2025 LGS Anneleri

Oğlum bugün bizle kavga etti ve ağlayarak bilgisayarı açtı. Yani bizim serüven bir yıllık emeği çöpe attı. Tam asilacagi zaman bıraktı. Çok moralim bozuk.
Üzülmeyin lütfen herkes nasibine koşuyor. Şuan neden bukadar ısrarcı olduğumuzu pek anlayamıyorlar bi gün anlicaklar ama inşallah geç olmaz. Dua edin inşallah rabbim ders çalışma azmi sabrı verir evladınıza

Oğlum bugün bizle kavga etti ve ağlayarak bilgisayarı açtı. Yani bizim serüven bir yıllık emeği çöpe attı. Tam asilacagi zaman bıraktı. Çok moralim bozuk.
Her gün ders çalışılmaz ki. Robot değiller. Sinirli de olacaklar , bazen ufak krizler de geçirecekler , düşük deneme sonuçları da olacak gayet normal. Soruların cevaplarını bildiği halde aşırı aile baskısından korkup yapamayan çocuklar var tanıdığım. Denemelerim yüksek görünsün de evdekiler bana birşey demesin diye kopya çekenler de var. Bu çocukları bu hale aileleri getiriyor. Yüksek puanlı okulda vasat öğrenci olacağına bi tık daha düşük puanlı da derece öğrencisi de olabilirler pekala . Yanlış buluyorum ben çocuklardan aşırı beklentileri , baskıyı vs .

Her gün ders çalışılmaz ki. Robot değiller. Sinirli de olacaklar , bazen ufak krizler de geçirecekler , düşük deneme sonuçları da olacak gayet normal. Soruların cevaplarını bildiği halde aşırı aile baskısından korkup yapamayan çocuklar var tanıdığım. Denemelerim yüksek görünsün de evdekiler bana birşey demesin diye kopya çekenler de var. Bu çocukları bu hale aileleri getiriyor. Yüksek puanlı okulda vasat öğrenci olacağına bi tık daha düşük puanlı da derece öğrencisi de olabilirler pekala . Yanlış buluyorum ben çocuklardan aşırı beklentileri , baskıyı vs .
Anlıyorum.Ama Bizim beklentimiz yüksek değil. Burada en düşük 435 puanlı lise var. O olsa yeter diyoruz. Hiçbir deneme sonucunda kızmıyoruz. 340 puan aldığı denemeler oldu. Son 1 ay kaldı dişini sık diyoruz. 1 haftadır hemen hemen her gün 2_3 saat bilgisayarla oynadı. Telefon ve tableti söylemiyorum bile. Yani sizce ne yapayım.

Hayir annesi bir yıllık emeği boşa gitmedi gitmez ,bozma moralini bunaldılar daraldılar cocuklar .Ergen ofkesiyle kaçış yolu buldu yazik yavrum .
Yarin sakinlesir ,güzel bir konuşma yaparsın tamam o akşam öyle oldu anlıyorum seni gibisinden .
Bizde de bi ses yükseltip kabaracak oluyor asla karşılık vermiyorum .Tamam desem bile ben senin hangi ses tonuyla tamam dediğini anlamıyor muyum diyor 😔
Her an öfkesini boşalacak bir alan arıyor, asla ses çıkarmıyorum elimde bir zikirmatik takılı baktım ortalık karışıyor başlıyorum dua okumaya 🙂
Bu defa kardeşiyle başlıyorlar günde kaç doz kardeş kavgası.
İnan herkes öyle, lütfen umutsuz olma ,karşılık vermemeye calis çok zor biliyorum ama duayla aştım ben .Bir yöntem bul kendine çok az kaldı çocuklar olmazsa ne olacak kaygısı yaşamaya başladı ve cok yoruldular .
Bazen şakayla diyorum şu sınav bitse de seni bi güzel dövsem diye 🙃
Sakin ol ,onlar çocuk, yetişkin olan bizleriz .Onlar stres altında bunu yönetecek olan bizleriz 🥰🥰

Anlıyorum.Ama Bizim beklentimiz yüksek değil. Burada en düşük 435 puanlı lise var. O olsa yeter diyoruz. Hiçbir deneme sonucunda kızmıyoruz. 340 puan aldığı denemeler oldu. Son 1 ay kaldı dişini sık diyoruz. 1 haftadır hemen hemen her gün 2_3 saat bilgisayarla oynadı. Telefon ve tableti söylemiyorum bile. Yani sizce ne yapayım.
Sakin bir anında tane tane anlat annesi .
Ama öyle her gün tablet telefon olmaz ,yine de böyle dik söyleme 🙂
Erkek ergen öfkesi çok başka öyle korkutucu ki .Boyu babasından da benden de uzun, kukremeye bir başlayınca çok panik oluyorum .
Ben hiç birebir erkek öfkesi şiddeti yaşamadım. Babam da eşim de çok sakin .
Ama oglan öyle ses yükseltip bağıracak zaman bi tırsıyorum, önceden çok zoruma giderdi gücenirdim.
Simdi daha sakin kalabiliyorum .
Sakin kalıp güzel bir anında konuşun, bir yürüyüşe çıkın orda konuşun gerekirse anlaşma yapın.
Soru sayısını düşürün arada okula gitmeyip dinlenme günü olsun .
Ama ben küstüm kızdım hadi çalışmıyorum olmaz bunu anlatmaya calis sakince .
Bu internet ne kötü bir şey ya .Gecen yıl biz de hep böyleydik seni çok iyi anlıyorum 🥰🥰
Ama az kaldı geçecek inşallah

Sakince yargılamadan sebebini konuşun. Sevdiği bir pasta vs yapın öncesinde mesela.Arkadaşları nasıl yakın çevresi? O çok önemli. Onlar da motivasyonunu bozuyor olabilirler. Aman lgs yi boşver vs diyenleri bile var. Bence konuşun çocukla. Sevgiyle sakince. O zaman sebebini anlatacaktır.

Hayir annesi bir yıllık emeği boşa gitmedi gitmez ,bozma moralini bunaldılar daraldılar cocuklar .Ergen ofkesiyle kaçış yolu buldu yazik yavrum .
Yarin sakinlesir ,güzel bir konuşma yaparsın tamam o akşam öyle oldu anlıyorum seni gibisinden .
Bizde de bi ses yükseltip kabaracak oluyor asla karşılık vermiyorum .Tamam desem bile ben senin hangi ses tonuyla tamam dediğini anlamıyor muyum diyor 😔
Her an öfkesini boşalacak bir alan arıyor, asla ses çıkarmıyorum elimde bir zikirmatik takılı baktım ortalık karışıyor başlıyorum dua okumaya 🙂
Bu defa kardeşiyle başlıyorlar günde kaç doz kardeş kavgası.
İnan herkes öyle, lütfen umutsuz olma ,karşılık vermemeye calis çok zor biliyorum ama duayla aştım ben .Bir yöntem bul kendine çok az kaldı çocuklar olmazsa ne olacak kaygısı yaşamaya başladı ve cok yoruldular .
Bazen şakayla diyorum şu sınav bitse de seni bi güzel dövsem diye 🙃
Sakin ol ,onlar çocuk, yetişkin olan bizleriz .Onlar stres altında bunu yönetecek olan bizleriz 🥰🥰
Çok teşekkür ederim. Ya sabır diyip oturuyorum.

Dün sizin bu mesajınızı okurken benzer şeyler bizde de yaşanıyordu. Yanlış fazla çıkınca aldı kitabı fırlattı. Sonra da sabah pamuk gibiydi :kızgın:
Herkes için zor bir süreç. Bazen saçmada geliyor.

Selamlar ben iki gün yoktum iş için çocukların başında yurt dışındaydım fen mat konuları verdim çalış diye bizim deneme vardı 430 gelmiş valla baktım denemenin sonjçlara lgs de gelecek konular iyi lgsnin bile sormadığı konuyu yapamamış haliyle normalde üzerine giderdim çok sakin karşıladım verdiğim konuları doğru yapmış fen Türkçe 18 mat da 5 yanlış hocası boş bırakma dedi diye bırakmamış netleri götürmüş denemeden denemeye de fark var pisagorlı bilmem ne sorusundan 3 tane ikisini çocuk yapamamış kızsam konuya çalış desem zaman kaybı
Arada isyan edecekler bugün eğer eleştirsem gelince asla teste otırmayacaktı onu farkettim

Selamlar ben iki gün yoktum iş için çocukların başında yurt dışındaydım fen mat konuları verdim çalış diye bizim deneme vardı 430 gelmiş valla baktım denemenin sonjçlara lgs de gelecek konular iyi lgsnin bile sormadığı konuyu yapamamış haliyle normalde üzerine giderdim çok sakin karşıladım verdiğim konuları doğru yapmış fen Türkçe 18 mat da 5 yanlış hocası boş bırakma dedi diye bırakmamış netleri götürmüş denemeden denemeye de fark var pisagorlı bilmem ne sorusundan 3 tane ikisini çocuk yapamamış kızsam konuya çalış desem zaman kaybı
Arada isyan edecekler bugün eğer eleştirsem gelince asla teste otırmayacaktı onu farkettim
Çok katılıyorum size. Bazen bu çocuklardan kendimizin o yaşlarda yapamadığının 5 kat fazlasını bekliyoruz. Onlar da birey. Bizim uzantımız değiller. Bir kapasiteleri var duyguları var. Şu dili de yanlış buluyorum ben . Bazen farkında olmadan kendim de kullanıyorum: biz bu deneme de düşük yaptık, biz bu hafta az çalıştık. Biz değil çocuk düşük yaptı , çocuk az çalıştı ya da çocuk yüksek net yaptı.

Çok katılıyorum size. Bazen bu çocuklardan kendimizin o yaşlarda yapamadığının 5 kat fazlasını bekliyoruz. Onlar da birey. Bizim uzantımız değiller. Bir kapasiteleri var duyguları var. Şu dili de yanlış buluyorum ben . Bazen farkında olmadan kendim de kullanıyorum: biz bu deneme de düşük yaptık, biz bu hafta az çalıştık. Biz değil çocuk düşük yaptı , çocuk az çalıştı ya da çocuk yüksek net yaptı.
Haklısınız beni de kurs müdürü uyarmıştı düşğk yüksek başarı başarısızlık sizin değil çocuğun önüne geçmeyin diye ilk görüşmede geçen sene bende öyle sezinlemiş haklı da olabilir herşey yansıyor muhakkak ruh hali denemelere yanlış yaptıklarına tamamen odaklanıp tekrar gibi çaktırmadan şu konu anlatımı dinler misin yada şunda çok iyi yapmışsın tebrikler demeye başladım eşim uyardı beni de sürekli eleştirme diye sanırım böyle daha iyi sabah Master deneme var istersen gitme lgs den zor moralin bozulacaksa dedim gideyim bakalım zor olanlarda neredeyim gör dedi 🫤

Selammm
Sona doğru hızla gidiyoruz bizde hala çook varmış gibi bi hava var 😊
Takip ettiğim kanalların 7. Sınıfa seslenmeye onlarla toplantı yapmaya başladıklarını gördükçe içim bi tuhaf oluyor 🫠

Günaydın güzel anneler ,günümüz kutlu olsun ,yavrularımızın hep güzel haberlerini alıp verelim insallah 🥰🥰
2 3 gündür rahatsızdım bigaz enfeksiyonu geçiriyordum, gözüm ancak bugün açıldı.
Toder e gitti oğlum ,dışarıdan sipariş edip öyle giriyor benim oğlum .
Dun okullarında mezun olup güzel okullara gören öğrencilerin söyleşisi varmış.
Sinav zorluk olarak oźdebir gibi ama sorular Sinan Kuzucuya benzer demişler.
Ve hepsi de okuldaki denemelerden daha yüksek almis sınavda.
Denemelere moralinizi bozmayın demişler hele bir tanesi en iyi 8 yanlışmış denemesi .10 15 yanlışlar olduğu denemeleri de olmuş ama sınavda 4 yanlışla bitirmiş, ilçemizdeki Fen lisesine girmiş.
Galatasaray lisesine gören bir öğrenci de 10 15 yanlışlarımın olduğu deneme de oldu 3 4 yanlışım olduğu da oldu ,korkmayın çalışmaya devam demişler.
Motive bir şekilde geldi .
5 öğrenci ve 5 i de denemelerden iyi almışlar, umutsuzluk yok hadi bakalım 🥰🥰

Günaydın güzel anneler ,günümüz kutlu olsun ,yavrularımızın hep güzel haberlerini alıp verelim insallah 🥰🥰
2 3 gündür rahatsızdım bigaz enfeksiyonu geçiriyordum, gözüm ancak bugün açıldı.
Toder e gitti oğlum ,dışarıdan sipariş edip öyle giriyor benim oğlum .
Dun okullarında mezun olup güzel okullara gören öğrencilerin söyleşisi varmış.
Sinav zorluk olarak oźdebir gibi ama sorular Sinan Kuzucuya benzer demişler.
Ve hepsi de okuldaki denemelerden daha yüksek almis sınavda.
Denemelere moralinizi bozmayın demişler hele bir tanesi en iyi 8 yanlışmış denemesi .10 15 yanlışlar olduğu denemeleri de olmuş ama sınavda 4 yanlışla bitirmiş, ilçemizdeki Fen lisesine girmiş.
Galatasaray lisesine gören bir öğrenci de 10 15 yanlışlarımın olduğu deneme de oldu 3 4 yanlışım olduğu da oldu ,korkmayın çalışmaya devam demişler.
Motive bir şekilde geldi .
5 öğrenci ve 5 i de denemelerden iyi almışlar, umutsuzluk yok hadi bakalım 🥰🥰
Ya ne güzel bi söyleşi olmuş. Benim bile kalbimde çiçek açtı. En iyi deneme sınavı olacak öyle inanıyorum 🤗

Çok geçmiş olsun💐

Back
X