• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    219
Canlar merhaba 🌸 öncelikle hepinize güzel dilekleri için çok teşekkür ederim 😇
Hemen hikayemize geçiyorum.
Dün sabah kontrolüm vardı açılma 2 cm idi, sancı da yoktu eve döndük. Sonra 5 gibi suyum geldi, doktora yazdım gel dedi, geldiğimde hastanede bir daha suyum geldi. Nst'de sancılar 50lerdeydi ama hep düzenli. Doktor yatış verdi, doğumhaneye gidince ölçtü 2-3 cm idi hala ama dayanamayacak sancılarım vardı. Epidural istedim ve şiddetle tavsiye ediyorum. Epidural olmasa ben doğuramazmışım çok net çünkü 2 cm de bile ben çok acı çektim. Epidurali yapınca pamuk gibi oldum. Sonra epidural etkisi biterken gene kötü oldum hatta kustum bir anda midem bulandı, hemen epidurali yenilediler çok rahatladım. Doğumhane koridorunda hızlı hızlı 100 tur attık bu sırada saat 12 oldu, eşimle doktor dedi açılma 7-8 oldu çok güzel. 2 saate gelir. Neyse pilates topuyla çalışmaya başladım ebe gel bir bakalım dedi doğumhaneye girdim bir baktı ki açılma 10 cm hatta kafası görünüyor. Sakın ikinma bekle dedi doktoru falan çağırdı, o andan sonra 3 dk sürdü 4-5 ıkınma ile oğlum kucağımdaydı 🤍
Naçizane tavsiyem epidural yaptırın.
Şimdi ikimiz de iyiyiz, sütüm de geliyor cuk cuk emiyor oğlum 😍
Gözünüz aydın, sağlıkla büyüsün 🌸

Kızlar nihayet doğum hikayemi yazıyorum😍19:40 gibi aniden makatta basınç hissi oldu. Wc gittim. Sildiğimde avuç içi kadar parlak kırmızı bir kanamam oldu. Sonra kanama geçene kadar sildim. Ped takıp bekledim. Hafif ıslaklık oldu ama su mu geldi emin olamadım. Hemen hastaneye gittik. Arabadan indiğim anda hastane kapısının önünde foş diye suyum geldi. Doktor muayene etti 3 cm açıklığım varmış. Sabaha bebeğinle kavuşmuş olursun dedi doktor. Lavman yaptılar. Anneme 22:30da başlıyoruz diye fotoğrafımı gönderdim. Sonra ebe geldi suni sancı için serumu takıp nstye bağladı. 40 dk nstye bağlı kaldım. 2 dkda bire kadar düşen çok yoğun sancım oldu. Açıklık bir anda 7 cm oldu. O aşamada rahim yumuşasın diye bi iğne yapıcam dedi. Sonra doktor geldi. Fırt diye doğuruverdim 2 kez falan ıkındım çıktı🤣 Doğum çok hızlı oldu ama baya bağırdım bu kez nedense. İlk doğumumda hiç sesimi çıkarmamıştım🤣 Galiba hızlı olunca neye uğradığımı şaşırdım o yüzden 🤣 Doğum çok kolaydı ama sonrası zorladı beni. Plasenta kendi çıkmadı doktor bastırıp elle çıkardı. Biraz bu son işlemler zorladı beni. Ama bebeğim çok güzel şükürler olsun her sıkıntıya değer🥰🙏

Kızlar nihayet doğum hikayemi yazıyorum😍19:40 gibi aniden makatta basınç hissi oldu. Wc gittim. Sildiğimde avuç içi kadar parlak kırmızı bir kanamam oldu. Sonra kanama geçene kadar sildim. Ped takıp bekledim. Hafif ıslaklık oldu ama su mu geldi emin olamadım. Hemen hastaneye gittik. Arabadan indiğim anda hastane kapısının önünde foş diye suyum geldi. Doktor muayene etti 3 cm açıklığım varmış. Sabaha bebeğinle kavuşmuş olursun dedi doktor. Lavman yaptılar. Anneme 22:30da başlıyoruz diye fotoğrafımı gönderdim. Sonra ebe geldi suni sancı için serumu takıp nstye bağladı. 40 dk nstye bağlı kaldım. 2 dkda bire kadar düşen çok yoğun sancım oldu. Açıklık bir anda 7 cm oldu. O aşamada rahim yumuşasın diye bi iğne yapıcam dedi. Sonra doktor geldi. Fırt diye doğuruverdim 2 kez falan ıkındım çıktı🤣 Doğum çok hızlı oldu ama baya bağırdım bu kez nedense. İlk doğumumda hiç sesimi çıkarmamıştım🤣 Galiba hızlı olunca neye uğradığımı şaşırdım o yüzden 🤣 Doğum çok kolaydı ama sonrası zorladı beni. Plasenta kendi çıkmadı doktor bastırıp elle çıkardı. Biraz bu son işlemler zorladı beni. Ama bebeğim çok güzel şükürler olsun her sıkıntıya değer🥰🙏
Yinede ne güzel hem hızlı hemde ağrısız olmuş doğumun😅 sağlıcakla büyüt inşallah hayırlı uzun ömürleri olsun🥰

Ay yok ben doğmasın değil önümüzdeki hafta doğsun istiyorum, doğumları görünce canım çekti kızımı sevmek istiyorum artık😂
Kanka dün parvoştaydık, işte 36+0 itibaren merdiven zorlamayacak şekilde, bol yürüyüş 30-40 dk, ebe 4/5 adet hurma, bir dilim ananas dedi, göğüs ucu kremine başla mutlaka dedi. Çatı muayenesi yapmayacam boyun 1.50 değil dedi 😂 40 kadar bekleyecez eğer gelmezse sonra konuşuruz ne yapacağımızı dedi. Zaten normal istiyorsun bekleyecez diyor. Epidural sordum bu güne kadar tek hastam hariç yan etki görmedik korkulacak bir şey değil ama şimdi konuşmayalım belkide hiç ihtiyacın olmayacak dedi. Yan etkisi olanda baş ağrısı olmuş, onda zaten kronik varmış
Epidural hayat kurtarir… digerlerine ben de basladim bi tek merdiven cikmiyorum 🥹

ağrım var ama ameliyattan ilk çıktığım gibi değil. Arada kasılmalar oluyor ama tamamen normalmiş. Bebişimle vakit geçiremediğim için henüz yanımdayken daha ağrısız olurmuyum bilmiyorum ama olurum gibi 😅
Kuzu özel değilse neden yanında değil bebiş 😢

kızlar yarın eczaneye gideceğim göğüs kremi ne öneriyorsunuz ?
Ben weleda ve madela kullanıyorum ama garmastan pomat aldım kullananlar çok memnunmuş gelmesini bekliyorum
Su gibi doğum dedikleri bu olsa gerek 🤩 ne güzel gelmiş şebnemkuş maşallah size 🫶🧿🧿

Ben weleda ve madela kullanıyorum ama garmastan pomat aldım kullananlar çok memnunmuş gelmesini bekliyorum

Su gibi doğum dedikleri bu olsa gerek 🤩 ne güzel gelmiş şebnemkuş maşallah size 🫶🧿🧿
Ya aslında bi tavsiye istememişsin hadsizlik olarak algılamanı hiç istemem ama naçizane lansinohun gogus kremini tavsiye etmek istiyorum
Ailecek aşırı beyaz tenli kadınlarız göçmeniz çok hassas cildimiz tüm sülalem doğumlarında meme acısından çok çekti
Ben lansinohu dogumdan önce 5-6 kere sürmüşümdür düzensiz, dogum yaptıgım ilk gün her emzirmeden sonra sürüp avent kalkanı takıp tüm gün öyle durdum. 2. Gün günün yarısında bıraktım, memelerimde ufak bir hassasiyet oldu ve geçti gitti hiç sıkıntı çekmedim herkes şokta. Lansınoh krem+avent kalkan ikilisini şiddetle tavsiye ederim o yüzden
Garmastan aşırı iyi tüm yaraları da geçiriyo hatta ama bebek için uygun değil meme vermeden önce karbonatlı suyla çok iyi silmek gerekiyor
Benim içim rahat etmedi meme emiyo bu kremi sütüne geçer cocugun falan diye saçma seyler düşündüm 😂

Kızlar bu arada tek tek alıntı yapamadım. Güzel mesajlarınız için çok teşekkür ederim. İyi ki varsınız. İyi ki bu yolculuğu birlikte yaptık. Aralık annesi olduğum için çok mutluyum 🥰🙏
canım bağırman acıdan kaynaklı mı yoksa panik mi oldun? Ayyy vallahi zaman yaklaştıkça korku oluyor

Kızlarrr bugün randevum vardı ya bebişim 3520 gram, 51 cm olmuş. Suyu keyfi yerinde. Ama 8 Aralık beklenen doğum tarihim ya, eğer pazartesiye kadar gelmezse pazartesi yatış yaparız hazırlıklı gel sabah 8 de dedi. Ayy Allahım şimdi de kendimi vajinale hazırlamışken sezaryen olma ihtimali tekrar gündeme geldi. Ciddi ciddi son günlerimmiş benim, bu kadar farkında değildim, pazartesiden sonra beklemeyiz ben 40 ı geçirmeyi tercih etmiyorum dedi 😶 Acilen doğurmam lazımmm

Ya aslında bi tavsiye istememişsin hadsizlik olarak algılamanı hiç istemem ama naçizane lansinohun gogus kremini tavsiye etmek istiyorum
Ailecek aşırı beyaz tenli kadınlarız göçmeniz çok hassas cildimiz tüm sülalem doğumlarında meme acısından çok çekti
Ben lansinohu dogumdan önce 5-6 kere sürmüşümdür düzensiz, dogum yaptıgım ilk gün her emzirmeden sonra sürüp avent kalkanı takıp tüm gün öyle durdum. 2. Gün günün yarısında bıraktım, memelerimde ufak bir hassasiyet oldu ve geçti gitti hiç sıkıntı çekmedim herkes şokta. Lansınoh krem+avent kalkan ikilisini şiddetle tavsiye ederim o yüzden
Garmastan aşırı iyi tüm yaraları da geçiriyo hatta ama bebek için uygun değil meme vermeden önce karbonatlı suyla çok iyi silmek gerekiyor
Benim içim rahat etmedi meme emiyo bu kremi sütüne geçer cocugun falan diye saçma seyler düşündüm 😂
Canım, estağfirullah hiç öyle düşünmem teşekkür ederim tavsiyelerin için 🙏 lansinoh almama sebebim madela ile birebir içeriği aynı ve bir arkadaşım madelayı çok övdüğü için onu almıştım içerik aynı olunca lansinoh almak istemedim. Garmastanı da olası yara durumunda kullanacağım günlük diğer ikisini kullanırım dedim 🫶

Merhaba sağlıkla büyütün inşallah. İkinci doğumda kesiniz dikişiniz oldu mu, çok ıkınma olmadı demişsiniz

babylovee babylovee canım siz nasılsınız? Nasıl gidiyor İlk günler bebisle??
sevimliturta sevimliturta sancinin gelmesini bekleyeceğiz birlikte desene.. E erkekbebek le seni takipteyim, çember daralıyor 🤗
Ben de şuan suda doğumu düşünüyorum, daha rahat ve kolay mı olur sanki? Bir tane odada küvet var, o oda müsait olursa ve o anlık aksi bir komplikasyon olmazsa teklif edecegim
Oy canım benim çok isterim buraya doğurup doğum hikayemi yazmayı valla ama azamani var demekki 39+4 bugün bakalım bebiş ne zaman isterse paşa ya keyfi bilecek demekki seninde doğum haberini ben takip ediyim dur .🧐😂 Canım hastanedemi oluyor suda doğum valla bizim şehirde bile yok o yüzden bilmiyorum nasıl olduğunu cahil olduğum bir konu daha mı kolay oluyor acaba ki onu istedin ben epidural sordum o bile yok doğum yapacağım hastane de öyle 😂yokluk yani bize bilgi ver eğer bu doğumu seçersen bizde tecrübe edelim

Kuzu özel değilse neden yanında değil bebiş 😢
Bulunduğum ülkede önce annenin toparlanmasını bekliyorlar normal yada sezaryen doğum farketmiyor. Ben zaten sezaryen olduğum için henüz sütün indiği de yok bide daha su yemek bişey yemedim yarın öğlen verecekler ilk öğünü. Hatta çıktığımdan beri yataktayım daha ayağa kalkmadım hiç ilk yürümeyide yarın yapacağız. Bu arada bebeklerde ayrı odalarda hemşirelerin gözetiminde oluyor bebeğin beslenmesi temizliği giyimi vs ile ilgileniyorlar sürekli kontrol altında tutuyorlar ilk 3 gün ziyaretçi kartıyla camın arkasından izliyoruz yani. Aslında bebek de yeni doğan olduğu için daha enfeksiyona açık diye anne bebek sağlığı açısından ilk 3gün böyle ayırıyorlar. Emzirmeye başlayınca zaten emzirme saatlerinde getiriyorlar. Sütün yetmediği yerde de mama takviyesi sağlıyorlar.

babylovee babylovee Canım nasılsın nasıl gidiyor annelim yolculuğuu :KK200:
Canım cok sagol. Hic giremiyorum nerdeyse buralara artik.
Ilk gunler epey yorucu oluyormus 🥲 uykusuz geceler onlineee😅sağım yapmak da zor 🥲zorliklarla beraber ayni zamanda da harika birsey🥰 bi an evvel vaktinde dogurmalisinizzz😍😍😁
babylovee babylovee canım siz nasılsınız? Nasıl gidiyor İlk günler bebisle??
sevimliturta sevimliturta sancinin gelmesini bekleyeceğiz birlikte desene.. E erkekbebek le seni takipteyim, çember daralıyor 🤗
Ben de şuan suda doğumu düşünüyorum, daha rahat ve kolay mı olur sanki? Bir tane odada küvet var, o oda müsait olursa ve o anlık aksi bir komplikasyon olmazsa teklif edecegim
CCanımcook sagol birbirimize alismaya calisiyoruz iste. Malum bebiste dünyaya adapte olmaya çalışıyor. Hersey yolunda gitsin hepimiz icin🙏
Sen nasılsın

Back
X