• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2024kpss

Kuru Bakla

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
27 Mayıs 2019
540
675
103
32
Bu kpss laneti nedir böyle?
Ben çalışan biriyim, kamuda belli başlı yerlere başvurmak için giriyorum sadece. Ama senelerce dirsek çürütenler var bu sınav için. Bugünkü alan sınavinda bilgi dışında aşırı saçma yorumlama ssorulari çıktı. Çalışan insanlar bile hep ikilemde kalmışlar. Bir de sınav salonlarinda gözetmen olan kişiler niye boşuna giriyorsunuz alım yok yazik paraniza falan diyolar. Arkadaşlar bu sınavlara hobi olarak hazırlanan bir kişi görmedim ben. Özel sektörde yabanci dil, okul kriterleri, bunun dışında farklı farklı kriterler var işe girmek aşırı zorlaştı, tabiki insanlar kamuya girmeye çalışacak. Şartlar o kadar kötü ki kamuya giren hayatini yaşıyor, özeldekiler de mobing, aşırı mesai ve karşılığında bir biz aileyiz nameleri dinliyor. Bugun sınava giren herkes için üzüldüm, hayalleri olan o kadar genç arkadaşım saçı sakalı bu sınavlarda beyazlattık:KK43:

Ben çalışan biriyim, kamuda belli başlı yerlere başvurmak için giriyorum sadece. Ama senelerce dirsek çürütenler var bu sınav için. Bugünkü alan sınavinda bilgi dışında aşırı saçma yorumlama ssorulari çıktı. Çalışan insanlar bile hep ikilemde kalmışlar. Bir de sınav salonlarinda gözetmen olan kişiler niye boşuna giriyorsunuz alım yok yazik paraniza falan diyolar. Arkadaşlar bu sınavlara hobi olarak hazırlanan bir kişi görmedim ben. Özel sektörde yabanci dil, okul kriterleri, bunun dışında farklı farklı kriterler var işe girmek aşırı zorlaştı, tabiki insanlar kamuya girmeye çalışacak. Şartlar o kadar kötü ki kamuya giren hayatini yaşıyor, özeldekiler de mobing, aşırı mesai ve karşılığında bir biz aileyiz nameleri dinliyor. Bugun sınava giren herkes için üzüldüm, hayalleri olan o kadar genç arkadaşım saçı sakalı bu sınavlarda beyazlattık:KK43:
Katılıyorum. Allah gençlerin sonunu hayır etsin. Zor süreçler. Ben hep diyorum bölüm yazarken devlet memuru olurum yeaaa diye tercih yapmayın o devir bitti. Özelde de iş sahası olan bölümler seçin diyorum.

Katılıyorum. Allah gençlerin sonunu hayır etsin. Zor süreçler. Ben hep diyorum bölüm yazarken devlet memuru olurum yeaaa diye tercih yapmayın o devir bitti. Özelde de iş sahası olan bölümler seçin diyorum.
İnanım ben İst. Üniversitesi ingilizce iktisat mezunuyum. Okulu bitirdiğimde heryere aktif basvurduğum halde bir sene bekledim. Süreç zor ama kpss eğer bugün boşuna girilen bir sınav olarak görülüyorsa sırf para toplansın diye sınav açmakta bi o kadar vicdansızlık.

bana göre de artık kpss girmek biraz fantezi. ayrıca yeni düzenlemelere göre tüm sınavlar yorum odaklı oldu. cünkü emin olun okullar kendini bile ifade edemeyen öğretmenlerle dolu. kamuda su an çok vasıfsız çalışan var. kendimi övmek adına söylemiyorum ama üniversitede hocalarımın “üniversitede kariyer yapmis çoğu hocadan daha dolu” olarak gördüğü ben atanamadım 74 puanla. ama mesela aynı sınıftaki bir arkadasim ingilizce çok basit bir cümleyi bile anlayamıyorken atanabildi. neden? çünkü bilgi ezberleyip girdi. o benden daha kalifiye değil, benle yarışamaz bile ama su an o komuda bense sürekli özellerde orda burda bazen alanımın dısında işlerde çalışıyorum. kızın bu arada sadece yetersizliği değil karakteri de öğretmenliğe uygun değildi ayrıca. ayy bak hatırladıkça sinirleniyorum 😂😂 hala daha instagramda çalıştığı çocuklarla dalga gecip story atan bir kız. cocuklarla lanlı lunlu konusan biri. o çocuklarıdan birinin velisi olacaktım istee ahh ahhh 🙄 neyse konu nerelere geldi 😂 insanlar gercekten bu sınava umut bağlayıp giriyor. ben bu yul giren herkese çok üzüldüm gercekten. ben sınava başvuru yaptığım halde girmedim. o kadar nefret ettim artık. imsanların en cok ihtiyacı olan bu zamanda bildiğiniz dalga geciliyor insanlarla. Hakeden hakettiği yerde en kısa sürede gelir inşallah ne diyelim

Ben hobi olarak giriyorum valla ösym’nin girebildiğim her sınavına. Sınav hobim var 😂😂

şimdi linçlenecem ama yorum sorusu yapamayan da kendine eğitimli demesin bir zahmet ya. Sınava hazırlandığımız dönemlerde yorum çıksın diye dua ederdik. Şimdi iki olay arasında bağlantı bile kuramayan tuhaf nesiller yetişti. Çok yaşlı gördüm kendimi 😂

Puan değil sıralama önemli olduğu için bu tarz sınavlarda zor ya da kolay olması bir sorun teşkil etmez. Çünkü sıralama yapılacak herkes için de sinav zor ya da kolaydır.
Puan sadece taban puan istenen yerde etkilidir oda üç beş soruyla alınıyor zaten.

Alım yok diye bir şey yok o sözler söylendikten sonra kaç kere alım oldu daha yeni merkezi alım oldu. Yeterli puanı alırsan herkes atanır. Kendi mesleği olmaz başkasına atanır. Ben diyetisyenim 2022 mezunuyum 2022 puanıyla atandım 2 sene oldu 2 kere atandım hem de. Abim de atandı hala çalışıyor ikimiz de mezun olur olmaz merkezi atamayla atandık. Yengem de öyle. Hem de kendi şehrimize atandık. Mesela paramedik arkadaşım var gidip gardiyan oldu. Sosyolog arkadaşım aim memuru oldu. Diyetisyen mühendis arkadaşlarım düz memur olarak atandı. Adalet bakanlığı da açıklama yaptı baya alım yapacak 2024 puanıyla. Zaten sağlık ve güvenlik polis vs alımları devam edecek dediler. 75-80 puanla atanmak 10 sene önceydi.

Bir de ben sınava staj ortamını görünce hazırlandım. Son senemdi alttan derslerim vardı. Stajım vardı. Bence şansım sınav iptali oldu o ara çok çalıştım çünkü. Özelde de çalıştım yok. Kendi yerimi açsam da olurdu ama 2 dilim ananassssss 2 kereviz sapı yeeee diyen detoksçu diyetisyenler yanında ben tutulmazdım. Hastanede çalışırken danışanlar gelip e diğer kişi 1 ayda 10 kilo verdiriyor siz 10 kiloyu 4 ayda diyordu. Networkte yapamadım. Atanmaktan başka çarem yoktu. Ve özel üniversitede okudum ailemin atanmama inancı sıfırdı

Valla bende bu sene işimden istifa edip 7 ay kpss hazırlandım. Benim içinde hüsrandı 🥹

Gözetmen olan kişiler nasıl böyle zırvalayabilir alımı kendileri mi belirliyor da alana umutla giren insanların sınav anında moralini bozuyorlar?
Sizin yerinizde olsam şikayet oluştururum.

sınavlarda bu şekilde konuşanlar yök ya da meb mensuplarıysa gerçekten yazık. böyle yorum yapma hakları yok bence de şikayet edilmeli motivasyon düşürmekten
ben de sınavlarda görevli oluyordum ama ücretleri emeğin ve zamanımın karşılığına değmediğinden gitmiyorum çoğu arkadaşım da gitmiyor yks kpss için gözetmen bulamayınca eğitimciler dışında da görevlendirme yapıyorlar, sınav ve öğrenci psikolojisinden anlamayan kişilere denk gelmişsiniz

her ne kadar merkezi alım az olsa da açıktan alan bir çok kurum puana sahip olmayı önkoşul kabul ediyor, o yüzden bence çabalamayı bırakmamak lazım ama b planı da oluşturmak lazım
herkesin emeğinin karşılığını almasını dilerim

sınavlarda bu şekilde konuşanlar yök ya da meb mensuplarıysa gerçekten yazık. böyle yorum yapma hakları yok bence de şikayet edilmeli motivasyon düşürmekten
ben de sınavlarda görevli oluyordum ama ücretleri emeğin ve zamanımın karşılığına değmediğinden gitmiyorum çoğu arkadaşım da gitmiyor yks kpss için gözetmen bulamayınca eğitimciler dışında da görevlendirme yapıyorlar, sınav ve öğrenci psikolojisinden anlamayan kişilere denk gelmişsiniz

her ne kadar merkezi alım az olsa da açıktan alan bir çok kurum puana sahip olmayı önkoşul kabul ediyor, o yüzden bence çabalamayı bırakmamak lazım ama b planı da oluşturmak lazım
herkesin emeğinin karşılığını almasını dilerim
Benim yanımdaki kız hani şu kitapçıktaki kodu klavuza yapıştırıyorsun ya, dedi ki onun ucunu herkes kaldırsın. Neyse adaylar da bir şekilde yapmış. Durmuş diyor ki bakıyorum da herkes tecrübeli. Kadına çok sinir oldum. Sana ne tecrübelilerse. Derdi seni mi gerdi

Gözetmen olan kişiler nasıl böyle zırvalayabilir alımı kendileri mi belirliyor da alana umutla giren insanların sınav anında moralini bozuyorlar?
Sizin yerinizde olsam şikayet oluştururum.
Hayır sana ne yani, ben belki hobi olarak sınava giriyorum. Parası cebinden mi çıkıyor!? Ne d.ngalaklar var!

Ben hobi olarak giriyorum valla ösym’nin girebildiğim her sınavına. Sınav hobim var 😂😂

şimdi linçlenecem ama yorum sorusu yapamayan da kendine eğitimli demesin bir zahmet ya. Sınava hazırlandığımız dönemlerde yorum çıksın diye dua ederdik. Şimdi iki olay arasında bağlantı bile kuramayan tuhaf nesiller yetişti. Çok yaşlı gördüm kendimi 😂
Yorum sorusu çıksın tabiki ama siz sorulari gördünüz mü? bu seneki yorum sorularinda ya şıklar çok yakındı birbirine yada tuhaf yorum soruları vardı ben maliyede bilgi üzerinden bu kadar tuhaf yorum sorusu daha görmedim hiç.

Back
X