• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    219
Allah analı babalı büyütsün canımm 🙏🫶 sen nasılsın bebiş nasıl kaçıncı haftada doğum yaptın ayrıntılara boğ bizi 🤩

Sancın nasıl kuzum? Benim karnımda hep sertleşme oluyor sık sık. Sağ tarafta olunca sırtıma da vuruyor ağrısı.
Amin teşekkür ederiz 🥰 ikimizde iyiyiz ama benim dikişlerim var alttan biraz yanıyor. 39+5 tim bebiş 3700 civarı doğdu. Akşam üstü başlayan sancımla sabah doğurdum detayları kendime gelince yazacağım diğer bekleyen annelerimize,herkese kolay sağlıklı doğumlar diliyorum🥰🥰

Benim hastanemde depende izin vermediler normal lohusa pedleri var onlardan aldık hala onu kullanıyorum. Bence ilk aşamada gecelik daha mantıklı çünkü alttan kanamaya baktıkları için daha kolaylık olur canım. Bebitolara ilk günler çok bez gitmiyor bence ya bizimkisi hastanede yaptı kakasini falan ama hani yeni yeni beslendikleri için çiş takibi yapıyorsun o önemli oluyor
Ay aşk olsun o nası laf olur mu öyle şey helal olsun tabi ki 😅
Penye battaniye yetiyor fazlasıyla hastane çok sıcak, bi de bana hamilelikle gelen aşırı sıcaklama hala geçmedi baya delirdim sıcaktan hastanede hatta odanın klimasını içeriyi 23.5 derece yapacak şekilde soğuk açtık ona rağmen penye battaniye yeterliydi
Canim ben neredeyse kendi goturdugum hic biseyi kullanmadim. Her hastane ayni olmayabiliyor ama benim hastane cogu seyi verdi bana. Bebek bezi , islak mendil, sapka, kundak icin ortu, kendime ped, camasir , genital bolge icin temizleme sisesi , corap , gecelik hepsini hastaneden kullandim. İlk gun burnundan baloncuklar cikti ara ara hastanede burun temizleme aparati vardi mesela ben yanima almamistim ama ihtiyac oldu onu kullandim. Dogum kg sunu kaybediyor diye ikinci gun sagim yapmami istediler pompa da hastanedekini kullandim. Korse verdiler bana takmami onerdiler taktim hastaneden itibaren 1 hafta falan sonra karnim bant yerinde tahris oldu diye biraktim.

Cikacagimiz gun bebegi cikarken giydirdim onun disinda hep bez ve kundakla tutuyorlar surekli olarak kontrole geldikleri ve 1-1.5 saatte bi emzirdigim icin tentene temas cok onemli her seferinde ikimiz de kiyafetsiz direkt temas ettik. Bence essiz anlardi 🥹
Kendim de sezeryandan 24 saat sonra dus alip yine hastane geceligi giydim, kanama kontrolu vs yapiyorlar bi de acikcasi ne kadar basit bisi olursa ustunde o kadar iyiymis hem ugrasmak istemiyorsun hem de yuruyus icin emzirmek icin hizli olsun istiyorsun ben eve giderken giydim pijamalarimi sadece.

Kendim goturdugum ve yanimdan ayirmadigim tek sey stanley su sisem oldu , hep elinin altinda su olsun istiyorsun.
Ay kızlar çok teşekkür ederim aydınlandım 😅😍

Amin teşekkür ederiz 🥰 ikimizde iyiyiz ama benim dikişlerim var alttan biraz yanıyor. 39+5 tim bebiş 3700 civarı doğdu. Akşam üstü başlayan sancımla sabah doğurdum detayları kendime gelince yazacağım diğer bekleyen annelerimize,herkese kolay sağlıklı doğumlar diliyorum🥰🥰
Allah size bağışlasın güle güle sağlıkla büyütün inşallah 🙏💜

Benm biberonum da aynısı acaba o yzden mi tutmuyor memeyi diyr düşündüm ama yok canım henüz çok küçükler çenesi tam gelişmiş değil zamanla her şey hallolacak inşallah🙏🏻🙏🏻 ve aynı gün doğum yapmışız sanırım😍😍
Evet 20 günlük olmuşuz bile 🥰🐣
Avent biberonun 2 numara başlığının çekişi zor canım ve bizim bebeklerimiz küçük olduğu için zorlanıyorlar ama olması gereken o. Daha kolay başlığa geçme o yüzden. Gerçi hemşireler bizimkine ekstra delikler açınca kendiliğinden akmaya başladı. Ben de orta başlık olan 3 numaraya geçtim. Çekmeden gelmiyor ama akışı daha kolay. Oğlum 2500gr oldu. Onda emzirme konusunda sıkıntı yok zaten. Güzel emiyor. Kızımla da zamanla toparlayacağız inşallah 🌸

Benim bebek gelmezse 8ine kadar bende de işler karışır. Normalde haftada bir doktoruma gidiyorum ama doktorum 8inden itibaren izne çıkıyormuş. Zaten dediğim gibi doğumu o yapmayacak, ya yanındaki doktora giderim kontrole ya da doğum yapacağım hastaneye giderim bakarım ne diyorlar.
Senin bebiş yeterince hazır galiba, sancın gelmezse sezaryene alacaklar pazartesi di mi doğru anladım?yoksa Suni sancı ile normal doğum mu denenecek?

Ne yapılacağına pazartesi kontrolde karar verilecek diye anladım. Açılma falan olursa suni, yoksa sezaryen direkt. Ama bana erken geldi her şey yolunda olup da hiç beklemek istememesi. Ona kafam takıldı. En azından 3-4 gün daha beklenebilir bence. O yüzden merak ettim, sizin oralarda nasıl bekler mi alır mı zamanı gelince diye. Ama senin de belli değilmiş henüz. Hayırlısı olsun hakkımızda bakalım

E erkekbebek bacım sende söylemedin daha ismi bellimi bebişin?🥰
[/QUOTE]

Kuzum keşke adı belli olsa da söylesem🙂 Nüfusta kayıt sırasında belli olacak sanırım bizimki 😅

Evet 20 günlük olmuşuz bile 🥰🐣
Avent biberonun 2 numara başlığının çekişi zor canım ve bizim bebeklerimiz küçük olduğu için zorlanıyorlar ama olması gereken o. Daha kolay başlığa geçme o yüzden. Gerçi hemşireler bizimkine ekstra delikler açınca kendiliğinden akmaya başladı. Ben de orta başlık olan 3 numaraya geçtim. Çekmeden gelmiyor ama akışı daha kolay. Oğlum 2500gr oldu. Onda emzirme konusunda sıkıntı yok zaten. Güzel emiyor. Kızımla da zamanla toparlayacağız inşallah 🌸
Ay evet çok şaşırdım hemşirelere neden öyle birşey yaptılar çok saçma. Benm kız da yeni toparladı ssnin kızın da toparlayacak annesi en fazla 20 gün daha zaman lazım

Eklentiler

• Screenshot_2025-12-04-09-31-59-578_com.openai.chatgpt-edit.webp
    Screenshot_2025-12-04-09-31-59-578_com.openai.chatgpt-edit.webp
    35,7 KB · Görüntüleme: 31
  • Screenshot_2025-12-04-09-33-34-206_com.openai.chatgpt-edit.webp
    Screenshot_2025-12-04-09-33-34-206_com.openai.chatgpt-edit.webp
    27,8 KB · Görüntüleme: 30
Merhaba sağlıkla büyütün inşallah. İkinci doğumda kesiniz dikişiniz oldu mu, çok ıkınma olmadı demişsiniz
Canım maalesef küçük de olsa kesi oldu yine. İlk doğumda sağlam dikmişler herhalde 🤣
Yaaa Maşşallah canım benim sağlıcakla büyüt ne kadar sürdü doğumun peki epudurel yaptırdın mı
3 cm açıklıkla gitmiştim. 1,5 saat içinde bebeğim geldi. Epidural almadım iki doğumumda da
Gözün aydın güzelim bir anda mı sancım geldi bende normal yapıcam Allahın izniyle ama ağrı sızı sancı yok bir anda mı oluyor . 1.5 saatlik yola çıkıcam ona bile düşünüyorum yetişebilirmiyim hastaneye diye 🫣😅
Canım ikinci ve sonraki doğumlarda böyle pat diye gelebiliyor ama ilk doğum daha uzun sürüyor. İlk doğumumda suyumu ebe patlattı mesela 8cm açıklık olunca . Bunda önce suyum geldi. Sancılar sonra oldu. Her şey bi anda olabiliyor ama yolda doğurmazsın merak etme 🤣

G gokceslem senin mesajına alıntı yapamadım canım etiket yapayım. Korktuğum için değil ama böyle hızlı doğumlarda rahim nolduğunu anlamadan doğuma girince acısı biraz fazla oluyormuş öyle açıkladılar. İlk doğumumda bebeğim iri olmasına ve uzun sürmesine rağmen ıkınma aşaması çok kolay gelmişti bana. Her doğum bambaşka oluyor gerçekten. Bu kez apayrı bi tecrübe oldu 🥰

Perşembe akşam girdi bugün 6 gün oldu ama 10 günden erken çıkacağını sanmıyorum belki daha fazla :(
Allah yardımcınız olsun, senin de onun da. İyiliği için orda biliyoruz ama insan üzülmeden duramıyor. Lütfen bol bol süt yapan şeyler ye iç, süt sağ, şu durumda ona yapabileceğin en iyi şey bu olur. Tez zamanda çıksın inş 🙏

Doğum yapan annişler hastanede neleri kullandınız neleri boşuna almışım dediniz 💜
Kanka bu biraz kişiye özel oluyor sanki, herkesin farklı ihtiyacı doğuyor, ben mesela pompa almamıştım yanıma, lazım oldu istedim evden. Senin ev yakın hastaneye, al alabildiğini en kötü arabada durur.

Ne yapılacağına pazartesi kontrolde karar verilecek diye anladım. Açılma falan olursa suni, yoksa sezaryen direkt. Ama bana erken geldi her şey yolunda olup da hiç beklemek istememesi. Ona kafam takıldı. En azından 3-4 gün daha beklenebilir bence. O yüzden merak ettim, sizin oralarda nasıl bekler mi alır mı zamanı gelince diye. Ama senin de belli değilmiş henüz. Hayırlısı olsun hakkımızda bakalım

E erkekbebek bacım sende söylemedin daha ismi bellimi bebişin?🥰
Benim de kafam karıştı şimdi.pazartesine kadar gelmezse nolcak diye..ama normal şartlar altında biraz daha beklenebilir bence de. Suyunla ya da bebekle ilgili risk yoksa..sana neden pazartesine kadar dedi ki illa acaba. Bir sor bakalim

Doğum yapan annişler hastanede neleri kullandınız neleri boşuna almışım dediniz 💜
D destinaa88 e katılıyorum kanka tamamen kişiye özel ben depend çok kullandım pompa biberon almamıştım yanıma lazım da olmadı şükür. Bol bol elbise tipi gecelik kullandım ama normal doğum olduğu için olabilir. Atıştırmalık ve su al çok önemli bu☺️ geri kalan her şey halloluyor benim hastane çantam bile hazır değildi ablalarım halletti ne koydularsa o☺️☺️

Günaydın kızlar nasılsınız? Biz 37 haftalık olduk bugün ama benim karnım hala aşağıya düşmedi 😄 Bebişim gelmeye niyetli değil mi acaba? Doğurmayanlar olarak nasıl size durumlar?

:KK68: Günaydın Güzel Annelerr
bugun kızımı gormeye gidicem son ultrason😊
dün tansiyonum cok yukseliyordu yine
gozume vuruyor sag gozum hep bulanik igne batiyor gibi oluyor bas agrısıda cabası
37+0 olduk cok sukur kafam rahat artık dogum pazartesi ama bugun yarın olsa bile olur artık
dogum yapanlari okuyunca kızıma hemen kavusmak istiyorum
3.sezeryanım olucak ilk sezeryan sıkıntılıydı onu es geciyorum
sezeryan olanlara sorum var
anesteziden sonra dogum sırasında çekistirmeleri dokunmaları hissettiniz mi
agrı kesinlikle hissedilmiyor onu biliyorum ama o dokunma hissiyatı beni geriyor nedense cogu insan hic hissetmiyormus ben cok odaklanıyorum heralde
şuan tek dusundugum kısım orası🙃

Kızlar yarın 39 haftalık olucaz bebeğin hareketleri çok kısıtlı baya sıkışmış 😂 2 haftadır ara ara sancım oluyor her lavabodan sonra aşırı rahatsız oluyorum sancım çoğalıp yeniden azalıyor sizce doğum yakın mı

:KK68: Günaydın Güzel Annelerr
bugun kızımı gormeye gidicem son ultrason😊
dün tansiyonum cok yukseliyordu yine
gozume vuruyor sag gozum hep bulanik igne batiyor gibi oluyor bas agrısıda cabası
37+0 olduk cok sukur kafam rahat artık dogum pazartesi ama bugun yarın olsa bile olur artık
dogum yapanlari okuyunca kızıma hemen kavusmak istiyorum
3.sezeryanım olucak ilk sezeryan sıkıntılıydı onu es geciyorum
sezeryan olanlara sorum var
anesteziden sonra dogum sırasında çekistirmeleri dokunmaları hissettiniz mi
agrı kesinlikle hissedilmiyor onu biliyorum ama o dokunma hissiyatı beni geriyor nedense cogu insan hic hissetmiyormus ben cok odaklanıyorum heralde
şuan tek dusundugum kısım orası🙃
Bende hissetmiştim cnm

Back
X