimdi gece ninnisi olarak olarak söylediğim bir ninni var onu uyurken söylüyorum ara ara ama o değil de emmek uyutuyor yine de :))

Müzik kulağı oluşsun diye de sözsüz müzikler açmaya başladım. Sözlü pek sevmiyor.
Arada saksafon açıyorum, geçen baby jazz diye bir seri buldum, onu açtım. Arka planda çalıyor bunlar.
Böyle olunca rahatsız olmuyor.
kızlar goon bebek bezi aldım çiş göstergesi yok mu yaaaaağ 😩
Var evet. O sarı çizgiler renk değiştiriyor.

Benim bebeğim sadece emerek uyuyor bir de son günlerde uykuya direndiği zaman babası kucağına alıp ellerini kendi elinde birleştirip alnından öperek uyutuyor ama buna uyumak değil de sızmak diyeyim. O kadar direndikten sonra bu şekilde kucaklanınca uykuya dayanamıyor artık.

Emerek uyutup bunu değiştirebilen nasıl yaptı var mı aramızda

Şimdi gece ninnisi olarak olarak söylediğim bir ninni var onu uyurken söylüyorum ara ara ama o değil de emmek uyutuyor yine de :))

Müzik kulağı oluşsun diye de sözsüz müzikler açmaya başladım. Sözlü pek sevmiyor.
Arada saksafon açıyorum, geçen baby jazz diye bir seri buldum, onu açtım. Arka planda çalıyor bunlar.

benmki değiştirmedi :((

bunu deneyeceğim 🥰 ben de müzikle büyüsün istiyorum hep ama. öyle ilgili davranmıyor bir de bildiğim hep üzücü şarkılar 🤣 sözsüz daha iyi olur

Uyku eğitimi vermelisiniz,şimdi tam da zamanı,ben bir çok kaynak okudum,videolar izledim,şimdi oğlumu sallamadan yatırıyorum.Emziği sadece yatarken veriyorum,ilk 1 ay ben vermedim,meme reddi yapa bliyor diye,sonra da bebeğim istemedi,kaynanam beşiğe koyup sallayatak emziğe alıştırdı,ağlasa da,sonralar alıştı.Gündüzler emzirdikten sonra uyumasına izin vermeyin,oyun oynayın,dışarı çıkarın,bezini değişin vs.İstikrarlı olun.45 dk-dan fazla memede tutmayın.Benim bebeği ben artık 30 dk-dan fazla tutmuyorum artık,çünki fazlasını geri çıkarıyor,20 dk ideal şimdi,15-20 dk aktif emdiyi için çabuk doyuyor artık.
45 dk.dan az uyuduğu zaman ben uykuya geri döndürüyorum,önceleri 30 dk olan uykuları arttı.45 dk bitince bazen uyanıyor,geri uyutuyorum,toplam 1,5-2 saaat uyumuş oluyor.
Şu sıralar hiç memeyi bırakmak istemiyor , ben çekiyorum o çekiyor sündü meme😄, kucağımda uyumak istiyor , uyutmuyorum kesinlikle uyumuyor. Bugün 3. Gün bakalın her halde pes edecek bir gün

Back
X