2025 LGS Anneleri

Ben pazar sabahı eve döneceğim, camasir yıka yerleştir ev toparla derken ertesi gün açıklanmış olacak inşallah.
Insallah en üst tercihlerine yerleşirler de nakille falan uğraşmayız.
Gerçi bizim ilk tercih de hayali olan okul 40 nakil de olsa olmaz .Bari hayal olmayan ilk tercihleri gelsin hepsinin de insallah 🤲
Yoksa yine de üst hedefler nakil hayali mi kurarız bilmiyorum .
Bir an önce en güzel şekilde sonuclansa da kurtulsak keşke

Cok doğru seçim olur diyorum.Amcak deneme paketinin içeriğini araştırın, bizim dershanenin deneme kulübü nispeten kolay sınavlar yapıyordu biz dahil olmadık,.Sinan Kuzucu bile yapmıyordu öğrencilerin morali bozuluyor diye biz başka kurumdan deneme hizmeti aldık. Okuldaki denemeleri de kaliteliydi oyle hallettik .

Dershaneden memnunduk dersi öğretmenleri ama deneme kulübü basit kalıyordu oraya yazılmış olsaydı kolay denemelerle her şey yolunda diyecektik, eksiği tam görmeyecektik.

Hangi denemelere gireceğini öğrenin, Ozdebir ,Sinan Kuzucu ,Töder kaçırmasın bence bizim sonuçlar tam da ozdebir ortalamasında geldi .
Başarılar diliyorum
Çok teşekkür ederim, dediklerinizi dikkate alacağım, verdiğiniz bilgiler çok kıymetli ❤️

Bugün bir tanıdık öyle birşey iddia etti. Şaşırdım. 1 tane puanımızın üstü , 2 tanede sınırda okul yazdık çünkü. 4. Sıraya koyduk asıl tutabilecek okulu. Yav bizden düşük alan 1. Ye yazdı diye o girecekse biz salak mıyız lgs ye bu kadar emek verdik?🙈
Her şey eşit olacakta bu mümkün değil yani. ortalaması, yaşı vs. Düşünsene sırf ben 1.tercih yaptım diye 500 yapanı yerleştirmek yerine beni fen lisesine yerleştiriyor sistem :rolleyes: kim dediyse yarım yamalak bilgiyle konuşuyor.

peki devlet ortaokulunda olan öğrenciler için ne önerirsiniz? 7. sınıfta deneme sınav paketi almayı ve deneme sonuçlarını da koçlar aracılığıyla veli ile paylaşan ve denemelerde yapılan yanlışların gene koçla çözüleceği bir sistemden (dershaneden) destek almayı planlıyorum. Yani aslında sadece dershanede derslere girme dışnda diğer hizmetleri alacağız. Bu sene matematik ve Türkçeden özel ders alacağız (geçen senede aldık)
7.sınıfta deneme kulübü yerine iki kurs merkezinin denemelerine giriyorduk bizde. (Tercih ettiğim bu kurs merkezinin özel kolejleri de var. Meşhur. Kolejde yapılan deneme sınavlarının aynılarını kurs öğrencilerine de yapıyorlar. Mesela biri çok kolaydı. Diğeri orta seviyeydi.)
Deneme kulübü olursa hangi yayınevlerini yapıyor bu çok önemli bence. Dikkat etmen gereken en önemli şey. Sinan kuzucuyu atlama sakın.

Her şey eşit olacakta bu mümkün değil yani. ortalaması, yaşı vs. Düşünsene sırf ben 1.tercih yaptım diye 500 yapanı yerleştirmek yerine beni fen lisesine yerleştiriyor sistem :rolleyes: kim dediyse yarım yamalak bilgiyle konuşuyor.
Zaten gerginim 4 ağustosu bekliyorum üstüne korkutuyorlar bir de.Bu ne ayol🙈Biri Kırşehir tıp vs yazacağız dedim diye küçümsüyor, diğeri , Tıp ı yapay zeka bitirecek vazgeçsin diyor. Nasıl insanlar bunlar valla anlamıyorum. Çocukların hayallerine bile tahammülleri yok. Tiktokta bazen okuyorum. ODTÜ de okuyanlara yazmışlar, a101 de bim de yeriniz hazır diye😂Adamlara 80 100 bin maaşı bile çok görüyorlar. Leynnnn odtülü onlar boğaziçili onlar itü lü onlar mallar 😅çok daha fazlasını kazanacaklar. Ömür boyu ders çalışmış bu gençler.

Devlet ortaokulunda okuyan öğrenciler için 7.sınıfta nasıl bir yol izledn,i
7.sınıfta deneme kulübü yerine iki kurs merkezinin denemelerine giriyorduk bizde. (Tercih ettiğim bu kurs merkezinin özel kolejleri de var. Meşhur. Kolejde yapılan deneme sınavlarının aynılarını kurs öğrencilerine de yapıyorlar. Mesela biri çok kolaydı. Diğeri orta seviyeydi.)
Deneme kulübü olursa hangi yayınevlerini yapıyor bu çok önemli bence. Dikkat etmen gereken en önemli şey. Sinan kuzucuyu atlama sakın.
sinan kuzucu, özdebir yayınları var mı diye özellikle bakacağım :KK200: sağolun

Evet her şey eşitse ilk sıraya yazan yerleşiyor ama diğeri mümkün değil🙈

Vardır her şerde bir hayır
Konuşanlara takılmayın herkes haddi olmayan konularda konuşuyor
Hayırlısı bi tık düşük okullardır belki de aynen. Burada daha yüksek puan alan çocuklarımıza da sevindik bi tık düşük alanlara da hayatın sonu değil, daha yarışa yeni başladık dedik. Mutlu sağlıklı olsunlar en başta🙏

Şimdi Chatgpt'ye sordum şu şekilde

"LGS yerleştirmelerinde diyelim ki ben 2.siraya bir okul yazdım başka biri 1.siraya benim yazdığım aynı okulu yazdı an ak benim puanım daha yüksek,o okula hangi öğrenci yerleşir..ben mi o mu"

Gelen yanıt:
Kısa ve net cevap:
Sen yerleşirsin. Çünkü yerleştirmede öncelik puana aittir, sıraya değil.

---

Detaylı Açıklama (Sana özel sadeleştirilmiş şekilde):

Tercih sırası öncelik sıralamasıdır ama yerleştirmede belirleyici olan puandır.

Diyelim ki:

Sen X okulunu 2. sırana yazdın, puanın 430.

Başka bir öğrenci aynı X okulunu 1. sıraya yazdı, puanı 425.

🟢 O okulda boş kontenjan varsa ve ikiniz de o okulu tercih ettiyseniz, yüksek puanlı olan sen olduğun için sen yerleşirsin.

---

Ek Not:

Tercih sırası sadece senin hangi okulu daha çok istediğini gösterir ama puan sırası asıl belirleyicidir. Yani:

Aynı okulu tercih eden öğrencilerden, yüksek puanlı olan kazanır.

Eğer puanlar eşitse, o zaman okul başarı puanı, doğum tarihi gibi kriterlere bakılır (ama bu çok daha nadir bir durumdur).

Chatgpt örnekleme ile açıklamış. Mantık olarak da zaten daha yüksek puanı olan yerleşir bence de. Ben daha yüksek puan alıyorum ama önceliğim başka bir okul ancak 2. veya 3ıradaki okulu da puanım daha yüksekse alabilmeliyim, şansımı daha çok istediğim bir okuldan yana kullandim diye neden benden düşük puan alan kişinin arkasında kalayım ki. İnsanlar birşeyler söylüyor da biraz da mantık silsilesine uymalı
Öyle bir şey yok ya bütün yerleştirme mantığı aynıdır yks olsun LGS olsun...Sıralaması daha iyi olanın 24.tercihi de olsa diğerinin 1.tercihi olsun sıralaması iyi olan 24.tercihe yerleşir,1.tercihe yazan sıralaması daha kötü olduğu için yerleşemez

Zaten gerginim 4 ağustosu bekliyorum üstüne korkutuyorlar bir de.Bu ne ayol🙈Biri Kırşehir tıp vs yazacağız dedim diye küçümsüyor, diğeri , Tıp ı yapay zeka bitirecek vazgeçsin diyor. Nasıl insanlar bunlar valla anlamıyorum. Çocukların hayallerine bile tahammülleri yok. Tiktokta bazen okuyorum. ODTÜ de okuyanlara yazmışlar, a101 de bim de yeriniz hazır diye😂Adamlara 80 100 bin maaşı bile çok görüyorlar. Leynnnn odtülü onlar boğaziçili onlar itü lü onlar mallar 😅çok daha fazlasını kazanacaklar. Ömür boyu ders çalışmış bu gençler.
O değilde ceycey 40 kere kirsehir tıp dedin . Orada yerin hazir artık 😁

Sabahtan bakacağız istediğimiz okullarsa 1 saate okuldayız 🙈yapışırım bırakmam. Yok mecbur yazdıklarımızsa , bir sonraki tercihlere dek önünden geçmem😂

Back
X