• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    219
Kızlar bugün gebe okulunda doğumhaneyi gezdirdiler. Ay görünce içimi bir korku saldı biraz :) Allahım dedim nasıl yapacağım. Benim bulunduğum ilde epidural de yapılmıyor araştırma hastanesinde

Kızlar merhaba, henüz doğurmadım 40+3 üm. Devlet takipliyim
Sabah için sezeryan planı yaptı doktor bebek iri olduğu için. Ama sanki sancılarım geliyo. Gece sıklaşır da acile gitmek zorunda kalırsam Doktor'un bu görüşünü acil hekimi dikkate alır mı ki
Korkmaya başladım gece sıklaşırsa ve normal doğum için zorlarlarsa diye

Valla ben hastanede hiçbir şey kullanmadım desem yeridir 😂
Beklenmedik anda normal doğurduğum için aklımız başımızda değildi hemşirelere hiç bir şey istiyo musunuz demek aklımıza bile gelmedi, onlar da bir şey istemedi bebiş odaya geldiğinde hastanenin takımı giydirilmiş battaniyesi örtülmüş bezlenmişti.
Hemşireye verilecekler hurcunu boşa hazırlamış oldum
Kendim için Depend, göğüs kalkanı, göğüs ucu kremi, 1 takım koyu renk gecelik, 1 takım koyu renk pijama (kanama olduğu için bulaşma ihtimaline karşı koyu renk), terlik, 2 adet emzirme atleti, lohusa tacı
Bebek için 5-6 bez, 1 alt değiştirme örtüsü, puset, 1 adet battaniye kullandım diye hatırlıyorum.
Başka kullandığım bir şey olmadı sanki.
Aşkım depend çok kullandın mı peki, benimde hastanede hemşireye verilecekler yok her şey onlardan. Mesela gecelik mi pratik oldu yoksa pijama takımımı? Bebitoya çok bez gittimi, darlama seansi😫😂

Aşkım depend çok kullandın mı peki, benimde hastanede hemşireye verilecekler yok her şey onlardan. Mesela gecelik mi pratik oldu yoksa pijama takımımı? Bebitoya çok bez gittimi, darlama seansi😫😂
Ben de ne bez ne ıslak mendil ne alt değiştirme örtüsü koydum.kendime depend de koymadım koyayım bari

kızlar yarın eczaneye gideceğim göğüs kremi ne öneriyorsunuz ?
benim göğsüm baya kötü olmuştu kanıyordu eczacıya sordum bana bu iki kremi verdi çok iyi geldi

Eklentiler

• 1000039361.webp
    1000039361.webp
    29,7 KB · Görüntüleme: 16
Kizlar bi sorum olacak bebegimin 2800 dogum kilosuydu sonrasinda kilo kaybi oldu , bi cok bebekte bu sekilde oluyormus bugun 11 gunluk oldu ama daha dogum kilosuna gelmedi benim de icime sinmiyor, sut geliyor ama yetmiyor mu anlayamiyorum mamaya da pek baslamak istemiyorum basina gelen onerisi olan var mi? Sutu nasil arttiririz? Emzirdikten sonra saginca 30 ml geliyor pompayla. Sagim yapan varsa yorum yapabilir misiniz. 🩵🙏🏻
Canım ben hem emziriyorum hemde mama vermeye başladım geceleri. Şuan 18 günlük ve doğum kilosunu daha 200 gr geçti🤣direk mama ver geceleri kafan rahat olsun. Bennsırf o yüzden başladım yani ☺️

Kizlar bi sorum olacak bebegimin 2800 dogum kilosuydu sonrasinda kilo kaybi oldu , bi cok bebekte bu sekilde oluyormus bugun 11 gunluk oldu ama daha dogum kilosuna gelmedi benim de icime sinmiyor, sut geliyor ama yetmiyor mu anlayamiyorum mamaya da pek baslamak istemiyorum basina gelen onerisi olan var mi? Sutu nasil arttiririz? Emzirdikten sonra saginca 30 ml geliyor pompayla. Sagim yapan varsa yorum yapabilir misiniz. 🩵🙏🏻
Kilo kaybı çocuk doğduktan sonra oluyor bebek ödem atıyor, benim oğlum 3.100 gr doğdu 2.700 e indi sonradan tekrar kilosuna ulaştı.ben promalt içiyordum ilk haftalar sütüm artışa geçti. (Biz de 27 günlük olduk bugün)

Valla hayatım 1 paket depend almıştım. Bugün tam 1. Haftam 1 adet kaldı evde de hep depend taktım. Hastanede toplam 2 tane kullandım ama aslında daha çok giderdi.
Hastane bana 1 paket ped verdi kocaman pedler normal kullandıklarımızdan değil, dependin içine tak bunu değiştirmesi kolay olur dediler. Ben dependi iç çamaşırı olarak kullanıp içine o pedlerden taktım hep o yüzden az harcadım. Sadece depend kullansam hastanede 6-7 tane kullanırdım diye düşünüyorum.
Gecelik doğumdan ilk çıktığında pratik oldu zaten ebe de gecelik istedi pijama takımı giymemi istemedi çünkü 1-2 kere gelip baktılar durumuma alttan ama muayene şeklinde değil dikiş durumuna vs dışardan, sonraki gün taburcu öncesi doktorum muayene etti sadece. Taburcu günü duş aldıktan sonra pijamamı giydim. Bebitoya çok bez gitmedi çünkü birkaç kez yanımızdan aldılar. Eko çekmek için, işitme testi için, kan tahlili için falan. Her aldıklarında bez değiştirip getirdiler. Biz 3 ya da 4 bez kullanmışızdır.

Valla hayatım 1 paket depend almıştım. Bugün tam 1. Haftam 1 adet kaldı evde de hep depend taktım. Hastanede toplam 2 tane kullandım ama aslında daha çok giderdi.
Hastane bana 1 paket ped verdi kocaman pedler normal kullandıklarımızdan değil, dependin içine tak bunu değiştirmesi kolay olur dediler. Ben dependi iç çamaşırı olarak kullanıp içine o pedlerden taktım hep o yüzden az harcadım. Sadece depend kullansam hastanede 6-7 tane kullanırdım diye düşünüyorum.
Gecelik doğumdan ilk çıktığında pratik oldu zaten ebe de gecelik istedi pijama takımı giymemi istemedi çünkü 1-2 kere gelip baktılar durumuma alttan ama muayene şeklinde değil dikiş durumuna vs dışardan, sonraki gün taburcu öncesi doktorum muayene etti sadece. Taburcu günü duş aldıktan sonra pijamamı giydim. Bebitoya çok bez gitmedi çünkü birkaç kez yanımızdan aldılar. Eko çekmek için, işitme testi için, kan tahlili için falan. Her aldıklarında bez değiştirip getirdiler. Biz 3 ya da 4 bez kullanmışızdır.
Peki aşkım mesela bebeğe hastane odasında penye battaniyeler yeterlimi yoksa daha kalın olan muslinlerden mi yanımıza alalım, hakkını helal et zamanınDan çalıyorum🥲🥲🥲

Normal oldu canım. 38 haftalık gelmek istedi bebeğim. Hepinize böyle kolayca nasip olsun inşallah 🙏❤️
Gözün aydın güzelim bir anda mı sancım geldi bende normal yapıcam Allahın izniyle ama ağrı sızı sancı yok bir anda mı oluyor . 1.5 saatlik yola çıkıcam ona bile düşünüyorum yetişebilirmiyim hastaneye diye 🫣😅

Ayyyy bebeğim bilemedim şimdi yaaaa 🤷‍♀️ bende normalden korkuyordum hep bazen diyorum iyiki şekerim çıkmışta zorunlu sezeryan oldum 🙈 seninde şekerin vardı nasıl cesaret ediyor dr. Birde bebeğinde irilik yok mu şekerden dolayı. Hangisi hayırlısı ise rabbim onu yazsın sana canım 🤲
Kız ben çoğu yazılanları yeni görüyorum hiç bildirim de görmemişim 😔 evet bebek iri haftasına göre 2 hafta önde gidyor, bugün risk varsa sezeryan yapalım dedim çok yanlış bir kelime falan diyip durdu herşeyde risk vardır dedi. Dedim şekerim var dün tansiyonum da yükseldi normal doğum sıkıntı olmaz mı yoo normal daha uygun olabilir hatta dedi. Bişey bildiğinden şüpheliyim ama neyse geldk son zamanlara. Hayırısıyla bir doğurayım da 🤲🏻

Sezeryanin doğum anı kolay olsa da sonrası ameliyat olduğu için yine de zorluyor insanı. Normal doğumdan sonra acılar bitiyor ve hemen normal hayata dönüyorsun diyor herkes. Benim ilkinde 8 saat suni verildi normali çok istediğim için, ama 1 kez bile ağrı sancı hissetmedim 🙈 bence suni denenebilir , sağlıkla kavusun bebeğinize , sizin için en güzel en hayırlı nasıl sonuçlanacaksa o şekil olsun
Yazılanları yeni görüyorum canım ya, teşekkür ederim tecrübeni paylaştığın için 😍🤲🏻

Bulunduğum ülkede önce annenin toparlanmasını bekliyorlar normal yada sezaryen doğum farketmiyor. Ben zaten sezaryen olduğum için henüz sütün indiği de yok bide daha su yemek bişey yemedim yarın öğlen verecekler ilk öğünü. Hatta çıktığımdan beri yataktayım daha ayağa kalkmadım hiç ilk yürümeyide yarın yapacağız. Bu arada bebeklerde ayrı odalarda hemşirelerin gözetiminde oluyor bebeğin beslenmesi temizliği giyimi vs ile ilgileniyorlar sürekli kontrol altında tutuyorlar ilk 3 gün ziyaretçi kartıyla camın arkasından izliyoruz yani. Aslında bebek de yeni doğan olduğu için daha enfeksiyona açık diye anne bebek sağlığı açısından ilk 3gün böyle ayırıyorlar. Emzirmeye başlayınca zaten emzirme saatlerinde getiriyorlar. Sütün yetmediği yerde de mama takviyesi sağlıyorlar.
İlk kez duydum, bir yandan iyi bişey ama bir yandan da kötü sanki bebeğine doya doya sarılamamak ilk zamanlarda bir de 😢 vardır bir bildikleri heralde. O zaman en kısa zamanda bebişine kavuşursun inşallah kuzu 🤗🤲🏻🧿

Back
X