2025 LGS Anneleri

Benim oğlumu sırayla birkaç spor dalında kursa gönderdik, hiç sevmedi, yapmaz bu çocuk spor falan dedik, alakasız bir sekilde sonra kick boksa yazdırdık, bayılarak gidiyor. Mental ve fiziksel çok iyi geldi. Şundan yazdım bazı çocuklar ilgi alanını bulana dek çok maymun iştahlı davranabiliyor. Deneyin mutlaka sanat, spor . Gönlü birine kayacaktır muhtemelen 🥰
Kucukken jimnastige gidiyordu. Cok seviyordu. Simdi yuzme istiyor ama serbest yuzmek😊
Ben, takim olarak bir spor dalinda olsun ve disiplinli olsun istiyorum. Bakalim
Resim yapmayi cok seviyor,onun kursu da aklimda🥰

Oglunuz icin sevindim. Insanin sevdigi bir seyi yaptiginda,aslinda yapmiyor gibi oluyor😊

Kucukken jimnastige gidiyordu. Cok seviyordu. Simdi yuzme istiyor ama serbest yuzmek😊

Oglunuz icin sevindim. Insanin sevdigi bir seyi yaptiginda,aslinda yapmiyor gibi oluyor😊
Belediyenin tekvando kursuna gitti ilkokulda. Çok da seviyordu ama dizinde ergenlik bitğmine kadar sürecek bir hastalık çıkınca bıraktı pandemi öncesi. Masa tenisi sever badmington sever. Resme yeteneği varsa kesinlikle geliştirsin. Bizim kızın resim yeteneği cin Ali den hallice🙈Takım sporu tavsiye etmem. Lisanslı sporcu tanıdıklarım okulda da çok başarılı idiler ama lgs Yks sınavları iyi gelmedi hep.

Hoşgeldiniz aramıza. Burayı devam ettireceğiz. Elbette yardımlaşırız. Kitap okumayı seviyor sanırım oğlunuz. Bol bol okusun neye ilgisi varsa. Kitap okuyan , okuduğunu rahat anlıyor mat olsun Türkçe olsun İnkilap olsun. Bu yazı paragraf soruları da çözsün extra yeter. Dilbilgisini de halletsin videolar izleyerek. Sözeli halletsin ki fen mat a çalışmaya çok vakti kalsın 7 de
Maalesef kitap okumayı sevmiyor, ilgi alanında kitaplar da aldık çok, biraz okuyup salıyor, yine de ben tatilde günlük okuma hedefi koyacağım. Ne kadar düzgün okur bilemedim o yüzden bu yaz hergün 5 paragraf sorusu çözmesini istedim başlangıç olarak. 7.sınıf dilbilgisini çalışsın diyorsunuz değil mi? Teşekkürler 🌺🦋

Maalesef kitap okumayı sevmiyor, ilgi alanında kitaplar da aldık çok, biraz okuyup salıyor, yine de ben tatilde günlük okuma hedefi koyacağım. Ne kadar düzgün okur bilemedim o yüzden bu yaz hergün 5 paragraf sorusu çözmesini istedim başlangıç olarak. 7.sınıf dilbilgisini çalışsın diyorsunuz değil mi? Teşekkürler 🌺🦋
Dilbilgisi evet mutlaka halletsin. Bu sene 1 soru 1 sayfa idi. Okumayı sevenler , okuduğunu anlayabilenler çözdü o soruları. Mutlaka okusun. Birlikte kitap okuma saati yapın hatta. Lgs den yarım saatte çıkanlar oldu. Sebebi o soruları görünce okumaya bile üşenmeleri.

Kick boksa kızlar da çok gidiyor, ben kızların bu kadar ilgili olduklarını bilmiyordum bu spora..Hem savunma da öğrenmiş oluyorlar. Sizin de aklınızda olsun..Benim oğlum bireysel spordan zevk aldı sanki. Hepsinin yapısı farklı tabii .Bence kesinlikle bir süre sonra içsel disipline de yansıyor spor disiplini..

Dilbilgisi evet mutlaka halletsin. Bu sene 1 soru 1 sayfa idi. Okumayı sevenler , okuduğunu anlayabilenler çözdü o soruları. Mutlaka okusun. Birlikte kitap okuma saati yapın hatta. Lgs den yarım saatte çıkanlar oldu. Sebebi o soruları görünce okumaya bile üşenmeleri.
Tamamdir dilbilgisine bakalım mutlaka 🙏Kitap okuma saati de harika fikir, daha önce yapamadik ancak bu defa kararlı olacağım ben de 😊 çok teşekkürler 🥰

İki altımda 8 olacak çocuk var. Dedim çocuğa elimizde onlarca test kitabı , konu anlatımları var. Sana vereyim hepsini . Yazın bir bak. Burun kıvırdı. İçinde olmayan çocuğa kimse bir şey yapamaz.

İki altımda 8 olacak çocuk var. Dedim çocuğa elimizde onlarca test kitabı , konu anlatımları var. Sana vereyim hepsini . Yazın bir bak. Burun kıvırdı. İçinde olmayan çocuğa kimse bir şey yapamaz.
Yarın birlikte kitap okumaya karar verdik. Onun ilgi alanıyla ilgili bir kitap olacak ve ikimiz de aynı kitabı okuyacağız. Birlikte okurken kitabı yorumlamak, tartışmak belki heveslendirir..Dediğiniz gibi istemeyen çocuğa hicbirsey yapılamıyor. Karne günü "anne bana 7. sınıf test kitabı al, yazın 7.sinif konularına bakacağım" demişti 😀 "icraat görelim o halde" dedim. Sınıfımızda okulun en basarili çocukları var, peslerinde de oğlum ve oğlum gibiler geliyor, birbirlerinin başarılarından heveslenip, hırslaniyorlar. Deneme sınavında okul 2.liğini ve 3.lügünü 3 soru ile kaptırdı, "bir de beni sahneye çıkarsalar" diye hayiflandi 😀 Bilmiyorum biz anneler arkalarındayız her konuda..Elimizden gelen desteği veriyoruz, gerisi onların elinde..Bakalim.Bu yaz çok da sıkmadan bir program dahilinde ilerleriz..

Belediyenin tekvando kursuna gitti ilkokulda. Çok da seviyordu ama dizinde ergenlik bitğmine kadar sürecek bir hastalık çıkınca bıraktı pandemi öncesi. Masa tenisi sever badmington sever. Resme yeteneği varsa kesinlikle geliştirsin. Bizim kızın resim yeteneği cin Ali den hallice🙈Takım sporu tavsiye etmem. Lisanslı sporcu tanıdıklarım okulda da çok başarılı idiler ama lgs Yks sınavları iyi gelmedi hep.
Badmintion ve masa tenisi de sever. Bakalim sevdigi dogrultusunda ugrasicam. Bu sene hazirlik olan bi okul istiyoruz. Valla dinlenmek icin , hem de sevdigibseylere agirlik verir agirlik verir. Dili gelistirir😊

Hızlı okuma kursuna gönderen oldu mu, bu konuda bilgisi, fikri olan var mı acaba? Kimi olumlu kimi olumsuz yorum yapıyor
Ah tam size hizli okuma kursuna gonderin diyecektim. Ben gondermek istedim kizim gitmedi.
Gonderen bir arkadasim var, cok memnun kalmamis ama cok ders calisan bir cocuk degil o yuzden ,anne farkli anlamamista olabilir.

Yegenim gitti o da memnun kalmadi ama yasi kucuk bilemiyorum

Yani cok kitap okuyorsa,kursa gerek yok ama okumuyorsa bence gonderin. Ozellikle denemelirini az cok biliydorsunuzdur. Basarili bir cocuksa ihmal etmeyin derim

Kizim biraz beni dinleseydi, suan sartarimiz cok farkli olurdu. Israrla ben biliyorm ben biliyorum.
Cok fazla catismaya giremedim.

Benim de kızım 7. Sınıf oldu... kitap zorla okutuyorum🫣🫣 resmen başını bekliyorum kitap okurken bende okuyorum onunla yeterki okusun diye... istediği kitapların hepsini alıyorum yeter ki okusun diye ev okunmamış kitaplarla dolu liseye geçeyim hiç kitap okumayacam diyor zannediyor ki kitap sadece lgs için lazım 😏😏😏
Ama günlük 20 parağraf çözüyor hergün onu alışkanlık haline getirdik çok şükür....

Ah tam size hizli okuma kursuna gonderin diyecektim. Ben gondermek istedim kizim gitmedi.
Gonderen bir arkadasim var, cok memnun kalmamis ama cok ders calisan bir cocuk degil o yuzden ,anne farkli anlamamista olabilir.

Yegenim gitti o da memnun kalmadi ama yasi kucuk bilemiyorum

Yani cok kitap okuyorsa,kursa gerek yok ama okumuyorsa bence gonderin. Ozellikle denemelirini az cok biliydorsunuzdur. Basarili bir cocuksa ihmal etmeyin derim

Kizim biraz beni dinleseydi, suan sartarimiz cok farkli olurdu. Israrla ben biliyorm ben biliyorum.
Cok fazla catismaya giremedim.
Bende hızlı okuma kursuna gönderdim 2,5 ay hiç faydasını görmedim para tuzağı resmen ... bizim sorunumuz hızlı okuyor okuduğunu anlamamaydı bu şekilde söylemiştim hocaya ... deneme sınavında sınıfta ilk bitiren benim kızımdı ama hızlı okuyup yanlış anladığı için yanlışları hep bu yüzdendi....
Özel kurs aldırdım hoca daha hızlandırdı içine etti😂🤣😂 2.5 ay sonra hocam sağolun daha gelmeyin dedim.... amaç hızlı ve doğru okumayı öğretmekti olmadı...

Kızımı elime aldım yavaş yavaş sakin sakin diye diye doğru okumasını ve anlamasını sağlattım.... sesli kitap okuttum hep yavaş yavaş diye diye aştık bu durumu...

Bende hızlı okuma kursuna gönderdim 2,5 ay hiç faydasını görmedim para tuzağı resmen ... bizim sorunumuz hızlı okuyor okuduğunu anlamamaydı bu şekilde söylemiştim hocaya ... deneme sınavında sınıfta ilk bitiren benim kızımdı ama hızlı okuyup yanlış anladığı için yanlışları hep bu yüzdendi....
Özel kurs aldırdım hoca daha hızlandırdı içine etti😂🤣😂 2.5 ay sonra hocam sağolun daha gelmeyin dedim.... amaç hızlı ve doğru okumayı öğretmekti olmadı...

Kızımı elime aldım yavaş yavaş sakin sakin diye diye doğru okumasını ve anlamasını sağlattım.... sesli kitap okuttum hep yavaş yavaş diye diye aştık bu durumu...
Ya her kurs farklidir ama oyle dusunuyorum. Amac zaten hizli okuma ve anlama😊
Acik yazayim ,baglantim olmadigi icin insta da hake hizli okuma var. Uzun zamandir takip ediyorum. Orasi bana guvenilir geliyor.

Hızlı okuma kursu hakkında bir fikrim yok ama eğer okuma anlamada problemi yok fakat dikkat hataları çok oluyorsa internet e bi dikkat derim ben .
Benim oğlum 8.sinifta telefonu ve İnterneti kullanmadı, soru çözümü odev takibi konu anlatımı dışında.
İnanın çok farkı oldu ,kitap okumak kadar paragraf çözmek de önemli, eğer sınıfta ileri seviyedeyse bir sonraki sınıfın paragrafı olabilir ,çok zor seviye olmayan .
Ortalama bir paragraf kitabi yaz tatilinde rahat biter bence .
Fenomen A paragraf ,eğer cocuk 7 ye geçtiyse ve okuma anlama anlamında çok eksiği yoksa 7.sinif rahatça çözebilir.
Benim oğlum hic oyle aman aman çalışan bir çocuk olmadı, saat 10 lira 11 lere kadar test çözen günde 300 400 soruyu bir gün bile çözmedi.150 200 de kaldı hep .
Ama alt sınıftan gelen hiçbir eksiği yoktu bunun avantajını yaşadı. Bakmayın 8.sinoftan sorumlu Lgs de deniyor ama özellikle 6 7 de var içinde.
Türkçenin zaten sınıfı yok artık. Matematikte de zamanı yönetebilmek için hız lazım, bu da gecmis sinif kazanimlari tamsa mümkün oluyor .
Biraz da çocuğun stres yönetimini yapan paniklemeyen biri olması lazım.
Bunun için ekstra ne yapılır bilemiyorum Benim şansıma oğlum biraz rahat ,hep hallederiz tarzında bir çocuk. İlk defa bu rahatlığının avantajını yaşadık. Ama küçüğü oyle değil mesela biraz yaradılış galiba ,bizden kaynaklansa kardesi de öyle olmalıydı.
Simdiden başarılar diliyorum ,çok yorucu bir süreç hala kendime gelemedim ben bir boşluk hissediyorum .
Ne yaşadık biz yahu diyorum geri dönüp dönüp.

Okulların tanıtım günleri oluyor ceycey ,onları takip edip okul gezebilirsin,biraz oyalanmak lazım yoksa beklenen gün gelmiyor 🙂
Biz bu hafta 2 okula gideceğiz öyle ,biri gelmez ama olsun bi gidip göreyim, diğeri zaten gördüğüm ama içeriğini tam bilmediğim okul .
Yoluna ,binasına, anlatılanlara alıcı gözle bir bakacağız.
Tavsiye ederim belki hiç de aklınızda olmayan bir okul ,aklına yatacak gidip görmek lazım

Benim de kızım 7. Sınıf oldu... kitap zorla okutuyorum🫣🫣 resmen başını bekliyorum kitap okurken bende okuyorum onunla yeterki okusun diye... istediği kitapların hepsini alıyorum yeter ki okusun diye ev okunmamış kitaplarla dolu liseye geçeyim hiç kitap okumayacam diyor zannediyor ki kitap sadece lgs için lazım 😏😏😏
Ama günlük 20 parağraf çözüyor hergün onu alışkanlık haline getirdik çok şükür....
Ben de bugün itibarıyla en azından yarım saat okuma hedefi verdim, sizin gibi başına oturdum birlikte okuyalım diye. Yeter ki okusun ama yine de çok içsel bir alışkanlık, zorla bir yere kadar. Günde 5 adet paragraf sorusu çözdürmeye başlayacağım yarın, yavaş yavaş arttırız soru adedini de. Ferhan Eşdogan diye bir hoca var Instagram'da. Her sınıf düzeyinde whatsap gruplari var. Instagram'dan takip edip kendinizi whatsap 7.sinif grubuna ekletebilirsiniz. Ayrıca LGS ve YKS grupları da var whatsapta.. Kaynak paylaşımı ve fikir paylaşımı vb. yapılıyor. Siz hangi kaynaklardan yararlaniyorsunuz, mümkünse öğrenmek isterim 🙏 Doğru kaynaklara ulaşmaya çalışıyorum 👍

Back
X