• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    217
Kızlar bana da ebe Hint yağı al doğum öncesi hastane de kullanıyorlarmış dogumu kolaylaştırıyor dedi araştırdığımda suyun içine damlatıp ishal yapıp sonra sancıya sebep oluyormuş sizden de istediler mi veya duydunuz mu hiç Hint yağını

Yaa maşallah kilosu pek iyiymiş. Koca adam olma yolunda gram gram ilerliyorsunuz aferin Yağıza 🤣😍 Kuzum ben de anne sütü alırken 10 güne kadar normal diye biliyorum. Ama yenidoğanda ve prematüre olunca değişiyordur belki diye yazmak istemedim emin olamayınca. Bi arkadaşımın oğlu resmen kurulu gibi 10 günde bir yapardı. Hayret etmiştim duyunca ama normalmiş 🥰
Tam yazıştığımız günün akşamı kakasını yaptı hemde iki kere şükürler olsun 🙏 ama bu seferde uyku düzeni 0 gece asla uyumuyor gündüzleri de uyutmamaya çalışıyorum ama yinede geceye göre gündüz çok uyuyor bu uyku düzeni hangi aylarda düzene girmeye başlayacak ki acaba 🥲

Kızlar günaydın, doğum yapanların gözü aydın Allah analı babalı büyümeyi nasip etsin inşallah 🤲🏻 elleri çok uyuşan biri vardı benim de öyle yaaa ya teli elime zor alabiliyorum uyuyamıyorum ağrı ve uyuşukluktan ne yapacağımı şaşırdım. Başına gelen nasıl yaptı merak ettim
Canım benim ellerim çok uyuşuyordu ama benim ellerimde sinir sıkışması var oda fazla etki ediyordu magnezyumu ikiye çıkarmıştım öylelikle azaldı uyuşukluk gece rahatca yatabiliyordum

Kızlar bana da ebe Hint yağı al doğum öncesi hastane de kullanıyorlarmış dogumu kolaylaştırıyor dedi araştırdığımda suyun içine damlatıp ishal yapıp sonra sancıya sebep oluyormuş sizden de istediler mi veya duydunuz mu hiç Hint yağını
Ben hiç duymadım canım ama ebe dediyse faydası oluyordur herhalde

Ben de iki tane içiyorum kuzu ama bana mısın demiyor neyse az kaldı dayancam artık 🙏
ay canım sabret seni o kadar iyi anlıyorum ki benim doğumdan bir hafta oncesi ayaklarım heryerim aşırı şişti ödemden ellerim ayaklarım uyuşuk sağ elimi hissedeyim diye diğer elimle cimciriyordum hatta bir ayım vardı o zaman daha içimden diyodum şimdi böyleysem bir ay içinde ne halde olurum diye ki oğlum erken geldi yoksa halim haraptı

AA arastirdim bak doğum başlaması için kullanıyorlarmis canım ama güvenli biseymi kimseye önermek doğru olmaz tabi de deneyenler bir gün içinde doğumu başlayıp daha çabuk doguruyormus araştırmaya göre 🧐

Hanımlar doğurdum geldimm İdilkuşum 3 kilo geldi dünyaya sağlıkla çok şükür 🤲🏻 Pozitif doğum hikayemi anlatıyorum nasıl oldu bende şaşkınım 😁 biliyorsunuz dün nişanım mı geldi acaba diye size yazmıştım
Sabah kalktım bi güzel avmde dolaştım alışverişimi yaptım 😁 saat 14.00 da hastaneye gittim nst ye girdim sancı falanda yok her şey yolunda.
Doktor vajinal muayeneyeyi bi yaptı “tatlım doğuruyorsun 5 cm açıklığın var” dedi
Beni hemen yatışa aldılar işlemler falan derken saat 15.00 gibi sancı odasına geçtim suni sancı verildi Epidural yapıldı ( suyum gelmemişti doktor patlattı)
Suyum patlayınca ağrılarım artmaya başladı 🫠 doktora bu Epidural hiçbir işe yaramadı dedim ben öyle söyleyince doktor açıklığa baktı meğer hızlıca açılmışım suyum geldikten sonra 😂
saat 18.30 da doğumhaneye geçtim 18.50 de kuzum doğdu

Biraz dikişim var ama çok şükür ikimizde iyiyiz tek tek alıntılayamadım herkese çokkkk teşekkür ederim 💕💕
Size doğurmayınnn durunnn derken kasımda doğurdum 😂💕
Gozun aydin canım benim saglikla buyusun idil kuşş 🌸🫶🙏 ne güzel pozitif bi doğum süreci geçirmişsin çok sevindim senin adına 🙏

Ben hiç duymadım canım ama ebe dediyse faydası oluyordur herhalde
Bende etrafımda duymadım aldım hastane de lazım olursa diye
AA arastirdim bak doğum başlaması için kullanıyorlarmis canım ama güvenli biseymi kimseye önermek doğru olmaz tabi de deneyenler bir gün içinde doğumu başlayıp daha çabuk doguruyormus araştırmaya göre 🧐
Evet çok bilinen bir şey de değil herhalde hastane de bakalım kullanıp etkisini görecek miyim sancıyla gidersem zaten gerek kalmaz herhalde

Ben de doğumdan önce ishal olmuştum sancımda oluyordu doktor ishalin sancımı arttırabilecegini söylemişti

Hiç duymamıştım ancak ishal yapıyor diyince ve ben hala kabızlık çektiğim için araştırdım şimdi biraz. Belki rahatlatır diye 🙂 Ancak içime sinmedi, ben kullanmayı tercih etmem. İstenmeyen durumlara sebep olabileceği yazıyor. Doktorun bir şey olmaz kullan derse ancak o zaman kullanmanı tavsiye ederim.
Meryem ana otu gibi şeylere de normalde hiç ama hiç inanmam. Ama aldım 🙂 Bir zararı yok, psikolojik olarak da rahatlatır belki ona anlam yüklediğimiz için. Ya işe yarıyorsa diye mutlaka kullanacağım 😇

Hiç duymamıştım ancak ishal yapıyor diyince ve ben hala kabızlık çektiğim için araştırdım şimdi biraz. Belki rahatlatır diye 🙂 Ancak içime sinmedi, ben kullanmayı tercih etmem. İstenmeyen durumlara sebep olabileceği yazıyor. Doktorun bir şey olmaz kullan derse ancak o zaman kullanmanı tavsiye ederim.
Meryem ana otu gibi şeylere de normalde hiç ama hiç inanmam. Ama aldım 🙂 Bir zararı yok, psikolojik olarak da rahatlatır belki ona anlam yüklediğimiz için. Ya işe yarıyorsa diye mutlaka kullanacağım 😇
Kesinlikle böyle düşünüyorum 🌸 Hint yağının doktor gözetiminde kullanılması gerektiğini okumuştum aman diyim kızlar 😏

sirinm sirinm canım ben ikinci gebeliğim de Meryem Ana otunu suya koymuştum ve suyunu içmiştim ben araştırdığımda öyle yapılıyordu iki gün sonra doğum yapmıştım ve kolay oldu doğumum

Hanımlar doğurdum geldimm İdilkuşum 3 kilo geldi dünyaya sağlıkla çok şükür 🤲🏻 Pozitif doğum hikayemi anlatıyorum nasıl oldu bende şaşkınım 😁 biliyorsunuz dün nişanım mı geldi acaba diye size yazmıştım
Sabah kalktım bi güzel avmde dolaştım alışverişimi yaptım 😁 saat 14.00 da hastaneye gittim nst ye girdim sancı falanda yok her şey yolunda.
Doktor vajinal muayeneyeyi bi yaptı “tatlım doğuruyorsun 5 cm açıklığın var” dedi
Beni hemen yatışa aldılar işlemler falan derken saat 15.00 gibi sancı odasına geçtim suni sancı verildi Epidural yapıldı ( suyum gelmemişti doktor patlattı)
Suyum patlayınca ağrılarım artmaya başladı 🫠 doktora bu Epidural hiçbir işe yaramadı dedim ben öyle söyleyince doktor açıklığa baktı meğer hızlıca açılmışım suyum geldikten sonra 😂
saat 18.30 da doğumhaneye geçtim 18.50 de kuzum doğdu

Biraz dikişim var ama çok şükür ikimizde iyiyiz tek tek alıntılayamadım herkese çokkkk teşekkür ederim 💕💕
Size doğurmayınnn durunnn derken kasımda doğurdum 😂💕
Gözünüz aydın canım 💕 Allah sağlıkla büyütmeyi nasip etsin 🤲

Arkadaşlar perşembe sabah doğum yaptım ama bebeğim küveze girmek zorunda kaldı malesef sadece ilk gün emzirebildim. Şu an sağım yapıyorum ama göğüslerim aşırı şiş ve rahatsızlık veriyor. Ne sıklıkla sağmalıyım ne kadar sağmalıyım bilgisi olab var mı
Canım Allah analı babalı büyütsün gözünüz aydın 🥰 aynı durumu bende yaşadım bebeğim 1 hafta yoğun bakımda kaldı. Allahım acil şifasını versin kuzucuğun 🤲 mastit oldum 😒 Dr antibiyotik verdi. 2 saatte bir sağım yapacaksın dedi. Göğüslerim taş gibi oldu ateşleniyordum sürekli. Sağım makinesine gögüsünü koyduğunda eşine masaj yaptır. Göğüs başlangıcından ucuna doğru. Böyle yuvarlak hareketlerle değil uzunlamasına. Ben öyle faydasını gördüm ki. Hem canım açıyordu hem rahatlıyordum. Önce hafif hafif yapacak. Zaten sen rahatlamaya başladığında biraz daha bastırarak yap diyeceksin. İnşallah sende kolay bir şekilde atlatırdın Allah yardımcın olsun 🤲

Back
X