2025 LGS Anneleri

Yüzdeliklere takan bir biziz ceycey
E onun için çalıştık. Takmasak niye uğraşaydık?463 e yakın puanla 350 lik okul tercih etsek , dünya alem salak derdi bırak ülkeyi. Ya da 485 almış çocuk , çalışmaktan helak olmuş. 400 lük okul tercih etse. Akla mantığa aykırı. Bir iş var işin işinde denir direkt.

E onun için çalıştık. Takmasak niye uğraşaydık?463 e yakın puanla 350 lik okul tercih etsek , dünya alem salak derdi bırak ülkeyi. Ya da 485 almış çocuk , çalışmaktan helak olmuş. 400 lük okul tercih etse. Akla mantığa aykırı. Bir iş var işin işinde denir direkt.
Yani yapamayacakları okullar dan çekiliyorlar yada parlayacağı orta okula geçiyor yada çocuğa sen burayı oku Japon büyükelçisisin dediler Almanca Fransızca anlarım da 😅yada günahını almayayım belki müthiş burs falan teklif edilmiştir şehir dışı ise çünkü küçük Çamlıca da bu okul yeri de fiziki olarak da beş yıldızlı otel gibi de bana tuhaf geldi ondan paylaştım 🫣🫣

Suanda çok garip geliyor ama dün okula gittik.afl de okuyan bir çocuk (11.sinif ) bizim okula geçmek istiyormuş. Kendi okulundan daha puanı düşük bir yere. Sebebi de obp. Cok abartı zorluyorlarmis yazililarda.
11 ve 12.sinifta başka okullara nakil aldıran çok kişi var dedi. O kadar yüksek puan al ama okulu yarım bırakıp diplomayı başka okuldan al. Bence bu da çok üzücü bir durum değil mi?

Kartal daha mi yüksek isim duydum ama tam bilmiyorum.ulasim nasıl acaba? Valla ben sırtımda taşır yine götürürdüm arada çok fark var.
Evet Kartal daha yüksek.
Ulaşım değildir bence, burs ,okul birincisi olma planı, verilen sözler olabilir .Bilemedim ki ilk tercihte olsa hadi neyse .
Yani insanın aklına nakilde mi gelir ihl okumak istedigi ,Japonca istediği her neyse .

Suanda çok garip geliyor ama dün okula gittik.afl de okuyan bir çocuk (11.sinif ) bizim okula geçmek istiyormuş. Kendi okulundan daha puanı düşük bir yere. Sebebi de obp. Cok abartı zorluyorlarmis yazililarda.
11 ve 12.sinifta başka okullara nakil aldıran çok kişi var dedi. O kadar yüksek puan al ama okulu yarım bırakıp diplomayı başka okuldan al. Bence bu da çok üzücü bir durum değil mi?
Evet çok var öyle yapan ,özellikle fen liselerinden çok duydum ben .
Yani öyle etiketi olan bir diploma değilse tepedekiler gibi ,yakayım diplomayı 3 5 puan fazla gelsin diyordur, o puanlar da kac bin kişi sıralama.

Evet çok var öyle yapan ,özellikle fen liselerinden çok duydum ben .
Yani öyle etiketi olan bir diploma değilse tepedekiler gibi ,yakayım diplomayı 3 5 puan fazla gelsin diyordur, o puanlar da kac bin kişi sıralama.
Gecen senenin yks birincilerinden biride afl den özel koleje geçti dershane tipi.mantikli ama mezuna kalıp çalış daha iyi. 500 puanlık okulu kazandıysa diplomayı da oradan almak isterdim.

Geçen dediğim buydu girerken deli gibi çalışılan okulların nakil için kontenjanları çok ciddi açıktı Dirim şuan nakil şeyi ara sınıflarda kapandı sanırım

Geçen dediğim buydu girerken deli gibi çalışılan okulların nakil için kontenjanları çok ciddi açıktı Dirim şuan nakil şeyi ara sınıflarda kapandı sanırım
Evet bende bakmıştım ara sınıflarda çok fazla. LGS ye çok anlam yüklememek lazım. Asıl bundan sonrası önemli

Gecen senenin yks birincilerinden biride afl den özel koleje geçti dershane tipi.mantikli ama mezuna kalıp çalış daha iyi. 500 puanlık okulu kazandıysa diplomayı da oradan almak isterdim.
Afl için öyle, ama diğer okullar için de çok yapan var ,tepedeki okulların marka değeri var ordan mezun olmak etiket orayı bırakmak bence de saçma .Ama diğerleri için ilçedeki fen liseleri bildiklerim ,Felsefe den bilmem ne dersinden 60 70 alanlar yakıp nakil istiyor .
Bize yakın Fen lisesinde de herkes çok tepkiliymis hatta 4 dilim alti yine bu ilçede olan Anadolu Lisesine nakil alanlar varmış dediler .
Ben o okulu kazansa keşke benimki derken böyle demişlerdi.

Afl için öyle, ama diğer okullar için de çok yapan var ,tepedeki okulların marka değeri var ordan mezun olmak etiket orayı bırakmak bence de saçma .Ama diğerleri için ilçedeki fen liseleri bildiklerim ,Felsefe den bilmem ne dersinden 60 70 alanlar yakıp nakil istiyor .
Bize yakın Fen lisesinde de herkes çok tepkiliymis hatta 4 dilim alti yine bu ilçede olan Anadolu Lisesine nakil alanlar varmış dediler .
Ben o okulu kazansa keşke benimki derken böyle demişlerdi.
Ben de ilçe Fen için uğraşıyorum ama kuzenim de aynı şeyi söyledi bugün. Eskişehir'de fenden Anadolu'ya nakil alan çok öğrenci varmış, çok kararsız kaldım boşuna mı uğraşıyorum diye.

Birebir şahit olmadım ama söylediler, hatta internet yorumlarında da vardı. Tabi her okul aynı olur mu ,söylenenler ne derece doğru bilmiyorum .Memnun olup devam edenler de var sonuçta.
Biz ora olsun bura olsun diye uğraşıyoruz da ,nelerle karşılaşacagımızı hic bilemiyoruz ki .
Hepimiz aynı durumdayız ancak okula giden birden fazla kişi bulup fikir almak lazım, yine de zor .
Benim oğlumun okulunda bir arkadaşın kizi okuyor ,girdiği günden beri çok da memnundu ,bu yıl oğlu girdi yine orayı istiyorlardı nasip olmadı ama bu bir fikir vermişti bana .
Ama yine de insan memnuniyeti farklı olabilir .
Ondan diyoruz işte neresi hayırlıysa, nerde parlacaklarsa orda olsunlar diye 🤲
Ben oğluma çıkan Lisenin tanıtım filmini izleyip bayılmıştım, ama ona izletmedim boşa umutlandirmayayım olmazsa yine üzülür diye .
Simdi oldu ,yine izledim filmi iyi midir acaba ya diyorum ?
Aynı insan bile garanti olunca kusur arayabiliyor yani 😉
İstiyorsanız yapın, hayirlisini dileyin ,nasipte varsa olsun .Yoksa dipsiz kuyu, düşün düşün çıkılmıyor içinden

Back
X