2025 LGS Anneleri

Ben ortaokulda ozel diyorum arkadaşlar. Benim yaşadığım muhitte güzel ortaokullar var ama deneme yasak mevcutlar çok.
İlkokulda iyi bir öğretmene denk gelirse cennet olur ,okul her nerede ise .Ama orta okulda aynı şeyi düşünmüyorum.
İmkanlar zorlanıp iyi bir yer bulmak lazım, tabi yaşadığım bölge için geçerli oyle her özelim diyene de olmaz .
Benim oğlum %50 burslu idi ortaokulda memnunum da okulundan .Deneme sisteminden koclugundan .Ama yine herkes aynı başarıyı gösteremedi yine burslular oldu iyi yapanlar .
Ama oğlum tarafından bakarsak 5.siniftan itibaren denemeler soru hedefleri çok memnundum. Aynı ciddiyette gitmeyen sinif arkadaslari vardi benimki de 7 de biraz dağıldı ama 8 de toparladı.
Eger cocuk iyiyse imkanlar zorlanıp biraz da bursla orta okulda ozel olmalı diyorum .
Hatta 4 de özele verip bi gözlem yapıp ona göre orta okulda başka seçenekleri de deneriz diyorum küçük için.
Ama yine çocukta bitiyor iş, cocuk iyiyse imkanları zorlamak gerek ,sinav biraz da kısmet işi illa sinav sonucuna göre değil de ,dil olsun ,ortam olsun orta okulda ozel ,lisede devlet üniversitede de yine okula göre devlet diyorum .
Eger küçük bir universitedeyse yine imkanlar zorlanip burslu ama eve yakın bir ozel diyorum 😊
Devlette çalışan ogretmen olarak maalesef herkese de böyle öneriyorum.
Devlet okulu olmamıza rağmen kaynak kitabi da hafta hafta okunacak kitaplar i da aldıriyorum yeri geldiğinde sinav da yapıyorum ama hepsi risk tabi .Velilerime özelde olsa şunları şunları yapabilirdi Eger kabul ederseniz ben de risk alıp yapabilirim diyorum kabul ediyorlar .
Önümüzdeki senenin kaynak kitaplarıni haziran ayında aldık koyduk mesela .
Ama aynı okulda ben o riski almam diyen öğretmen de var .
Allah iyilere denk getirsin ben bu sene mezun ediyorum öğrencilerimi ,insallah her biri iyi insanlara denk gelirler .Sorana da ben olsam özeli zorlardim diyorum ,küçük için 4.sinifta yine ozel düşünüyorum maalesef .
Sadece devletin kitabıyla, denemesiz olmayacağını düşünüyorum maalesef

Ben ortaokulda ozel diyorum arkadaşlar. Benim yaşadığım muhitte güzel ortaokullar var ama deneme yasak mevcutlar çok.
İlkokulda iyi bir öğretmene denk gelirse cennet olur ,okul her nerede ise .Ama orta okulda aynı şeyi düşünmüyorum.
İmkanlar zorlanıp iyi bir yer bulmak lazım, tabi yaşadığım bölge için geçerli oyle her özelim diyene de olmaz .
Benim oğlum %50 burslu idi ortaokulda memnunum da okulundan .Deneme sisteminden koclugundan .Ama yine herkes aynı başarıyı gösteremedi yine burslular oldu iyi yapanlar .
Ama oğlum tarafından bakarsak 5.siniftan itibaren denemeler soru hedefleri çok memnundum. Aynı ciddiyette gitmeyen sinif arkadaslari vardi benimki de 7 de biraz dağıldı ama 8 de toparladı.
Eger cocuk iyiyse imkanlar zorlanıp biraz da bursla orta okulda ozel olmalı diyorum .
Hatta 4 de özele verip bi gözlem yapıp ona göre orta okulda başka seçenekleri de deneriz diyorum küçük için.
Ama yine çocukta bitiyor iş, cocuk iyiyse imkanları zorlamak gerek ,sinav biraz da kısmet işi illa sinav sonucuna göre değil de ,dil olsun ,ortam olsun orta okulda ozel ,lisede devlet üniversitede de yine okula göre devlet diyorum .
Eger küçük bir universitedeyse yine imkanlar zorlanip burslu ama eve yakın bir ozel diyorum 😊
Devlet okulu olmamıza rağmen kaynak kitabi da hafta hafta okunacak kitaplar i da aldıriyorum yeri geldiğinde sinav da yapıyorum ama hepsi risk tabi .Velilerime özelde olsa şunları şunları yapabilirdi Eger kabul ederseniz ben de risk alıp yapabilirim diyorum kabul ediyorlar .
Allah iyilere denk getirsin ben bu sene mezun ediyorum öğrencilerimi ,insallah her biri iyi insanlara denk gelirler .Sorana da ben olsam özeli zorlardim diyorum ,küçük için 4.sinifta yine ozel düşünüyorum maalesef .

Evet bende iyi bir ortaokulla, güzel bir devlet lisesi kazanabilir diye umut ediyorum,kafa karışıklığım o yüzden

Iste sizin cocuk basarili diye memnunsunuz ozelden☺️ tabi okuldan memnun olmak ayri, ders basarisi elde etmek ayri.

Bu arada deneme yasak ve yapmıyorlarsa, ayrıca kalabalıksa yine haklisiniz tabi.

anaokulundan itibaren ,suan lise de dahil özele giden tanıdıklarım var. Ama çocuklar başarılı olamadı. Buyuk ihtimal uni de de ozele gidecek. (Annelerinin yorumlarina istinaden)

Benim kendi yegenim, hep ozeldeydi. Cocuk zeki de ama disiplinli çalışamadı hic. O disiplini saglamak kolay degkl gercekten.Belki daha iyi yerlerde olurdu.suan özelde dis hekimligi okuyor🤭 ablam bir sene daha çalışmasını istemedi .ders calismaz diye.

Maddi olarak çok iyi olmayıp, cocukta başarılı bir öğrenci değilse ozele gerek yok. Sadece parasını kaptırmış oluyor.

Iste sizin cocuk basarili diye memnunsunuz ozelden☺️ tabi okuldan memnun olmak ayri, ders basarisi elde etmek ayri.

Bu arada deneme yasak ve yapmıyorlarsa, ayrıca kalabalıksa yine haklisiniz tabi.

anaokulundan itibaren ,suan lise de dahil özele giden tanıdıklarım var. Ama çocuklar başarılı olamadı. Buyuk ihtimal uni de de ozele gidecek. (Annelerinin yorumlarina istinaden)

Benim kendi yegenim, hep ozeldeydi. Cocuk zeki de ama disiplinli çalışamadı hic. O disiplini saglamak kolay degkl gercekten.Belki daha iyi yerlerde olurdu.suan özelde dis hekimligi okuyor🤭 ablam bir sene daha çalışmasını istemedi .ders calismaz diye.

Maddi olarak çok iyi olmayıp, cocukta başarılı bir öğrenci değilse ozele gerek yok. Sadece parasını kaptırmış oluyor.
Biz 3 arkadaş özeli tercih ettik biri 5 de başladı ikimiz 6 da. 5 te göndermediğime pişman oldum. Dil öğrenmede zorlandı çünkü. Okulun desteği , extra kurs vs ile 1 senede kapattı aradaki farkı. 3 ü de zeki çocuklardı . İmkanlarımızı zorlayarak gönderdik. Devlet de birincilerdi zaten bu çocuklar. Yoksa hiçbirimiz para harcamazdık. Zengin değildik çünkü. Kolej ya zenginler için ya da başarılı çocuklar için bir tercih olmalı. Bu konuda yüzde yüz aynı fikirdeyim.Zar zor okul parasını denkleştirip 400 puanın altında kalanların parası boşa gitti bence. Dil sorularında bile yanlışları çıktı. Şu an ne devlete gidebilirler tutmuyor puan , ne kolejler burs veriyor. Çalışkana durum farklı. Hem devlet de nitelikli liseleri aldılar , hem kolejlerden teklif yağıyor.

Tabi cocuk basariliysa ve imkanlar yeterliyse, denemesi ,yabancı dili tek elden çıkıyor diye dedim .
Yoksa yapan cocuk her yerde yapıyor evet olmadı mı da olmuyor ama benim deneyimim bu şekilde.
Benim oğlan devlet okulunda da olsa başarılı olurdu ,ama sinav mantığını deneme antremanini sadece 8 e ve dershaneye bırakmış olurduk bu da son sene çok fayda sağlamazdı.
Bos bırakmayı, sıklardan sonuc çıkarmayı hangi dersle başlayıp hangisini sona bırakacağını, hangi dersin kac puan geçirebileceğini son sene değil 5.siniftan itibaren öğrenmiş oldu. Bu açıdan biz fayda gördük. Ama böyle olması sinav başarısını getirdi demek olmaz cocuk çalışıp çabalamasa, isteksiz olsa ,sinav anını yönetemese yine olmazdi.

zincir özellerden en tepedekiler değilse uzak durulmalı gerçekten akademik başarı vaad edip etmediğine de bakılmalı özelin sürekli öğretmen değişimi vs olumsuz etken ben kızımı o yüzden değiştiriyorum devlet İngilizcesi şuan bildiği 3. Sınıf oğlumun ilkokulu ve öğretmeni olsa devlette ilerletirdim sanırım ilkokulda sonra da daha akademik başarıyı önemseyen bir okula verirdim

Burada umut yeniden in dediği gibi okulun devlette insitatifi giriyor Şile de devlet okulu 75. Yıl sanırım hocalarına maşallah bir tam 30 öğrenci sanırım ilk yüzde beş dilimdeydi yanlış hatırlamıyorsam özelin bir şubesinde olmayan başarı bu

Bu görüştüğüm kız için yeni okul bu sene öğrenci alacak ama ülkenin marka ünv birinin bölüm başkanı oradaydı danışmanlık vermiş okula
müfredatla o ilgileniyor maarif modele falan konuştuk 2 saat 🫣😅 hoca zaten tüm öğretmenlere kurum içi seminerle anlatıyor modeli etrafımda benim devlet okulu olmadığı için ben mecburum diğeri devlete geçecek diye risk aldık onun şansı pilot okulda olması idi İngilizce yazılım ilkokuldan getirdikleri. Özel bize katkı sağlamadı sanat kültür olarak da iki sene özel etüde kaldı piyano kız tek parça çalamıyor sorsanız çok iyi kulağı var bu sene resime verdim adam resim mezunu bile değil 🫣☺️eğitim işi şans ve deneme yanılma sanırım

Kızlar aslında bende aynı şeyi düşünüyorum. sanırım bir çoğumuzda aynı fikirde. İlkokulu bende devlete ama iyi bir semtte verdim. Sınıf öğretmeni 1.sınıftan itibaren kaynak kitap aldırdı.Kurumsal denemelerde yaptı. Dışarıdan takviye ingilizce kursuna gönderdim 3 yıl boyunca. Ortaokulda çünkü özel düşünüyordum. Zorlanmasını istemedim. Çünkü göndereceğim okulun ingilizce seviyesi çok iyiydi. Burslu okudu ama burslu giripte dersleri dağılan çok arkadaşı oldu. Burada özel diye sadece okula güvenmek, mentör hocasına bırakmakta çok yanlış. Takip şart. Ortaokulda bende özel taraftarıyım. Hafta sonu özel kurslarla halledeceğimiz bir çok şeyi okulda hallettik. Devlete göndermiş olsaydım 5.sınıf için deneme kulübüne de yazdırmak zorunda kalabilirdim.
Sonuç olarak buraya kadar ilkokul devlet,ortaokul özel mantıklı geliyor. Ama yüzdelik dilimi iyi olan hatta 500 tam puan yapan bir öğrencinin de sırf burs veriyor diye özel kolejlere yazılmasını aklım almıyor. Acaba diyorum göremediğim bir nokta mı var :confused:

Kızlar aslında bende aynı şeyi düşünüyorum. sanırım bir çoğumuzda aynı fikirde. İlkokulu bende devlete ama iyi bir semtte verdim. Sınıf öğretmeni 1.sınıftan itibaren kaynak kitap aldırdı.Kurumsal denemelerde yaptı. Dışarıdan takviye ingilizce kursuna gönderdim 3 yıl boyunca. Ortaokulda çünkü özel düşünüyordum. Zorlanmasını istemedim. Çünkü göndereceğim okulun ingilizce seviyesi çok iyiydi. Burslu okudu ama burslu giripte dersleri dağılan çok arkadaşı oldu. Burada özel diye sadece okula güvenmek, mentör hocasına bırakmakta çok yanlış. Takip şart. Ortaokulda bende özel taraftarıyım. Hafta sonu özel kurslarla halledeceğimiz bir çok şeyi okulda hallettik. Devlete göndermiş olsaydım 5.sınıf için deneme kulübüne de yazdırmak zorunda kalabilirdim.
Sonuç olarak buraya kadar ilkokul devlet,ortaokul özel mantıklı geliyor. Ama yüzdelik dilimi iyi olan hatta 500 tam puan yapan bir öğrencinin de sırf burs veriyor diye özel kolejlere yazılmasını aklım almıyor. Acaba diyorum göremediğim bir nokta mı var :confused:
O yüksek puanlıların kolej tercih etmesi eğitiminden değil, kolejde ki rahatlık şık bina , güzel yemekler , öğretmenlerin toleransları. Yüksek obp. Kolejde okuyorum ben deme havası vs. Yoksa 480 ve üstü alıp kolejde okumak delilik.

Yegenimin lisesinde böyle tam bursla okuyan cocuk vardı. Her sey dahil. Fen lisesiydi.
Yani devlet okullarının şartları malum. Nitelikli de olsa kolej daha konforlu. Fen lisesi kısmına mesela puanla alıyorlardı. Yani sinif seviyesi de ona göre.
boyle zeki ve çalışkan cocugu nereye giderse yapar zaten

O yüksek puanlıların kolej tercih etmesi eğitiminden değil, kolejde ki rahatlık şık bina , güzel yemekler , öğretmenlerin toleransları. Yüksek obp. Kolejde okuyorum ben deme havası vs. Yoksa 480 ve üstü alıp kolejde okumak delilik.
Ama sadece özel okullar değil devlet okulları da dikkat ediyor. obp yi kasacaklarını düşünmüyorum. Okul başarısı direkt tercihleri etkiliyor. Hepimiz bakıyoruz yks başarılarına. obp düşük gelse direkt sıralama etkileniyor.

Yurt dışı için olabilir Eyüpoğlu, Sezin gibi istanbulda ki okullar çoğu çocuk yurt dışı düşünüyor bizde selamlaştığımız veli vardı kızı kolejde ilkokul bizimkilerle idi lisede olan oğlu ABD den kabul aldı bu sene eyüpoğlundandı

Ama sadece özel okullar değil devlet okulları da dikkat ediyor. obp yi kasacaklarını düşünmüyorum. Okul başarısı direkt tercihleri etkiliyor. Hepimiz bakıyoruz yks başarılarına. obp düşük gelse direkt sıralama etkileniyor.
Kolejler yüksek veriyor işte obp yi. Öğrenci iyi yer kazansın adını yazalım . Sonra onun başarısı başka öğrencilerin de kolejimize kayıt yaptırmasına sebep olur diyorlar. Çok tanınmamış kolejlerden benim kıza yüzde yüz burs teklifi bile geldi ki puanı çok yüksek de değil. Sebebi , biryerler kazanır bu . Biriki çocuk göstermemiz lazım kayıtlarda ileriki senelerde diye. Benim kıza bayıldıklarından değil 🙈

Tercihimiz devlet olacak ama. Kafaya koydum. Okul birinciliğini hedefledim bu seferde manyak bir veli olarak 🙈🤣Bir fizik bir de mat özel hocası buldum mu tmm. Sözeli zaten yapar. Resulzade altı gelirse, okul birinciliğini kimselere bıraktırmammmmmm🙈

Ben hala tatildeyim ,sanki daha çabuk geçiyor zaman ama çok sıcak çok soyle gürül gürül bir yağmur gelse ne iyi olur. Cumartesi gece döneceğiz eve ,sonrası gergin bekleyiş, hayirlisi hepimizin hakkında insallah .
Yuzdelikler gibi bir şok yaşamadan atlatırız

Tercihimiz devlet olacak ama. Kafaya koydum. Okul birinciliğini hedefledim bu seferde manyak bir veli olarak 🙈🤣Bir fizik bir de mat özel hocası buldum mu tmm. Sözeli zaten yapar. Resulzade altı gelirse, okul birinciliğini kimselere bıraktırmammmmmm🙈
Bende yazılı sınavlarla uğraşmak yerine test çözsün daha iyi diyorum. Ama yazılıda zorlarlarsa mecbur çalışacak :olamaz:

Back
X