• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2024 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

bebeğinizin cinsiyeti

• kız

OY: 109 49,3%
  • erkek

OY: 104 47,1%
  • ikiz kız

OY: 0 0,0%
  • ikiz erkek

OY: 3 1,4%
  • ikiz kız ve erkek

OY: 5 2,3%
  • üçüz/çoğul

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    221
Ay evet ben de ikisini de duyduğum için merak ettim bir de ikinci ilki gibi nazlı gelmez diyenler oluncaa 😅😅 gerçekten adet olduğum günleri, o şişkinliği, ağrıyı, bir hafta ped takmayı filan öyle hızlı unuttum ki birkaç aya tekrar başlayacak olması garip geliyor 🙈
Evett nazlı gelmezmiş, o yüzden ilk günden tedbir lazım 😁. Sormaa gerçekten, olmak mı daha kötü olmamak mı? 😂😂

Evett nazlı gelmezmiş, o yüzden ilk günden tedbir lazım 😁. Sormaa gerçekten, olmak mı daha kötü olmamak mı? 😂😂
Olucakmış gibi olup olamamak çok kötüydü hahahaha eski dostum pcos beni bekliyor 🤪 belki bir şeyler düzelir ya normal doğum olursaa 🥹 umut dünyası 🥲😂 ama doğumdan sonra direkt olalım hep olalım güzel güzel acabasız aylar geçirelim ahdjdjd

Gerçekten bazı şeyleri deneyimleyip göreceğiz herkeste başka tecrübe ediliyor napalım 😢 emzirmek isterim tabi ki ama başta süt gelmesini desteklemek sonra mastitin önüne geçmek için fazlasını sağmak için mantıklı geliyor bir de göğüs ucu problemleri var tabii ☹️ sürekli sağmak zorunda değilim çalışmadığım için o yüzden elektrikli düşünmüyordum ama şimdi o daha mantıklı geldii

doğru ya hasta olduğumuzda da yedek olur çok mantıklıı. Bence de süt geldiği sürece sağıp buzlukta saklamanın bir zararı yok, zor durumlarda garantimiz olur ne güzel 🥰 ben de avent bulmuştum uyguna ama lansinoha da bakayımm 😍
Evet evett kuzum mastit konusunda ihtiyaç benimki hep akiyodu oyuzden mastit yaşamadım ama onun acısı çok berbat bisey allah gostermesin

Son düzenleme:
Kızlar bir şey merak ettim. Doğumdan sonra normal adet döngümüz ne zaman başlayacak, herkeste farklı mı oluyor o? Regl olmasak bile çok dikkat etmemiz lazım dimi ikinci (ya da kaçıncı oluyorsa) sürpriz yapmasın diye 🫣🤣🤣
Kanaması 40 gün sürmeden düzene giren bir arkadaşım vardı kişinin bünyesine bağlı sanırım 🤭 süt korur filan diyorlar inanmayalım korunalım :halay:

kızlarrr kaç kilo aldınız ya ben 20 kilo almışım daha şimdiden 🙈 şeker de çıkmadı ama ben sürekli tatlı yiyorum 😅 çok rahat geçti kusma bulantı tiksinme olmadı o yüzden yedikçe yedim galiba 🙈
74 ile hamile kaldım ilk aylar bir 5 kilo verdim 69 filan oldum, geçen ay 71.8 dim bu sabah aç karnına ölçülünce 73 çıktım gün içinde yemek yedikten sonra filan 74 lerde oluyorum, 2 hafta önceki kontrölümde doktor da 74 ölçtü 🥹

İyi aksamlar gebisler🌸
1.konu 11kg aldim 28. Haftadayim
2.konu adet konusu. Dogumdan sonra 15gun hafif kanamali gecti. 40im ciktiktan 2-3 gun sonra normal adet döngüme döndüm. Bir arkadasim 1yik boyunca hic adet gormedi. Kisiden kisiye degisiyor bu durum.
3.konu iste gogus pompasi konusu; ben ev hanimi oldugum icin elektrikli dusunmedim. Cok sut birikimim veya mastit gibi bir durumum olursa Mochi göğüs pompasi aldim onu kullanacagim..

Olucakmış gibi olup olamamak çok kötüydü hahahaha eski dostum pcos beni bekliyor 🤪 belki bir şeyler düzelir ya normal doğum olursaa 🥹 umut dünyası 🥲😂 ama doğumdan sonra direkt olalım hep olalım güzel güzel acabasız aylar geçirelim ahdjdjd
O da var di mii olacak gibi olup olmamak stress, şiş karın, ağrılı bel, sinir hali 😂 ne çabuk unuttuk.
İnşallah acemimm her şey düzene girer Allah’ın izniyle doğumdan sonra 🥰🥰🥰

Kanaması 40 gün sürmeden düzene giren bir arkadaşım vardı kişinin bünyesine bağlı sanırım 🤭 süt korur filan diyorlar inanmayalım korunalım :halay:
Yok yok valla hiç riske atamam zaten adet görmeden önce yumurtlama olduğu için hiç farketmeyiz bile ilk döngüne sürpriiiiz 🫣😂😂

İyi aksamlar gebisler🌸
1.konu 11kg aldim 28. Haftadayim
2.konu adet konusu. Dogumdan sonra 15gun hafif kanamali gecti. 40im ciktiktan 2-3 gun sonra normal adet döngüme döndüm. Bir arkadasim 1yik boyunca hic adet gormedi. Kisiden kisiye degisiyor bu durum.
3.konu iste gogus pompasi konusu; ben ev hanimi oldugum icin elektrikli dusunmedim. Cok sut birikimim veya mastit gibi bir durumum olursa Mochi göğüs pompasi aldim onu kullanacagim..
teşekkürler canım cevaplar içinn 🙏🏻 mochi pompa mı, akan sütü mü topluyor farklı yorumlar okudum onunla ilgili

O da var di mii olacak gibi olup olmamak stress, şiş karın, ağrılı bel, sinir hali 😂 ne çabuk unuttuk.
İnşallah acemimm her şey düzene girer Allah’ın izniyle doğumdan sonra 🥰🥰🥰
Ay evet ne delilikti ya.. kadın olarak işimiz her zaman çok zor 😂 amin canımmm inşallah çok güzel olacak her şey, koynumuzda kuzumuzla 🫶🏻🫶🏻🫶🏻

Hamileliğinizi mahvetmek istemiyorum ama takip edip bana mesajlarınızı görünce de anlatmak istiyorum. Teyzeleriiiii benim minik Çağlam iyiymiş artık kilo artışı takibine geçeceğiz kalbi beyni şu an sorunsuz dedi doktorumuz. Sütümü de 3 saatte 4cc ye çıkarmışlar karnı şişmiyormuş. 10 gündür ilk defa yüzüm güldü hepinize duaları için teşekkür ederim Allah hepinizden razı olsun hepiniz sağlıkla doğumlarınızı yapın 🥹🥹🤍

Amin ya çok korkuyorum kimsemiz yok burada eşim bebeğe mi baksın bana mı baksın inşallah hiçbirimiz yaşamayız öyle kötü şeylerr
Hayır hayır hiç düşünme onu ben varim burda her aklinca soru işaretlerle burdayımm hiç kafanı yorma bakılmıcak birşey yokki emzirdikten sonra gazinı cikarıcan uyuycak her koşulda hep boyle hiç yapmasan gazı birikirr sonra 🥰 3 ay boyunca böyle olcak ondan sonra herşey daha da anliyosun ve tecrübeleniyorsun😘

Hamileliğinizi mahvetmek istemiyorum ama takip edip bana mesajlarınızı görünce de anlatmak istiyorum. Teyzeleriiiii benim minik Çağlam iyiymiş artık kilo artışı takibine geçeceğiz kalbi beyni şu an sorunsuz dedi doktorumuz. Sütümü de 3 saatte 4cc ye çıkarmışlar karnı şişmiyormuş. 10 gündür ilk defa yüzüm güldü hepinize duaları için teşekkür ederim Allah hepinizden razı olsun hepiniz sağlıkla doğumlarınızı yapın 🥹🥹🤍
Yaaaaaa çokguzel bi haber kuzuu
Hamileliğimizi niye mahvedesin kizzz

Bestee maşallah bak bebişin çok güçlü iyi haberleri geliyorrr 🥰😍 çok mutlu oldum mesajına 💐 daha da güzel günler sizi bekliyor inşallah 🥰

Doğurdum ya kötü örnek gibi önünüzde olmak istemiyorum 🫠 bu arada
Elektrikli göğüs pompası alma imkanınız varsa alın. Doğum ani olunca eşim gece eczanede wee baby marka bulup almıştı baya iş görüyor ama benim sütüm gerçekten az o yüzden lansinoh aldım üç gündür deniyorum biraz daha kaliteli çekimi daha rahat. Arkadaşım mochi yüzünden mastit oldu ağrıdan duramıyor antibiyotik tedavisi bile fayda etmedi bebeğiniz yanınızda olsa da sağım yapın derim diğer sağan arkadaşlarım mastit olmadılar.
Sezaryen doğumla ilgili bilmek istediğiniz bir şey varsa anlatabilirim

Doğurdum ya kötü örnek gibi önünüzde olmak istemiyorum 🫠 bu arada
Elektrikli göğüs pompası alma imkanınız varsa alın. Doğum ani olunca eşim gece eczanede wee baby marka bulup almıştı baya iş görüyor ama benim sütüm gerçekten az o yüzden lansinoh aldım üç gündür deniyorum biraz daha kaliteli çekimi daha rahat. Arkadaşım mochi yüzünden mastit oldu ağrıdan duramıyor antibiyotik tedavisi bile fayda etmedi bebeğiniz yanınızda olsa da sağım yapın derim diğer sağan arkadaşlarım mastit olmadılar.
Sezaryen doğumla ilgili bilmek istediğiniz bir şey varsa anlatabilirim
Süt pompası medela çok iyi, benim de kızım sezaryen doğumlu hiç sütüm gelmemişti, medela çok artırmıştı. Kardeşime vermiştim kırılmış ,maalesef elimde şuan yok. Düzenli salıncağa artıyor mutlaka ama çekim kuvveti önemli. Birde Manuel olanlar iyi değilmiş

• Beğen
Reactions: Jou
Back
X