2025 LGS Anneleri

Arkadaşları başka yerlerde girdikleri sınavların sorularını attılar. Sınıf grubunda soru tartışıldı. Kaynak önerildi. Şurada şu deneme var denildi.konuşup kütüphaneye gittiler hep. Her çocuğun uzman olduğu ders farklıydı, yardımlaştılar . Bunlar için telefon lazımdı hep. Elinden telefonu alınan çocuklar daha düşük yaptı lgs de bir ikisi hariç ki onlar zaten çok zekiydi.Şu an da bile 9. Sınıf matematiği çalışalım planları var. Yani sorun telefon değil, arkadaş çevresi. Okumakta gözü olan arkadaşlarının olması yavruların En çok etkileyen arkadaş. Çocuk hangi puan aralıklarındaysa, arkadaş da en az o aralıklarda olmalı. Aileleri bile okuma odaklı oluyor o zaman.
Kizimin arkadasinin annesi de almadi telini, dizi de izliyor, sosyal medya da kullaniyordu. Kizim bans onu ornek gosteriyordu😊
Ama cocuk o kadar planliydi ki, cozmesi gereken testi de cozuyordu.
arkadasiyla benim benim kizim okul denemelerinde basabas gidiyordu. 4 senedir. Dersane denemelerinde benzerdi.kizim yavas yavas saldikca saldi. Plansiz calisti, kafasina gore.
Kendine gore calisiyordu.
Plansiz calismasi, kizim icin hic iyi olmadi.

Simdi arkadasi da cok heyecan yapmis ama yine de ondan yuksek puan bekliyorum. Soylemedi henuz, tatile gittiler.

Kizimin ohretmeni lgs zamanlama olarak cok yanlis.5 6 sinif (ergenlikten dolayi)daha uygun dedi.
Bence de cocuklarda arkadas cok onemli. Kizimin arkadaslariyla hem ders calisip, hem keyifli vakit gecirebiliyor. Liseyi de bundan dolayi onemsiyorum, benzer arkadaslar😊

Neyse artik tecrubelendik bakicaz . Hayirlisi

Kizimin arkadasinin annesi de almadi telini, dizi de izliyor, sosyal medya da kullaniyordu. Kizim bans onu ornek gosteriyordu😊
Ama cocuk o kadar planliydi ki, cozmesi gereken testi de cozuyordu.
arkadasiyla benim benim kizim okul denemelerinde basabas gidiyordu. 4 senedir. Dersane denemelerinde benzerdi.kizim yavas yavas saldikca saldi. Plansiz calisti, kafasina gore.
Kendine gore calisiyordu.
Plansiz calismasi, kizim icin hic iyi olmadi.

Simdi arkadasi da cok heyecan yapmis ama yine de ondan yuksek puan bekliyorum. Soylemedi henuz, tatile gittiler.

Kizimin ohretmeni lgs zamanlama olarak cok yanlis.5 6 sinif (ergenlikten dolayi)daha uygun dedi.
Bence de cocuklarda arkadas cok onemli. Kizimin arkadaslariyla hem ders calisip, hem keyifli vakit gecirebiliyor. Liseyi de bundan dolayi onemsiyorum, benzer arkadaslar😊

Neyse artik tecrubelendik bakicaz . Hayirlisi
Çok haklısın. İlkokul sonu olmalıydı bu sınav. Eskiden öyleydi. Kolejlere mecbur kalmazdık. Kendi ayarlarında çocuklarla ortaokulu okurlardı. Ergenlik , isyan etme , kendini bulma çağında, böyle ağır bir sınava girdiler. Çocuklar ne yapsın?

Şu an öğretmenler işsiz, ama ben mezun olduktan 6 ay sonra kütüpksnecilik gibi öğretmenlikle alakası olmayan düşük puanlı herkes , sınıf öğretmeni olarak atandı. Onların yetiştirdiği çocuklar ne oldu bilmem . Herkesi öğretmen yaptılar o sene .
Atananlari gectim ucretli ogretmenlik gibi sacma bir durum var ulkemiz de. Alakasiz bolum okuyan herkes dusuk maasla ogretmenlik yapiyor.
Detay yazicam ama sonucta dinleyen yok. Amac egitimi batirmak, yoksa 20 yilda cok yol katerdik.

Birisi demisti ki , bir ayakkabi bir de yatak cok onemli. Birinde 8 saat yatiyorsun, digerinde 8 saat ayaginda.
Ben de diyorum ki bir ogretmenler ,bir de doktorlar cok onemli. Ikisinin de iyisini aliyorsan cok sanslisin

Çok haklısın. İlkokul sonu olmalıydı bu sınav. Eskiden öyleydi. Kolejlere mecbur kalmazdık. Kendi ayarlarında çocuklarla ortaokulu okurlardı. Ergenlik , isyan etme , kendini bulma çağında, böyle ağır bir sınava girdiler. Çocuklar ne yapsın?
Ah ah vallaa insallah degisirler bu sistemi. Gundeme gelsin ki belki el atarlaar

Atananlari gectim ucretli ogretmenlik gibi sacma bir durum var ulkemiz de. Alakasiz bolum okuyan herkes dusuk maasla ogretmenlik yapiyor.
Detay yazicam ama sonucta dinleyen yok. Amac egitimi batirmak, yoksa 20 yilda cok yol katerdik.

Birisi demisti ki , bir ayakkabi bir de yatak cok onemli. Birinde 8 saat yatiyorsun, digerinde 8 saat ayaginda.
Ben de diyorum ki bir ogretmenler ,bir de doktorlar cok onemli. Ikisinin de iyisini aliyorsan cok sanslisin
Kötü öğretmen psikoloji bozuyor yahu. Kötü dr sa candan ediyor insanı. Fizik öğretmenim iğrenç bir adamdı. Fizik notlarımız berbattı lise de. Çok korkardık adamdan. Hakaret ederdi bizlere. Ama edebiyat hocamız harikaydı. Kitap okumayı sevdik. Üniversite sınavında çok kolay geldi edebiyat soruları bana mesela. İşin sonu , iyi insan olmak da işte gene. İyi öğretmen de iyi dr da iyi hakim de, aynı zamanda iyi insanlardır.

Kötü öğretmen psikoloji bozuyor yahu. Kötü dr sa candan ediyor insanı. Fizik öğretmenim iğrenç bir adamdı. Fizik notlarımız berbattı lise de. Çok korkardık adamdan. Hakaret ederdi bizlere. Ama edebiyat hocamız harikaydı. Kitap okumayı sevdik. Üniversite sınavında çok kolay geldi edebiyat soruları bana mesela. İşin sonu , iyi insan olmak da işte gene. İyi öğretmen de iyi dr da iyi hakim de, aynı zamanda iyi insanlardır.
Iyi ki kotu egitim aliyorlar zaten ,ben de iyi insan olarak demek istedim😊
Mesela babama bir dr denk geldi, harika bir dr du.istanbulda pahali bir hastanede ,ayni zamanda devlet uni hastanesinde de doktordu.
Biz ilk uni hastanesinde kesfettik. Ama sira cok,zaman yok. Mecbur ozel de yaptirdik ameliyat. Bize o kadar yardimci oldu ki. Hayatimda gordugum en iyi dr. Dur.
Zaten yorumlarında da bu sekilde yaziyordu.

Ogretmenler de cocugun gercekten gelecegini belirliyor. Dedigin gibi

Simdi kizim anlatti. Aslinda daha once de anlatmisti ama nedense o an cok onemli gelmedi.
Sinavda sinifinda ki bir cocuk din dersinden muafmis normalde. Ama sinav kagidinda muaf gozukmuyormus Surekli aglamis sinavda. Ogretmene soylemis. Ogretmen de bilmiyor tabi, coz sen yine de demis.

Kizada uzuldum, kizimada.
Hatta bu sinavda aglayan cok cocuk duydum ve gordum. Hepsine ayri uzuldum.

YKS de başarılar dilerim. Bu sene size bir hayli zor geçmiştir.
Merhaba sanırım derece yaptım
tabi kendi kendim üzerimden enterasan güzel geçti şoktayım ay kızıyor yks velileri olan arkadaşlar ama bana gerçekten kolay geldi coğrafya biyoloji tarih din full mat kimya fizik alanım değil

Türkçe de lgs den yeminle kolaydı çünkü okuyunca bir dumura uğramıştım ne diye bence benim zaten beklentim yok çalışma yok tamamen genel kültür birikimi son 1 dk ya kadar 🚬 içiyordum polis bağırdı 30 saniyeye atmazsan kapıdan alamam diye o rahatlıktan sanırım kolay diyebiliyorum 3. Okul okuyacak enerjim yok ama farklı deneyim oldu 5 yıl sonra oğlanla yks ye yine girerimn🫣🤣🤣

Duydunuzmu kitapcık olayı istanbulda bi okulda da olmuş
Bir diğer iddea da bir okul 11 tane 1. Çıkarmış soruları sızdırmış deniliyor
Ben bu konuda bişi demiyorum ama korkuyorum da yanlışa çekilirse diye bir ilçe de ihl de aynı sınıfta 7 birinci çıkmasına çok şaşırdım 7. Sınıfta bir sene de ara vermişler çocuklar hafız olmuşlar kendim iletişim medya da olduğum için güzel okul parlatma için gönderenlere sonsuz saygım var ihl ye de gerçekse çocuklar kadar öğretmenleri de tebrik etmeli 7 si birinciyse diğer kalanlar da 85 üzeridir 😅

Son yazacaklarımı yazayım
Bugün öğretmenimiz atmış hanımefendinin biri koçluk yapıyor MEB de öğretmen grup kurmuş lgs 2025 annelerine terapi 25 bin tl 🫣😅 çok güldüm ama mantıklı
Okul konusunda arkadaşlar bir alt dilime de bakın istediğimizi alsaydık bilmiyorım yüzdelik dilimi ben validebağ fen seçtirirdim çocuğa şimdi başka iki okul buldum 🙈 orayı üçe çarpar
dilim açıklanana kadar söylemeyeyim ikinci yabancı dil öğreneceği hazırlık var o bir tık yüksek ama iki dil arası kurslar var hazırlık birinde okuyorsan diğerine okul kurs açmış yurt dışı programı atıyorum dil okuluna götürme gerçekten orta derece bir okul yks başarısına şok oldum geçen sene 65/70 mühendis 30 tıp bilmediğimiz ne okullar da var aslında
Belirli dilime kendi adıma saplantılı şekilde odaklanmıştım bu okul olmazsa dediğim bir tık altı daha var çok benzer olan oda olmazsa ne yaparız onu da o zaman araştırırım o yüzdeliğe de yuhhhh çekerim naçizane tavsiyem çocukların sınavı bitmeyecek bu ülkede yks dil belki akademik sınavlar tus ilkin de böyle yıkılmayalım kendim eskişehirliyim yatılı fen orada oluyor 4. Okulu oranın ünv de zaten gidecek neresi olursa benim oğlum biraz içine kapanık okulunda kendini aşırı soyutlamış çevresi ders odaklı olmayınca korkuyorum açılamamasından yoksa orayı da seçerdim yatılı demeyip velhasıl kader ortaklığı yaptık en en güzeli nasip olsun çocuklarımıza nasip olanda da vardır bir hayır önümüze bakalım 🤲🏻❤️

Son yazacaklarımı yazayım
Bugün öğretmenimiz atmış hanımefendinin biri koçluk yapıyor MEB de öğretmen grup kurmuş lgs 2025 annelerine terapi 25 bin tl 🫣😅 çok güldüm ama mantıklı
Okul konusunda arkadaşlar bir alt dilime de bakın istediğimizi alsaydık bilmiyorım yüzdelik dilimi ben validebağ fen seçtirirdim çocuğa şimdi başka iki okul buldum 🙈 orayı üçe çarpar
dilim açıklanana kadar söylemeyeyim ikinci yabancı dil öğreneceği hazırlık var o bir tık yüksek ama iki dil arası kurslar var hazırlık birinde okuyorsan diğerine okul kurs açmış yurt dışı programı atıyorum dil okuluna götürme gerçekten orta derece bir okul yks başarısına şok oldum geçen sene 65/70 mühendis 30 tıp bilmediğimiz ne okullar da var aslında
Belirli dilime kendi adıma saplantılı şekilde odaklanmıştım bu okul olmazsa dediğim bir tık altı daha var çok benzer olan oda olmazsa ne yaparız onu da o zaman araştırırım o yüzdeliğe de yuhhhh çekerim naçizane tavsiyem çocukların sınavı bitmeyecek bu ülkede yks dil belki akademik sınavlar tus ilkin de böyle yıkılmayalım kendim eskişehirliyim yatılı fen orada oluyor 4. Okulu oranın ünv de zaten gidecek neresi olursa benim oğlum biraz içine kapanık okulunda kendini aşırı soyutlamış çevresi ders odaklı olmayınca korkuyorum açılamamasından yoksa orayı da seçerdim yatılı demeyip velhasıl kader ortaklığı yaptık en en güzeli nasip olsun çocuklarımıza nasip olanda da vardır bir hayır önümüze bakalım 🤲🏻❤️
Aynen ben de bir okul buldum. Yuzdelikler belli olsun bakicam.
Cok guzel okullar var istanbulda. Lgs olmadi onumuzdeki maclara bakicaz.
Yeter ki cocuk istekli ve disiplinli birnsekilde hazirlansin. 💕🌸
Yatili icin ,yine cocuk isteyecek ki gitsin.
Suan kizimi en iyi okula yatili yollasam gitmez.

Bu yil ben de sosyallesmesi icin elimden geleni yapicam. Ya kizim beni dinlemiyor yoksa neler yapicam da .
Spor ve bir hobi sart. Bakalim

Aynen ben de bir okul buldum. Yuzdelikler belli olsun bakicam.
Cok guzel okullar var istanbulda. Lgs olmadi onumuzdeki maclara bakicaz.
Yeter ki cocuk istekli ve disiplinli birnsekilde hazirlansin. 💕🌸
Yatili icin ,yine cocuk isteyecek ki gitsin.
Suan kizimi en iyi okula yatili yollasam gitmez.

Bu yil ben de sosyallesmesi icin elimden geleni yapicam. Ya kizim beni dinlemiyor yoksa neler yapicam da .
Spor ve bir hobi sart. Bakalim
Benim oğlumu sırayla birkaç spor dalında kursa gönderdik, hiç sevmedi, yapmaz bu çocuk spor falan dedik, alakasız bir sekilde sonra kick boksa yazdırdık, bayılarak gidiyor. Mental ve fiziksel çok iyi geldi. Şundan yazdım bazı çocuklar ilgi alanını bulana dek çok maymun iştahlı davranabiliyor. Deneyin mutlaka sanat, spor . Gönlü birine kayacaktır muhtemelen 🥰

Arkadaşlar ben de 7.sınıf velisi oluyorum bu sene..Oğlum devlette ingilizce sınıfında okuyor. Ders tekrarı yapan ve düzenli test çözen bir çocuk değil ancak derslerini, sınav notlarını önemser. İlgisiz bir çocuk değil ama iteklemek gerekiyor, dersleri notlarını dikkate alırsak oldukça iyi gidiyor ama sanırım 7.ve 8. sınıf daha belirleyici olacak çocuğun gidişatı hakkında..Bu seneki LGS inkılap sorularının 6 adedini genel kültür bilgisiyle çözdü çünkü tarihe meraklı. Velhasıl kelam yazışmalarınızı ilgiyle okuyorum, umarım her birinizin yavruları emeklerinin karşılığını alır 🙏Şimdi sizi yormayayim, sonuçlar bir açıklansın, tecrübelerinizi, çocukların nasıl bir hazırlık evresinden geçtiğini öğrenmek isterim ki deneyimli annelerimizden ve çocuklarından feyz alalım 🙏 Sevgiler 🌿🌺

Arkadaşlar ben de 7.sınıf velisi oluyorum bu sene..Oğlum devlette ingilizce sınıfında okuyor. Ders tekrarı yapan ve düzenli test çözen bir çocuk değil ancak derslerini, sınav notlarını önemser. İlgisiz bir çocuk değil ama iteklemek gerekiyor, dersleri notlarını dikkate alırsak oldukça iyi gidiyor ama sanırım 7.ve 8. sınıf daha belirleyici olacak çocuğun gidişatı hakkında..Bu seneki LGS inkılap sorularının 6 adedini genel kültür bilgisiyle çözdü çünkü tarihe meraklı. Velhasıl kelam yazışmalarınızı ilgiyle okuyorum, umarım her birinizin yavruları emeklerinin karşılığını alır 🙏Şimdi sizi yormayayim, sonuçlar bir açıklansın, tecrübelerinizi, çocukların nasıl bir hazırlık evresinden geçtiğini öğrenmek isterim ki deneyimli annelerimizden ve çocuklarından feyz alalım 🙏 Sevgiler 🌿🌺
Hoşgeldiniz aramıza. Burayı devam ettireceğiz. Elbette yardımlaşırız. Kitap okumayı seviyor sanırım oğlunuz. Bol bol okusun neye ilgisi varsa. Kitap okuyan , okuduğunu rahat anlıyor mat olsun Türkçe olsun İnkilap olsun. Bu yazı paragraf soruları da çözsün extra yeter. Dilbilgisini de halletsin videolar izleyerek. Sözeli halletsin ki fen mat a çalışmaya çok vakti kalsın 7 de

Back
X