• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 LGS Anneleri

Hedefi ne önce onu belieleyin. Hedefsiz olmaz bu iş. Bizim yüzde 1 lik okullardı olmadı yüzde 2 den tercih yapıp yerleştik mesela. Daima bir B planınız hatta C planınız olmalı
Fen istiyor yaşadığımız yerdeki 4 le alıyor.

Yüzde 0 dan yüzde 10 a kadar alabilen bir özel meslek lisesi var benim kafamdaki 2. Tercih o

Yani 1. Yüzde 4 le alan fen
2. Özel meslek lisesi

Fen istiyor yaşadığımız yerdeki 4 le alıyor.

Yüzde 0 dan yüzde 10 a kadar alabilen bir özel meslek lisesi var benim kafamdaki 2. Tercih o

Yani 1. Yüzde 4 le alan fen
2. Özel meslek lisesi
Meslek lisesinin bu yılki Yks başarısı ne? O çok çok önemli

Birde size birsey soracağım ben yaşadığım yerdeki sıralamayi merak ediyorum. Bunu nasıl bulacağım..sadece okul bazında atılıyor bize sonuçlar o.O
Bizim denemelerde o sinava girenlerin il ilce okul siralamasi oluyordu.
Calismayan cocukla 1 sene gecirdim , cok zordu. Yuzde 8 yapti kizimda . Cok sukur guzel bir okul bulduk A Alyasena sayesinde.
Iste icten gelecek , umarim bir sekilde motive olur.
Kizimi hicbir odul motive etmiyor.

Uçak vs ile ilgili bir meslek lisesi mi bir de? Bazı liseler üniversite eğitiminden değerli çünkü
Değil en iyi bolumu otomasyon
Diğer meslek bilumleri var .turkiye de bildiğim örneği olan 3 liseden 1 i o.O
Özel lise ama uzak öğrencilerin pansiyon ve yemek ucreti yok .osb nin sürdürdüğü bir okul

Özel lise ama uzak öğrencilerin pansiyon ve yemek ucreti yok .osb nin sürdürdüğü bir okul
Yani üni olmasa bile meslek garantisi var

Mantıklı ve hayalci olmamak lazım. Biz hiç Kabataş yok Ankara fen vs düşünmedik mesela. Olmayacağını hep biliyorduk. Siz de adı duyulmuş bir üniversitede mühendislik kazanabilir mi ona bakın. Kazanabilirse parasız normal lise artı özel ders devamlı. Yok değilse kısa yoldan mühendisten fazla maaş kazanılan teknikerlik meslekleri derim ben.

Yapay zeka çoğu mesleği bitirecek bir 10 yıla. Elle yapılan meslekler öne çıkacak. 10 sene sonrasını hesaba katmak lazım. Otellerde robotlar çalışıyor artık mesela. Oda no yu ya da gideceğin bölümü robota yazıyorsun . Götürüyor. Tıp da cerrahi bölümler kalacak mühendislikle yapay zekanın yapamayacağı şeyler gibi gibi.

Yapay zeka çoğu mesleği bitirecek bir 10 yıla. Elle yapılan meslekler öne çıkacak. 10 sene sonrasını hesaba katmak lazım. Otellerde robotlar çalışıyor artık mesela. Oda no yu ya da gideceğin bölümü robota yazıyorsun . Götürüyor. Tıp da cerrahi bölümler kalacak mühendislikle yapay zekanın yapamayacağı şeyler gibi gibi.
Ay valla ne olacak boyle bilmiyorum.
Bence diste guzel bolum ama mezunu cok olunca da ,para kazanamiyorlar ya da issiz kaliyorlar. Gecen dus ,tan dolayi dikkatcekmisti.
Kizimin da net bir hedefi yok meslekte. Zaten alakasiz bir lise de sayilir.

Ay valla ne olacak boyle bilmiyorum.
Bence diste guzel bolum ama mezunu cok olunca da ,para kazanamiyorlar ya da issiz kaliyorlar. Gecen dus ,tan dolayi dikkatcekmisti.
Kizimin da net bir hedefi yok meslekte. Zaten alakasiz bir lise de sayilir.
Valla bu gidişle her sene hedefler değişecek .🙁

Kuaförler mesela . Sarı saça istediler 17 bin benden. Cevabım oha oldu. Gratis indiriminden 5 kutu daha 7.1 saç boyası stokladım. Eve temizliğe gelecek yardımcılar da zam yapmışlar 4000 istiyorlar. Onu da kendim iyi kötü temizlerim dedim. Ha annemin evinde basit bir su sorunu çıktı. Tesisatçı 1 saate 15bin aldı . Sanayiye arabayı götürsek böbreklerimizi istiyorlar. Elle iş yapanlar artık daha çok kazanıyor . İnşaat ustası inşaat mühendisinden fazla alıyor. Herşey oldukça tuhaf artık. Gel de bu keşmekeşte meslek seçebil.

Hedefi ne önce onu belieleyin. Hedefsiz olmaz bu iş. Bizim yüzde 1 lik okullardı olmadı yüzde 2 den tercih yapıp yerleştik mesela. Daima bir B planınız hatta C planınız olmalı
Nasıl yapmalıyız bu planı?
A B ve C planı dediğiniz, hangi okulları tercih edeceğimiz mi, mantığını açar mısınız 🥰

Nasıl yapmalıyız bu planı?
A B ve C planı dediğiniz, hangi okulları tercih edeceğimiz mi, mantığını açar mısınız 🥰
Hedef puan alınamayabiliyor evet. Sınav stresi , başka çocukların başarısının artması, kaç birinci çıkacağı , soruların zorluk derecesi vs, sonuçları değiştiriyor maalesef. En düşük kaç puan alabilir, o puanlarda en iyi okullar ne olabilir. Sınav öncesi bunları ben tespit ettim mesela. Kolej de kalabileceği ihtimalini de düşündüm. Ocak ayında bursluluk sınavlarına soktum kendi okulunun ve bir okulun daha. C planımdı bu da. A planı okullar olmadı mesela. B planı oldu C ye gerek kalmadı ama kalabilirdi de. Her duruma hazırlıklı olmak lazım.

Hedef puan alınamayabiliyor evet. Sınav stresi , başka çocukların başarısının artması, kaç birinci çıkacağı , soruların zorluk derecesi vs, sonuçları değiştiriyor maalesef. En düşük kaç puan alabilir, o puanlarda en iyi okullar ne olabilir. Sınav öncesi bunları ben tespit ettim mesela. Kolej de kalabileceği ihtimalini de düşündüm. Ocak ayında bursluluk sınavlarına soktum kendi okulunun ve bir okulun daha. C planımdı bu da. A planı okullar olmadı mesela. B planı oldu C ye gerek kalmadı ama kalabilirdi de. Her duruma hazırlıklı olmak lazım.
Evet bursluluk sınavlarını ben de düşünüyorum, işler hayal ettiğimiz gibi gitmezse özel okul alternatifi mümkünse cebimizde dursun..Aldığı puana göre de eğer "burası olabilir" dediğimiz bir okula yerleşme gayemiz olur. Elbette ki hedefte okullar olacak, bakalım. Teşekkürler 🌺

Evet bursluluk sınavlarını ben de düşünüyorum, işler hayal ettiğimiz gibi gitmezse özel okul alternatifi mümkünse cebimizde dursun..Aldığı puana göre de eğer "burası olabilir" dediğimiz bir okula yerleşme gayemiz olur. Elbette ki hedefte okullar olacak, bakalım. Teşekkürler 🌺
Daha aylar var sınava. Tecrübelerimizi paylaşırız memnuniyetle. İyi geceler.

Daha aylar var sınava. Tecrübelerimizi paylaşırız memnuniyetle. İyi geceler.
Muhteşemsiniz♥️ değerli tecrübeleriniz bize ışık tutar🙏🦋 iyi geceler 🤗

Mantıklı ve hayalci olmamak lazım. Biz hiç Kabataş yok Ankara fen vs düşünmedik mesela. Olmayacağını hep biliyorduk. Siz de adı duyulmuş bir üniversitede mühendislik kazanabilir mi ona bakın. Kazanabilirse parasız normal lise artı özel ders devamlı. Yok değilse kısa yoldan mühendisten fazla maaş kazanılan teknikerlik meslekleri derim ben.
Yazılım mühendisliği/siber guvenlik uzmani diyor bizimki o.O iyi bir üniversite için fen e yerleşmesi lazım. Ama teknik bilgi için iyi bir meslek lisesi diye düşündüm ben. Öğretmenleri de benimle hemfikir.

Back
X