2025 LGS Anneleri

Valla düşündüm Ankara fen e roberte Galatasaray’a Kabataş a giden de en fazla ODTÜ Boğaziçi Bilkent burslu vs gidecek. Daha alt okullarda öyle. Aşırı egolu antisosyal , fazla hırslı çocuklarla okuyacağına, gene başarılı ama başka hobileri de olan, hayatın güzelliklerini de gören , bilenlerle okusunlar diyorum artık.
Ben şahsen kızımı belirli okullara çocuğumun puanı da tutsa göndermem ünv de.... çünkü değişsin istemiyorum geleneklerine ve değerlerine bağlı olarak kalsın istiyorum .... tabii bu benim görüşüm
Gönderenlere saygı duyarım...

Kızımın grubu 5 er puan farkla aldı lgs yi. Kimse kimseyi kıskanmadı tebrik ettiler birbirlerini , buluşuyorlar konuşuyorlar hergün. Ömür boyu sürer inşallah bu dostluk.Bu grupta da çok yüksek alan evladımız oldu. Gurur duydum ben onla.🌹
Ne güzel maşallah 👏👏 dostlukları baki olsun

Okul hayalleri kuruyoruz da orada nasıl olacak hic düşünemiyoruz ne tuhaf .
Istanbulda ulaşım da yorucu yıpratıcı. Ben daha üniversite başarılarına bakamadim bile .Boş boş bi saf gibiyim .Hangi okul olursa olsun ,sevecekleri, basarabilecekleri, iyi insanlarla karşılaşacakları yerler olsun inşallah

Ben şahsen kızımı belirli okullara çocuğumun puanı da tutsa göndermem ünv de.... çünkü değişsin istemiyorum geleneklerine ve değerlerine bağlı olarak kalsın istiyorum .... tabii bu benim görüşüm
Gönderenlere saygı duyarım...
Ben de İstanbul kazansa Galatasaray falan göndermezdim. 14 yaşında annesini görmeli bir çocuk. Aile sıcaklığı başka. Henüz değerleri oluşmadı bunların.Her yola meyilli olurlar, her arkadaştan etkilenirler aile yoksa yanlarında. Ayrıca anne babanın da o çocuğum sevgisine ihtiyacı var. Cıvıltısına. Üniversite de bile imkan olursa kazandığı şehirde yaşamak isterim. Hele yazıyorlar ya evlenince ksyınvalide evime hiç gelmesin , anneme bakmak zorunda değilim huzurevine gider. Ben öyle düşünmüyorum. Ne kadar parası olursa olsun, insan insana muhtaçtır. Sevgiye ilgiye muhtaçtır. Valla isteyen ülke için dünya için evlat yetiştirsin sadece. Ben kendim için de yetiştiriyorum . Özgürlük , anayı babayı atmak değil çok kötü değillerse tabi. Onlarla da özgür olunabilir . Bir huzurevin de kimsesiz ölmek ben istemem. Evladım da yalnız olmasın ilerde. Onu da kendi evladı düşünsün isterim.

günaydın kızlar meuzniyeti de bitirdik artık düşünmeyecem bir müddet hiç bişi çok yoruldum diyorum bu seferde telefon derdine düştü sene başında alıp tuşlu verdik bizimki tuşlu teelffonun yüzüne bakmamıştı zaten şimdide telefonumu tekrar verin diyor çıldıracam verirsem intigram ve daha bir çok uygulama açacak yaptı çünkü ah ne zormuş kızlar babasına baskı kuruyor oda ver diyor

günaydın kızlar meuzniyeti de bitirdik artık düşünmeyecem bir müddet hiç bişi çok yoruldum diyorum bu seferde telefon derdine düştü sene başında alıp tuşlu verdik bizimki tuşlu teelffonun yüzüne bakmamıştı zaten şimdide telefonumu tekrar verin diyor çıldıracam verirsem intigram ve daha bir çok uygulama açacak yaptı çünkü ah ne zormuş kızlar babasına baskı kuruyor oda ver diyor
Bizimde sınavdan sonra 5 günde telefondan gözleri kıpkırmızı. Birkaç hafta sınır koymadık ama sonrasında sınır koymayı düşünüyorum. Zamanını kötü kullanıyor.

mesele orda güzelce konustum bu yaz kitap okuyacaksın ama surat asıyor babayı sıkıştırıyor
Bıraksam sabahtan akşama kadar elinde. 1 yıldır kitap almadık elimize.Tekrar başlarız okumaya. Ama benimki eski sevdiği kitapları okumak istiyor:olamaz:
Kitap tavsiyesi alırım sizden. Sürükleyici kitap olsa ellerinden bırakmak istemezler.

Ben telefonunu hiç almadım. Sosyal medyada da gezindi , arkadaşlarıyla da konuştu.Asosyal hale getirmek de psikolojilerini bozuyor çocukların.

Ben telefonunu hiç almadım. Sosyal medyada da gezindi , arkadaşlarıyla da konuştu.Asosyal hale getirmek de psikolojilerini bozuyor çocukların.
Bizde sosyal medya hiç yoktu. İlgisi hiç olmadı. Oyun oynuyor. Sınava 1-2 ay kala bıraktık oyunu. Şimdide sabah akşam oynamak istiyor. Gözleri kıpkırmızı.

Ben de telefonu hic alamadim🙈 cok etkiledi .kesinlikle yasak olmali. Ama hicbir veli vermemeliyiz.
kizim diyor arkadasimda var vs olmuyor..mecbur hepimiz veriyoruz.
Gercekten arrik uyusturucu kadar zararli ama zararli oldugu da belli olmayan bir sey haline geldi.
Neyse sosyal medya kizim kullanmiyordu. Liseye gecince insta icin izim verdim. Bol bol faydali seyler atiyorum artik.
Kitap olarak harry potter serisini bitirdi.

Ev de bir auru kitap var ama baslamiyor suan. Diziye basladi.

Telefonu vermisti benimki ,sinav çıkışı aldı başını kaldırmıyor, bir şey de demiyorum sosyal medya merakı hevesi yok ama oyun oynuyor .
Biraz bi baksin oynasın da bir yolunu buluruz diye düşünüyorum .
Bu defa da telefon la mücadele etmek istemiyorum ama bi şey de diyemiyorum oyle bi yorgunum ki hiç onunla mücadele etmeye halim yok

Ben ergenliğini yaşamayan çocuk istemiyorum . Telefon sosyal medya kitap okuma tenis , bir müzik aleti çalma, arkadaşlarıyla buluşma, Avm de aylak aylak dolanma ne isterse yapsın istiyorum. Naçizane eleştirim şu. Çoğu aile kendi yapamadıkları başarıları çocuklarına dayatıyorlar. Bir çeşit narsisizm bu. Hayatını yaşayan aklı başında hiçbir tanıdığım arkadaşım komşum vs işsiz olmadı. O aşırı çalışanlardan da karlyerleri iyi çoğunun. Burası Türkiye. Network yoksa , istediğin yerde oku . Doğru bağlantılar kimdeyse o gençler iyi yerlerde hep. Maalesef gerçek bu.

Ben hala sınav üzüntüsünü atamadım üstünden. Hayırlısıyla 11 temmuz gelse sonrasında yerleştirmeler bitse de rahat etsem.
Sanki üstünden 1 hafta değil de daha çok zaman geçti. Bir an önce hayırlısıyla açıklansa da yüzdelik dilimlere göre bir yer tercih yapsak da aklımızdan çıksa artık:(
sosyal medya da o kadar bilgi kirliliği var ki inşallah bilgi kirliliğidir de :dua:
İnsanı bu belirsizlik ister istemez geriyor.
Ama inşallah mutlu olacakları, hayırlı olacak okullarda okurlar. İyi insanlarla karşılaşsınlar inşallah.

Sonuçları yavaş yavaş öğreniyorum. İyi öğrencilerin çoğu beklenti altında yapmışlar lgs yi. Hem iyi hem kötü bu. 460 470 bandında büyük yığılma olacak.

Back
X